Svenska män våldtar!

Återigen rapporterar svenska media om en gruppvåldtäkt utförd av svenska män. Den här gången var den utförd av 8 unga killar på en finnlandsfärja och den drabbade en 45 årig kvinna. Min spontana reaktion på dessa upprepade händelser, är att jag blir ursinnig över de män som på detta sätt drar skam över oss svenskar. När jag senare kan läsa att även den här gruppvåldtäkten utförts av män som invandrat hit som flyktingar och tagits omhand av det svenska samhället, blir jag även ursinnig över fega svenska medier och likaledes fega ansvariga politiker.

Jag lade i affekt ut följande kommentar med en länk till det inträffade på Facebook:

Var är Gudrun Schyman, Mona Sahlin, Maria Arnholm m.fl. politiskt korrekta feminister nu? Medias fega sammanklumpande av oss svenska män med detta drägg tar jag som en förolämpning. Som invandrad borde man inte få kallas svensk förrän man klarar att leva upp till de värderingar som varit självklara i vårt samhälle, före det vansinne som nu pågår.

Som ett brev på posten fick jag följande politiskt korrekta kommentar:

 Även svenska män våldtar. Detta är näppeligen en fråga om nationalitet. Det är ett vidrigt brott av gränslösa och sjukliga stackare som inte finner andra sätt att boosta sin manlighet. Men att göra frågan till en svenskhetsfråga är verkligen att ta bort fokus från brottet i sig. Förvånad över din ståndpunkt Lars.

Kommentatorn är förvånad över min ståndpunkt, men tydligen inte över att vi inte hör ett pip från de annars så högljudda feministerna. Istället förminskas som vanligt det inträffade med standardklyschan att även svenska män våldtar. Ja det är förfärligt, och det gjorde även Julian Assange. Den svenska debatten har ju de senaste decennierna handlat väldigt mycket om hur vi skall få bukt med män som våldtar, även när de som i Assanges fall blivit bjudna att övernatta hos sitt offer. Men att med den bakgrunden förminska de oerhört mycket mer förnedrande gruppvåldtäkterna utförda av invandrade svenska män, genom att hänvisa till att minsann inföda svenska män gör likadant, för verkligen utvecklingen långt bakåt i tiden.

Det skulle ju vara intressant att höra vad våra högljudda politiskt korrekta feminister tycker att vi skall göra åt det skenande antalet gruppvåldtäkter? Tycker de inte att vi borde kräva av alla svenska män att de anammar den svenska kvinnosynen för att få kallas svenska eller skall vi i mångkulturens namn passivt acceptera den för oss nya kvinnosyn många invandrade svenska män har med sig hit? Skall vi därmed ge upp det vi uppnått i förbättrad kvinnosyn under senare tid?

När jag ser hur dagens svenska etablissemang slappt ser bort från detta osmakliga problem och ryggmärgsmässigt skyndar sig att förklara bort händelser som den på finnlandsfärjan, med att minsann även infödingar våldtar, då vill jag inte längre vara svensk. Jag vill inte klumpas samman och bli identifierad med dessa svenska män i det nya Sverige.

Om jag vore yngre skulle jag utvandra till något av våra nordiska grannländer, där såväl politiker som media har mer ryggrad än i vårt land. 

Demokrati | |
#1 - - Johan Tisell:

Jag vill minnas att Assange misstänks för ett ringare brott. Han hade sex med påstått förstörd kondom med en och upprepat sex med en som somnat, utan kondom. I vanliga fall kallas detta konkludent medgivande/avtal.

Vad gäller "svensk" har det så många olika betydelser. Jag anser inte att Zlatan I är svensk med min terminologi, han är bosnisk och frågan är om vi svenskar har rätt att glädjas åt hans framgångar och om vi döljer oss i lånta fjädrar.

Media kan göra det lätt för sig och skriva "svenska medborgare", men då fattar ju alla!

i) Man kan vara svensk i ett medborgarperspektiv

ii) Man kan vara svensk i ett kulturellt perspektiv, det var nog det Söder menade då han snärjde in sig - och övriga media - i nationsbegreppet

i) Och man kan vara svensk i ett genetiskt perspektiv

Det första går på några år och utan språktest!

Det andra kan uppnås av en individ under några decennia - snabbare om man adopteras som liten.

Det sista tar nog flera generationer.

Vi borde kunna markera skillnad i språket genom att skriva medborgare mm.

I USA skiljer man ju på olika amerikaner; native, kaukasisk, afro-amerikan, hispano, asiat mm. Och då kan de ha levt i flera generationer som medborgare.

#2 - - pappasvenpappasven:

Delar din indignation rörande brotten såväl som tidningarnas agenda-spridande . . . En spade är en spade! Punkt!

#3 - - Bengt Söderberg:

Du har rätt att vara förbannad. Varför skall vi finna oss i att nedvärderas i vårt eget land. Varför skall vi finna oss i politiker som har en alldeles egen kod som de själva anser ger dem rätt att döma alla som inte kan räknas in i deras adelsregister. Varför, kan man ha rätt att fråga, kan inte sanningen få framföras i media när invandrare tar sig för på ett vidrigt sätt. Den svenska mediala mjäkigheten kan göra vem som helst förbannad!

#4 - - Bonicivis:

Det finns ju grader även i helvetet. När en kvinna blir våldtagen av en man är det, förutom det fysiska övergreppet, även en oerhörd kränkning av det mest privata vi har. I fallen med s.k. gruppvåldtäkter, där flera män förgriper sig på kvinnan, tror jag inte att man ens kan föreställa sig vilket trauma det brottsoffret går igenom.

Mina tankar och min empati går till den drabbade kvinnan och mitt äckel och förakt går till dessa s.k. män. Med stor betoning på "så kallade".

#5 - - Gert B.:

Gruppvåldtäkter är i allra högsta grad en fråga om nationalitet.
Andersson och Johansson ägnar sig inte åt sådant annat än i yttersta undantagsfall..
Mina goda tankar går till den stackars kvinnan och mina onda går till kräken med ursprung från nordöstra Afrika.

#6 - - lennart bengtsson:


Den andliga atmosfären i Sverige blir allt mer motbjudande i sitt smussel och lögnaktighet. Jag är rädd att vad vi ser är de första stegen mot ett kulturellt förfall, där feghet och hyckleri har blivit etablissemangets nya ledstjärnor. Det positiva som jag upplever efter mina 40 år utomlands är alla hyggliga och trevliga vardagsmänniskor som jag möter i affärer, som grannar, på gatan och i restauranger. Bevare oss för en politisk överhet som ingen längre kan respektera. Ut med dom!

