Varför vi måste behålla och stärka de västerländska värderingarna

Man kan inte ens mest bästa vilja i världen beteckna dagens svenska politiska värdegrund annat än som generande grund och endimensionell där uppfattningar och värderingar förefaller inordnade i ett trivialt vänster-höger-perspektiv där vänster är gott och höger ont. Detta var tidigare ett kännetecken för de socialistiska partierna men omfattas numera även av de flesta s.k. borgerliga partier och undantagslöst av massmedia. Idag kan man fråga sig om Sverige fortfarande har borgerliga partier där traditionella västerländska värderingar är de centrala.

Alla upptänkliga gräsligheter och hemskheter som har ägt rum eller äger rum i stater som definieras som socialistiska devalveras systematiskt eller i flera fall förnekas. Efter 1968-års kulturrevolution gäller detta allmänt och man har genom åren systematiskt ignorerat vidrigheter i kommuniststater och framhävt massmördare som Fidel Castro och Che Guevara som romantiska hjältar. En av landets vänsterkändisar, Jan Myrdal, utdelade så sent som förra året ett hederspris till minne av Lenin.  När Birgitta Dahl fick höra talas om massmorden i Kambodja där människor torterades och mördades bara för att de råkade bo i en storstad förnekade hon detta då det inte kunde passa in i hennes politiska föreställningsvärld.

 På samma sätt ser vi idag olika slag av eftergifter och ”förståelse” för islamistisk terrorism sannolikt för att man råkat beteckna denna som ett slags befrielserörelse med vänsterförtecken. Alla aktiva feminister som återfinns i dessa kretsar tycks inta ha begripit vad sharialagen, en central fråga bland dessa grupper, faktiskt innebär. Tanken att man i Sverige vill ta sig an massmördare inom den Islamska Staten(IS) och vårda dessa som ett slags missledda tonåringar är inte bara fullständigt absurt utan visar på en total brist på människorespekt för alla de oskyldiga som drabbats av ett naket våld av samma slag som nazisterna utövade mot judar och andra som betraktades som mindervärdiga. Inte bara länder i västvärlden finner ett dylikt handlingssätt för förkastligt utan även de av våra invandrare som drabbats av IS vänder sig med avsky mot den svenska attityden till återvändande terrorister och massmördare. Det är här nödvändigt att påminna alla de som inte tar islamistisk terrorism på allvar att studera det nära samarbete som fanns mellan Nazityskland och islamismen i Mellanöstern.

Mycket skulle kunna förbättras inom svensk politik om man kunde lyfte tankarna och föreställningarna mot frågor som är centrala för människornas framtid och verkligen prioritera de traditionella västerländska värderingarna och nödvändigheten av det öppna samhället med liberalism och individuell frihet. Detta är faktiskt det enda värdesystem som hittills har visat sig kunna stå emot det politiska våldet och förtrycket.

Lennart Bengtsson

1.2.2015

Mer i dagens ämne här: http://www.handelsblatt.com/politik/deutschland/islam-bekenntnis-der-kanzlerin-frau-merkel-sie-irren-sich/11229266.html

 

1 Erik:

skriven

När någon betraktas som socioekonomiskt svag så kickar med automatik det svenska messiaskomplexet in, helt utan vidare tankar om narrativ, kontext eller verklighet. Den socioekonomiska svagheten är fullt tillräcklig för att ge ett omedelbart frikort. För precis allt.

Sååå korkat.

3 Peter Stilbs:

skriven

Så sant, Lennart. Jag börjar bli mycket allvarligt bekymrad över att det redan har passerat en kritisk gräns, där katastrofen är nära, speciellt i Sverige - och så många överhuvudtaget inte verkar fatta någonting - man vill till och med öka importen av dessa oundvikliga problem. Själv hinner jag väl dö innan det blir totalt illa, men man undrar speciellt över alla dessa naiva småbarnsföräldrar, som bl.a. ohämmat köper allt om "klimatkatastrofer" och därtill nödiga "åtgärder" - men välkomnar och omfamnar vad som kommer att bli deras och deras barns bödlar.

