Godhetsindustrin

Jag har tidigare uppmärksammat den godhetspsykos som numer styr mycket av det politiska livet i landet. Widar Andersson på Folkbladet påminner om en annan sida av detta fenomen som fullständigt exploderat i kölvattnet från de stora flyktingströmmarna. Han skriver om Alla dessa goda kändisar.

När medias strålkastare slås på för fullt med bilder av flyende barnfamiljer och drunknade barn är det en kategori som mer än andra vädrar morgonluft. Det är alla dessa som på olika sätt är beroende av publicitet för sitt uppehälle och sina affärer. Där hittar vi hyperförmögna företagare, artister och andra som normalt lägger stora ansträngningar på att synas i media via reklam och kändisjournalistik. Exempel är miljardärerna Antonia Axelsson Johnson och Petter Stordalen som har jätteintressen i varor och tjänster som drar stora reklambudgetar. Här har de en möjlighet att skaffa sig massor av publicitet till en billig penning. Samma sak gäller ett av världens största konsumentvaruföretag IKEA. Andra exempel är artister och skådespelare vars levebröd står och faller med att hålla sig i rampljuset.

Allt detta är i och för sig gott och väl, men vi måste inse att en stor del av alla dessa goda kändisar tjänar pengar – stora pengar – på sin godhet. Det vore möjligen imponerande om någon av miljardärerna donerade några miljarder till ändamålet, men hur ofta rör det sig om engagemang som verkligen tär på deras förmögenhet? Hur ofta ställer artisterna och kändisarna upp för flyktingar och invandrare på ett sätt som verkligen innebär en uppoffring och en risk som inte ger rubriker och plats i TV-soffor? Oftast får de goda kändisarna en publicitet som gör att engagemanget i slutändan ger ett rejält överskott.

De verkliga hjältarna är alla de vardagsmänniskor utanför medias strålkastarsken som ställer upp för de människor som flytt hit och hjälper dem att hitta in i det slutna svenska samhället. Låt mig bara peka på en – Sara Mohammad och hennes GAPF. Hon kämpar för invandrade flickor från s.k. hederskulturer i motvind från stora delar av det goda feministiska etablissemanget. Hon måste p.g.a. ständiga hot mot sitt liv leva med skyddad identitet. Våra politiker och de övriga goda tar inga risker. De behöver ingen skyddad identitet och de håller sig för det mesta på säkert avstånd från de områden där invandrarna bor. Det är bara att kolla var de bosatt sig och var de rör sig.

Follow the money! Fråga dig alltid när någon av de goda dyker upp med sin godhet i media, vad de i slutändan tjänar på godheten? Tänk på att de som verkligen gör skillnad är de vardagsmänniskor som likt Sara dag ut och dag in gör en insats för sina förtryckta, invandrade och flyende medmänniskor även när strålkastarna är släckta.

Etik | Flyktingar | |
#1 - - Samuel af Ugglas:

Omedelbart efter andra världskriget 1946 - 51 hade den socialistiska hydran inte hunnit att förslava den svenska befolkningen. Integrationen den gången av främlingar ifrågasattes knappt vad jag minns. Rapportering av flyktingar förekom men att plundra deras arbetsgivare på egendom förutom vid arvskiften talade man inte om.

#2 - - Lennart Bengtsson:

Ja kan bara citera Hanna Fahl, DN:

"Det är dags att lyssna på oss nu, vi som inte är rasister, vi som är den stora majoriteten som inte röstar på SD".

Svårt att finna en mer osmaklig kommentar när man tänker på alla svenskar som verkligen GÖR något som Sara Mohammad.

#3 - - Elfyma+:

Håller med. Kunde inte ha uttryckt det bättre själv.