#7 - - Björn i Bromma:

Man kan läsa mer om själva händelsen på Finlandsfärjan:
pbs.twing.com/media/B8x4FOeCAAA4zij.ipg
Samt mer generellt:
www.aftenposten.no/nyheter/iriks/--Innvandrere-bak-alle-anmaldte-overfallsvaltekter-i Oslo-5569378.html. Samt:
www.bristol.co.uk/Bristol-Somalia-sex-abuse-gang-horrific-story/story-24775601-detail/story.html
Det hela är ett stort, politiskt importerat, bekymmer i flera västländer.
Vad gör svenska politiskt ansvariga? Ingenting!

#8 - - JB:

Det finns ju fem skyddade minoritetsgrupper i Sverige. Romer, samer, judar, tornedalingar och finnar, tror jag de är. Frågan är då om samer, romer, judar osv., ser på svenskar som om de vore respektive? Alltså om samer ser på svenskar som om svenskar vore samer? Eller om judar ser på svenskar som om svenskar vore judar? Om romer ser på svenskar som om svenskar vore romer? Osv.

Så finns det ju en mängd olika invandrargrupperingar i Sverige idag. Det finns t ex chilener, somalier, etiopier, kongoleser, kurder, turkar, kineser, irakier, iranier, syrianer, assyrier, greker, bosnier, serber, italienare, spanjorer, tyskar, holländare, belgare osv., osv.,
Det man kan fundera över är om alla dessa olika folk som relativt nyligen har invandrat till Sverige, verkligen kan se på svenskar som om de vore – dem själva - ?
Alltså ser somalier på svenskar som om svenskar vore somalier? Ser kineser på svenskar som om svenskar vore kineser? Ser kongoleser på svenskar som om svenskar vore kongoleser? Ser kurder på svenskar som om svenskar vore kurder?
Ser bosnier på svenskar som om svenskar vore bosnier?
Et cetera.

Det är nog inte så troligt ändå.

Så att vilja automatiskt tilldela alla dessa olika folkgrupperingar, med alla sina respektive identifieringar och identiteter, både kulturella och språkliga osv., att vara enbart – svenskar - , (när de själva kanske inte – upplever sig som svenskar - ?), som om det vore någon slags – ynnest - eller någon form av en – generös gest - gentemot de invandrade människor som då kanske främst har en annan – identitet - än just den – svenska identiteten - , men är kanske i själva verket och egentligen någonting annat? En slags respektlöshet mot dem?…..


Det vore ju betydligt mer respektfullt mot de invandrade själva, och även också mot just – svenskar - , att faktiskt tillåta minoritetsgrupperingar, och också då invandrare, att själva få benämna sig.
Alltså att låta alla få behålla sina egna identiteter och t ex få lov att bli kallade för just vad de är.
T ex då, svenskeritrean, svenskkinses, svenskkongoles, svenskbosnier, svenskkurd, svensksame, svenskfinsk, svenskiranier, svenskjude, svensksomalier, svenskholländare, et cetera.

Inget folk, och inga folkgrupperingar, skall ju behöva förneka sig själva helt och hållet enbart för att de råkar bo i ett nytt land, som de har flyttat till. I detta fall Sverige.

De som flyttar till Sverige blir ju delvis – svenskar - men det vore ju en artighet mot dem själva att låta dem bevara den identitet som de är födda in i och inte tvinga dem att avsäga sig den, eller förneka den identiteten helt och hållet, eftersom det ju ändå oftast är en stor del hos alla människor.
Det kan ses som någonting inhumant att vilja förneka dem deras eget ursprung.

Det vore som att vilja avtvinga dem att förneka sig själv, sin familj, sin släkt, sina förfäder och sitt språk och alla sina hemhörighetskänslor, bara för att ha flyttar till ett annat land.

Så länge inflyttade själva vill ha, eller så länge som minoritetsgrupperingar själva också vill ha, just sina identiteter som de är födda in i, så bör de också kunna få behålla den identifieringen också i det massmediala rummet.

Och detta i både onda och goda sammanhang...


Allt annat vore egentligen oartigt.

För att inte säga respektlöst.


Både mot svenskar och andra, naturligtvis....




#9 - - Staffan Gribel:

När jag läste nyheten först så reagerade jag på att det betonades att det var SVENSKA män. Etnicitet brukar sedan flera år tillbaka inte anges i sådan rapportering. Min slutsats var därför att man var väldigt mån om att berätta att det just denna gången rörde sig sig om svenska män. Jag ser nu att media har redigerat bort detta från sina artiklar vilket tyder på att det som vanligt handlade om en annan etnicitet, troligen MENA länder.

#10 - - Anonym:

bra skrivet!!

#11 - - Ivar:

Hur vanligt det är med gruppvåldtäkter utförd av män tillhörande folkgruppen svenskar? Säkert mycket, mycket, mycket ovanligt!
Det är inga sjukliga stackare som utfört detta, nej det är män med en vidrig kvinnosyn,utan vare sej kunskap om ,respekt för eller vilja att acceptera vårt demokratiska, moderna jämställda levnadssystem.
Bra rutet Lars, jag har liknande tankar som du om utvandring!

#12 - - Kalle:

All denna dumhet. All denna galenskap.
-Mer mentalsjukhus åt folken!

#13 - - Nordtomta:

Läser din blog varje dag och med stort intresse, tack för att du delar med dig av din kunskap och dina passioner!

Angående gruppvåldtäkterna, som ökat mycket i Sverige (och Norge) sedan invandringen tillåtits nå dagens höga nivåer, förstår jag hur svårt det kan kännas att tillhöra gruppen "svenska män" som enligt svenska media tycks ha börjat bete sig som Lucifer själv.

En sak skulle jag vilja tillägga: förutom afrikaner är det främst män från muslimska länder som ägnar sig åt gruppvåldtäkterna. I den senaste våldtäkten var männen dels afrikaner, dels muslimer: somalier. Att de är farliga för unga sekulariserade tillika feministiskt uppfostrade västerländska kvinnor som har fått lära sig att "jag ska kunna gå och befinna mig varsomhelst, klädd hursomhelst, närsomhelst på dygnet utan att kränkas av närmanden från män" är en truism. Det finns anledningar till varför kvinnor tvingas klä sig i sopsäckar i muslimska länder...

#14 - - JR:

Tänk om det varit 8 lintottar från lidingö som våldtagit en somalisk kvinna. Då hade vi nog fått se fackeltåg som heter duga.

