Peak Fat?

 
Jag skrev i månadsskiftet om den pågående globala hälsokatastrof som det politiska etablissemanget fullständigt struntar i. Nu har The Economist publicerat mer detaljerade siffror över hur den här pandemin breder ut sig runt om i världen. Orsaken till pandemin är västvärldens Big Food industrier som sprider sina livsfarliga produkter över världen och hur alla metabola sjukdomar i dess spår symptombehandlas av kemiska preparat från Big Pharma. Detta är ett högst påtagligt problem som inom något decennium kommer att helt ruinera ekonomin i en rad länder. Trots detta får problemet ingen eller ytterst ringa uppmärksamhet från världens goda elit. Dessa ägnar sig åt en myt om Peak Oil och om global uppvärmning och lägger tusentals miljarder på att jaga ett spöke som inte finns. Medan Reinfeldt och Löfven tillsammans med den samlade vänstern vänder bort ryggen går världen mot en hälsokatastrof av aldrig skådad omfattning.
Det värsta med den här pandemin är att den slår stenhårt mot samhällets svagaste som tror på statens (Livsmedelsverkets) livsfarliga kostråd. Detta gäller hela världen. Fettman drabbar fattiga och redan utsatta grupper med dålig utbildning som gör att de inte själva kan genomskåda att kostråden de får är till skada för dem. I gamla tider var det några få rika som blev feta, idag blir de inte feta därför att de idag genom sin ofta bättre skolning vet vad som orsakar fetman. Det är bara att titta på USA, den vita anglosaxiska eliten är sällan feta utan det är framförallt fattiga afroamerikaner, mexikaner och vita.
När ni läser diagrammet så skall ni veta att det var år 1977 som den amerikanska regeringen gick ut med påståendet om att naturligt fet mat var farligt för folks hälsa. Rekommendationen var i likhet med klimatlarmen baserad på forskningsfusk och manipulation av forskningsdata av etablissemangets forskare. I botten låg en strävan att kostråden skulle gynna det amerikanska jordbruket, vilket det gjorde. Det fanns massor med forskning som visade att man hade fel, precis som med klimatlarmen. Den tystades ner och forskarna blev utmobbade. Svenska staten via Livsmedelsverket lydde amerikanska staten och gick ut med helt hälsovådliga kostrekommendationer som förstört vår hälsa i över 30 år nu. Orsaken till fetma är och har alltid varit kost som höjer blodsockret, alltså alla former av socker och andra kolhydrater. Det hindrade inte svenska staten att rekommendera oss sex brödskivor per dag. Fetman och den metabola sjukligheten började skjuta i höjden omkring år 1980.
Må räkenskapens timme komma när vi kan ställa dagens politiska självutnämnda goda elit till ansvar för världshistoriens största svek mot vanliga människor. Och då skall vi inte glömma det medicinska etablissemang som varit maktens kolpotörer. Ni ser dem ideligen i TV-rutan där de framhärdar i försvar av sina falska hypoteser om mättat fett och blodkolesterol.
Kategori: Hälsa
Taggar: Big Food Big Pharma Löfven Reinfeldt
1 Bengt-Ove Högström:

skriven

Detta är intressant!
Vissa hjärtmediciner har en biverkan att de ger viktökningar.
Fel kost i kombination med felaktiga mediciner är en katastrof.
Vem tjänar på detta?

Svar: Big Food & Big Pharma
Lars Bern

3 Bo Blomberg:

skriven

Ja, visst är det för j-vlit Lars! Och precis som i klimatfrågan så sviker den s k tredje statsmakten. Pengarna talar och förnuft och sanning ska hålla käften! Det är sjukt att vi har journalister (dessutom s k vetenskapsdito) som bara spelar med utan att ta reda på någonting själva!
En randanmärkning bara: det var "brödfrämjandet" (eller vad som heter) som gick ut med 6-8 - mackor - om - dagen - kampanjen, men socialstyrelsen höll tydligen med, dock var det inte dom (=staten) som körde kampanjen.

5 Peter Grafström:

skriven

Instämmer med huvudtesen men peak oil är ingen myt. Fracking har haussats upp som ett sätt att försöka bluffa fram problem för Ryssland. En svensk chef av ngt slag yttrade sig segervisst russofobiskt i public service om detta.

Svar: Peak Oil är en myt. Skiffergasen har redan mer än halverat USA:s gaspriser och den nyutvunna gasen och oljan gör nu USA självförsörjande på fossila bränslen efter att ha varit till 70% importberoende. I Europa bromsas detta som väntat av alla rödgröna politiska kampanjmakare. I Ryssland finna världens största gas och oljefyndighet i Bashenov-fältet som är stort som Västeuropa. Det har inte ens börjat utvinnas. Jag törs påstå att vi bara är i början av fossileran och inte i närheten av någon peak.
Lars Bern

2 foie gras

skriven

Detta lysande inlägg måste Lars Bern genast skicka till de stora tidningarna (Debatt,Brännpunkt etc).

Svar: Där är jag portad, det är bara att länka alla hit.
Lars Bern

4 Björn i Bromma

skriven

Vi lever i ett bedrägligt tidevarv. Det ena bedrägeriet avbyter det andra.
Tyvärr så verkar inte politikerna vara så värst intresserade av verkligheten, mest av illusioner. På den kanten finns inget nämnvärt att hämta.

6 Lars Henrik

skriven

Länken till artikeln i The Economist går fel.

För övrigt såg jag att The Economist har ganska många artiklar i just detta ämne. Undrar när de ska börja fånga upp vad som är orsaken till epidemin? Detta kanske skulle ta skruv då jag antar att många av våra makthavare läser denna tidning då och då.