Public Desinformation Service

SVT:s desinformation har ett ansikte.

I kvällens SVT Rapport fick kanalens egen millitanta Global Warming aktivist Erika Bjerström breda ut sig med budskapet, att de sedan några år upprepade snöovädren på den amerikanska östkusten beror på den påstådda globala uppvärmningen. Det är inte många år sedan som samma TV-kanals egen väderuppläsare Pär Holmgren kunde tala om att det var slut med Vasaloppen framöver, eftersom den globala uppvärmningen skulle göra att snö på våra breddgrader var ett minne blott. Desperationen hos varmingar som Bjerström tar sig allt groteskare uttryck.

Hon hänvisade även till en opinionsundersökning som utförts av amerikanska varmingar som påstods visa att en majoritet av amerikanska väljare inte kommer att rösta för en kandidat som ifrågasätter global warming. Den fråga man ställt löd "If nothing is done to reduce global warming in the future, how much do you think it will hurt future generations? ", vilket är som att fråga om man slutat slå sin fru. Den nämnda undersökning har av en rad kommentatrorer i USA helt underkänts, men det får ni inte höra av desinformationens grand lady.

Sanningen är den att amerikanska väljare för tre månader sedan konsekvent röstade bort politiker som tillhörde det larmade lägret med demokratiska varmingar. Det är därför som republikanerna nu behärskar hela den amerikanska kongressen med majoritet i såväl Senaten som Representanthuset. Ordförande i det utskott som handhar klimatfråger är en av varmingarnas svurna motståndare. Detta tycks ha förbigått SVT:s politiskt aktivistiska reporter Bjerström. Att SVT har en så totalt vilsekommen och biast reporter i USA är en skandal.

Något som även förbigått damen ifråga är att USA de senaste åren haft vintrar med rekordkyla, vilket brukar hänga samman med snöoväder. Denna rekordkyla har även gjort att de stora sjöarna blivit isbelagda vilket inte inträffat på väldigt länge. Det är faktiskt dags för varmingarna att inse det bistra faktum att kylan på nordkalotten under senare år inte beror på att det blivit varmare, utan på att det faktiskt blivit KALLARE.

Situationen är fullständigt absurd med en Public Service kanal som så flagrant undviker att lämna en fullständig och oberoende information till sina licensbetalare. Man gör det rakt motsatta och tar ytterst medvetet in vilseförande politisk propaganda. Vi är faktiskt just licensbetalare för att få oberoende och politiskt neutral information och inte propaganda. Erika Bjerström är ett vandrande stort bevis för att SVT numer tappat kontakten med sin lagfästa uppgift, att vara just Public Service och inte som nu en central för PUBLIC DESINFORMATION.
Kategori: Etik
Taggar: Bjerström Public Service SVT
1 Bengt Söderberg:

skriven

Rappt, Lars! Och väl skrivet.

3 Wetterhorn:

skriven

En oerhört viktig uppgift framöver blir att få bort alla de politiska vänsteraktivisterna ifrån massmedia.

5 ThomasJ:

skriven

Ibland undrar jag, om 'SVT-gänget' har 1:1 tagit in Eduard v Schnitzels, forne DDR-TV huvudkommentator, modus operandi...?
Det verkar phaen ta mig så och värre!

7 Ann Löfving-Henriksson:

skriven

Wetterhorn, ja men inte endast där Sida, universiteten, skolverket mfl institutioner tex.

9 ThomasJ:

skriven

Short notice:
Nu när blodtrycket gått ner rekommenderas iaf en titt på TV2 - Charlie Norman etCons dallar loss så det vibbar i gamla senor... Lovely!

11 Anders:

skriven

Skickade detta till Radiotjänst. Kanske fler skulle reklamera det man betalar för. Inte för att jag tror det påverkar men vem vet... droppen urholkar stenen.