Dessa kändisar är nästan alltid notoriska skattesmitare, med otaliga skalbolag som fungerar som deras obeskattade skattekistor.
Det är samma typ av människor som vill ha skatteavdrag för att vilja ge gåvor.
Roger Akelius, som själv är en stor donator, är i likhet med dig och mig hjärtligt trött på dessa godhetens linslöss. Läs mer.
https://varjager.wordpress.com/2012/11/10/bengt-westerberg-utnyttjar-finansinspektionen-for-personliga-vendettor/

Hyser större respekt för dem som självuppoffrande och oavlönat ställer upp för andra människor utan att vänta sig mer än ett enkelt tack.
Jag tänker på den 71-åriga Röda Kors kvinnan i Falun som hängdes ut i media som ondskan själv, vilket raserade hennes liv så till den grad att hon dog.
Otack är världens lön om man inte har media på sin sida.
http://snaphanen.dk/2014/04/27/sondagskronika-angiverisamhallet/

#4 - - Sivert Lindqvist:

Kort och gott, PK-samhället består av ett gäng hycklare. Inget nytt under solen.

#5 - - Per Svensson:

Jag struntar i kändisarnas känslopjåsk, och jag bryr
mig inte ett dyft om medias känslofloskler. Jag vill
veta fakta, och det hittar jag aldrig i PK-media, till
exempel Aylans far, som redan hade uppehållstill-
stånd i Turkiet, men ville till Sverige för att få gra-
tis tandvård och livstids försörjning. För att få veta
sanningen, så kan man läsa utländska medier, och
deras reportage läggs ofta upp på Youtube av sina
begåvade läsare.

#6 - - Johan Tisell:

Jag har under de senaste åren insett att kultursektorn endast tycks bestå av marxister, undantaget Ronald Reagan (?).

Folk jag beundrat som Ernman och Wolter tycks helt utan analys vräka ur sig invektiv mot var 4:e svensk (ME) eller än i dag hylla Stalin (SW).

Självklart skall vi gör det bästa av dem som är här, om de inte skall åka hem igen, och det innefattar en vardaghjälp som du beskriver.

Men, om ni missat det, den drunknade pojkens far var trygg i Turkiet sedan 3 år och flydde inget, han sökte bättre levnadsstandard och nya (gratis?) tänder. Nu har han hux flux åkt hem till Syrien för begravning och tänker stanna där enligt AP.

Och somalier i Sverige vill skynda på sitt medborgarskap så de kan få pass och åka på semester. Till - just det! - Somalia!!!!

Sjöstedt m.fl. angriper i dag Ungern för att Ungern är ett av de få länder som vill upprätthålla EUs regler, t.ex. Dublinförordningen.

Det är snarare Tyskland och kanske Sverige som borde angripas, för att vi bryter mot reglerna och lockar ut folk på farliga sjöresor.

Kan möjligen bero på Tysklands nationella dåliga samvete från Hitlertiden (Merkels uttalandens tyder på det) och Sveriges dito för vår hållning under kriget!

Tack Tjeckien, Polen, Ungern och i viss mån GB, för att ni är förnuftets röster i denna mediaidioti.

Och tack Lars B!

#7 - - Anonym:

MSM drivs som ryska trollfabriker som skickar ut positiv propaganda hela tiden om hur bra det är med mångkultur (hedersförtryck, kvinnoförtryck, könsstympning, stenkastning mot ambulanspersonal, handgranatkasting, bilbränder, skolbränder, dödskjutningar osv.

#8 - - Göran:

Kul att du "vågar" ta upp denna sida av det hela. Det har alltid förundrat mig att artister kan åka tvärs över hela landet för att samlas och spela in en skiva som sedan spelar in 25.000 kr medan dessa artister tillsammans har lagt ut 100.000 kr för att träffas i en studio. Kunde de inte struntat i skivan och skänkt 50.000 kr i stället.

Vi har tv-produktioner som kostar mer att arrangera än vad som sedan samlas in. Var är logiken?

