Den goda dumheten

Migrationskatastrofen har i de självutnämnda godas (som jag skrivit om tidigare) medier bemötts med en flod av vällovliga initiativ för att försöka stävja den snabbt eskalerande främlingsfientlighet som blivit följden av tiggarna och den okontrollerade invandringen. Det senare är lätt att se om man går ut på sociala medier på nätet. Människors oro över utvecklingen och vad BRÅ redovisar i form av ett snabbt ökande våld blir allt mer dominerande i inlägg och kommentarer.

Vi upplever samma fenomen inom klimatdebatten. De goda ger obegränsat oemotsagt utrymme i såväl tidningar som Public Service åt den totalt obalanserade alarmisten Rockström, medan seriösa betydligt mer meriterade klimatforskare som t.ex. Lennart Bengtsson nästan inte ges något utrymme. Vetenskapsakademins senaste uttalande om klimatforskningen passerade nästan helt utan uppmärksamhet i de godas medier. Syftet med detta är givetvis att de goda tror sig göra något vällovligt när de medverkar till att skrämma människor för deras sätt att leva. På samma sätt som i migrationsfrågan bygger man mycket av sin argumentation på ren advokatyr med helt falska påståenden om en enig forskarkår.

De goda försöker med alla till buds stående grepp att bemöta den rädsla och det hat som florerar i de medier där allmänheten har tillträde. När jag följer den här debatten blir jag allt mer övertygad om att de goda biter sig själva i svansen. Istället för att stävja den opinion som växer likt en lavin, förstärker man den. SD:s opinionssiffror pekar mot att man blir största partiet i Riksdagen efter nästa val.

Vad jag tänker på är nyhetsinslag där de goda medvetet förvränger brottsstatistik med diverse advokatyr i det vällovliga syftet att lugna människorna med att våldet inte har ökat, trots att samma medier dagligen levererar andra nyheter som motsäger detta. När man förmedlar nyheter om våldsbrott försöker man även att mildra den främlingsfientliga effekten, genom att utelämna viktiga detaljer. Det blir löjeväckande där de goda alltid utelämnar uppgifter som avslöjar etnicitet när det gäller brottslingar som är invandrare eller migranter, medan man inte gör det när brottslingen är etnisk svensk. Hur korkad får man vara? Sättet att agera får ju precis motsatt effekt.

Vad blir då resultatet av detta? Jo, effekten blir att allmänhetens förtroende för det goda etablissemangets medier urholkas och människor vänder sig till olika sociala medier och nättidningar för att få veta sanningen. Ser man till hur olika inlägg sprids på nätet, kan vi konstatera att Public Service av detta skäl är på väg att tappa ledningen vad gäller genomslag till nättidningar som allmänheten tydligen litar mer på.

Utvecklingen har nu gått så långt att de godas s.k. pressombudsman nu ifrågasätter vår yttrandefrihet. Dumheten bland de goda har inte längre någon gräns. Tänk att någon kan tro att förtroendet för de godas medier skulle bli större om man inskränker yttrandefriheten för de nätmedier som misshagar de goda?

Demokrati | KVA, MSM, Public Service | |
#1 - - Lennart Bengtsson:

Detta visar hur långt det moraliska förfallet har gått i Sverige! Inser inte den politiska ledningen och officiella medier att man inte kan fortsätta på detta sätt. Det måste få ett omedelbart stopp. Det hela är så allvarligt att de medier som avsiktligt förhindrar sanning borde ställas inför internationell domstol. Att dessutom ha en pressombudsman som vill ifrågasätta den svenska yttrandefriheten för att inte lögnerna skall avslöjas är egentligen oerhört. Sverige behöver i sanning ett nyval.

#2 - - Lorentz Brydolf:

Våldsbrottsförnekande DN framhärdar i dagens tidning i sin desinformationskampanj. Blir intressant att se hur man kommer att hantera uppgifterna om det egna psykiska våldet mot signaturen Julia Caesar. Stalltips - även det kommer att förnekas.

http://www.dn.se/nyheter/sverige/kriminologer-valdsbrotten-okar-inte/

#3 - - Tobbe:

Vilket år började nedmonteringen (avprofessionaliseringen) av polisväsendet? Det vill säga då man sparkade en massa civilanställda administratörer och satte högskoleutbildade poliser att sköta även administrationen?

#4 - - Johan Persson:

Verkligheten kommer att komma ikapp dem.

#5 - - Tore Eriksson:

Mentalsjukhusens nedläggning var uppenbarligen ett misstag, Ty där hade patienterna kunnat fortsätta att husera istället för att fylla landets redaktioner och public service.

