Obamas klimatpolitik gick på pumpen

The urge to save humanity is always a false front for the urge to rule it.
- H.L. Mencken

President Obama drömmer om att gå till historien som presidenten som tog befälet över klimatet och stoppade den sedan 150 år stigande havsnivån. Hans State of the Uniontal nyligen som var proppfullt med lätt påvisbara lögner om en klimatförändring som inte skett visar hur långt han är benägen att gå för sitt eftermäle.
Obamas ganska misslyckade sex år som president har gjort klimatfrågan till hans sista desperata halmstrå. Den såkallade klimatöverenskommelsen med Kina härom månaden innebar att Kina inte lovade annat än en förhoppning att de kinesiska utsläppen av växthusgaser skulle sluta öka när Kinas befolkning planar ut om ca. 20 år. Detta ickelöfte basunerades ut av Vita Huset som en stor framgång, trots att Kina inte lovat någonting. Nu visar det sig att vännen Modi inte ens vill lova så lite som Kina. Han lovade i praktiken att öka sina utsläpp.
 
Modi gör den enda kloka prioriteringen och det är att sätta en minskning av Indiens fattigdom som högsta prioritet. Som redan Indira Gandhi konstaterade är fattigdomen världens allvarligaste miljöproblem. Klimatet har trots en stigande halt av växthusgaser inte orsakat några klimatförändringar som avviker från det normala, mer än en trekvarts grads uppvärmning före 1996, en uppvärmning som därtill avstannat sedan dess. Det finns alltså inga observationer av betydelse som kan ge stöd för Obamas patetiska kamp för sitt eftermäle.
Vad Modi vet är att primitiv energiförsörjning kostar miljontals indiska liv varje år och den är en allvarlig hämsko på Indiens ekonomiska utveckling.
 
Ni kan läsa mer om Modis och Obamas möte här:
http://www.latimes.com/world/asia/la-fg-obama-says-it-is-a-great-honor-to-be-back-in-india-20150124-story.html#page=1
http://www.hindustantimes.com/india-news/no-indo-us-climate-deal-india-not-willing-to-treated-at-par-with-china-on-carbon-emissions/article1-1310900.aspx
 
1 Alienna:

skriven

Var finns de mätdata som visar att halten växthusgaser stiger? (I believe it when I see it.)

Svar: http://sv.wikipedia.org/wiki/Keelingkurvan
Lars Bern

3 bom:

skriven

Bedragaren Obama försöker "Sälja sin undergörande ormolja" till en honom enormt överlägsen statschef, men bluffen genomskådas. I Indien har man väl ännu varken infekterats av klimatism eller feminism. Obama tar sig ibland tydligen an de verkligt omöjliga uppgifterna. Var skall han avslöja sin inkompetens nästa gång? Blir det Nordkorea, Ryssland eller Iran kanske. I Japan eller Australien eller grannlandet Canada lär han väl också hugga i sten. Blott Sverige ...

5 ChangeTheFutureUF:

skriven

Hej!
Vi driver ett UF företag i Växjö som säljer armband där intäkterna går till en hjälporganisation i Afrika som använder pengarna till att hjälpa Ebola offer och deras familjer, samt att bedriva forskning till ett vaccin.

Det skulle betyda jättemycket om du skulle vilja hjälpa oss att spridas på nätet :)
Läs mer här: www.changethefuture.se

//Sophie Sandberg
ChangeTheFuture UF

7 Alienna:

skriven

(#1)
Keelingkurvan visar bara en ökning av gasen CO2.
För att kunna avgöra om halten av växthusgaser i atmosfären ökar eller minskar, måste man mäta samtliga gaser.
Om t.ex. två gaser ökar, och två gaser minskar - så blir det gruppen med största förändringen som avgör om växthusgaserna 'ökat' eller 'minskat'.

https://i0.wp.com/minnesotansforglobalwarming.com/m4gw/assets_c/2010/07/greenhouse_gases_in_atmosphere-thumb-400x245-432.jpg

Svar: Du får Googla på olika växthusgaser så hittar du det du söker. Här en länk om metan: http://wattsupwiththat.com/2015/01/27/methane-deceptions/
Lars Bern

9 Alienna:

skriven

(#7) Sorry, men... Jag har sökt utan att hitta något sånt. Det är därför jag tar upp frågan. (Eftersom du i inlägget skriver att vi har en "stigande halt växthusgaser".)

