Sluta med att se ned på Sverige

Denna man står för mig som elefanten i rummet när jag läser Lennart Bengtssons tanker om hur eliten ser ner på vårt land:
 

Flera ledande svenska journalister menar att Decemberöverenskommelsen (DÖ) är en vinst för väljarna och en förlust för SD. Ett sådant yttrande är mer som ett citat från Orwells 1984, men detta till trots delar, som det förefaller, flera denna uppfattning då man ansåg att ett nyval i mars skulle vara meningslöst med tanke på det låsta politiska läget. De senaste opinionssiffrorna visade dessutom en fortsatt ökad sympati för SD och en tydlig risk att något eller några av de minsta partierna kunde hamna under 4 % gränsen och därmed försvinna ur riksdagen. De flesta experter på svensk konstitution menar också att decemberöverenskommelsen är tveksam och det är knappast sannolikt att den kommer att överleva till nästa val 2018.

Ett normalt förfarande vid tillsättandet av en laglig regering är att denna skall bygga på en innehållsmässig överenskommelse med majoritet i riksdagen och inte som nu på en formell sådan vilken för att fungera kommer att kräva en politisk järndisciplin av partiernas inpiskare och inte innebära att enskilda riksdagsdelegater skall följa den uppfattning som väljarna vill se hos sina valda ombud. Man kan knappast föreställa sig ett större avsteg från grundläggande demokratiska principer och från en traditionell parlamentarism och det är inte att förvåna att överenskommelsen har mötts med bestörtning bland utländska media och kommentatorer. Många ser det som ett utslag av en särskild svensk pragmatism där överheten i sin anteciperade vishet med en handviftning återigen har förvandlat medborgarna till lydiga undersåtar.

Om man vill vara en humanitär stormakt och på detta sätt behålla en framträdande plats på världsarenan passar det inte att ha ett parti i finrummet som SD med sina rötter i tvivelaktig nationalistisk jord. Svensk nationalism är närmast ett fult ord. Knappast någon i dag är stolt över den svenska stormaktstiden och varken Gustav II Adolf eller Karl XII firas numera vilket man gjorde före 1960-talet. Alla skolbarn kände då till vilken dag dessa kungar stupade i strid. Idag har vi gjort oss av med vår historia till skillnad från andra länder.

Många ledande svenskar vill helst förvandla Sverige till en ny slags nation när banden bakåt helt klipps av och nya band byggs där alla skall rymmas under samma tak i en lycklig och harmonisk multi-kulturell och multi-religiös nation. En somalier, en shia- eller sunni-muslim och en kines, palestinier eller israel, alla skall känna sig lika hemma i Sverige som en gammaldags socialdemokrat eller en traditionell lutheran.

Problemet för vår ambitiösa överhet är bara att de vanliga svenskarna, speciellt utanför de så spännande och vibrerande storstäderna inte hänger med i svängarna. De vill helst, åtminstone för en tid, vilja bo i ett normalt land som våra grannländer och vill därför slå av på takten i den radikala omvandlingen. Att det är många av dessa som också har varit drivande att bygga upp dagens väl fungerande land glöms bort av en entusiastisk överhet som helst vill göra sig av med det gamla samhället som i deras uppfattning inte är värt mycket jämfört med alla imponerande och fantastiska traditioner från främmande kulturer.

Det är detta som är den egentliga orsaken att människor dras till SD som är det enda parti som faktiskt lyssnar på deras oro, ängslan och identitetsförlust. De vill fortfarande vara svenskar med sina rötter i svensk jord även om de också kan vara väl så goda världsmedborgare som de flesta andra. Mycket skulle kunna förbättras innan det är för sent om också ledande svenskar kunde sluta se ned på sitt i många avseenden fina land och om dess valda ombud kunde bry sig litet mer om de människor som de faktiskt representerar.

 

Lennart Bengtsson

5 januari 2015

 

Kategori: Demokrati
Taggar: Decemberöverenskommelsen Reinfeldt Sverigedemokraterna
1 Robert Qwantenborg:

skriven

Så går det när kulturmarxisterna i MP slår sina påsar ihop med ultraliberalen Reinfeldt. Olika ideologier men samma mål, montera ner Sverige.