#6 - - lensof:

Många både medier och andra vill utge sig för att vara goda men vet inte vad det ordet vill säga. God kan man ju bara vara med verklighetsförankring och en viss portion ödmjukhet vilket helt saknas hos dessa personer.
God vill man kalla sig men gör det för att dölja sin feghet, sin dumhet och sitt bristande engagemang. Att en del dessutom kan vinna stora pengar på sin "goda" inställning ökar drivkraften till att förneka och direkt ljuga.
Svindlaren måste ju vara både inställsam och manipulativt kunnig för att lyckas. Vi har många svindlare inom det här området i vårt land men i takt med att de blir fler så blir de också mindre skickliga. Därför lättare att avslöja. Vilket de "goda" naturligtvis inte vill varför man börjar hota och försöka ta till storsläggan i stället. Detta medan allt fler bland folket börjar se och inse vad som pågår.
Då kan man undra vad som kommer efter "godheten".

#7 - - Iakttagare:

DN hade två reportar på plats i Sölvesborg när Jimmie Åkesson talade. Som prenumerant väntar man sig ett rakt referat. Vad sa Åkesson?

Redan i rubriken står det: Expert: Meninglöst rösta om invandringen.

Ingressen: Åkesson föreslår ett stopp för asylskande som ett alternativ något som är omöjligt utan att första lämna EU och FN.

DN på plats argumenterar mot Åkessons tal redan i rubrik och ingress.


Sedan refereras ordentligt vad Åkesson sa, men så dyker plötsligt en "Viktor Banke" upp. . " Han är biträdande jurist och arbetar med migrationsrätt"

Sedan får han berätta varför allt Åkesson säger i sitt tal inte är juridiskt genomförbart.

Vem är "biträdande jurist Viktor Banke", varför dyker han upp i en nyhetstext. Var är han "biträdande" någonstan.

DN förvånar!

#8 - - Bengt-Ove Högström:


Jag delar dina åsikter Lars.
I dagens AFTONBLADET är det ett tvåsidigt
reportage om den s.k.professor Johan Rockström "Den trovärdige akademikern". Denne man påstår att om vi inte gör något åt klimatet nu så kommer jordens temperatur att öka med 4 grader C till år 2100. Isarna skulle smälta och havsnivåerna skulle höjas sex-sju meter.
Vi har ju haft is över Sverige vilken nu smält bort och här utefter Norrlands östkust stiger landet över havsytan.
Rockström far fram som en Maranatapastor och skrämmer folk. Jag hoppas att det för Rockström går som för Molle Lindbergs Maranatarörelse.

#9 - - Anonym:

Hej Lars,

Jag håller med i mycket om vad du skriver, men noterar trots det att jag besöker din sida allt mer sällan. Detta - tror jag - för att du tar upp samma saker om och om men ofta inte med ett ökat djup utan möjligtvis tillför du fler nyanser.

Inte konstigt alls egentligen, men kanske något att notera beroende på dina ambitioner. Risken finns ju också för likriktning och ffa aspektblindhet hos trogna läsare, som ju är något jag tror att du avser motarbeta.

Vänd på dina resonemang ibland men behåll dina värderingar; vad är bra med invandring, vad fungerar och vad kan man göra för att det ska fungera bättre (för du håller väl med om att produktiv immigranter är till allas fromma?)? varför inte ge de resonemangen lite utrymme?

Jag upplever störst djup in dina miljö/CO2 -diskussioner. Trots det kanske det kan finnas en del intressanta aspekter att lyfta fram även där - t ex rent generellt fördelen med lägre emissioner för livskvalité - och inte minst fördelen med billigare olja, gas, kol för utvecklingsländer (som du ju vill ska bli rikare). Jag säger inte att det ena eller andra är rätt utan bara att det finns så många aspekter som kan förtjäna uppmärksamhet om man har som mål att låta kunskap frigöra subjektet istället för att förföra, ta över och likrikta det :-)

hej på dig,
fredman

Svar: Den här artikeln handlar egentligen inte om invandringen utan om dumheten i dagens förment goda etablerade medier. Jag exemplifierar det med två exempel bara.
Lars Bern

#10 - - Bonicivis:

Ja jisses!
http://www.expressen.se/nyheter/politik/wallstroms-strategi-infor-arktismotet/

#11 - - Sivert Lindqvist:

@fredman,

"Vänd på dina resonemang ibland men behåll dina värderingar; vad är bra med invandring, vad fungerar och vad kan man göra för att det ska fungera bättre (för du håller väl med om att produktiv immigranter är till allas fromma?)? varför inte ge de resonemangen lite utrymme?"

Du tänker inte speciellt långt märker jag. Varför skall bloggen sälla sig till ljugpressen som varje dag pumpar ut lögner om klimatet och invandringen?