Det finns faktiskt en mångmiljonär som sliter på gräsrotsnivå: Percy Barnevik. Mycket skit har han fått för bonusar som han själv inte bestämt. Men han lägger ner 100-tals miljoner på sin hjälp till behövande och han jobbar bredvid de han hjälper.

Människor som arbetar i hjälporganisationer och uppbär stora löner samtidigt som de själva har en personlig förmögenhet som gör att de kan jobba helt ideellt åt organisationen, de förtjänar bara förakt. Vad är deras syfte egentligen?

#9 - - tomas:

Den antiintellektuella hashtagsslacktivismen
http://fnordspotting.blogspot.se/

#10 - - Bengt Söderberg:

Detta bör verkligen påpekas och det gör du på ett utmärkt sätt, Lars.

#11 - - svitjod2000:

De som jobbar i det tysta utan ersättning utan lägger ner hela sin själ i detta arbete uppmärksammas sällan eller aldrig. Utom i ett fall, Barbro Feldt i Dalarna som i många år arbetade som volontär åt Röda Korset. Hon uppmärksammades stort på grund av sitt engagemang. Hon hade talat med en invandrare som kommit till RK för att han ville ha en lägenhet!!??.

De samtalade en stund och denna man spelade in samtalet på sin mobil utan att Barbro visste det. Hon tyckte i alla fall att det borde vara bättre om vi hjälpte invandrarna på plats istället för att de ska komma hit. Hon tyckte vidare att de svenska ungdomarna borde få hjälp med lägenheter i första hand.

Denna ljudfil levererades till Jan Hellins Aftonbladet där den beskrevs noggrant och så var drevet igång mot den då 71 år gamla Barbro Feldt. Röda Korsets chefsstab åkte ut med fiktiva blåljus och förhörde kvinnan. Barbro blev ombedd att aldrig mer visa sig i Röda Korsets lokaler hon var persona non grata efter 10 års frivillig volontärstjänst.

Barbro förstod aldrig vad hon sagt som fick en sådan häftig reaktion. Hon hade ingen dator, hade aldrig läst om åsiktskorridorer eller den nya heliga värdegrunden. Några månader efter dessa uppslitande scener var Barbro död. Hon dog på värdegrundens altare av sorg och förtvivlan över att ha blivit utfryst och utan att förstå varför.

Så dessa godhetsfantomer som håller sig framme så fort en kamera är i närheten kan man enbart känna förakt för.

#12 - - Björn i Bromma:

"Kändisarna" har inget att förlora, bara att vinna, men grundproblematiken kvarstår, i form av radikaliserade islamska krig och motsättningar. Symbolaktiga shower på scengolven och populistisk "popcorn-politik" från diverse styrande politiker uppe i den kalla nord väger fjäderlätt.
Nu håller tydligen EU på att krackelera pga allvarliga dispyter gällande omhändertagande av flyktingströmmarna från Mellan Östern och Nordafrika. Och varför skall just Europa ställas under all press? Vad är egentligen tandlösa FN till för egentligen?
Som lök på laxen så skall Storbrittanien ha folkomröstning om fortsatt medlemsskap i EU om 2 år. För närvarande så är folkopinionen där emot fortsatt medlemskap. Sannolikt så lär denna opinion knappast svänga till 2017 under rådande förhållanden, vilket kan innebära slutet för EU.
Det öppnas inte champagneflaskor i Bryssel, snarare försiktigt öppnade avslagna Ramlösaburkar.
Så kan det gå...

#13 - - Jan Ivarson:

I konflikter och krig tas inte hänsyn till enskilda. Då gäller var man befinner sig och vilken grupp eller sida man tillhör i en konflikt. Det hjälper föga hur ärlig man varit när man hamnat i en konflikt.

Frågor man bör ställa sig är i vilken mån de som flyr har bidragit till konflikten. Tänk om det är så att en grupp förtryckt en annan så att förtryckarna tvingas lämna landet. Förtjänar de ändå beskydd och försörjning i länder de kommer till?
Hur ser vi på det?