#15 - - Ove:

Jag drar mig till minnes uppståndelsen bland pressen och utvalda då det var en Indiska som blev våltagen långt borta i Indien. Och tänkte då på flickstackrn i Sundbyberg som blev gruppvåldtagen en Lördagsnatt för drygt ett år sedan. Den svenska flickan blev som vanligt bara en notis och bortglömd av polisen. Men sedan gick det ett år och polisen haffa ngr för ett brott. Det vissade sig sedan att de hade bevis som kunde binda "Svenskarna" till våldtäkten (sig själva). Ev hade de tagit bilder på våldtäkten som låg kvar i mobilerna. Så hyckleriet verkar inte ha ngn gräns. Det största problemet är att folk inte läser allternativ media. De som börjat blir snabbt öppnare i sinnet. Vi har haft det för bra och därför måste slottet raseras för att byggas upp igen.

#16 - - per eriksson:

Gruppvåldtäkten på färjan var väldigt intressant för den svenska journalistkåren eftersom de drog den, för journalister, logiska slutsatsen att att förövarna måste har varit etniska svenskar - inga andra än dumma och fulla svenskar eller finnar åker Finlandsfärja vilket är det förhärskande perspektivet sett från Södermalm och Gärdet.

Inte kunde journalisterna drömma om att det var ett (förmodligen) gäng Somalier som gav sig ut på färjetur över Bottniska viken - detta innebär nu att detta har blivit en icke nyhet, locket läggs på och att Schyman, Beatrice Ask och Sahlin uteblir från TV sofforna.

Om förövarna hade varit etniska svenskar så hade gängvåldtäkten fått större utrymme i media än terrordåden i Frankrike.

Dock är inte den svenska våldtäktsvågen en ny företeelse i landet, under 70 talet så rapporterades cirka 700 fall per år och nu för tiden så ligger rapporterade fall runt 8000 per år dvs ökningen är spektakulär och Sverige ligger skyhögt över andra jämförbara länder och detta beror inte bara på anmälningsbenägenhet och legal definition.

Vi har den brottslighet vi förtjänar, domstolarna har i stor utsträckning slutat döma brottslingar till fängelsestraff och de som döms till fängelse får en kort och behaglig semestertillvaro.
Kvaliteten på svenska ministrar och riksdagsledamöter har varit mycket låg under lång tid, flum och relativism dominerar i Rosenbad och i Riksdagen, när regimen Reinfeldt tillträdde så satt cirka 6500 i fängelset och när den store ledaren avgick så hade antalet fångar reducerats till 4500.

Den kanske sämsta justitieminister Sverige har haft heter Beatrice Ask, när Amnesty International för några år sedan rapporterade att Sverige hade flest rapporterade våldtäkter i Västvärlden så sade sig Beatrice inte ha en aning om detta men att, om så vore fallet, det berodde på att svenskorna var mer frigjorda än sina medsystrar i andra länder.

Det som inte får sägas är att vissa invandrargrupper är kolossalt överrepresenterade när det gäller våldtäkter och det är därför media, Beatrice, Schyman och Sahlin tiger still.

#17 - - Солжени́цын:

Jag tror att vi måste börja känna att vi svenskar har bara ett eget land. Vi har rätt att bestämma här. Precis som vi inte vill ta ifrån andra folk sitt självbestämmande. Kan vi inte känna så har vi inget land på jorden som är vårt eget. Vi kan vara öppna och handla med andra länder utan att ha världens mest extrema migrationspolitik som i rasande takt byter ut vår befolkning.

Tyvärr är det inget unikt för Sverige utan en sjukdom som angripit alla västländer med början 1967 och är en MEDVETEN politisk agenda i hela västvärlden.

Vi vet baserat på beprövad erfarenhet, statistik och fakta att våldtäkter, våld, övergrepp ökar med invandring från vissa länder, framför allt från Nordafrika och västra Asien. Det enda vi måste bestämma oss för är om invandring av asylsökanden och dess anhöriga därifrån är så viktig för oss i Sverige att vi helt enkelt tycker det är värt det?

Om vi inte tycker det, bör asyl- och anhöriginvandring från dessa länder helt upphöra. Tycker vi det, ska vi sedan inte förvånas eller beklaga oss över framtida gruppvåldtäkter av våra svenska kvinnor och döttrar.



#18 - - Göran Andersson:

Kan någon ge ett bevis på någon gruppvåldtäkt de senaste 20 åren där förövarna hade namn som typ andersson -svensson Lundström e.d.

#19 - - Ann Löfving-Henriksson:

Lars, jag tror jag förstår Ditt raseri. Från min horisont som farmor till tre små underbara flickor med glada, nyfikna ögon och livet med tonårstiden inom kort framför sig väcker sådana här händelser känslor som jag inte vill sätta ord på här. Som sagt vad gör och hur tänker och vilket ansvar tar FI, MP, Reinfeldt och alla andra som uppmanat oss att öppna våra hjärtan och samtidigt kvävt debatten.

#20 - - Arvid Bengtsson:

Skribenten bakom snaphanen.dk, kanske en av de bästa politiska bloggarna i Norden, skriver apropå pressens rapportering om gruppvåldtäkten på Finlandsfärjan om den svenska Lügenpresse. Är ju visserligen ett något komprometterat ord, men beskriver likväl exakt vad det handlar om. Och vad gäller Schyman et consortes kan de knappast bry sig mindre om vad som kvinnor som det nu aktuella våldtäktsoffret utsätts för. De använder bara feminismen som ett redskap för sina karriärer. Och likt våra andra makthavare lämnar de våra kvinnor och flickor som lovligt byte åt sina klienter. Och det är ju helt konsekvent. Man bjuder in allsköns drägg från värdens alla hörn att ta för sig av det vi och våra förfäder byggt upp, så varför inte också våra kvinnor. Och man ägnar sig systematiskt åt att deslegitimera vår rätt till vårt eget land. Det finns bara ett ord för detta: landsförräderi.

#21 - - Rasist?:

Allt fler söker sanningen (?) på de s.k. hatsajterna, typ avpixlat, exponerat, fria tider och petterssonsblog.
Det är skrämmande vad mycket det mörkas i detta land.

#22 - - Björn i Bromma:

#8
Eller måhända barbarisk svensk eller humanistisk svensk...

#23 - - Per-Olof Persson:

Svenska medier, som normalt menar att etnicitet inte är viktigt, basunerade på söndagen ut att det rör sig om svenskar. På sociala medier uppgav dock vittnen något helt annat – mörkhyade och eventuellt somalier hette det bland annat.

Här är två av “svenskarna” som anhållits i Stockholm: Bjar Mhamad Shakir, 27 och Mohamed Ahmed Abdi, 24 (Stockholms tingsrätt B-1312-15). De bor i Vårby respektive Hässelby.