5 Arvid Bengtsson:

skriven

En av grundorsakerna till den helt perverterade mentaliteten i vårt samhälle tror jag paradoxalt nog är massutbildningen vid våra s.k. universitet och högskolor. Den har gjort att familjebildningen skjutits upp, och med det också mognaden. Medan kvinnor förr hade ett eller flera barn i 20-års åldern, har vi nu stora grupper barnlösa 30-åringar, särskilt i våra storstäder. Dessa är högljudda i den allmänna debatten och sätter inte sällan agendan. Den som har familj att ta hand om får självklart andra värderingar än den som inte har det. I det senare fallet tror jag det finns ett vakuum vad gäller meningen med livet. Det fylls då av annat, gärna sådant som får vederbörande att känna sig god. Behöver man inte ta ansvar för barn, behöver man förstås ej heller ta ansvar för framtiden. Och ofta känner de här individerna heller inget samband med tidigare generationer. Utan egna barn ingen känsla för sambandet mellan vad som varit och vad som kommer efter en själv. Och med det en helt snedvriden samhällssyn, som håller på att leda oss mot en katastrof.

7 Anne Debeil:

skriven

Arvid,
Jag, som kvinna, haller helt med dig, i din analys, men det kan inte vara lösningen att kvinnan skall vara hemma med barn! So hur löser vi det ? Jag har en tendens att säja att man borde inte bli tillaten att rösta förran man tar helt och hallet finansiell hand om sig själv. Normalt kommer barn da ocksa.
Anne (och Lars)

9 Arvid Bengtsson:

skriven

Anne!

Jag befarar att det inte finns någon lösning. Jag kanske ska förtydliga att enligt min uppfattning har mycket av den s.k. utbildning som ges vid universitet och högskolor litet eller inget värde. För de flesta arbeten är den helt irrelevant, och den fördröjer bara familjebildningen. I många fall är den tom skadlig, fr.a. genom att den bibringar studenterna marxistiska irrläror. Många arbeten som numera fordrar en formell högskoleutbildning sköttes förr utmärkt av personer utan s.k. akademisk utbildning.

Men sett i ett större perspektiv, så är det nog tyvärr så att den samhällsmentalitet som nu brett ut sig inte är särskilt konkurrenskraftig på lång sikt. Som nation förmår vi inte längre värna oss. Resultatet är förstås att starkare krafter tar över.

11 Sten Kaijser:

skriven

Hej,
jag tror att en banal anledning till att många s.k. intellektuella är så välvilliga till islamister är det gamla uttrycket "min fiendes fiende är min vän". För många inom vänstern kommer allt ont från Förenta Staterna och alla som också ser Förenta Staterna som den stora fienden blir då automatiskt "min vän".

13 Holger Eriksson:

skriven

#3
Lösningen på problematiken ligger i följande riktning:
1. Massmedia i väst bör städas upp, ordentligt.
2. Idag skaffar de minst intelligenta flest barn i väst, De intelligenta som utbildar sig mest väntar med barn och skaffar färre. Intelligens är ärftligt.
3. Dumhet belönas idag i alla former. Detta måste vändas till det motsatta!

15 per eriksson:

skriven

Svensken i gemen tror på auktoriteter dvs på media och politiker och efter 4 decennier av propaganda och nedmontering av skolväsendet så finns det nu nästan ingen motståndskraft kvar i det geografiska begreppet Sverige, som bekant så har ju Reinfeldt bekräftat att Sveriges gränser är påhittade.
Statsideologin idag består av diffus globalism, vidskepelse, relativism och multikulturalism - den definitiva spiken i kistan var Moderaternas transformering till att bli ett Socialdemokratiskt/Vänsterliberalt parti.
Vem kunde ha föreställt sig att en Moderatledare skulle bli lika populär inom journalistkåren som någonsin Schyman, Myrdahl, Sahlin och diverse språkrör ?!

17 lennart bengtsson:

skriven


Men anledning av Signaturen "Svennes" originella historieskrivning vill jag bara framhäva att jag inte på något sätt delar denna inte heller påståendet att jag är 40-talist vilket inte är fallet vare sig i fysik eller i symbolisk mening.

19 bom:

skriven

#17 LB
Fortfarande finns det folk födda på både tjugotalet och trettiotalet. Det inses emellertid inte av alla och att använda förtitalist som pejorativ är därför ett vanligt tilltag. Nuders "köttberg" och "proppen Orvar" ingår också i deras arsenal. Obildningen lyser mellan raderna - inget att arga sig över. Tack för att Du kämpar så väl. Det finns det verkligen behov av.