"Hej
Jag har alltid troget betalat min TV-avgift. Men nu är måttet rågat!
Jag förväntar mig en objektiv granskning/rapportering i nyheter och annan information som sprids via SVT och SR. När det gäller granskning av klimatfrågan är Public Service så långt från ett föredöme man kan komma. Det förekommer bara synpunkter från alarmisthållet typ jordens undergång är nära. När SVT/SR återigen (om någonsin) kan vetenskapligt och opartiskt granska klimatfrågan kan jag gärna återuppta mitt abonnemang på tjänsten. Tills dess vill jag avstå."

13 Daniel:

skriven

Public service borde byta namn till public disservice för det är vad dom håller på med.

15 Lasse:

skriven

Tilläggas bör är väl att hon hänvisade till en studie som skulle bekräfta ökad nederbörd. Denna finns, men bygger på modellberäkningar. Modeller som är bort i tok eftersom de senaste 18 åren inte följer CO2 kurvan.
Hon hade nog , liksom New Yorks befolkning, inget annat för sig den dan då allt ställdes in pga 1 m snö, som föll men inte där meteorologerna spådde dan innan. Så svårt är det med väder och klimatförutsägelser.

17 Bengt-Ove Högström:

skriven

När Erika Bjerström (EB)beskrev orsaken till varför det snöade så mycket
I USA så visade hon sig okunnig och historielös. Det har ju alltid snöat på vintern så även i USA. På mig verkar det inte så alarerande. Jag erinrar mig vintern 1989 när jag i slutet av februari landade i Moskva. På landningsbanan var det 2-3 dm snö. Planet kunde inte styra utan stannade i slutet av landningsbanan. En timme senare hade man lyckats vända och bogsera planet till terminalen. Vi skulle flyga inrikes från en annan flygplats som tyvärr hade varit stängd i tre dygn p.g.a. snöfall. Vi fick slutligen ta tåget ner till Stalingrad. Det tog ett dygn p.g.a. snöhinder. I Stalingrad var det normal vinter.

19 Urban Sandberg:

skriven

Fy fan. Jag vill bara spy när jag Bjerström och liknande.

21 Lennart Granqvist:

skriven

Det finns allvarligare saker att oroa sig för,till ex. risken för att nytt storkrig i Europa.
Sluta att tjata om megabluffen "global warming"!

23 Snöflingan:

skriven

SVT hade med Stefan Åsberg en skicklig reporter i USA. Han var kunnig, rapporterade brett och var som jag uppfattade det så opartisk som en svensk journalist nu kan vara. Det var ett nöje att se hans reportage.
Jag gissar att det är jämställdhetsmaffian som har slagit till och krävt byte till Erika Bjerström. Så nu blir det endast klimat från Florida till Alaska. Jag byter kanal redan i påannonsen för att skona mitt blodtryck.

25 Claes:

skriven

"Fifflandet med temperatur-data är den största vetenskapliga skandalen någonsin." Cristopher Booker i The Telegraph, 7 feb. Man har kollat temp-siffror, som de står idag, för Paraguay mot de ursprungligen uppmätta. "En avkylande trend under 60 år har bytts ut mot en markant uppvärmning." Likaså för andra sydamerikanska orter. Nu kollar man Arktis, från Canada till Sibirien. Samma sak där; siffrorna är nu upp till 1ºC högre än vid mät-tillfället.
- Och James Hansen, GISS, fifflade [skriver Booker] med siffrorna för Arktis. Varmast var det (ursprungligen) kring 1940. Inte så nu.
- O.s.v. Själv har jag ju tittat på SMHI:s siffror för Uppsala sedan 1722 (juli, framför allt); finns ingen upphettsning där; men sådant ju är ingen annan intresserad av...
http://www.telegraph.co.uk/news/earth/environment/globalwarming/11395516/The-fiddling-with-temperature-data-is-the-biggest-science-scandal-ever.html

27 Anonym:

skriven

Jag har läst den här texten två gånger, men kan ändå inte hitta några argument emot global uppvärmning. Att det tillfälligtvis är kallt på norra halvklotet innebär väl inte att medeltemperaturen inte kan öka? Och vem tror att vetenskapliga fakta går att rösta bort i ett parlament?