#24 - - Cosmik Debris:

Mitt minne är fullt fungerande och jag är tillräckligt gammal för att veta att gruppvåldtäkter är ett nytt fenomen. Jag VET att på 70-talet var gruppvåldtäkter ett okänt begrepp för mig och de kompisar jag frågat om det.

Om mitt minne och erfarenhet säger mig att före ca: år 1985 fanns det nästan inga mördarsniglar i Sverige kommer ingen att påstå att jag ljuger eller ”minns fel”.

Om mitt minne och erfarenhet säger mig att före ca: år 1995 var det mycket ovanligt med grova gruppvåldtäkter i Sverige kommer jag att kallas för rasist, mytspridare och fascist.

Hur är det ens möjligt?

Det är Svenska journalisters förbannade plikt att granska detta och informera sina läsare om vilka förövarna är och omfattningen. Det är också Svenska politikers förbannade skyldighet att se till att denna vidriga invandrarrelaterade plåga stoppas genast.

Politiker och journalister skall också till 100% stå på offrets sida. Och inte som nu då det daltas så till den grad med våldtäktsmännen att man fullständigt kokar av ilska.

Vi har för länge sedan passerat gränsen. Nu är det hårda straff och utvisning som gäller för samtliga som begår dessa gruvliga brott.

#25 - - Bo:

det heter ju även att unga svenskar stupat i Syrien när dom åkt för att kriga med IS

#26 - - clas Persson:


På ett klargörande sätt redovisar såväl Bern som Bengtsson den frustration som alltfler känner inför vad som sker i landet i inflyttningens spår. Vad som framgår är att just det här med upplysningen av de faktiska omständigheterna, att den faktiskt inte finns. Vi famlar alla lite i mörkret, såväl lite mer insatta skribenter som vi vanliga kommentatorer. I den bransch där jag verkat hela livet (ca 50 år), i bygg- och fastighetssektorn görs konsekvensutredningar till förbannelse, från den enklaste markinfiltration till anläggande av nya superanläggningar. När det gäller att ändra ett helt lands befolkningsstruktur och kultur däremot finns inte tillstymmelse till konsekvensanalys. Det finns inte heller någon redovisning av facit, snarare tycks det vara tvärtom. Av den anledningen så sammanställde jag för mer än ett år sedan nedanstående frågor. Dessa har jag skickat till insändar-och debattredaktioner, till ledarskribenter och andra journalister, men aldrig, aldrig någonsin har jag fått tillstymmelse till reaktion, inte ens en bekräftelse på mottagandet av frågorna.
Jag har ställt frågorna enligt nedan utan att lägga in någon angelägenhetsgrad i frågeordningen. Jag avslutar med en avsiktsförklaring. :
1.Konsekvenser av upplopp och vilka som orsakat alla bilbränder och skadegörelser. Vem betalar, försäkringstagarna eller skattebetalarna? Hur många bilar och hur mycket pengar handlar det om.
2. Omfattningen och klarläggande av vilka som utför alla våldtäkter.
3. Omfattning och klarläggande av vilka som utför gruppvåldtäkter.
4. Redogörelse omfattning av skottlossningar och vilka som skjuter
5 Redogörelse av omfattningen av vaktbehov vid akutmottagningar föranledd av kränkta invandrare som inte fått gå före i kön. Är det en skröna eller verklighet?
6 Redogörelse av konsekvenserna av hederskulturen.
7 Omfattningen av specialregler som skapats för att tillmötesgå invandrare. Handskakningsritualer, badhus, slakt o.s.v.
8 Konsekvenserna av importerad antisemitism och vilka som står för den.
9 Konsekvenserna av klansamhället kontra det demokratiska. Där klanledare styr på vem klanmedlemmarna skall rösta i ett demokratiskt val. Där klanen är viktigare än den samhällsmodell som ligger (legat till grund för välfärdsbygget).
10 Konsekvenserna av korruptionskulturen.
11 Hur stor del av första och andra generations invandrare som sitter i våra fängelser.
12 Hur påverkas skolan?
13 Hur påverkas sjukvården?
14 Hur påverkas bostadssituationen?
15 Hur påverkas samhället av Islamiseringen?
16 Hur påverkas arbetsmarknaden

Det borde vara en grundläggande uppgift för alla rättsmedvetna demokratiska journalister, att tala om för medborgarna vad som verkligen gäller i olika frågor och då framför allt i de som berör så ofantligt många och har skapat ett så otrevligt samhällsklimat. Vi väjare är verkligen inte betjänta av en sektliknande journalistkår vars mål snarare tycks vara att pracka på väljarna sina egna åsikter och uppfattningar än att rapportera om verkligheten. I en demokrati är det väljarna som bestämmer, som ska ta ställning till verkligheten. För att kunna det måste vi veta vad som är verklighet. Ett led i den riktningen torde vara att reda ut ovanstående frågeställningar. Hur ska vi väljare kunna veta?

#27 - - Bonicivis:

Svensk medias lögner och mörkläggning av fakta har passerat alla gränser och krälar nu i agendajournalistikens bottenslam. När grabbarna spelar bandy är de "somaliska invandrare". När de våldtar är de "svenskar". Nuff said.

#28 - - Lasse:

Det finns en poäng med att peka på den kulturkrock som denna typ av gärning är ett resultat av.
Som en varning och kanske som en upplysning till de som utför den.
Vi har olika kulturer med oss i bagaget.
Vår öppenhet och nyfikenhet kan lätt missuppfattas och utnyttjas.
Det finns tom dem som anser att kvinnor bör stympas eller klä sig i stora svarta tyger-allt för att inte locka män i fördärvet. Det kanske är det som krävs?

#29 - - Lennart N.:

25 Bo:

det heter ju även att unga svenskar stupat i Syrien när dom åkt för att kriga med IS

eller att flera hundra svenskar sitter fast i Somalia på grund av att researrangören har gått i konkurs!

Man kan naturligtvis ta sig till Somalia via flyg men låter det rimligt att flera hundra ljushyade svenskar befinner sig där samtidigt sommaren 2014.

Läs för övrigt Karl-Olov Arnstbergs knivskarpa analys som på slutet beskriver det katastrofala politiska läget i vårt land:

https://morklaggning.wordpress.com/2015/02/02/pekariatets-diktatur/

Skrämmande Läsning!

#30 - - JB:


Förtydligande, eftersom uppenbarligen en del förortsbor till Stockholm har lite svårt för att förstå min förra kommentar.

Alltså:

Är svenskar norrmän, i norrmäns ögon? Är svenskar danskar, i danskars ögon?