21 anders:

skriven

Innan man börjar trumpeta ut vad västerländska värderingar består av idag, så kan man ju lämpligen lyssna på vad Mark Passio har för insikter i dagens värdesystem.
http://truthserumnews.com/category/religion/

2 Gunnar Juliusson

skriven

Läsvärd diskussion i SvD om relationen mellan islamofobi, islamism och islam initierad av svensk (f.d.) muslim och islamkritiker.
Slutreplik idag http://www.svd.se/opinion/brannpunkt/islamkritik-ska-inte-forvanskas-till-fobi_4300303.svd

4 Gösta Walin

skriven

Tack för ett bra inlägg. Fantastiskt att sådana självklar synpunkter skall behöva framföras. Än mer vidrigt att den som idag framför liknande synpunkter riskerar sparken från jobb t ex inom våra universitet. Du har fel värdegrund lilla vän - ut!
Gösta

6 Curt Widlund

skriven

Vänster =Kommunisterna, Leninisterna, Stalinisterna, Polpot, Kinakommunisterna och Nordkoreakommunisterna är de partier med den grymmaste samling bland världens ideologier.
Våra journalister kommer ofta med dessa läror som vi skall betala för pappersmedia.
Värre är det med etermedia där vi varje år måste betala 2076 kronor om året för en propagandaapparat som styrs av samlingsnamnet Vänster där alla kommunistideologier får spelrum.
Lämpligt för etermedia är att sammansättningen av politiska journalister skall stämma med partirelationerna för partierna i riksdagen. Ett sätt att få ballans mellan olika nyheter och uttalanden.

8 Anna C

skriven

Tyvärr så finns det en agenda som har som mål att västvärlden och det väst står för ska brytas ner. Många ser det jag framför enbart som galna konspirationsteorier, men om man väl testar tanken att det finns en plan och en elit som vill få en centralstyrning av hela världen då faller alla pusselbitar på plats.
Smutskastningen av sund nationalism, av länder grundade på kulturell gemenskap och islams intåg i väst är verktyg för att förstöra och upplösa våra länder. Mycket av det som sker är till för att avleda fokus från det som verkligen sker - titta hit, inte dit.

10 Mats Olsson

skriven

Stopp och belägg! Så här enkelt är det nog inte. Västerländska värderingar? Är det värderingar som lett till interventioner i Irak, Afganistan och Lybien etc eller förklaras detta av en brist på västerländska värderingar. Det så kallade kriget mot terrorismen måste väl också ges lite kred för ISIs och liknande organisationers framgångar. Västerländska värderingar kanske fungerar bra på hemmaplan men är de tillräckligt utvecklade för att även fungera globalt.

Svar: Men herre gud Mats Olsson, västerländska värderingar är frihet, demokrati,religionsfrihet, sekulär stat, jämlikhet, jämställdhet, sexuell frihet m.m.
Lars Bern

12 Anne Debeil

skriven

Arvid, för enkelt att saga att det finns ingen lösning.
Kvinnans emancipation är här och nu och är en stor tillgång.
Kvinnorna är nu i majoritet, ca 60-70 % på universiteten OK? Vad betyder det? Jo männen måst anpassa sig till att kvinnorna i högre grad blir dersa boss, som i fallet med vår yngsta dotter som är civilingenjör. Familjebildningen kommer igång lite senare vid 25-30 års ålder i st. f. 18-25 som förr.
Vad gäller utbildningen har den efter 1968 blivit vänsterstyrd.
Inför en studentexamen värt namnet, med nationella provskrivningar och muntliga censorsförhör som före 1968. Utbildningen måste ha kvalitet för att landet Sverige skall kunna konkurrera i hela världen. Kina tar över annars,
mvh Anne och (Lars)

14 Björn i Bromma

skriven

Desto allvarligare blir det när man läser www.buzzfeed.com/mikegiglio/isis-operativ samt www.svd/opinion/brannpunkt/svensk-polis-klarar-inte-av terrorister_4255827.svd.
Dessutom så "försvann" ca 60 000 st svenska orginalpass enbart förra året enligt www.nrk.no/svenske-pass-blir-missbruk.
Är politisk skandal för snällt sagt?

16 Svenne

skriven

Det måste vara en gammal gubbe som skrivit detta, ty sådant här kan endast en 40talist häva ur sig. 40talisternas generation är den mest ignoranta av de svenska generationer som fötts sedan Finland förlorades.

