Framgång för Antropocene

Jag rapporterade för några dagar sedan att bloggen var på väg mot ett nytt rekord. Jag trodde då att den skulle komma över 50.000 besök den gångna veckan. Vi nådde inte riktigt upp till det men nästan, så jag får kämpa vidare. Jag noterar dock ett ännu intressantare resultat av mitt bloggande. Trots att jag sedan år 2008 är helt utfrusen från gammelmedia såsom papperstidningar och Public Service och bara har den här bkoggen och Facebook som kanal för min opinionsbildning, hamnar jag för år 2014 på tidskriften DSM:s lista över landets 100-150 viktigaste opiunionsbildare i en mätning. 
Det dystra med den aktuella mätningen är hur få personer från näringslivet som numer anses vara viktiga opinionsbildare. År 1981 hade näringslivet 30 personer på listan över de 100 viktigaste medan man år 2014 bara hade 2 namn på listan - Leif Johansson och Jacob Wallenberg. Och listan över de 100-150 viktigaste upptar bara 8 personer - Calle Bennet, Peje Emilsson, Annika Falkengren, Dan Olsson, Christina Stenbeck, Olle Stenhammar, Marcus Wallenberg och undertecknad.
Detta bekräftar min uppfattning att dagens näringsliv har en alldeles för slätstruken profil i opinionen. Den politiska korrektheten har nästan tystat näringslivets viktiga röst i samhällsdebatten. Det är min förhoppning att fler personer med rötter i näringslivet gör sin stämma hörd, den här bloggen står till förfogande för den av er som känner er kallade.
När man tittar på listan över opinionsbildare är det även slående vad få företrädare för vetenskapen som finns med på listan. Inte ens de forskare som lånat sig till miljöalarmismen har tagit sig in på listan. De av er från vetenskapen som vill komma ut med angelägna uppfattningar är givetvis även välkomna att publicera er på antropocene.se.
Föga förvånande var den viktigaste opinionsbildaren år 2014, Sverigedemokraternas partiledare Jimmie Åkesson.
 
Demokrati | MSM, Public Service | |
#1 - - anders Ulfvarson:

Bra Lars Bern. Jag och uppenbarligen många med mig uppskattar din opinionsbildning. Var kan man läsa listan? Vad har listan för kriterium i urvalet för att komma högt?

Svar: Jag hittade listan i tidskriften DSM. Den har framtagits av en panel på 300 personer med samhällsbevakande inriktning. Listan stämmer ganska bra med vad jag tror. Det enda som förvånade var att jag kommit in bland de 100-150. Listan finns inte på nätet.
Lars Bern

#2 - - Tobbe:

Det är väl inte så konstigt att näringslivet tynar bort i opinionen när en av deras viktigaste intresseorganisationer, Svenskt Näringsliv, har valt att som strutsen sticka huvudet i sanden...

#3 - - Peter Krabbe:

Gratulerar, Lars, till denna framgång. Du har förändrat livet till det bättre för många läsare genom dina insiktsfulla artiklar om både miljö, hälsa och samhälle. Jag hör själv till dem som fått ett bättre perspektiv på tillvaron. Nedläggningen av Newsmill visade sig vara ett kontraproduktivt drag från DN genom att oppositionen nu har hittat de rätta kanalerna och både du och många andra syns bättre än någonsin. Tack för dina insatser hittills och vi hoppas att du orkar hålla på ännu ett tag!

Svar: Jag har klart mer läsare på mina bloggartiklar än jag hade på Newsmill, och nu skriver jag sådär fem artiklar per vecka isf en varannan vecka.
Lars Bern

#4 - - tipp:

GRATTIS! Det visar bara att "leftstream media" även kallad MSM är fel ute i val av val av tidningsinnehåll. De förblir kampanjblad för de närmast troende.

#5 - - Amanda:

HEJ!
Nu är jag äntligen igång med en ny blogg på blogg.se!
Jag hoppas att mina gamla läsare men även nya hittar till mig.
(Därav dessa jobbiga kommentarer)
Tipsandstuff bloggen är som den låter, en himla massa tips på hur du förbättrar och har kul i din vardag.
Allt ifrån smink&Stil till hur du gör egna bokmärken!
Inte allt för mycket text att läsa! :)

Hoppas att vi ses!
Http://tipsandstuff.blogg.se

Svar: Jag skall kolla.
Lars Bern

#6 - - Lars Bern:

Mitt råd till alla er som känner att den offentliga debatten och informationen som den förs ut av Main Stream Media - MSM inte täcker ert behov och det ni tycker är viktigt, starta en blogg ensam eller med vänner och börja skriva. Det finns antagligen en massa människor där ute på nätet med samma behov. De sitter nu och tröstlöst bläddrar i SvD och DN på mornarna utan att hitta vad de söker. Många har sagt till mig att enda skälet att de prenumererar på SvD och DN är för att kunna läsa dödsannonserna (dem läser jag).
Men sluta klaga och börja blogga, kanske blir det din blogg som fyller tomrummet efter de gamla dagstidningarna.

#7 - - Åke Sundström:


#6
Om PK-media är vi helt överens. Det där med dödsannonserna har även jag ofta hört, fast för egen del försöker jag ändå hitta ett och annat korn på kultur- eller ledarsidor, men nappen blir allt färre. DN-Debatt och Brännpunkt påminner mest om husbondens röst i gamla Pravda; 97 procent konformistiskt nonsens. Det är trots allt inte så länge sen den senare sidan redigerades av ett verkligt proffs, Göran Albinsson och Dagens Nyheter hade plats för obekväma röster som Olle Alsén och signaturen Sander. Du minns säkert alla tre.

Och hur komiskt är det inte att SvD sen en kort tid tillbaka publicerar epistlar av duktige dansken Björn Lomberg efter av i åratal ha portat svenska skribenter, som velat säga ungefär samma sak. Tala om att gå över än efter vatten.

#8 - - Olof Hellström:

Hej!
Bra! Nu gäller det att kämpa på ! Jag kommer att fortsätta att
attackera med mera sakligt underbyggda argument enligt principen att
" vattendroppen urholkar stenen " + befintliga men ej utnyttjade
rapporter.
I all hast / Olof

#9 - - Tege Tornvall:

Våra etablerade media tycks alla tävla i politiskt korrekt godhet med undvikande av varje kontroversiell aspekt. Vad som blir kvar är det som kallas "åsiktskorridor". Den vaktas av PK-marinerade knähundar.

#10 - - Alice Hernqvist:

Grym blogg du har, riktigt bra inlägg! Kolla gärna in min och ge lite feedback kanske? Jag har lite svårt att hitta på något att blogga om så kom gärna med förslag! :)

Kram och trevlig onsdag!

Svar: Vad heter din blogg?
Lars Bern

#11 - - anders:

"Esse non videri" har fått en ny innebörd.

Upp