Är danskar judar, i danskjudars ögon? Är norrmän samer, i norsksamers ögon? Är finnar samer, i finsksamers ögon? Är svenskar judar, i svenskjudars ögon? Är iranier judar, i iranskjudars ögon? Är polacker judar, i polackjudars ögon? Är kurder judar, i kurdjudars ögon?
Är svenskar tornedalingar, i tornedalingars ögon?
Är svenskar danskar, i danskars ögon?
Är svenskar greker, i grekers ögon? Är svenskar somalier, i somaliers ögon? Är svenskar finnländare, i finnländares ögon?

Nej, skulle nog alla olika folkgrupperingar svara.

Alltså: Det är bättre att låta alla olika folkslag och befolkningsgrupperingar som finns få behålla, beskydda och bevara sina identifieringar. Så att alla kan identifieras och beskrivas såsom dem de är. Både av respekt och av artighet mot alla inblandade parter.

Om somalier blir beskrivna som svenskar och inte svensksomalier, så är det inte en korrekt beskrivning. Det är inte korrekt varken mot somalierna själva eller mot svenskarna. Somalier betraktar inte svenskar som somalier, så varför skulle de tvingas in i en beskrivning av dem själva som – svenskar - enbart? Svenskar är svenskar och somalier är somalier.

Däremot är ju just t ex svensksomalier just svensksomalier, eftersom de har inflyttat till just Sverige.

Alltså: Det vore betydligt bättre och ärligare för alla inblandade parter om massmedier, och även politiker, kunde hålla sig till verkligheter och sanningar så mycket som möjligt.

Istället för tvärtom.


Svar: Att denna fråga överhuvudtaget behöver diskuteras visar hur sjukt det svenska samhället är.
Lars Bern

#31 - - Anonym:

Bra skrivet. Var det någon som verkligen trodde de var etniska Svenska män som utförde våldtäkten. Sverige ligger idag två i världen på antalet våldtäkter per capita. Inräknar man mörkertalet sker ca 100 våldtäkter per dag. Sambandet med den lavinartade ökningen av människor med en annan kvinnosyn är glasklar för alla normalbegåvade medborgare.

#32 - - Susanne Eriksson:

Bra att svenska män äntligen säger ifrån! Varför ska svenska gentlemän finna sig i att bli identifierade med dessa, enligt mitt förmenande, avskum som saknar allt vad empati heter.

#33 - - Erik:

AKB låter meddela att även somalierna är offer.

Men det har ni väl redan förstått?

Svar: But of course!
Lars Bern

#34 - - JB:



#32
Dessvärre kommer det som Susanne Eriksson skriver, och dylika kommentarer, kanske att främst riskera att kunna spä på eventuella fördomar om svenskar? Och deras då, som det vill anses, strukturella – rasism - eller, som det vill menas, strukturella – fördomar mot - andra människor, från andra kulturer och folkslag.,.?

En sådan kommentar förstärker kanske inte trycket på massmedier att förhålla sig till saklig information, som är vad saken gäller,,,.?

Saken, att massmedier förvanskar sanning och korrekta beskrivningar av verkligheter, är vad som är upprörande för många.

Säkert också även för just t ex många somalier, kurder, samer, romer, judar, greker, et cetera, själva, (som då inte ser svenskar som varande just somalier, kurder, romer, judar, turkar, osv.,).

Det som är det artiga och korrekta för massmedier och politiker att göra är alltså att vid olika framgångar för t ex somalier, kurder, judar, samer, romer eller andra, att verkligen identifiera dem korrekt.

Liksom det också är lika korrekt att identifiera på ett sanningsenligt sätt när t ex somalier, danskar, romer, turkar, greker eller norrmän, eller andra som just inte främst är just svenskar, utför illdåd eller våldsdåd. Att också då verkligen identifiera dem korrekt, och inte låtsas som att de är svenskar, när de inte är just främst svenskar.

ATT ALLA olika folk, män som kvinnor, KAN begå olika handlingar, både goda och dåliga handlingar, hör liksom inte till – saken - egentligen.

Så att vilja göra som Susanne Eriksson gör, att vilja generalisera och säga: Alla svenska gentlemän, mot alla – andra uslingar och avskum -, det blir liksom en felaktig generalisering ändå. Det som brukar kallas för att vilja – spä på fördomar - vilket kanske inte är så bra.

SAKEN handlar om att MASSMEDIER SKALL återge korrekta identifieringar av ALLA olika slags folkgrupperingar, VAD det än gäller att olika människor har gjort sig skyldiga till.
Man kan ju inte skylla på t ex – judar -, samer, romer, finnländare, turkar, greker, osv., när det inte är judar et cetera, som har utfört någon bestialisk gruppvåldtäkt.
På samma sätt kan man då inte heller tillskriva – svenskar - som skyldiga, när det inte de facto är några svenskar som har gjort sig skyldiga till en bestialisk gruppvåldtäkt.

Dessa korrekta identifieringar av olika folkgrupperingar, gäller ju vid BÅDE GODA eller ONDA handlingar som eventuellt utförs. Det som då respektive folkgruppering själva får TA ÅT SIG ÄRAN för, eller också då STÅ MED SKAMMEN för, som ansvariga utförare av.

Kanske behövs sådana korrekta identifieringar SÄRSKILT om det är frågan om just mycket ALLVARLIGA BROTT, men ÄVEN om det är frågan om mycket GODA HANDLINGAR som alla olika folk och människor då också KAN utföra.

Rätt ska vara rätt.

#35 - - Mats G:

Det här med kultur är både enkelt och komplicerat. För att kunna analysera så måste man vara kall och rationell. OK, lets go.

Världen vi skapas runtomkring oss är en förlängning av vår idé och föreställningsvärld. Det är det som kallas kultur. Som Svensk har man en typ. Som Turk en annan. Ingen behöver vara mer rätt än någon annan eller mer fel. Sannolikheten att du fungerar i Sverige som Svensk är större eftersom ens föreställningsvärld och den verkliga världen överensstämmer. Inga friktioner uppstår. Om alla är Svenskar i Sverige så slipper man denna typ av friktioner. det är det som kallas för ett homogent samhälle.

Då kan man dra vissa slutsatser. Ex västerländska värderingar(föreställningsvärld) skapar välstånd. Det anser jag vara bevisat om och om igen. Nu kommer det mer komplicerade. Där samhällena havererar och folk flyr ifrån, Enl den logiken jag använder mig av, så är det den föreställningsvärlden som skickar länder i kaos. Här anser jag religion är en starkt bidragande orsak eftersom den föreställningsvärlden är skapad under medeltiden och tidigare.