"Traditionella västerländska värderingar" såsom de var för 100 år sedan handlade om en fast tro på gud, konungen och den vita rasens överlägsenhet över alla andra. De handlade inte om moderna liberalmarxistiska "västerländska värderingar" som judedyrkande i form av förintelsekulten, feminism, homosexualitetsvurm och definitivt inte om mångkultur och antirasism som jämställer civilisationsbärande vita nordeuropeer med sydröna svartmuskingar och afrikaner vars domän är kaos. Gå och läs äldre generationers krönikor och se hur föraktfulla de är mot folkslag som idag hyllas som våra övermän av politiskt korrekta journalister.

Judar är en känslig punkt, för judarna var den första klankulturen från mellanöstern som koloniserade Europa. Ja, det är mycket liten skillnad både genetiskt och kulturellt mellan judar, araber, kurder, assyrier med flera. De senare äger inte lika mycket massmedia som de första och har därför betydligt sämre uppbackning av pressen. När hörde du senast någon tala om kurdofobi?

Den tyska antisemtismen är betydligt äldre än nazismen, och den är inte unik, judar har massakrerats av polacker, tjecker, rumäner, tyskar, ukrainare, ryssar och många fler. Det är inte utan anledning ordet "pogrom" kommer från ryskan. Den sista kända pogromen inträffade för övrigt 1968 i Polen och var utan tvekan Hitlers fel. Eller hur?

Vill man förstå varför Sverige ser ut som det gör idag måste man gå tillbaka till tiden strax efter första världskriget och de kommunistiska revolutionsförsök som inträffade på olika håll i Europa. Det var inte bara i Ryssland kommunisterna härjade. De kommunistiska revolutionernas misslyckanden i Europa ledde till att Frankfurtinstitutet grundades av en klick judiska kommunister vars syfte var att utreda vad som gick fel och vad som kunde göras åt detta. Resultatet av deras arbete blev kulturmarxismen, som idag totalt genomsyrar det svenska samhället på alla plan. Kulturmarxismen skulle ha drabbat Sverige betydligt tidigare om inte Hitler och nazismen hade tvingat Frankfurtsinstitutets personal att fly till USA, där de sedan implementerade sina ideer i form av kontrakulturen under 60talet. Därifrån rann det över hit och gjorde Sverige till vad det är idag. Hade tyskarna vunnit andra världskriget hade dagens sönderglobaliserande mångkultursverige aldrig uppstått men USAs undergång hade varit garanterad. Det hade varit en betydligt bättre utgång av kriget för vår del än den faktiska. Som det är nu måste svensken ta sig i kragen och slåss en omgång till eller gå under och försvinna från historien, för demografi är framtiden och framtidens "svenska" befolkningsmajoritet kommer inte att bestå av svenskar. Svensken är ur ett darwinistiskt perspektiv lika överlevnadskapabel som dronten.

18 tipp

skriven

@ svenne. "Judar ... koloniserade Europa". Ofta var det så att judar kallades in till olika länder av affärsmässiga skäl. Kristna och muslimer fick inte ta ränta på medeltiden. Luther lyfte förbudet för protestanterna men för katolikerna höll det kvar fram till 1700-1800-talen. Runt om i världen har kristna och muslimska herrar berikat sig genom krig och besättning av andra länder. Att deras fattiga landsmän blev kanonmat kostade inte herrarna så mycket. Judarna hade inga hemländer att försvara. De inriktade sig på affärer. De hade heller inga problem med ränta. De rika nationella herremännen ville mer men kunde inte låna pengar på ett rationellt sätt utan att kalla in judar. Judar förfinade sin affärskonst medan nationella herremän spred förödelse. Så det uppstod en avundsjuka mot rika, icke nationella judar som kan jämföras med dagens vänsteravundsjuka mot rika personer och företag. Till detta kom en kristen antipati mot judar av religiösa skäl.
Summan av kardemumman är att religion är ett farligt gift som försvårar samarbete mellan folk.
När en muslim ska köpa en bil och inte kan låna räntefritt så går han till banken. Bilen kostar 200000 kronor. Banken köper den och sen får spekulanten köpa den med amortering med ett tillägg för 230000 kronor. Köpet genom en "bulvan" och pristillägget kan lätta kallas muta när svenska journalister får veta det.

20 olof hellström

skriven

Hej!
Tack för Dina kloka betraktelser om det uppenbara hotet mot islamistisk
terrorism ,som jag med ökande styrka har varnat för inom den krets,som
jag har hoppats på att kunna påverka.Ärendet har uppenbara konsekvenser på
hanteringen av denna extrema avknoppningen av islam exempelvis vid
behandlingen av asylansökningar och/eller gallringen av inflyttnings-
ansökningar för särskilt aktiva islamister.
mvh /olof hellström