I flyktingars spår följer kommersen med hjälpsändningar. Min far var sjökapten och gick med gåvopaket till bl. a. Holland under andra världskrigets slut. När lasten lossades kom smarta killar och lade beslag på den och sålde den till sina landsmän. Men till sist kom gåvopaketen som skulle varit gratis ändå till nytta. På samma sätt kan man se flyktingsmugglare som entreprenörer i resebranschen som mottagarländerna inte erbjuder.

Mer om detta på https://honesty4u.wordpress.com/your-chronicles/325-hinderbanor-for-flyktingar/.

#14 - - björn:

What´s in it for me?

#15 - - tomas:

Mats Svegfors vill att Sverige tar emot fler flyktingar.
http://www.dn.se/debatt/det-pagar-ett-varldskrig-och-vi-later-manniskor-do/
Mats Svegfors bor i ett etniskt homogent område i Stockholm..
*
http://www.hd.se/lokalt/orkelljunga/2015/02/08/orkelljunga-kan-fa-ta-emot-220-flyktingar/

#16 - - Jocke:

Det spelar ingen roll hur mycket ni skänker, hur mycket ni ställer upp och vilka uppoffringar ni gör svenskar. Ni kommer alltid att nedvärderas som Rasister, ingenting kommer vara gott nog.

Samtidigt finns det alltså en 1% klick som tjänar helt vansinniga pengar på just asylbedrägerier och har förvandlat hela mekanismen till en utsugningsapparat.

Att som svensk bemötas av politiska floskler, skattehöjningar och kändisupprop är inte värdigt, det är så vidrigt att det vänder sig i magen.

#17 - - William Eklund:

ÄR LÖVE'N SINNESSJUK?
Ja, det måste man faktiskt fråga sig efter dagens uttalanden beträffande flyktingströmmarna som nu väller mot Sverige.
"EN ANSVARSFRÅGA" Vidare "ALLA KOMMUNER I SVERIGE SKALL TA ANSVAR"

Sveriges kommuners skattebetalare har väl inget som helst ansvar!?? För andra länders medborgare.

Han far falskeligen fram med ansvarsfrågan, att Svenska kommunmedborgare skall överta både ansvaret för t.ex Syriens medborgare och att de skall tvingas att betala för dem -Ur ett socialförsäkringssystem designat för våra nationella medborgare som betalar skatt för nämda socialförsäkringssystem.

Vår regering är satta att agera i vårt bästa intresse. Inte i andras bästa intresse. Han begår både tjänstefel och gör sig skyldig till trolöshet mot huvudman enl min mening.

Det är Syriens lands regering som är ansvarig för sina medborgare -inte kommuninnevånare i Åsele.

FN syns måste erhålla mer makt, enär det torde vara bra m.k.t lättare att hantera ett tiotal diktatorer än 60.000.000st av deras felolkningar på ständig flykt.

#18 - - Lasse:

Håll hjärtat varmt-men huvudet kallt.
Sverige är extremt i många avseenden.
Nu är det generositeten mot flyktingar som är i fokus.
Men vårt samhälle är även extremt i andra bemärkelser.
Vi har lägst andel låglönejobb inom EU
Vi har lägst lönespridning inom EU
Vi har högst skillnad mellan inrikes födda och invandrare vad gäller sysselsättningen.
Detta skapar problem-inte minst i alla förorter.
Där krävs det engagemang!

#19 - - Bo Carlsson:

Artikeln heter:"Godhetsindustrin" Undrar om jag kan använda din text att skicka till tidningen Barometerns insändaravdelning, undertecknad Lars Bern Bloggen Anthropocene, men med min Rubrik: "Godheten som blev en god affär" ?

Svar: Du kan ju alltid försöka.
Lars Bern

#20 - - Lars Cornell:

”Statsminister Stefan Löfven bjuder in samtliga partiledare till ett blocköverskridande samtal om flyktingkrisen. Men Sverigedemokraternas partiledare Jimmie Åkesson har inte fått någon inbjudan.”