Efter det här så kan man ställa sig frågan. Vilken föreställningsvärld skall gälla i Sverige. Den som skapar välfärd eller den som skapar kaos. För mig är svaret ganska självklart.

#36 - - lensof:

Alla ni underbara jämställda och välvilliga svenska män, nog är det dags att ni blir öppet förbannade och visar vilka ni är. För ni är inte dessa drägg som gruppvåltar och på andra sätt söker förnedra oss kvinnor.
Ni behandlar oss i allmänhet med respekt och hänsyn.
Med en svensk man kan man ha kul, skämta och umgås. Man och kvinna kan ta varandra i hand utan att det ska bli konstigt. Vi kan göra saker gemensamt utan att allt ska få sexuella undertoner. Vi kan arbeta tillsammans och få saker uträttade på effektivt sätt just för att vi låter kompetens och erfarenhet styra utan tankar på kön och kränkt manlighet. Svenska män klarar ofta väldigt bra att ha kvinnliga chefer, deras självförtroende hänger inte på att kvinnor alltid ska vara underlägsna och undfallande.
Svenska män är härliga att ha i sin närhet men skulle man bli irriterad av någon anledning så tål de flesta svenska män att man säger ifrån.
Så vad jag vill säga är ta inte åt er av vad media förmedlar. Ni är inte vad de söker göra er till. Ta avstånd och säg ifrån precis som du gjorde här i bloggen.
Skrivet av en svensk kvinna som tycker om de flesta svenska män hon möter.

#37 - - tipp:

Varför ska man behöva betala TV-avgift för att se och höra slask-hennen av olika genus komma med sina falska och meningslösa påståenden, omdömen och tyckanden.
Sänds ett vetenskapligt program så är det så ytligt att det är ointressant. Ofta kan TVs anställda i de sammanhangen inte yttra mer än en mening i taget. Kommer någon som har något intressant att säga så ska det störas bort med plinkand, plunkande, tjutande, väsande oljud som förstör talet. Dessa oljud visar bara att producenter och redaktörer för programmen inte vet vad de sysslar och inte är intresserade av dem. Och om nu oljuden är så väsentliga för programmen så anser jag att de ska läggas även på politiska debattprogram, nyhetsprogram, sportprogram, babbliga kulturprogram och väderleksrapporter.
För övrigt är det väl dags att lägga en burka över de flesta massmedierfigurer, såväl hen som hen, vilka kön de nu har.

#38 - - Rolf Löfgren:

Vårt gamla svenska samhälle håller på att brytas sönder av vansinniga politiker och massmedia som går kapitalets vägar. Hur många mord och andra våldsbrott har utövats av invandrare, och beskrivits som svensk i medierna.

Vanligt folk måste sätta klackarna i backen, nu är det nog med detta vansinne.

#39 - - Björn i Bromma:

#30
När August Strindberg flyttade ut till skärgården bort ifrån den inrökta innerstaden så drog han en suck av lättnad.
Bevisligen så förstår man varför.

#40 - - JB:


#36 Skriver:
…”Med en svensk man kan man ha kul, skämta och umgås. Man och kvinna kan ta varandra i hand utan att det ska bli konstigt. Vi kan göra saker gemensamt utan att allt ska få sexuella undertoner. Vi kan arbeta tillsammans och få saker uträttade på effektivt sätt just för att vi låter kompetens och erfarenhet styra utan tankar på kön och kränkt manlighet. Svenska män klarar ofta väldigt bra att ha kvinnliga chefer, deras självförtroende hänger inte på att kvinnor alltid ska vara underlägsna och undfallande.
Svenska män är härliga att ha i sin närhet men skulle man bli irriterad av någon anledning så tål de flesta svenska män att man säger ifrån.”….

FELET med den massiva propaganda som förts i åratal, genom den feministiska agendan, samt all propaganda om – kamratlighet - , om – kompisskap - , och om s.k. – jämlikhet - , och att det inte finns några – skillnader - , mellan män och kvinnor osv., samt också då den eviga – jämställdheten - , det är att det INTE ÄR SANNING om och kring pojkar och flickor och män och kvinnor, samt tanter och farbröder, mödrar, fäder, mormödrar och morfäder osv., osv.

Det ÄR INGEN SANNING att det INTE finns attraktionskrafter, naturliga sådana, mellan de flesta män och kvinnor. Det som har skett i och med en genomgripande och överallt närvarande propaganda, det är att svenskor och svenskar har – neutraliserats - i en mycket stor utsträckning. T.o.m. har det införts ett neutraliserande ord för män och kvinnor, pojkar och flickor. De får inte längre vara – sig själva - , utan de måste alla vara – hen - , dvs., ett – neutrum - .

Detta är egentligen inte någonting som man kan kalla för – utveckling - . Det är istället någonting som man i bästa fall skulle kunna kalla för – nedveckling - , men i värsta fall någonting – människofientligt och någonting – förstörande och nedbrytande - ….

Detta därför att den biologiska, den fysikaliska, den existentiella och den sociala verkligheten är sådan att DE FLESTA människor ÄR av just respektive kön. Alltså ÄR antingen pojkar eller flickor, män eller kvinnor, och trivs med det. Ett FÅTAL människor i VARJE BEFOLKNINGSGRUPPERING, i varje nation, är s.k. ett neutrum, eller av obestämbart kön, eller homofila människor.

DÄRFÖR är den s.k. feminismens propaganda egentligen i sin praktiska praktik både mansfientlig, kvinnofientlig, barnfientlig, familjefientlig och kan därför beskrivas för att vara också som någonting människofientligt.

Det mest naturliga för majoriteter av de båda könen till är en ömsesidig attraktion.

Detta har alla samhällen och alla kulturer alltid vetat om i alla tider och man har just därför vidtagit FÖRSTIKTIGHETSÅTGÄRDER för att just försöka MINSKA risker för oönskade sexuella kontakter.

Inom ortodox judendom finns det mycket strikta regler mellan män och kvinnor, även i det allmänna rummet. Även inom ortodox islam finns liknande restriktioner. Gamla tiders kristendom hade också särskiljande uppdelningar, för att därmed kunna skydda människor.

Den – moderna - propagandan har FEL i mångt och mycket, och vidtar därför inte korrekta försiktighetsmått för varken flickor eller pojkar. Den propagerar istället på ett sådant sätt att ungdomar, och andra, uppmuntras till att utsätta sig själva för onödiga risker.

Den propagandan behöver förändras och istället bli mer insiktsfull och realistisk och därmed mer i samklang med den verklighet som gäller mellan de flesta pojkar och flickor, män och kvinnor.

