Är Obama på väg att tappa förståndet?

 

Historien uppvisar en lång rad charlataner och bedragare som skaffat sig stort inflytande över makthavare med hjälp av pseudovetenskap och annan humbug. Ryska kejsarinnan Katarina II lurades av Potemkin, tsaren Nokolaj II hamnade i händerna på Rasputin, Stalin lurades av Lysenko, Reinfeldt trodde på Johan Rockström och Obama har hamnat i händerna på John Holdren. I samtliga fall har det ställt till stor skada och orsakat berörda samhällen enorma onödiga kostnader.

Holdren tillhör vår generations mest uttalade alarmister. Han deltog för fyrtio år sedan en kampanj som förutspådde katastrofal svält i Europa under 80-talet. Han skrämde samtidigt med en snabbt annalkande ny istid, för att sedan byta fot och ställa sig bakom den pågående kampanjen om global uppvärmning och smältande isar. Han har gjort en lysande karriär på sin skrämselpropaganda trots att han alltid haft fel. Nu är han Obamas inflytelserika s.k. vetenskapliga rådgivare.

Holdren var sannolikt den som inspirerade Obamas högmodiga dröm år 2008, om att bli identifierad med den punkt i historien när havsnivåhöjningen (som varit oförändrad i snart tvåhundra år) började avta. Obama började storstilat med att åka till FN:s klimatkonferens i Köpenhamn år 2009 för att leda arbetet med att rädda världen.

Han hade otur när en whistle blower strax före FN-mötet avslöjade forskningsbedrägeriet bakom larmen. För att rädda ansiktet när han ändå åkt till mötet och kineser och indier inte ville gå med på några koldioxidreduktioner, så lovade Obama ut 100 miljarder USD per år till utvecklingsländerna. Något som han utgick från att även vi skulle vara med och betala. Nu fem år senare har inga överenskommelser om reducerade utsläpp träffats och det saknas massor av pengar till Obamas fond. Detta trots att hans utrikesminister utmålat utsläpp av den livgivande koldioxiden som världens värsta massförintelsevapen.

Obama är i desperat behov av att kunna visa upp något substantiellt inom två år. Hans sista hopp för att få hamna i historieböckerna som världens räddare, är klimatkonferensen i Paris om ett år. Han håller tal efter tal på olika håll i världen där han ljuger friskt om klimatförändringar som inte inträffat. Vid besöket nyligen i Australien så trampade han rejält på regimens tår genom ogrundade påståenden om klimatskador Stora Barriärrevet. Han har på detta sätt allvarligt skadat relationerna till Australien och tidigare även till Canada som är två av USA:s närmaste allierade.

 Den s.k. klimatöverenskommelsen mellan Obama och Kinas Xi Jinping som nyligen basunerades ut, ger en intressant och för oss västerlänningar skrämmande bild av Obamas desperata belägenhet. Han ställer ut löften om att USA skall minska sina utsläpp trots att han nyligen förlorade sitt sista kvarvarande stöd i kongressen för en sådan politik. Valet handlade i stor utsträckning om just hans klimatpolitik som har ett allt svagare väljarstöd.

I utbyte av Jinping fick Obama en vag indikation att Kina omkring år 2030 skulle börja trappa av på sina utsläpp. Verkligheten är den att Jinping inte lovade någonting, omkring 2030 når nämligen den kinesiska befolkningen sitt maximum och beräknas därefter avta. Så det Jinping ställde i utsikt var bara att Kinas utsläpp sannolikt skulle följa den väntade befolkningskurvan.

I västvärlden blåstes den fullständigt värdelösa överenskommelsen upp som ett stort framsteg inför Paris 2015. I Kina och resten av utvecklingsvärlden var det knappt en nyhet.

Obama verkar idag vara förblindad av en helt förvriden bild av klimatfrågan. Charlatanen John Holdren har försett honom med de största skygglappar världen skådat. Obama ser inte verkligheten och likt en modern Don Qijote rider han till storms mot en global uppvärmning som vägrar att infinna sig. Samtidigt har kung Bore tagit hela USA i ett iskallt järngrepp för andra året i rad och det har fallit två meter snö upstate New York i mitten av november.

Allt detta sker i ett världsläge där Ukrainakrisen hotar världsfreden, hela Mellanöstern slits itu av ett religiöst inbördeskrig som hotar spilla över på resten av världen och Kina visar tydliga tecken på sina planer att ta befälet i världspolitiken. Då splittrar Obama västvärlden med en ickefråga genom fullständigt onödiga konflikter med sina närmaste allierade och han splittrar USA genom att med exekutiva åtgärder trotsa en kongressmajoritet och den amerikanska folkviljan.