Tänk att de inte lär sig. I nästa val kommer SD att bli största parti. Inte av egen kraft utan på grund av de andras misstag.

Svar: Ja det är ju att övertydligt visa väljarna att 7-klövern är regeringsunderlaget och SD är oppositionen. Det är att säga åt de väljare som inte gillar den under DÖ förda politiken att enda alternativet är att rösta på SD. Jag frågar mig hur korkade får ansvariga politiker vara i detta land?
Lars Bern

#21 - - Ulf Hermansson:

En stor del av kostnaderna för invandringen tas från U-landsbiståndet. UNHCF måste idag dra ner på matransonerna i flyktingläger i brist på pengar. Det betyder att vi tar pengar som annars skulle kunna gå till de allra mest utsatta på plats och använder för att hjälpa de som har råd att anlita flyktingsmugglare.
Konstigt sätt att öppna våra hjärtan.

#22 - - linda Isaksson:

Barnfattigdom, tiggeri & invandrarfrågor är i fokus varje dag både i nyheterna och i folkmun.
Dessa frågor MÅSTE lyftas upp på alla nivåer.
Men som det är idag så bygger vi istället upp rädslor, oro och människor i vårt samhälle vet inte hur de ska ställa sig inför tex människor som tigger utanför våra butiker.

Nummer ett är att SE DEM som människor, med värdighet och med medkänsla. VI vet inte vad som väntar oss själva runt nästa hörn. Uppmana ALLA människor i Sverige att göra något eller skänka något tills att vi har en plattform att stå på. Det bubblar i varje hörn i vårt avlånga land, svenskarna SKALL kräva en plattform från vår regering i dessa frågor, som är demokratiskt beslutade, annars kommer vi i nästa val ha Sverigedemokraterna som segrare.

Varför inte en folkomröstning där svenska folket får ta beslut om den svenska invandringspolitiken samt tiggerifrågan. Men under den tiden, tills vi får riktlinjer, kan vi inte bara titta på och passera människor som med största sannolikhet har det sämre än vi. Särskilt viktigt är det här uppe i Norrland där vi har en kommande KALL vinter. Ska vi ha frysande MÄNNISKOR utanför våra butiker, då ska VI se till att dessa har ett humant uppehälle!
Om vi inte skall ha detta så ska vi lagsifta detta så att människor inte ska behöva resa hit med hopp om ett bättre liv, för att vidare sitta utanför våra butiker där de ser andra människor passera med stora matkassar fyllda med nyttigheter och mängder av onyttigheter.

Sverige är ett solidariskt land med mycket kärlek. Med idag vet vi inte hur vi ska ställa oss i ovan nämnda frågor eftersom vi hör om försämringar inom flera välfärdsområden. Regeringen är folket och vi är regeringen. Det är DAGS för regeringen att lyssna & för Löfven att våga ta tag i dessa viktiga frågor.
Sverige bör vakna ordentligt! Gör något nu för dem som har det sämre än dig, men KRÄV demokrati & beslut från regeringen!

Dela gärna vidare folk & följ mybigfatfashiondiary om du har lust:)

C ya

Mbffd

#23 - - Katarina Pålman:

Jaaaa, Lars, så sant så sant, det är msk som med sann kärlek i sitt hjärta utan tanke på ngn som helst motprestation eller tanke på att tjäna ngnting som ska hyllas. Det är de/dessa msk som gör en insats på riktigt för andra. Föreningen har inte fått den äkta uppmärksamheten som en regering/samhälle borde ha givit för den otroliga humanitet de visar och ger för de utsatta. För övrigt har jag precis blivit medlem i GAPF. Kände att det var en förening som var SANN ända in i själen.