3 Håkan Birke:

skriven

Håller med till 100%

5 pappasvenpappasven:

skriven

De flesta politiska partier i Sverige har rötter som är allt annat än vackra . . . är deras nyvunna antirasism och godhet osv bara "New skin for the old ceremony"? Kan "ogillandet" etc. för SD vara enbart ett argument för att göra något annat än man i demokratisk ordning borde göra? De förment demokratiska partierna har stått bakom: http://sv.wikipedia.org/wiki/Tv%C3%A5ngssterilisering_i_Sverige osv Vackra rötter NOT. Hade man inte haft SD som "syndabock" i de flesta sammanhang vad skulle man då haft för "spik att hänga mössan på"? Det finjns inte bara rätt och fel utan fler än ett parti kan ha fel, ha fel rötter osv osv att hoppas och tro och försöka övertyga medborgarna att det bara finns ett "dåligt" parti är fåfängt....tvärtom i en demokrati så borde väljarna respekteras på samma lika sätt . . . demokratins dilemma är t.ex. att man kan rösta för diktatur . . . MEN att skapa liknande styrelsesätt för att bevara en demokrati känns inte hållbart . . eller hur?

7 Kristian:

skriven

Just precis.

9 GBJ:

skriven

Det här stackars landet lider av ett s.k. messiaskomplex, lilla Sverige som alltid velat och trott sig vara bäst, i alla avseenden, ska nu frälsa hela världen. Alltför många lider av en sådan masspsykos, och resultatet blir att vi alla inom en inte alltför avlägsen framtid kommer att känna oss som främlingar i vårt eget land. Men visst är det väl så att varje civilisation har en uppgång och ett fall...?

11 Per-Olof Persson:

skriven

Oikofobi är en konsekvent nedvärdering av den egna nationen och dess kultur genom en individs identifikation mot dennes "egentliga" nation och/eller kultur.

13 Ulf i Gårdlösa:

skriven

Vem ser ner på Sverige?
Jag kan inte finna en enda politiker från något av våra riksdagspartier som skäms över vår nation såsom den framstår i den kollektiva attityd som våra medborgare visar utåt i vår omvärld.

Att politiker utnyttjar det politiska dödläge som uppkom efter valet till en taktisk fint mot ett annat parti är något som ligger i politikens natur. Jag ser det som en rättmätig kamp mellan åsiktsriktningar som så småningom leder fram till riktiga politiska resultat. Ingen kan väl klandra en politiker av vilken färg det vara må att ta ett beslut som är obekvämt för en annan politiker med avvikande åsikt. Jag tycker att decemberöverenskommelsen har lett till ett viktigt resultat och det är att nyvalet inte blev av. Nu får väljarna bättre tid att orientera sig bland åsikterna i t ex invandrar och integrationsfrågorna och i ordnade former bilda sin egen uppfattning grundad på eftertanke. Det kommer Sverige att må bra av.

Sverige har sin historia. Att den omvärderas över tid skall vi nog vara tacksamma för. Att vi själva kan omvärdera den är snarare en nationell styrka än en svaghet. Kan vi inte vara självkritiska är vi illa ute. Den svenska stormaktstiden kan vi nog se som ett lika stort misstag som Sovjets, 3:e Rikets, Napoleons och Karl den stores försök att utvidga sina territorier över språk och geografiska gränser. Betraktar vi Sveriges utbredning idag ser vi att vi har högst naturliga gränser som definieras av hav, bergskedjor och språk. Karl XII och Gustav II Adolf passar idag bättre som duvslag än som nationella förebilder.

Svar: Ulf, jag tror du underskattar de drivkrafter inom den politiska adeln som siktar in sig på internationella obscent högavlönade positioner i den snabbt växande cancersvulst som utgörs av en rad överstatliga organisationer.Det gör mig även besviken att notera din bristande respekt för demokratins grundläggande principer. DÖ är inget annat än ett skrämmande försök att sätta en grundläggande demokratisk princip ur spel. Om man inte gillar väljarnas åsikter skall man med politisk debatt försöka påverka dem, inte fegt sopa dem under mattan och försöka hindra folkviljan att påverka politiken. Den strategin leder mot en politisk katastrof.
Lars Bern

15 bom:

skriven

Kan det nya partiet AFS (Alternativ För Sverige) bli ett alternativ? Med självskadeväljare som Lina Thomsgård (hon som vill tvingas av lagstiftarna att flytta från Hornstull till Barkarby) så är det väl bara att lägga ned?