Man måste faktiskt fråga sig om karl mist förståndet?

1 Bo Blomberg:

skriven

ja du Lars, det är konstigt att somliga blir mer och mer "tokiga" ju längre tiden går, tur att det går åt andra hållet för en del också! :-)
Holdren hör ändå till dom antingen "korkade" eller "dumma=onda" eftersom han hållit på med sina felslagna domedagsprofetior ända sen 1960-talet. Han skrämde skiten ur mig då, tillsammans med sin kumpan Ehrlich, som också fortsätter sin kamp mot väderkvarnarna och tyvärr för oss alla andra i världen, så är han republikanernas "Science czar" och alltså lika dålig, eller snarare värre, än Holdren. F ö var dom ju kompanjoner på 60-talet och bägge var ju med och förlorade det famösa vadet mot Simon, fast det var Ehrlich som fick punga ut insatsen. Men lärde dom sig nåt? Nä! Tyvärr dog Simon, vi skulle behöva fler som han!

3 Bemgt-Ove Högström:

skriven

Ja nog verkar det som att han mist förståndet, det lilla han hade. Nu tycks han tagit efter den invandringspolitik som Sverige bedriver. Detta kan kanske kan vara valstrategi, vem vet?
USA är ekonomiskt beroende av Kina p.g.a. alla lån. USA kan att få dansa efter kinesernas vilja.
Nu kan republikanerna blockera den politik som demokraterna vill bedriva. Oppositionen här i Sverige skulle kunna göra samma sak så att "Pojken från Undrom" (Se fan Löven) får det jobbigt.
Är man född i mitten av 1930-talet och uppvuxen i det röda Ådalen har man sett en hel del politiskakrobatik.
Bengt-Ove Högström

5 pekke:

skriven

Avtalet mellan Kina och USA var nog ganska desperat, faktum är ju att det inte påverkar något i varken USA eller Kina, kineserna kan brassa på hur mycket som helst fram till 2030 och är de inte nöjda med avtalet då eller tidigare så kan de bryta det när de vill och USA har ju redan minskat sina utsläpp p.g.a. mer gas och den ekonomiska utvecklingen.

Anonym #2 har ju en poäng med sin nyhet, men poängen blir än större när man får veta att Ryssland och Kina för några veckor sedan även avtalade om att bryta kol i Sibirien !
http://rbth.co.uk/business/2014/09/29/russia_china_agree_to_develop_siberian_coal_40187.html

Kina helgarderar nog åt alla håll för att se till att de står överst i framtiden samtidigt som de kan sälja billig grön teknik till Väst.

7 per eriksson:

skriven

Det stod klart att Obama var en fanatiker redan i hans första presidentvalskampanj men media mörkade detta - samt - även mörkade hans förflutna, är det inte märkligt att "ingen" minns honom från hans skoltid, hans papper/betyg från Occidental college, Columbia och Harvard är blockerade från insyn vilket är helt unikt i modern amerikansk historia.
Det är farligt med fanatiker i exekutiva ämbeten, i Sverige finns Reinfeldt som exempel, under 8 år verkade han som klimatcharlatan, förgörare av det som återstod av svenska skolan samt underminerade svensk ekonomi för alltid genom att öppna slussarna för 1 miljon invandrare från 3e världen - Reinfeldt blev allt mindre intresserad av Sverige och alltmer intresserad av en FN karriär så han bestämde sig för att köpa sig ett FN jobb genom att donera SEK 24 miljarder till FN utan redovisningskrav.

9 Mats:

skriven

Bush 2 var katastrofal, men Obama är värre. Destabiliserade ytterligare arabländer, miljöpolitiken obalanserad, och en total ovilja att kompromiss i kongressen

11 Björn i Bromma:

skriven

#10
Det kanske vore bättre med schimpanser. Framförallt definitivt mer underhållande. Sannolikt så skulle även aporna inte erkänna en diktatur som en demokratisk stat eftersom schimpanser är väldigt gruppsociala individer.