Svar: Sara är en av mina hjältar.
Lars Bern

#24 - - JB:

Att vilja försöka vara en företrädare för – godhet - och samtidigt i själva verket vara en slags både krass, materialistisk, cynisk och snålt vinningslysten människa, som samtidigt inte drar sig för att vilja – slå verbala och psykiska anklagande slag rakt i människors ansikten - , det är inte vackert...

Att försöka i ett slags uppfostrande syfte, genom att skambelägga, håna, förakta och bespotta människor som inte t ex håller med en invandringspolitik, hur man ska bemöta tiggare, eller som inte själva har s.k. – hjärta nog - , eller s.k. – medmänsklighet nog - , att varken orka eller förmå bemöta tiggare på ett givmilt vis utan kanske kan känna sig trängda av ett slags påträngande beteende, och känna sig besvärade, det är varken ett särskilt insiktsfullt eller särskilt humant, eller vackert beteende. ...

Sådant uppfordrande tal har inom sig tendenser att kunna – stinka av självgodhet - , vilket är ett mycket otrevligt och ett slags psykiskt förtryck, ett insinuant och psykologiskt fräckt beteende, som gärna då s.k. – självgodhetsapostlar -, gärna vill häva ur sig mot sina, då i dennes ögon, mindre goda människor…?..


Det språket, som vill mena åstadkomma känslor av brist, och skam, hos som då inte uppfyller det önskade beteendet, och vilket skapar hos självgodhetsaposteln litanior och krav. Självgodhetsapostlar vill då gärna huta åt sådana som i dennes ögon fallerar, och sådana apostlar kan beskrivas vara innehavare av en slags självgodhet som är präglad av ett självrättfärdig -görande.

Det vill peka finger åt andra och säga, underförstått ungefär så här: -

- ”Titta nu här på mig, och hör upp ni korkade dönickar som inte begriper någonting, och som vill vara snåla, ovänliga, elaka, onda och moraliskt begränsade fän, och inte lika goda som jag själv är. Det är så här som jag gör, som ni korkade, ogina, snåljåpar, och imbecilla dumbommar också skall bete er, om ni av mig vill kunna bli bedömda som anständiga människor, och hör se´n....."

-"Om ni enbart vore så god som jag, så skulle jag kanske kunna respektera ert människovärde, men absolut inte annars, så det så...”…

Jo, jo, så kan det låta när det vill förmedlas ett slags dolt förtryckande, en slags underton av hånfull anklagelse och viljor till stämplande av vanliga, strävsamma och kanske också plågade, stressade, trötta och ansträngda människor som då inte varken orkar, vill, har lust eller kan ge till människor som sitter och tigger..

De tiggare som kan upplevas vilja avkräva skuldkänslor , eller medlidande från okända förbipasserande människor, som då kanske kan bli både pressade, stressade, besvärade och trängda...


Vad tjänar en gåva till om den inte (orkar), ges med hjärtat?...

Ingenting, sägs det i skriften...(tomhet)....

En sådan handling menas inte vara värd något, om man inte kan ge av välvilja, eller av kärlek.....

Men s.k. kärlek, och välvilja, kan man absolut inte avtvinga, avkräva eller påtvinga, andra människor. Då blir det lätt en slags psykisk utpressning och det är förtryck och en avsaknad av just en frihet...


Psykiskt förtryck av enskilda människor eller av hela nationers befolkningar, är allvarliga saker, som inte är att leka med....

Sådant kan medföra allvarliga konsekvenser av både negativt och destruktivt slag ....

Därför behöver man respektera människors fria val, och inte försöka komma med självgodhetspekpinnar och uppfordrande snällhetsbeteende, eller ge villkor för vad som är godhet eller inte godhet i förhållande till t ex tiggare...

Godhet och medmänsklighet kan i själva verket vara och se väldigt, väldigt olika ut för olika människor....

Det behöver absolut inte alls enbart handla om att ge tiggare skydd, pengar eller andra gåvor....