17 Magnus:

skriven

Utan stormaktstiden hade vi idag varit en del av Ryssland.

19 Björn Carlsson:

skriven

Den som kontrollerar det förflutna kontrollerar framtiden. Den som kontrollerar nutiden, kontrollerar det förflutna.

1984 George Orwell

21 bom:

skriven

Dick Erixon beskriver en kontrafaktisk eftervalssituation med Alliansen som möjlig minoritetsregering. Han undrar över Reinfeldts plötsliga sammanbrott och fanflykt.
Den tyska proteströrelsen mot asylantbedrägeriet blir allt starkare och sprider sig över landet.
Valresultatet i Grekland den 25/1 blir avgörande för EU. Om kommuniströran vinner blir det tunga återställare av alla indragna förmåner och ohemula krav på nordEU samt vägran att lösa skuldberget. Grekiska flottan rustas upp (och svenska dito rustas ned). Vilken tur för oss att vi "slapp" extravalet.

23 Tommy:

skriven

hur kan den här bloggen ligga så högt seriöst?

25 Ulf i Gårdlösa:

skriven

REPLIK.
Nej Lars, Du behöver inte vara besviken på min åsikt. Vi för ju debatt och den drivs av olika åsikter. Frukten av detta blir förhoppningsvis att alla som deltar i debatten tar till sig nya insikter som leder debatten framåt. Nå, till saken, jag kan inte se det som ett problem för demokratin att det bildas en majoritet för att neutralisera ett vågmästarparti. Det återstår naturligtvis att se hur majoriteten hanterar DÖ i fortsättningen. Det skall i sanning bli mycket intressant att följa.

27 Ingeborg karlsson:

skriven

Jag tycker att synsätten är intressanta i inläggen och att Putin fick en chans till ytterligare ett mandat, han har kunnat utveckla, ock mästra nödvändigtvis bland kulturer , och kultur bland media i "sitt" stora land med den korruption som råder och som blir mindre. Har våra politiker kunnat mästra det i sin gärning ? Vad kostade grekisk media när dom bestämde att lägga ner? de halveradekostnaden , de rapporterar rappt idag, när händer det att vi halverar kostnaden för PS? Det vore nog kanske nödvändigt eftersom vi har andra åtaganden, senast jag kollade upp kostnaden låg den på 38 miljarder? Låt mig veta!

29 hans:

skriven

Håller med till 100%!

31 Kenneth Johansson:

skriven

I mina ögon styr den ekonomiska eliten från USA mer och mer. Invandringen till flera länder avser att avsiktligt ställa till med oroligheter och då helst något som liknar inbördeskrig. Därefter kan USA med sina militärer hjälpa till och bomba här också. Dessutom CIA är alltid inblandade för ställa till med oroligheter. Om invandringen bara är i måttlig omfattning så fungerar det hela, men nu är det meningen att allt ska krascha avsiktligt.

33 Börje Gustavsson:

skriven

Kennet Johansson #31
” Om invandringen bara är i måttlig omfattning så fungerar det hela, men nu är det meningen att allt ska krascha avsiktligt.”
Räcker inte invandringen till så kör de över oss med GMO. Om den genetiska manipulationens dolda agenda kan du läsa om i ” Hotet mot livet” skriven av F. William Engdahl. Märkligt vad tyst det är om denna bok.

Svar: Det är många böcker som MSM försöker tiga ihjäl i dessa tider.
Lars Bern

35 Anonym:

skriven

@ Lennart Bengtsson. Har inget emot att vi blir en tysk stat, bara vi väntar liter tills deras faiblesse för sol och vind lagt sig. Annars blir vi kanske ruinerade.
En helt annan tanke som inte går ihop med ovanstående. Jag tycker man ska göra engelskan till första språk här och göra svenska till mest gynnat hemspråk. Människor i allmänhet skulle få många fler åsikter att ta ställning till. Författare skulle få mycket större möjligheter. Vetenskapspersoner hade en bredare tillgång till kolleger. Dessutom är det ju så att det numera är svårt förstå svenska om man inte lärt sig en del engelska. Vi skulle slippa mängder av översättningskostnader. Dessutom har vi ju ministerord på att Sverige inte har någon kultur så det finns ju inget att ta vara på..... eller?
Ursäkta utvikningen. Och hur skulle det gå att tala tyska på engelska.