På sådant sätt som en insiktsfull ortodox judendom undervisar om vad gäller försiktighetsåtgärder mellan könen, eller som en konservativ kristendom och även då som en konservativ islam också undervisar om.

Det är bättre att ta hänsyn till biologiska, sociala och psykologiska verkligheter hos just flertalet män och kvinnor, än att försöka förtrycka in människor i biologisk, psykologisk och social overklighet, med hjälp då av missledande, missvisande, orealistisk och förförisk propaganda.


#41 - - Björn i Bromma:

#34
Undrar om inte du är i behov av en "peregrination", förslagsvis till Mellan Östern och Nordafrika vilka ju är på tapeten just nu. Så får vi se vad du har för "prudentia" när du återkommer efter ett par år, personligen så har jag jobbat i Mellan Östern i 3 år i början av 1980-talet.
Min yngste brorson, 23 år, skall göra något liknande fast som volontär i Latinamerika under ett år. Han skall hjälpa till att bygga vattenreningsverk i Peru vilket jag anser beundransvärt.
Förresten så bor han hos sin mor och far i förorten Täby.
Det är bara att sätta fräs!

#42 - - DorkDurden:

Är det nånstans här och nu som feminism behövs så är det bland män från mellanöstern & afrika. Lars (och andra), om ni törs: gör ett litet pikant fältexperiment och orientera er i de formuleringar som tjejjerna som raggar kunder på "rosa sidorna" använder... i var och varannan annons står det "ENDAST skandinaviska män" osv. Varför? Ptja.. det kan man fundera länge över (eller relativisera bort..)

#43 - - Göran Fredriksson:

"Även svenska män våldtar" blev svaret till dig Lars. Anar jag att skribenten här, utan att förstå det, gör skillnad på oss som har våra rötter i Sverige sedan lång tid och t.ex. somalier?

Problemet är att media aldrig försummar att berätta att det är "svenskar" som har utfört illdåd.

#44 - - JB:

Ett märkligt fenomen i dagens genomsyrade feministpropagandaklimat, det är att den ismen, den har mycket svårt för att kunna acceptera någon som helst form av kritiska synpunkter.

Man är så insnöad och inpyrd med, och övertygad om, av någon outgrundlig anledning om man ser på det sociala och samhälleliga resultatet med mängder av skilsmässor och mängder av olyckliga barn, att på den egna ismen finns absolut inga fel eller oriktiga analyser eller antaganden. Mycket märkligt hur hjärntvättande en del totalitära ismer kan verka på människor, så att de blir förblindade inför den egna ismens tillkortakommanden och dåliga överensstämmelse med människan själv, som varelse. Ismers apologeter blir ofta rabiata och spottar och fräser ur sig deras ismers förträffligheter och nära nog fullkomligheter, och tål inte att det ställs några frågor om och kring deras förträffligheter.

Mycket märkligt.
De, ismerna, blir och är liknande nära precis som fanatisk religion för en del, verkar det som. En religion som då absolut inte får ifrågasättas eller betvivlas. Så fanatiskt övertygade är de om deras egen ism´s egen ofelbarhet.
Och t.o.m. vill ofta sådana desperata försvarare av sina ismer ofta och gärna gå till personangrepp med nedsättande epitet eller insinuerande antydningar, som då skall försöka framställa någon kritiker i dålig dager, som havande den ena eller den andra bristen, eller som om de vore både mindre vetande, samt outvecklade och framför allt – omoderna - .

Och detta då samtidigt som sådana fanatiska, ja, nära nog desperata, försvarare av fanatiska ismer som de är okritiska fanatiska förkämpar för och vars fraser, paroller och haranger de lärt sig utantill, de verkar tilltro sig själva om att mer eller mindre automatiskt vara några slags självklart upplysta människor.

Det är lite märkligt ändå, och lite lustigt och lite roligt samtidigt….

Jo, jo….

#45 - - EliniHagen:

Det mesta är redan sagt men jag erinrar mig en av M Fredrikssons feelgoodböcker om en sammetsögd hjälte med sand i håret, kan det vara denna tankefigur som får framstående kvinnor att yra om att förövare är offer? Eller rider Lawrence of Arabia på filmdukarna igen. I Karl-Olov Arnstbergs blog fick jag tips om en dansk bok " Blandt kriminelle muslimer" en forskningsrapport av Sennel . Den visar på att dessa unga män känner sig vara visserligen utanför men förmer än vanliga danskar. Hur ser svenska ? somaliska män på dem som betalar för deras bröd och boende? Många inbillar sig att det är EU som betalar? Hur känner sig svenska kvinnor som bor i dessa utanförskapsområden och som måste betala höga skatter till andras uppehälle. Var finns grävande journalister som skriver om den rädsla som breder ut sig i stället för att klia varandra på ryggen med sina guldspadar. Var finns dom som i PK pressen redovisar förekomsten av gruppvåldtäkt och vem som utövar? I Norge kan man läsa om det i både statistik och avis. Vem bekymrar sig om mängden pengar som är i omlopp i asylindustrin? Var tar dom vägen dessa pengar?

#46 - - Susanne Eriksson :

# 34 Är inte fråga om att generalisera. Är fråga om att MSM underlåter att rapportera på ett korrekt sätt. Gärningsmännen har inte svensk härkomst. Vidare anser jag att förövarna utfört en icke försvarbar handling. Rätt ska vara rätt!

#47 - - JB:


#42 säger:

” Är det nånstans här och nu som feminism behövs så är det bland män från Mellanöstern & Afrika.”…

Ett märkligt fenomen i dagens genomsyrade feministpropagandaklimat, det är att den ismen, den har mycket svårt för att kunna acceptera någon som helst form av kritiska synpunkter….

Man är så övertygad om, av någon outgrundlig anledning, om man ser på det sociala och samhälleliga resultatet med mängder av skilsmässor och mängder av olyckliga barn, den egna ismens förträfflighet, och att det inte finns några fel eller oriktiga analyser eller antaganden kring den….

Mycket märkligt hur hjärntvättande en del totalitära ismer kan verka på människor...

Till och med så att de blir förblindade inför den egna ismens tillkortakommanden och dåliga överensstämmelse med människan själv, som varelse….

Ismers apologeter blir ofta rabiata och spottar och fräser ur sig deras ismers förträffligheter och tål ofta inte att det ställs några frågor om eller tvivel på om ismerna verkligen är så bra som de vill anses vara….

Mycket märkligt….

De, ismerna, är liknande nära precis som fanatisk religion för en del, verkar det som….

En religion som då absolut inte får ifrågasättas eller betvivlas….