Det är tvärtom tur att någon tar upp sanningen och visar för svenska folket hur lurade de är.

Vill du läsa lögner finns det hur många tidskrifter som helst. DN är t.ex. ett utmärkt exempel på ljugmedia.

Tack bloggen för att ni berättar sanningar istället för lögner.

#12 - - Urban Hjärne:

Denna typ av blogg kan gott vara av den typ som skall stängas ned med hjälp av rättsystemet ad modum DN ledare. Den följer inte den värdegrund som är konsensus i Sverige.

Svar: But of course!
Lars Bern

#13 - - Anonym:

@@Sivert Lindqvist

Nej, jag tänker säkert inte långt nog för även denna fina skara.

Intressant dock att notera att "kritik" är lika ovälkommen här som i alla andra forum - 'officiella' eller inte. Kanske var det ngt inlägg ovan som såg en viss risk för just det ...?

... och då kritiserade jag inte ens innehållet på bloggen, som jag finner ytterst läsvärt om än aningen repetitivt, utan uppmuntrade endast en aning bredare ansats.

hej på dig/er,
fredman

#14 - - Sivert Lindqvist:

@Urban Hjärne: Konsensus för vem, av vem?

#15 - - tipp:

Svenska Akademien har ju hittat på ordet "kärrtorpa". Inte riktigt säker vad det betyder. "Idka vänstervåld med knivhuggning"?
I nästa upplaga av SAOL kan man tänka sig följande verb:
västeråsa, mörda affärskunder
ljungsbroa, slå ihjäl kvinnor och barn medelst järnrör
ola, inskränka pressfriheten
rockströmma, dilla/ljuga febrilt i ett upphettat/upphetsat tillstånd.
reinfälta, pungslå folk så att de förblöder ekonomiskt och känns hjärtskärande
lövena, lova runt och hålla tunt
åsa, följa lagarna om det passar en

#16 - - Per Svensson:

"Våldsbrotten ökar inte", påstår DN, och idag har vi
nya skottlossningar i Rinkeby. Vad är det för fel på
stockholmarna, varför betalar de dyra pengar för den dynga som DN serverar dem? Hjärntvättade?

#17 - - Christina:

Wolodarski med anhang verkar anse att avvikande åskikter är HAT.
Undrar när de uppfinner HATPRISER på varor som de anser vara för dyra?
De kan inte vara riktigt kloka!

#18 - - Mattias:

Lennart#1 Har skrivit om det förut men lycka till med din tanke om nyval. Kommer ej ske.

#19 - - Tomas:

"Jag tycker nog Sverige är bland dom värsta länderna. Vi börjar komma till nån slags mental Nordkorea nu,
tycker jag, där folk är väldigt så där..."
Tobias Persson I Vardagspuls, TV 4, 30 mars 2015.
*Dags att staten tar kontroll över internet som i Kina...
*Politiker hatar internet och direktdemokrati...

#20 - - Lennart Bengtsson:

Den svenska värdegrunden upphör aldrig att förvåna mig. Pseudonymen Julis Caesar (JC) som skrivit utmärkta men kritiska essäer om förhållandena i Sverige har uppenbarligen blivit identifierad av DN journalisterna Orrenius och Hamrud med som det förefaller chefredaktörens goda minne. JC som är en kvinna i 70-års åldern med hälsoproblem( före detta journalist vid DN) har blivit utsatt för extrem personförföljelse av de två DN-journalisterna och en av dom har vid två tillfällen försökt tvinga sig på henne och pressat henna på alla upptänkliga sätt i hennes ensligt belägna sommarstuga.
Det hela är synnerligen motbjudande inte minst efter chefredaktörens hotelser mot kritiska sajter. När man läser om JC ordeal inser man att DDR kanske ändå inte försvann utan har fortsatt sitt tvivelaktiga liv på svensk mark.
Jag kan bara på detta sätt visa min högaktning för JC mod och integritet och hoppas stärka henne att fortsätta sin granskning av svenska missförhållanden. Jag är säkert inte den ende som kommer att göra detta. Vad DN däremot beträffar så har man nu hamnat djupare i hyckleriets träsk än jag någonsin kunde föreställa mig. Tingsten må rotera i sin grav denna skammens dag för en tidigare stor tidning.

#21 - - Lennart Bengtsson:

Skall vara Julia Caesar

#22 - - Samuel af Ugglas:

Den enda möjligheten att få balans i informationsflödet är att bryta strömmen av utplundrade skatter till STASI organisationen SR/SVT. Politiker skall överhuvudtaget inte ha möjligheter att arbeta i symbios med media och en skattefinansierad journalistkår.
Det är därför socialisterna har kunnat störta Sverige i avgrunden.