37 Yngve Zetterlund:

skriven

Sveriges ledare har varit alldeles för naiva!

Tillsammans med en oerhört svekfull och ynklig journalistkår leder till att framtidens dom kommer falla tung.

39 bom:

skriven

"Försvaret är ett särintresse" lär den förvirrade Reinfeldt ha yttrat. Före honom slaktade Göran Persson försvaret. Lägg ovan på detta den inställning till försvaret som uppvisas av hönshjärnorna i mp och F!. Nu omprövar m sitt dundermisstag. Försvaret av vårt land är inget särintresse- Det är en av statens viktigaste uppgifter. Sverige styrs av dårar nu för tiden.

2 Ove Lindfors

skriven

Vi samtalade om detta i helgerna som gått. Någon beskrev det som "etnisk rensning". DVS prioritera bort svenskarna o svenskheten till förmån för en mångkultur. En mångkultur som tyvärr inte känns helt att lita på och i realiteten skapar ytterligare motsättningar. Men på sikt, som Reinfeldt uttrycker det, kommer att bli en tillgång. Men då först sedan den nuvarande befolkningen utplånats och t ex Sharialagar styr och tillgången handlar då om andra kulturella framgångar som religion, förtryck mm!

4 Bo Adolfsson

skriven

Vad skönt att Antropocene är tillbaka på nätet!
Jag trodde att den nye rikspolischefen redan hade tagit bort den,
Civilingenjör Bo Adolfsson

6 Bengt Söderberg

skriven

Rätt tänkt och sagt igen, Lennart Bengtsson.

Och om representanterna för sju partier inte anser sig ha tillräckligt starka argument för att vinna en debatt med det åttonde, då är rimligen så att det åttonde står för en riktigare politiskt ståndpunkt.

Eller så är det så att representanterna för de sju inte håller den kvalitet - det kunnande, de färdigheter - som de sade sig ha inför valet och då kan de knappast längre sägas representera sina väljare.

I båda alternativen är det rimligt att det åttonde partiets representanter får komma till tals.

8 Bemgt-Ove Högström

skriven

När vi såg Reinfeldt i dagens TV intervju så undrade vi om han överhuvud hade gjort något med bestående värde. Partiet heter nu uppenbart " Nya Moderaterna ". Hör men då, som gammal Moderat, till partiet?
Inkonsekvenser uppdagas hela tiden. Varför får den s.k. Svenska Kyrkan ta ut sina avgifter, skatten, via staten. Inga andra trossamfund får ju göra det. Om vi nu skall vara så mångkulturella så borde ju alla trossamfund ha samma service av den svenska staten. Då kyrkan skilts från staten bör ju det även gälla utdebiteringen av kyrkoskatten.
Nu lär ju c:a en miljon bilägare få göra en extra inbetalning av fordonsskatten för pengarna räcker inte till! Bensin- och dieselpriset har sjunkit, Det blir lägre intäkter för staten både av energi skatter och momsen på dessa. Moderna bilmotorer drar betydligt mindre bränsle än för 5-10 år sedan p.g.a. krav om lägre co2 utsläpp. Resultatet blir mindre skatt till staten.
MP-stollarna verkar vilja ha alla transporter med järnväg. Detta kommer att drabba den svenska industrin negativt då JIT systemen inte fungerar då det blir omlastningar. Företag som Volvo, Scania & ElektroLux m.fl.
De får högre lagerkostnader.

10 per eriksson

skriven

De flesta politikers generella målsättning är att göra undersåtarna till klienter och ekonomiskt beroende av politiska beslut och därför är optimistiska, självständiga och självtillräckliga människor impopulärt i politiska kretsar.