29 Sten Ulander:

skriven

Har Aftonbladet gjort dataintrång för att komma åt kommentarer?
http://avpixlat.info/2015/02/09/flashback-nasta-offer-for-pk-inkvisitionen/

Detta är oroande.

31 Ulf Brauer:

skriven

Ett grundproblem är att vi har en statlig (och regimkontrollerad om ni frågar mig) Tv-kanal. Smaka på ordet...statlig Tv-kanal. ??
Kanske relevant när tekniken var ny och behövde resurser för att etableras, men 2015 år det helt överspelat.
Lägg ner alltihop alternativt skapa en självfinansierad betalkanal så kan dom som vill se det göra det. Använd överblivna medel att bygga ut snabba bredband i HELA landet.

33 Gert B.:

skriven

Public Propaganda!

2 Ann Löfving-Henriksson

skriven

Tack för denna urladdning!

4 ThomasJ

skriven

När ska Erika tvingas till att upphöra med sina blåljuganden? Och hur ska det gå till?

Bra skriv, as usual, Lars! Tack för detta också!

6 Björn Törnvall

skriven

Och denna propagandasmörja tvingas vi dessutom betala för! Makalöst att denna totalt enögda alarmistmegafon får sprida sina påståenden, utan att någonsin bli ifrågasatt. Public Service, pyttsan!

8 Peter Stilbs

skriven

Hon är ju totalt vidrig. Hur kan man gång på gång bara ljuga tittarna rätt upp i ansiktet? Dock med SVT's goda minne. Och GRN legitimerar.

10 ThomasJ

skriven

Wetterhorn: VEM ska då tillse, att denna 'utrensning' sker?
Ser inte att där finns någon enda person i marinaden som öht. kan/vill åta sig slikt uppdrag...

12 Björn i Bromma

skriven

Man börjar mer och mer fundera över om det rör sig om någon form av beroendeframkallande drog. När inte verkligheten stämmer överens med kartan så får man tag på en annan drog. Vi ser exakt samma mönster när det gäller invandringspolitiken.
Det farliga med drogberoende är att man vill ha allt mer.

14 Claes

skriven

Vad ska vi göra för att få ett seriös debattprogram eller "utskottsförhör" som ett eget program på kvällstid i SVT och/eller TV4!?

16 tipp

skriven

Ni måste ju förstå att karusellen måste hållas igång för att resandefolket ska få sin gratisresor till klimatkonferenser främmande länder, få bo på lyxhotell och äta på de fina restaurangerna. Den svenska propagandaapparaten - för det är en propagandaapparat - står inte de nationalsocialistiska, kommunistiska eller amerikanska efter även om målen för propagandorna var/är olika. Och i Sverige fungera STV och TT som fullfjädrade propagandacentraler/verklighetsförvillare.

18 Göran Fredriksson

skriven

Jag läste för några år sedan en artikel av prof. em. Göran Frostell i Elbranschen nr 4 år 2010 "Istiden nalkas". I denna artikel finns ett diagram nr 1b som visar att varje omfattande nedisning (med intervall om runt 100.000 år)har föregåtts av en snabb temperaturhöjning på relativt kort tid i slutet av värmeperioderna(med bl.a. stora snöfall på norra halvklotet som följd)som sedan följts av en snabb nedkylning.

Om det nu är fråga om en pågående temperaturhöjning, oavsett orsak, borde just detta förhållande uppmärksammas stort och leda till viss oro. Men på denna och klimatupplysningens blogg hävdas att det inte är fråga om någon sådan temperaturhöjning och då borde risken för en närliggande istid vara liten.

Jag får det inte att gå ihop. Vad är det för fel i resonemanget?

20 per eriksson

skriven

Disinformation och lögn har svensk TV och tidningar sysslat med så länge jag kan minnas, det är bara det att de är så mycket mer vulgära idag.
I många år så ljög de om det svenska Nato samarbetet, de ljög länge om att Hiv smittades lika lätt bland heterosexuella som bland homosexuella, de mörkade en partiledares svåra alkoholism,
De ljuger om att svenskar dör för Isis i Syrien, de ljuger om de ensamkommande barnens ålder, de ljuger om att svenskar idkar gruppvåldtäkt på Finlandsfärja, de ljuger om klimatförändringar, de förföljer och mobbar oliktänkare - gammelmedia har blivit ett propagandaorgan för statsapparaten och diverse radikala och flummiga aktivistgrupper.

