De ensamstående barnen

Invandringen av ensamstående barn ökar snabbt i Sverige. Bara orden "ensamstående barn" värmer hjärtat på alla goda svenskar. Tankarna går till en söt  och hjälplös liten femåring eller så och inte  som det oftast är till skäggiga, eventuellt nyrakade, yngre män.  Situationen är bara den att genom en kombination av migrationsmyndighetens  enorma arbetsbörda och, som det anses, det olämpliga att såra och oroa ( med dagens språkbruk kränka) de ensamkommande barnen så företas inte något tillförlitlig ålderskontroll utan man förlitar sig på uppgifter från" barnen" själva, vilka nästan utan undantag saknar identitetspapper. En ålderskontroll med en noggrannhet på mindre än ett år kan göras genom en snabb scanning av tänder eller handleder. Detta görs rutinmässigt i våra grannländer ,men anses enligt uppgift onödigt kränkande  och tidsödande i Sverige. Det finns uppgifter från våra grannländer att många av de invandrande pojkarna ( de ensamkommande barnen är nästan utan undantag av manligt kön) inte var som  uppgavs i 16-17-årsåldern, utan i flera fall ca 10 år äldre. Rekordet lär visst vara 32 år. 

Huruvida myndigheterna i ett senare skede tilldelar barnen personnummer så innebär detta att man därigenom senarelägger ålderspensioneringen med alla konsekvenser för en tillförlitlig befolkningsstatistik. I en avlägsen framtid kommer  detta att påverka ålderspyramiden negativt i motsats till de pojkar i Georgien som under Krimkriget och senare bytte åldersintyg med sina farföräldrar. Detta innebar att de lade så där 50 år till sin ålder och därför befriades från militärtjänst. I ett senare skede kunde Georgien och andra länder i Kaukasien därför skryta med sin höga ålder som ansågs vara en följd av deras hälsosamma liv långt borta från en ohälsosam statskultur. Detta bidrog positivt till exporten av deras näringsrika yoghurt som ansågs var orsaken till att flera, och märkligt nog bara män, blev långt över 100 år gamla.  Rekordet lär visst vara 160 år. Även den svenska yoghurtförsäljningen kunde rida på den  förmenta hälsovåg. 

 Senare dagars åldersfusk var ett antal grekiska manliga pensionsmottagare där företagsamma släktingar i hemlandet höll gubbarna vid liv långt efter det att de avlidit. Detta reddes dock snabbt  ut av duktiga statistiker som framförde irregulariteten i ålderspyramiden bland just greker till pensionsmyndigheten, som fick stopp på missbruket. Min bedömning är därför att migrationsmyndighetens försummelser kommer   att korrigeras  av den statistiska centralmyndigheten i en framtida matematisk utvärdering och därvid införa nödvändiga korrektioner, men då har man förstås  redan glömt bort vår tids ensamkommande barn.

Lennart Bengtsson
22 jJanuari 2015
1 Edward Ulfertz:

skriven

Sveriges äldsta kvinna, 115 år!
https://www.youtube.com/watch?v=9pZkw-V6yog

3 EliniHagen:

skriven

Ensamkommande barn , arma barn ensamt i kölden under en kall stjärna. Såklart man vill värma den lilla stackaren, så grymt övergiven. Merit Wager har snart i tio år skrivit om dessa arma. Men ingen har lyssnat eller velat lyssna om den fantastiska omvandling dessa barn genomgår när de väl omhändertagits av moder Svea. Då växer en del snabbt och deras ömtåliga utsatta situation ändras snabbt när deras ömma moder hittar dom och ensamheten är blott ett minne. Den nya fina telefonen är ett hjälpmedel i sökandet. Leendet blir snabbt bländvitt och stort när tandvården gjort sitt till en ringa peng.
De böjda krokiga med rullator och stödstrumpor ler försiktigare när de inte har råd att gå till någon tandläkare men glada över att ha kunnat bidra till det arma barnets välgång. Kränkta? Det vet dom inte vad det är. Mer tacksamma för det lilla och ingen aning om vad som hade kunnat vara istället.

5 Ulf Brauer:

skriven

Och under tiden fryser och svälter riktiga barn i flyktingläger världen över. Nice touch Sverige !

7 Sven Gustavsson:

skriven

VAD är agandan bakom våra myndigheters medvetna fuskande?
För alla ser ju det här, Att det är fusk.
Och varför är det bara karlar som kommer? Behöver ej flickorna skydd?
Det vimlar av dessa hem för dessa där kostnaden per dygn är hårresande 1900:- eller 693.000:- per år.

Det är b.l.a sådant här som måste förklaras inför folk och nog anledningen till att de hellre gör en Decemberöverenskommelse för att slippa tappa ansiktet fullständigt.

Mina tankar går till de Finska flyktingbarnen under kriget. De var just b a r n!
Här är det unga karlar utan adresslapp som kommer.

9 tipp:

skriven

Är det inte självklart att svenska myndigheter inte har tid att kolla upp de här omtalade. Myndigheterna har ju fullt upp med att kontrollera att svenskar skickar in deklarationen i rätt tid och liknande världsviktiga saker. Den kritiserade polisen har fullt upp att organisera om så snart en ny politiserad, rättänkande polischef tillsätts. En massa polismän blir upptagna och undandras från verklig tjänst. Och så snart en polisman råkar trampa någon lättkränkt på tårna så står hela etablissemanget på parad och ber om ursäkt och är beredda att begå harakiri. Allt fler yrken kommer det bli svårt att rekrytera folk till.

2 Evert Nilsson

skriven

Klassiskt i det här fallet var väl den jugoslaviska farmodern som badade var gång som socialen kom på besök. Död sedan många år i hemlandet, men i Sverige levde hon och badade på.

4 per eriksson

skriven

Jag har hört att socialen drar sig för att göra kontroll & hembesök i de så kallade "utanförskapsområdena" pga att socialarbetarna är rädda för att bli misshandlade - dessutom så är det är färre och färre som vill bli socialarbetare (liksom lärare) nästa yrkesgrupp med rekryteringskris blir förmodligen poliskåren, att förlägga polisutbildningen till Södertörn är nog spiken i kistan.

6 Björn i Bromma

skriven

Bevisligen så är migrationsbranschen fylld av fusk, mygel och ljug.
Vad som är ytterst depraverande och direkt samhällsfarligt, speciellt efter händelserna i Paris och Belgien, är att det finns
ca 60 000 st svenska orginalpass på drift, se www.nrk.no/verden/svenske-pass-blir-missbruk. Det är inte speciellt svårt att inse vad dessa skulle kunna användas till.
Det otroliga är att allt sker med styrande och ansvariga politikers goda minne eller oförstånd. Hade det förekommit något liknande inom något annat område så hade det blivit prompt tillbommat.
Ofta får man ett starkt intryck av att det hela är på "beställning" av utifrån krafter och/eller intressenter och att de ansvariga politikerna enbart agerar "nyttiga idioter".
Eller är det så att de styrande politikerna har kollektivt blivit besmittade av någon form av förnuft-och förståndsnedsättande virus?

8 Ingrid Gustavsson

skriven

Det som gör att människor reagerar är just flatheten att de inte reglerar de uppenbara fusket. Detta är ju makalöst konstigt.
Hade det varit ett lika stort och uppenbart fel i skattelagstiftningen så hade en reglering blixtsnabbt skett. Det vet vi alla. Men att här händer inget. Frågan är berättigad; Varför?

10 en av sveriges största bloggar

skriven

tack för din kommentar =)