Detta är också huvudanledningen till att Sverige sedan lång tid har fört västvärldens mest liberala invandringspolitik som i media kallas för flyktingpolitik trots att de flesta som kommer saknar flyktingskäl - per definition, och som det trumpetas ut i media, är de som kommer till Sverige utsatta, fattiga, svaga och sjuka vilket gör dem till politikernas drömklienter eftersom de flesta kommer att sitta fast i bidragsberoende under mycket lång tid, många för resten av livet.

De svenska politikerna har helt enkelt beslutat sig för att byta befolkning och sudda ut nationens gränser, alla som reser till Sverige får stanna och i och med det en garanterad livstidsförsörjning som allt färre skattebetalare finansiera.

Inser då inte Sveriges politiker att en välfärdsstat, i en långvarig industriell nedgångsfas, inte kan öppna sina gränser på vid gavel utan att socialförsäkringssystemet kollapsar ? Inser de inte att deras politik kan jämföras med att sätta sig i roddbåten och ro ut på Atlanten och att med tesked försöka tömma havet genom att med skeden överföra vattnet till roddbåten vars enda uppenbara utgång är att havsytan inte alls påverkas men att roddbåten definitivt kommer att förlisa ?

Svaret är förmodligen att de flesta i politikerkollektivet förstår att det är ett mycket radikalt socialt experiment som de har givit sig in på men att de struntar i de långvariga konsekvenserna eftersom de aldrig kommer att ställas till svars för vad de har gjort pga att kollektivt ansvar är ingens ansvar och det är bara att avgå när det inte längre är roligt dvs ungefär som Borg och Reinfeldt har gjort.

En del rikspolitiker förstår säkert ingenting alls eftersom de är outbildade politiska broilers, historiska analfabeter, har aldrig varit skattebetalare i traditionell bemärkelse och, i allt för många fall, är alldeles för unga för att sitta i riksdagen.

En tragikomisk aspekt, ur Moderat perspektiv, av 3e världen invandringen under Reinfeldts 8 år vid makten är att han har krossat sitt partis framtidsutsikter, partiet förtvinar och kommer aldrig mer att vara i närheten av sina tidigare valresultat, partiet läcker som ett såll till SD och >90% av nysvenskarna röstar inte på M, låga skatter är inget vinnande valmanifest i utanförskapsområden vilket leder till att M återgår till 1960 talets valsiffror på +/- 12%.

Det hade varit intressant, att i dessa ständiga TV intervjuer som Reinfeldt ägnar sig åt, få reda på, om nu journalisterna för en gångs skull kunde göra sitt jobb, hur Reinfeldt tänkte under de 8 år då han förde sin laissez faire politik på invandringsområdet dvs om landet tar in cirka 100 000 invandrare (för att inte nämna bostadslösa svenskar) per år så måste det också rimligtvis byggas bostäder i samma takt dvs cirka 50 000 lägenheter per år men under hans tid så byggdes det i snitt under 10 000 hyresrätter per år pga att det inte fanns resurser att bygga mer - för att nu komma ikapp och undvika en 3e världen situation så måste det byggas 70 000 hyresrätter per år till en produktionskostnad av cirka 140 miljarder per år men kruxet är att dessa pengar inte finns och att det skulle ruinera landet att ens försöka - Reinfeldts utsuddning av de svenska gränserna och hans/migrationsverkets globala drömmar om upp till 200 000 invandrare per år går inte att förverkliga om det inte finns bostäder och redan idag är bostadssituationen katastrofal vilket givetvis mörkas av en enig journalist - och politikerkår.

Svar: Tänk på att det stora flertalet i dagens politiska klass har utomordentligt klen utbildning och framförallt - de kan inte räkna.
Lars Bern

12 Claes

skriven

Re #8:
Skatteverket tog 2014 in avgifter för bl.a. följande samfund - tusental personer:
79 - Katolska kyrkan
12 - Equmenia
9 - Syrisk-Ortodoxa Patriarkatet
6 - Pingst
5 - Bosniakiska Islamiska Samfundet
3 - Syrisk-Ortodoxa Ärkestiftet
Totalt 14 samfund. I regel 1% av skattepliktig inkomst.
Se under Skatteverket: "Avgift till andra trossamfund" och "Avgifter i siffror".