Någon annan som vet var dessa mätdata kan hittas..?

Svar: Saxat ur Lennart Bengtssons kommentarer här på bloggen: Av växthusgasökningen sedan 1850 står CO2 för ca 60% resten kommer från CH4, N2O freongaser och troposfäriskt ozon. Effekten på den långvågiga strålningen har beräknats till ca 3 W/m2. Den direkta effekten på troposfärens temperatur är ca 0.8°C vilken till större delen redan är realiserad. Den indirekta effekten kan inte tillförlitligt mätas och varierar avsevärt beroende på antaganden om moln etc. På mycket lång sikt finns det också andra växthusgaser som svavelhexafluorid som i en avlägsen framtid kan bli ett större problem. Det är min uppfattning att energilösningar kommer att realiseras under detta sekel men ingen vet idag vad detta kan komma att innebära. Det är i princip ingen brist på energi, från solen, jordens inre eller kärnenergi men vilken form detta kommer att få kan inte drivas fram av politiska beslut idag utan måste växa fram genom långsiktigt vetenskapligt arbete. Det är därför jag främst vill satsa på grundforskning och detta är det bästa vi kan göra för våra barnbarn. Dessa är sedan fullt kapabla att implementera lösningar som vi idag inte känner. Det var endast detta jag försökte föra fram.
Lars Bern

2 Af H-E

skriven

Ett generalproblem vi har i världen idag är att våra ledare tyvärr är alldeles för obildade för att leda sina folk.
Detta är ett gigantiskt problem.
Valet av ledare sker på samma vis idag som på medeltiden. Det här varken fungerar eller är acceptabelt i det moderna samhället.

4 Mats G

skriven

Det mest intressanta i det här mötet är frågan. Vad är ett hindunationalistiskt parti?. Vad jag vet så är det något nytt under den politiska himlen. Obama är en lysande retoriker. Men det är allt. Som alla förstår så räcker det inte till för att vara Amerikas president. Eftermälet lär inte bli lysande. Mer än bottenplacering skulle jag tippa. Han lär väl bli Filantrop som en hel del avdankade storheter blir. Nobelpriset har han. Ett av de mest oförtjänta genom tiderna. Om det nu skulle vara sant så lär avrättningen av bin-laden vara höjdpunktens i hans karriär. Eller det som kommer göra honom ihågkommen. Rätt intressant för en nobelpristagare i fred.

6 Claes

skriven

Obamas ord om klimatet:
"Ingen utmaning, ingen, innebär ett större hot mot framtida generationer än klimat­förändringen. 2014 var det varmaste år som uppmätts på jorden. Javisst – ett år utgör ingen trend. Men det här är en trend: 14 av de 15 varmaste åren som uppmätts har kommit under de 15 första åren detta århundrade!"
- "...De bästa forskarna i världen säger alla, att våra handlingar förändrar klimatet! Om vi inte griper in kraftfullt kommer vi även i fortsättningen få se stigande hav, längre och varmare värmeböljor, farliga torkor och översvämningar, och massiva störningar som kan leda till större migration, fler konflikter och mer hunger på vår jord. Pentagon säger att klimatförändringen innebär direkta risker för för nationella säkerhet. We should act like it!"
- "Därför har vi under mina år gjort mer än någonsin för att bekämpa klimatförändringen, från sättet vi producerar energi på, till sättet vi använder energin. Det är därför vi har satt åsido mer "public lands and waters" än någon annan administration i historien. Och det är därför jag inte kommer att låta kongressen förstöra våra barns hälsa genom att vrida klockan tillbaka på våra ansträngningar!"
- (Förtydligande: 'Jag kommer nämligen att återigen inlägga mitt veto mot allt jag ogillar!')

http://www.nationalreview.com/corner/396794/full-transcript-obamas-2015-state-union-patrick-brennan

Svar: Är han måne världshistoriens största bedragare?
Lars Bern

8 tommy

skriven

tråkigt

Svar: Tror nog det var bra.
Lars Bern