Att vilja försöka moralutpressa människor, som kanske inte själva vill ge till tiggare det kan inte anses vara en godhet att göra....

Det kan anses vara att vilja förtycka, pressa eller stressa människor, som man då gör samtidigt som man då vill framställa sig själv som en god människa, som just kanske ger till tiggare..

At

#25 - - JB:


Att vilja försöka vara en företrädare för – godhet - och samtidigt i själva verket vara en slags krass, materialistisk, cynisk och snålt vinningslysten människa, som samtidigt inte drar sig för att vilja – slå verbala och psykiska anklagande slag rakt i människors ansikten - , det är inte vackert...


Sådant uppfordrande tal har inom sig tendenser att kunna – stinka av självgodhet - , vilket är ett mycket otrevligt och ett slags psykiskt förtryck, ett insinuant och psykologiskt fräckt beteende, som gärna då s.k. – självgodhetsapostlar -, gärna vill häva ur sig mot sina, då i dennes ögon, mindre goda människor…?..Det vill peka finger åt andra och säga, underförstått ungefär så här: -

- ”Titta nu här på mig, och hör upp ni korkade dönickar som inte begriper någonting, och som vill vara snåla, ovänliga, elaka, onda och moraliskt begränsade fän, och inte lika goda som jag själv är. Det är så här som jag gör, som ni korkade, ogina, snåljåpar, och imbecilla dumbommar också skall bete er, om ni av mig vill kunna bli bedömda som anständiga människor...."

- "Om ni enbart vore så goda som jag, så skulle jag kanske kunna respektera ert människovärde, men absolut inte annars...”…

Jo, jo, så kan det låta när det vill förmedlas ett slags dolt förtryckande, en slags underton av hånfull anklagelse och viljor till stämplande av vanliga, strävsamma och kanske också plågade, stressade, trötta och ansträngda människor som då inte varken orkar, vill, har lust eller kan ge till människor som sitter och tigger..

Tiggare kan upplevas vilja avkräva skuldkänslor eller utpressa medlidande. från okända förbipasserande människor, vilka kan bli både pressade, stressade, besvärade och trängda...


Vad tjänar en gåva till om den inte (orkar), ges med kärlek?...

Ingenting, sägs det i skriften...(tomhet)....

En sådan handling menas inte vara värd något, om man inte kan ge av välvilja, eller av kärlek.....

Men s.k. kärlek, och välvilja, kan man absolut inte avtvinga, avkräva eller påtvinga, andra människor. Då blir det lätt en slags psykisk utpressning som är förtryck och en avsaknad av just en frihet...


Moralisk utpressning och förtryck av enskilda människor eller av hela nationers befolkningar är allvarliga saker, som inte är att leka med....

Sådant kan medföra allvarliga konsekvenser av både negativa och destruktiva slag ....

Därför behöver man respektera människors fria val, och inte försöka komma med självgodhetspekpinnar och uppfordrande krav på snällhetsbeteenden, eller ge villkor för vad som är godhet eller inte godhet i förhållande till t ex tiggeri, invandring eller lidande människor i allmänhet..

Godhet och medmänsklighet kan i själva verket vara och se väldigt, väldigt olika ut för olika människor....

Det behöver absolut inte alls enbart handla om att ge tiggare skydd, pengar eller andra gåvor, eller betala för andra människors livsmöjlighet i enbart pengar ...

Att vilja försöka moralutpressa människor, som kanske inte själva vill ge till tiggare eller som är tveksamma till om invandringens storlek enbart är av godo, det kan inte anses vara varken särskilt vackert eller särskilt gott att vilja försöka göra....#26 - - Sven i Lappland::

Och vilka ligger bakom dessa flyktingströmmar?

#27 - - JB:


Att som artist, eller journalist, eller politiker, vilja försöka vara en företrädare för – godhet – men samtidigt i själva verket vara en slags krass, materialistisk, cynisk, vinningslysten människa, som samtidigt inte drar sig för att vilja – slå verbala moraliska anklagelser och känslomässig utpressningar rakt i människors, eller hela nationers, ansikten - , det är definitivt inte någonting vackert... ..