Svar: Men man vägrar att ta in avgift för Humanisterna, vilket även är ett trossamfund.
Lars Bern

14 Björn i Bromma

skriven

Reinfeldts och övriga ansvariga politikers baissande av den egna befolkningen och dess uppdragsgivare torde vara helt unik internationellt och historiskt!
Det hela andas barnsligt, naivt och sandlådeaktigt, samt även faktiskt sinnesförvirrat.
Förklaringen torde vara att man känner sig primitivt tvungen till detta för att glorifiera och justifiera den exempellösa islamska invandringen. På uppdrag av vem och eller vilka? Hur som helst så får man en "schlemmig eftersmak".
Ponera att samma politiker skulle komma med samma baissande i tex USA och Canada.
Fick man mer än 5 sekunder på scenen? Näppeligen!

16 per eriksson

skriven

Lars säger, helt riktigt, att dagen politiker inte kan räkna - om vi fortfarande räknar in Ian Wachtmeister i politiker skråt så är han det lysande undantaget förstås, vad värre är, är att de inte är street smarta heller dvs verkar inte förstå siffror och dess proportioner, de verkar heller inte kunna skilja bisak från huvudsak i viktiga ämnen.
Både Batra och och Magdalena Andersson har gjort sig kända för dunkla uttalanden, den förra lyckades med bedriften att alinera 85% av Sverige genom att upprepade gånger hävda att Stockholmare är smartare än Lantisar vilket i sig inte är så smart att säga av flera olika skäl bl a av partiskäl och därför att flera följdfrågor då inställer sig t ex -är då också Stockholmare smartare är Somalier ? Är Lantiskommuner som Vellinge och stadsdelsområdet Hovås smartare än Stockholm ? Vilket de borde vara kraft av sin litenhet.
Magdalenas claim to fame torde vara att invandringen inte skulle upp på kostnadssidan i budgeten eftersom de är en tillgång i framtiden.Föga förvånande så spenderade Batra 9 år på Handelshögskolan och tiden till trots verkade det inte hjälpa.

18 Солжени́цын

skriven

Jag kom själv i djup chock när jag insåg att man faktiskt har som uttalat syfte att ersätta de Europeiska folken. Eftersom många inte vill tro på detta hänvisar jag här till källor. Var och en kan själv kolla upp att de stämmer. Visst är det obehagligt att läsa men vi måste ta detta till oss. Det är en MEDVETEN politik. Inte förrän vi inser detta börjar pusselbitarna falla på plats.

”Framtidens människa blir av blandras. För det enade Europa önskar jag mig en europeisk-asiatisk-negroid blandras"

Richard von Coudenhove-Kalergi – grundare PanEuropeiska Unionen

”EU ska undergräva etnisk homogenitet”

http://www.friatider.se/fn-chef-eu-ska-undergrava-etnisk-homogenitet

Peter Sutherland, tidigare Investor, ordförande Bilderberggruppen, FN, Goldman Sachs

”Riktigt obehagligt att det inte finns folk med annan hudfärg i Piteå”

http://www.friatider.se/riktigt-obehagligt-att-det-inte-finns-folk-med-annan-hudfarg-i-pitea

Ander Sundström, tidigare Swedbank, Coop, Socialdemokratisk minister

Peter Mandelson – f.d. brittisk näringsminister erkänner

”Vi iscensatte medvetet en massinvandring för att göra Storbritannien mer mångkulturellt”

http://www.friatider.se/mandelson-erkanner-vi-iscensatte-en-medveten-massinvandring

20 Kenneth Johansson

skriven

En fundering bara. Vi vet ju att en större del av makten har lämnats över till EU. Från USA och EU läser man ibland att nationstänkandet ska raderas ut, och vi ska till slut ha en världsregering.

Svenska politiker vill alltid vara bäst i klassen och lite till, dessutom verkar de vara väldigt rädda av sig. Jag tror politikerna gör allt för att lyda överheten även om de samtidigt förstör hela Sverige.

Samma problem ser man nu i både Schweiz och Tyskland.

Svar: Det ligger nog mycket sanning i det du skriver.
Lars Bern

22 tipp

skriven

Baissandet av vår historia är en del av baissandet av vår nutid. Om medborgarna inte kan känna stolthet för sitt hemland så är man heller inte intresserade av att upprätthålla det som nation. Jag kan inte se det som en större förlust om Sverige delades upp mellan Danmark, Norge och Finland. Jag satsar på Finland även om det blir lite extra besvär att lära sig finska. Men frågan är om länderna skulle vilja ta emot Sverige som det nu är.

