Vansinnets apostlar
Christian Azar och John Holmberg
Nyligen kunde vi läsa i etablissemangets egen tidning New York Times att en; Nutritionspanel rekommenderar mindre socker och lättnader av kolesterol- och fettrestriktioner. Detta är en intressant omsvängning. I över trettio år har nämligen samma etablissemang som står bakom NYT, hävdat att det råder vetenskaplig konsensus om att mättat animaliskt fett orsakar högt blodkolesterol som påstods vara orsaken till åderförkalkning och annan metabol sjuklighet. Kroppens kanske viktigaste byggsten hade stämplats som hälsans fiende nummer ett.
Den förment vetenskapliga enigheten hade sina rötter i den kostrekommendation som lämnades av en amerikansk regeringskommission år 1977 och som byggde på högst tveksamma vetenskapliga hypoteser – ja det rörde sig om ren pseudovetenskap. De vetenskapsmän som påpekade att hypoteserna var falska blev tystade och vanärade av etablissemanget. Resultatet av denna politiska konsensus är upprinnelsen till den globala metabola pandemi som nu omfattar 2.100 miljoner människor och som årligen leder till hundramiljontals för tidiga dödsfall och en ruinerad livskvalitet.
Till slut har verklighetens observationer fått denna medicinska jättebluff avslöjad och det medicinska etablissemanget tvingas medge att man haft totalfel. Högt blodkolesterol hos kvinnor och äldre män förlänger deras liv och ökar livskvaliteten och animaliskt mättat fett är nyttigt. Precis som de vanärade kritikerna hävdade år 1977, är det socker och andra kolhydrater som är grundorsaken bakom större delen av den skenande metabola sjukligheten.
Tidningen NYT är idag en ledande megafon för larmen om att stigande halt av livsviktig koldioxid i atmosfären skulle hota livet på jorden. Faktiska observationer visar att ökningen med 0,01% under efterkrigstiden varit ytterst gynnsam för växtlighet och annat liv på jorden. Precis som en gång kritikerna av fettlarmen vanärades och tystades har etablissemangets medier med NYT i spetsen tystat och vanärat de forskare som hävdar att klimatlarmen är ogrundade. Observerade fakta visar att precis som kolesterol är livsviktigt för vårt liv så är koldioxid livsviktigt och bra för livet i vår natur.
Vad är det för vansinne som gör att mänskligheten på detta sätt förödar sin livskvalitet och sina resurser på pseudovetenskapliga och politiskt styrda larm? Likheten mellan de totalt felaktiga fettlarmen och dagens klimatlarm är anmärkningsvärd.
Dumheten saknar gräns. I dagens DN skriver ett antal av vår tids anslagsjagande och politikerfjäskande forskare (som jag skrev om igår) att Nu krävs kraftfulla åtgärder mot nötkött och flygresor. Dessa forskare vet att de politiska härskarna i sin omättliga penninghunger alltid är på jakt efter skattebaser och här serverar skribenterna två sådana på en bricka. Vi får väl se om deras fjäsk belönas med högre anslag från de av politikerna styrda programorganen?
Det är en artikel som i vanlig ordning är full av desinformation vilket bl.a. professor Peter Stilbs skrivit om. Den politiskt korrekta samlingen av forskare skriver även att; Flyget orsakar också kondensstrimmor på hög höjd vilket förstärker den globala uppvärmningen. Såvitt jag kan förstå är detta ett högst tveksamt påstående eftersom kondensstrimmorna ökar molnigheten vilket har precis motsatt effekt.
Det ständigt återkommande påståendet att nötkött skulle hota miljön, är något som har sina rötter från miljöpartistiska veganer som likt alla religiösa fanatiker inte får frid i sin själ, förrän alla tvingas bekänna sig till deras tro. Sanningen är den att produktion av nötkött och mjölk som baseras på betande djur i öppna landskap, är bland det miljövänligaste vi kan ägna oss åt. Köttet och mjölken från denna verksamhet är därtill bland det nyttigaste som vi kan äta.
Nötkött som produceras med onaturligt kraftfoder är ur miljösynpunkt inte bra och köttet är ur hälsosynpunkt sämre än gräsbeteskött. Problemet är alltså inte nötprodukter per se, utan den EU-politik som drivit fram en miljövidrig verksamhet. Vi skall se till att skapa bra villkor åt svenska bönder så att de kan öka sin produktion av kött och mjölk från gräsbetande kossor i svenska hagar.
Precis som med fettlarmen drunknar vi snart i observationer som kraftfullt motsäger klimatlarmen. Väderstatistiken visar inga tecken på att några som helst klimatförändringar inträffat och det vi kan observera är en måttlig och gynnsam uppvärmning under 1900-talet och en kraftigt förbättrad växtlighet och ökande skördar. Allt tyder på att den stigande koldioxidhalten är något som kommit som en välsignelse till en värld med snart tio miljarder människor.
Mättat animaliskt fett är nyttigt, kroppens kolesterol är bra och mer koldioxid i atmosfären mättar munnar, krymper öknar och gynnar allt liv på jorden.
Att straffbeskatta detta skulle vara ett utslag av totalt vansinne!
Stöd från SLU: http://www.dn.se/debatt/repliker/notkott-framstallt-pa-ratt-satt-ar-klimatsmart/