Sådant har inom sig ha tendenser att kunna – stinka - av en vilja till självgodhet - .
Självgodhet är ett mycket otrevligt drag och ett slags psykiskt förtryck mot andra människor. Ett slags insinuant fräckt beteende, där gärna då s.k. – självgodhetsapostlar - ofta vill häva ur sig anklagelser mot sin omgivning, som då i deras ögon är mindre goda människor än de själva….

Det hela kan ses som en form av diktaturbeteende…

Det är osunt...

Människor, ja, hela nationer, kan komma att uppleva sig bli känslomässigt utpressade av olika – självgodhetsapostlar - och uppleva sig leva i en åsiktsdiktatur som bedriver känslomässig utpressning och moralisk manipulation med medborgare...

Alla former av s.k. godhet och s.k. medmänsklighet, kan se olika ut. Det behöver inte endast vara att ge tiggare fysiska gåvor och inte heller endast handla om att nödvändigt förespråka en mycket obegränsad och stor invandring…

Människor kan anses vara goda människor och medmänskliga även om de inte ger gåvor till tiggare. Människor kan anses vara goda och medmänskliga även om de vill förespråka en mindre storlek på invandring...

Godhet och medmänsklighet har inte endast ett ansikte, eller ett beteendemönster som följer en mall för att kunna anses vara godhet och medmänsklighet…

Tvärtom..
#28 - - Katarina Pålman:

Håller med dig JB och tror också att de flesta msk med klart tänkande, är lika upprörda som dig över hur media/regering/Merkel, försöker skapa massförvirring hos folket. Denna massförvirring är lika utbredd hos folket i andra EU länder, exakt samma manipulation pågår där det handlar om att försvara ohumana msk värden (vilket skapar förvirring då alla värden vi lärt oss helt plötsligt inte gäller) . När msk blir förvirrade så har de tappat vem de är, vad de står för, litar inte på sig själva längre . Massförvirring gör att de som önskar så, kan fortsätta med det de håller på med. När msk deltar i denna ohumana manipulation som pågår tror jag själv att det handlar om stor rädsla. Rädslan gör dem ignoranta och blinda. Recept på att dämpa rädslan hos dem blir kontroll och där är vi nu. Vår personliga frihet kan ingen ta ifrån oss då den finns inom oss, så receptet till personlig frihet ligger i att ALLTID LITA PÅ SIG SJÄLV.

#29 - - Johnny Andersson:

Åkesson har en sansad artikel där han förklarar skillnaden på effektiv flyktinghjälp och invandringspolitik i GP idag.

Genom att hjälpa flyktingar i närområdet kan vi hjälpa många fler än att hjälpa dem i Sverige till mycket högre kostnad.

Frågan blir då varför det ekonomiska, politiska och mediala etablissemanget är så angelägna att hjälpa ett relativt fåtal flyktingar till höga kostnader i Sverige i stället för att hjälpa många fler utomlands? Vem tjänar pengar och röster på det?

#30 - - Katarina Pålman:

Hej Jonny Andersson
För egen del tror jag det handlar om att få in msk som är lätthanterliga i samhället msk som inte litar på sig själva i så stor utsträckning som otraumatiserade msk gör. Att då välkomna msk från krig är jättebra för eliten då dessa msk är "traumatiserade" och lätthanterliga. Traumatiserade msk är av naturliga skäl väldigt rädda och litar inte på sig själva, förvirrade och i behov av ngn som hjälper dem att överleva. Dock tror jag iaf att många som kommer hit är starka och självgående msk som klarar att tänka själva och att eliten kkommer att få lite svårt att styra över dem.

Det finns länder/msk som traumatiserar andra msk med flit i vetenskapligt syfte och för MAKT.

Upp