24 lennart bengtsson

skriven

Svar till tipp 22

Kanske det skulle passa bättre om Sverige blev en del av Tyskland då likheterna sannolikt är större än med de nordiska grannländerna. Samtidigt skulle man få mer kompetenta politiker.

26 hans

skriven

Håller med till 100%!

28 bom

skriven

@ Солжени́цын #18

Nu varnar Merkel tyskarna för PEGIDA-demonstrationerna och åttio tyska "kändisar" med bild instämmer med avståndstagande i media. Den som har Merkel i kopplet har tydligen befallt omedelbar stöttning av asylanttrafiken. Kyrkan står också till tjänst med nedsläckning av Kölnerdomen. Snart varningsringer nog Jackelen här i landet för nu etablerar sig Pegida.se här.

30 Mats G

skriven

Vad göra när väljarna röstar fel?

32 Folke Lidén

skriven

Läste nyligen en artikel, av Jan Tullberg, i Fria Tider. Tullberg resonerar kring vad den franske filosofen Pascal Bruckner betecknar som "etnisk masochism".
En sådan betraktelse är givetvis inte möjlig utan att exemplifiera med den etniska masochismens, nu levande, främste exponent - Stridshingsten Fredrik Reinfeldt.
Med tanke på att Reinfeldts hat och förakt för Sverige och svenskarna är väl känt ser jag ingen anledning att nämna de, med förlov sagt, besynnerliga uttalanden Reinfeldt gjort efter sin ärelösa exodus ur svensk politik.
Jag frågar mig istället varifrån den FD Statsministerns åsikter kommer? När uppstod de?
Har makten och härligheten förvridit synen? Tror han, som Tullberg spekulerar i, att det nu gäller att profilera sig internationellt, i syfte att erhålla ett toppjobb. I vånda har jag läst om att uppdraget som FNs Generalsekreterare nämnts. Detta vore i så fall en astronomisk förolämpning mot vår främste svensk i utrikespolitik och internationellt arbete - Dag Hammarskjöld. En parafras på Lloyd Bentsens replik till Dan Quayle är på sin plats.
"Reinfeldt, you´re no Dag Hammarskjöld".
Kanske är det så illa att han helt enkelt lurade oss hela tiden?

En annan förunderlighet är den, nära nog, uteblivna reaktionen på vad som kan betecknas som snubblande nära landsförräderiets gräns, när orden kommer från en person som innehaft Sveriges viktigaste ämbete i åtta år.

Reinfeldt påminner i sina handlingar starkt om Francesco Schettino. Jag kan inte se hur denne svikare till kapten skulle ge intervjuer och i TVs myssoffor uttala sig om säkerheten i Italiensk sjöfart utan att folkstorm skulle utbryta.

34 Evert Nilsson

skriven

@tipp, inga problem. Finland är tvåspråkigt än så länge. Själv satsar jag nog på Åland som flyktmöjlighet.

36 Kenneth Johansson

skriven

Jag misstänker att Fredrik Reinfeldts konstiga uttalande kommer från Bilderbergmöten som han har deltagit i.

38 Carl Carlsson

skriven

Svar till Mats G: "Vad göra när väljarna röstar fel?"
I Sverige byter politikerna ut folket, när vi röstat fel. Den folkutbytespolitik som bedrivs i det här landet (utan att media upplyser folket om detta med siffror och statistik, utan istället håller politiker och beslutsfattare om ryggen genom att mörka omvälvningen) gör att vi (dvs. den etniskt svenska befolkningen) enligt senaste prognosen kommer att vara i minoritet redan 2038, med de senaste migrationssiffrorna vid handen. Tidigare prognoser sade 2050, men nu är årtalet alltså justerat. T o m SCB konstaterar att vi blir i minoritet men har senarelagt årtalet, antagligen för att gjuta olja på vågorna.

Är det detta vi vill lämna över till våra barn? Vet folk om vad de överlämna till våra barn? Jag är inte så säker på att folk har fattat omfattning av den folkutbytespolitik som pågår. Och politikerna blånekar till den.