Så fanatiskt övertygade är ofta deras anhängare om deras egen ism´s egen ofelbarhet, så de alltså kan verka vara precis som fanatiska religionsutövare…..


T.o.m. vill ofta sådana desperata försvarare av sina ismer ofta gå till personangrepp med nedsättande epitet eller insinuerande antydningar mot eventuella kritiker….

Kritiker som då skall försöka framställas i dålig dager eller som havande den ena eller den andra bristen, eller som om de vore både mindre vetande samt outvecklade på alla sätt och vis, och framför allt – omoderna - ….

Både ortodox judendom, amishfolk, samt då ortodox islam, och även mormonkyrkan, den konservativa ortodoxa kyrkan, samt laestadianer och flera andra, kanske ändå har ett och annat att lära ut till den fullkomliga och perfekta – supermoderna människan - …. Om just livet och existensen, om familj, om makar, om barn och deras bästa…

Vem vet…

Samtidigt som de moderna och de fanatiska, ja, nära nog desperata, försvarare av fanatiska ismer, de som är alltså är okritiska fanatiska förkämpar för alla de fraser, paroller och haranger som har lärt sig utantill, de verkar tilltro sig själva om att mer eller mindre automatiskt genom dessa fraser och standarduttryck, vara några slags självklart upplysta människor…. (…till skillnad då från alla andra oupplysta folk i Mellanöstern eller Afrika…..? Jo, jo…)…

Det är lite märkligt ändå, lite lustigt och lite sorgligt samtidigt. Och särskilt kanske när och om man vill mena sig vara förespråkare för ett demokratiskt samhälle och för det demokratiska samtalet….

Jo, jo….

#48 - - maini moreira:

Jag förstår inte varför man alltid måste framhäva nationalitet på personer som utför kriminella handlingar. Då kommer inte handlingen i fokus för granskning utan diskussionen handlar om hur svensk han är. Man får ju aldrig veta vad personerna heter heller. Däremot brukar man tala om ålder vilket inte är så intressant.
Har någon invandrad, t ex Zlatan, gjort något stort så är han svensk såklart. Man begår han brott så är han inte svensk trots nationalitet.
Våldtäkt är samma grymma handling vem som är utför den!

Svar: Jo men våldtäkter i nära relationer är ett problem medan överfalls och gruppvåldtäkter av okända är ngt helt annat. Dessa problem måste åtgärdas på väldigt olika sätt. Att jämföra en gruppvåldtäkt på en Finlandsbåt med t.ex. den typ av våldtäkt som Julian Assange är anklagad för där han var hembjuden på övernattning hos sitt offer, är ett sätt att förminska det oerhörda som gruppvåldtäktsoffret varit utsatt för.
Lars Bern

#49 - - Maria:

Om de beskrivs som svenskar så är det antagligen för att de är svenska medborgare. Men de är somalier likafullt för det. Det borde finnas en klausul om att vid brottslighet ska svenskt medborgarskap återkallas. Ut med slöddret!

#50 - - JB:

Alla de nya invandrade människor till Sverige, som blir - svenska medborgare - , ser långt ifrån alla av dem på - svenskar - , som en del av dem själva. Somaliska människor som har blivit svenska medborgare ser inte på svenskar som om de vore somalier.

Det fel att beskriva t ex somalier som svenskar enbart, även om de har ett svenskt medborgarskap. De är svensksomalier.

Detta av artighet och respekt mot alla inblandade.

Kongoleser, turkar, norrmän, som har medborgarskap i Sverige, ser inte på svenskar som om de vore kongolelser, turkar eller norrmän.

De ser på svenskar som svenskar, och de ser på sig själva som norrmän, kongoleser och turkar osv., m.m. et cetera.

Därför är det naturligt också för svenskar att kunna se alla olika folk som har svenskt medborgarskap som dem de är. De är en turksvensk, en norsksvensk, en kongosvensk.

De är ju självklart inte - mindre medborgare - , om de nu har fått ett medborgarskap, enbart för att man definierar vederbörande medborgare korrekt i det massmediala rummet.

När bosniensvenske Zlatan spelar enastående fotboll, så hyllas både hans bosniska bakgrund, och hans svenska medborgarskap. Det är inte enbart en svensk, som falskeligen, då skall ta åt sig - äran - för en sådan duktig fotbollspelare.

Eller när andra begår brott, t ex en somaliesvensk begår brott, så är det inte enbart en svensk som skall - stå med skammen - när det de facto inte är en svensk, utan just i detta fallet en somaliesvensk.

En svensk med somaliskt medborgarskap skulle inte av somalier ses som somalier. De skulle ses som svensksomalier, som medborgare i Somalia.

Inte heller svenskar ser somalier med ett svenskt medborgarskap, som svenskar. De ser dem som somaliesvensk.

De är medborgare ändå.

De är inte några slags andra klassens medborgare, med mindre medborgerliga rättigheter och skyldigheter, för det. De är helt enkelt somaliesvenskar när de som somalier har ett svenskt medborgarskap.




#51 - - leena:

Fyfaaan,,och detta ska vi ta av negerbollar? som vi inte får säga längre,,och barnens jul då?pepparkaksgubbar?vart är vårat land på väg? vita eller svarta,,?

#52 - - Carl-Johan Tham:

Tack för ditt engagemang! Lika vidrigt och förödmjukande är att anklaga
´svenskarna´ för antisemitism. Vad dessa invandrarkräk i framför allt Malmö ägnar sig åt är alltså ´svenskarnas´ fel. Då skall man skämmas. Men det går inte att få gehör längre varken från politiker eller dessa eländiga journalister. Det kvittar tydligen vilka gärningar som utförs
eller vilka synpunkter som uttalas. Invandraren är den ´nya människan´
alltså ofelbar. Förut var det ´arbetaren´, tidigare fascisten! Leve den svenske opportunisten i all evighet, amen!

Svar: Sverige är den politiskt korrekta feghetens främsta hemvist i världen.
Lars Bern

#53 - - Anonym:

Det utfördes gruppvåldtäkter i Sverige på 60 talet, har för mig att alla 5 var dalmasar. När alla männen var färdiga roade dom sig med att köra upp en vinflaska i slidan på den redan svårt traumatiserade kvinnan. Hon blev 30år innan hon vågade berätta om den. Dom männen var garanterat bleka i ansiktet

#54 - - Anonym:

Så klockrent skrivet. Emigrerar snart till ett land

#55 - - Maria:

Jag hade fel, journalisterna hade inte ens rätt om att det rörde sig om svenska medborgare:
http://snaphanen.dk/2015/02/08/sondagskronika-nar-journalister-valdtar/
Tvi vale!

Upp