13 Svante1:

skriven

Off the record : Nu gasar Svt på ordentligt i kväll om klimatet...kl 20 i 2:an och kl 21 i kunskapskanalen...Undrar om någon får ha en divergerande åsikt

Svar: Sannolikt inte.
Lars Bern

2 Anonym

skriven

Innan mötet mellan Obama och Kina så träffade Ryssland och Kina en överenskommelse om en naturgasledning mellan länderna med leverans från Ryssland, och det lär säkert bli fler.
Det blir ju då en tämligen enkel match för Kina att ersätta mycket av sin kolkraft med gaskraft till betydligt lägre CO2-utsläpp som följd, dessutom med befintlig modifierad teknisk utrustning. Som en bonus blir man även av med mycket av dagens smog då de befintliga kolkraftverken verkar sakna parikelfilter för rökgaserna.
Har Obama desperat grundlurat sig själv?

4 Lars myren

skriven

Superb Antropocen, freds- och klimat politikern Obama i ett nötskal.
Vi har en teori att Löfven medvetet låtit avslöja Mp som de galningar och outbildade de är och att han måste riskera ett nyval för att sedan gå ihop med alliansen i.e Moderaterna i en center regering.
Löfven som marvellician strateg och taktiker för att kunna genomföra en långsiktig energipolitik med utveckling av ny kärnkraft som ger underlag för investering i industrin med mångårig ekonomisk utveckling för hela landet som följd. Vi har sett hur Belgiska folket reagerat mot Ecolo ( = Mp) efter de har varit i regering med Socialdemokraterna i Vallonien. Ecolo minskade från 14 mandat till 4 mandat. En tidigare Belgisk Premiär minister Dehaine, hävdade att Ecolo var icke regeringsdugligt.
Lars och Anne

6 Per-Olof Persson

skriven

En global elit använder sig av olika typer av kriser (ekonomiska, naturkatastrofer, terrorattentat etc), för att genomföra åtgärder som minskar demokratin och som ger eliten allt mer makt. Obama har fått pengar till sina valrörelser ifrån denna elit.

Jim Rickards, som har arbetat för CIA och som har varit rådgivare till de amerikanska staten vid de finansiella kriserna, menar att denna elit redan 2024 tar över makten.

Man kommer använda dagens bank- och penningsystem för att skapa kraftiga finansiella bubblor. När dessa sprickor och skapar kraftiga ekonomiska kriser kommer det att vidtas åtgärder som avskaffar demokratin.

Det är dagens system med fiat-valutor (att skapa nya pengar utav ingenting) som skapar både uppgångarna och nedgångarna i ekonomin. Det är ett system som överför rikedomar ifrån de fattiga till de rika.

De rika använder de nyskapade pengarna för att köpa aktier, fastigheter etc innan pengarna börjar att höja priserna i ekonomin. Prishöjningarna drabbar de fattiga i ett senare skede.

Eliten använder sig bla av de mycket svårlästa rapporter som BIS och IMF ger ut. Dessa organisationer har redan varnat för en kraftig finansiell bubbla.

Även om rapporterna är offentliga kommer detta inte ut till allmänheten. Eliten vet när de ska ligga i kontanter och när de ska köpa tillgångar billigt.

8 Joachim

skriven

Jag har alltid tyckt att demokraternas president är bäst för världen men för första gången så börjar min övertygelse svikta pga det gröna skitsnacket

10 Dan

skriven

VARFÖR sätter vi i många fall nära på mentalpatienter att styra oss?
Man kan tro det, i alla fall när det handlar om miljöpolitik.
Fullständigt outbildade politiker.
Det är nästan som att skicka in ett gäng schimpanser att ta över kommandobryggan på ett fartyg eller i flygledartornet.
VARFÖR kan inte Nobelpristagares sista karriärsteg bli att vara politiker?
-Tänk vilken klokskap vi skulle få!
...I stället.

Svar: Var inte helt säker, nobelpristagare har en tendens att tro sig kunna allt trots att deras kunskap oftast är mycket specialiserad. Vad vi behöver är politiker som sysslat en stor del av livet med ett vanligt yrke och vet hur saker fungerar.
Lars Bern

12 Bengt Söderberg

skriven

Ett intressant, träffande och välformulerat inlägg såsom man vant sig att få dem av Lars Bern.

Även om någon skulle vilja protestera mot rankingen i listan på dåliga rådgivare och respektive rådmottagare så bidrar den i alla fall till att göra läsningen lustfylld. Beträffande John Holdren räcker en snabb googlekoll för att få stöd för att Lars Bern verkligen inte överdriver. Att Holdren fortfarande har Obamas förtroende är en gåta.

Applåd för ett fint inlägg!

14 Svante1

skriven

Alla överens naturligtvis..var är du Lars ???? Blev du inte inbjuden?? Tack för att du finns.