22 Tomas

skriven

Sverige är ett extremt land.
http://www.iffs.se/seminarium/22januari/
SVT är partiskt..
http://magasinetneo.se/artiklar/ska-sverige-finnas/

24 Солжени́цын

skriven

Själv är jag lite orolig för klimatmötet i Paris, december 2015. Vad har man planerat där? Planeras det för mer överstatlighet, överstatliga skatter, kontroll, sanktioner, en internationell miljödomstol som står över ländernas egna, osv. Hur långt kan man föra detta nu.

Är dåligt insatt i det senaste. Kanske någon vänlig själ kan skriva ett inlägg angående detta? Håller dessa möten på att falla eller lyckas man med sina mål att tvinga fram mer överstatlighet?

Svar: FN är helt klart ute efter en ökad överstatlig roll för den svällande FN-byråkratin och man vill ha egen global beskattningsrätt.
Lars Bern

26 Claes

skriven

FN:s klimatchef Christiana Figueres slår nu fast att man aktivt arbetar för att "avsiktligt förändra" världens ekonomiska utvecklings-modell, den "svåraste uppgiften" man tagit sig an; ja, första gången i mänsklighetens historia.
- Klimatchefen, alltså.
- "Lima-utkastet" - som hon hoppas ska antas vid klimatkonferensen i Paris i år - är ett viktigt steg i denna "omvandling".
- Exakt HUR allas vår ekonomi ska ändras framgår inte. Men du kan väl tänka själv! Se på Obamaland's ekonomi bara! Där styr ju community organizers – även de fattiga får det bra numera! [Litar du på vad våran TV säger om O. förstår du inte vad jag menar... Ironi – usch!]

http://nation.foxnews.com/2015/02/07/un-climate-chief-were-intentionally-transforming-world-economy

http://www.truthrevolt.org/news/un-climate-chief-were-intentionally-transforming-world-economy

PS. Det är en annan 'Claes' än jag som skriver nr 14. [Själv ser jag aldrig TV...] Ska förtydliga mig till 'Claes H' hädanefter!

28 Lars Cornell

skriven

Tack för din utmärkta artikel Lars.
Här finns ett brev i samma anda som länkar till din artikel.

www.tjust.com/vit/2015/nordea0209.pdf

Lycka till.

30 Tege Tornvall

skriven

Den underliggande drivkraften är rimligen att vilja vara GOD. Det är man mot Naturen. Det stora hotet mot Naturen är Människan, som inte är god utan OND och ett hot mot Naturen.
Det förvanskas till att vilja garantera våra barns framtid. Men förtiger att det är till priset av vår egen nutid. Våra nutida behov hotar våra barns framtid.
Bäst vore nog att vi för våra synders skull lägger oss platt på marken och blir mull. Men då blir det å andra sidan inga barn.
En svårknäckt nöt. Vad tycker utilisten Tännsjö?

32 Peter Grafström

skriven

FN är liksom allt annat underhuggare till Usa. Rockefellers fixade byggnaden åt FN och det är välkänt att dessa oligarker vill utnyttja FN för sitt världsherravälde. Vill man ha förändringar i vettig riktning bör man slå sig samman med BRICS och upprätta motkrafter till Usa även för FN. Det går inte att vara förenad med en maktgalen parasit. Att nu S tycks minska sitt NATO-motstånd och fortfarande pratar om rysk aggression trots att tom NATOs egna underrättelsetjänster motsäger att rysk trupp deltar är naturligtvis orsakat av mediers ihärdiga desinformation. Under Kubakrisen delade de ut broscyren 'Om kriget kommer'. Nu när de själva hetsar till krig varnas vi inte. Det skulle ge 'fel signaler' till medborgarna, de skulle kunna få för sig att det vore bättre att hålla sig utanför.