#23 - - Per:

Angående Julia ceasar och DN´s förföljelse och trakasserier, läs gärna Marika formgrens blogginlägg "DN har förklarat krig" och hennes utmärkta förslag om hur visa DN m,fl att det de gör inte är okej.


http://www.marikaformgren.se/#home

"Julia Caesar ska inte bli trakasserad för att hon använder sin yttrandefrihet. Alternativmedia ska inte tystas med gummiparagrafer om ”näthat”. För yttrandefrihetens skull är det dags att bojkotta DN."

Unvisit är inbyggt i bl,a Mozilla Firefox, annars kan det hämtas här http://unvis.it/


#24 - - svitjod2000:

Håller helt med Lennart Bengtsson #20. Det är en skammens dag för Sverige, ärligheten och hederligheten att läsa det Julia Caesar skriver. Det är inte många dagar sedan Statsministern Stefan Löfvén skällde på oss som kritiserar både politiker och gammelmedia, att vi ska "bära oss åt som folk". Nå är det inte dags att vi ryter till åt Wolodarski och hans gelikar att ge Er nu innan någon dör i Er hetsjakt.

DN och övrig media saknar snart alla spärrar i sin iver att jaga enskilda människor till och med till döds utan vidare. Ni minns väl Barbro som avled efter att ha utsatts för häxjakt av Röda Korsledningen sedan hon sagt något som de ansåg opassande. Julia Caesar skrev en krönika om det. Nu är hon nära att själv falla offer för samma sak.
http://snaphanen.dk/2014/07/07/sondagskronika-vardegrunden-skordar-liv/

#25 - - Allan Forsling:

Ja som har sagts här tidigare på denna blogg: Media är inte trovärdiga utan styrda av olika agendor. Det goda är alltid vänsterståndpunkter etc. Chefredaktören för SvD och programdirektören för SvT verkar stöpta i samma form. Man måste för att vara upplyst medborgare läsa många olika källor och inte tro att man får veta sanningen via en kanal.

#26 - - lensof:

Lennart#20
Det finns många sätt att bli pestsmittad på. Det nya är att dela DNs värdegrund. Åtminstone borde det vara det.
Chefredaktörens utspel kombinerat med vad tidningens anställda utsätter människor för som de anser har avvikande åsikter har helt klassat ut både tidning och dess läsare.
Det som de gjort mot pseudonymen JC är i klass med var jag hört om beteenden i de forna öststaterna. Något man hoppades och trodde tillhörde det förflutna.
Men inte. För tidningen DN finns. Och där finns människor som på olika sätt strävar att få ett öststatsklimat.

#27 - - Jan Ivarson:

Blev förvånad över att BRÅ skulle redovisa de diagram du har. Jag tittade på BRÅs hemsida. Där ser diagrammen ut att vara nästan flacka.
Dina diagram redovisar hur många personer som drabbas. I BRÅs diagram redovisa de som procent av befolkningen och då blir grafen plattare och passar DN bättre när ökningen ser míndre ut.

Svar: BRÅ:s diagram sträcker sig bara några få år bakåt i tiden. Titta istället på denna tabell: "Tabell 1.2. Anmälda brott per 100 000 av medelfolkmängden, åren 1950–2014" Där hittar du de siffror som ligger bakom diagrammen i min artikel. Den finns på deras hemsida.
Lars Bern

#28 - - Karin:

Alla läsare av denna blogg - läs http://marikaformgren.se DN har förklarat krig. Det är dags för er att ta ställning också.

Svar: Bra rekommendation!
Lars Bern

#29 - - Fredrik J:

Detta kloka inlägg av Lars Bern passar som hand i handske med de hotfulla hembesök som DN:s Niklas Orrenius och Annika Hamrud gjort hos pseudonymen Julia Caesar, en mediekritisk och självständigt tänkande f d DN-journalist.

Numera gammal och hjärtsvag, ändå har dessa gamar från Wolodarski PRESSAT henne i TIMMAR där hon bor ensligt i skogen! SKANDAL! Det fria ordets väktare!?
Snarare ultraliberal självgodhet kryddad med chauvinism och folkförakt.
Förslag: sägupp DN om du har den.

#30 - - Mattias:

Karin#28 marika formgren är fantastisk. Hon är utöver detta saklig, djup och har ordets gåva. Dessutom har hon en journalistisk bakgrund. Hon är därför ett hot mot värdegrunden som journalister ska anamma sig efter just för att hon själv ifrågasätter den. Men hon blev till sist publicerad av gp förmodligen uppbackad av den underbara teodorescu . Hon har fått medvind nu självfallet ej i den vanliga pressen men av vanligt folk som mer och mer får ta del av hennes realistiska frågeställningar. Det enda man kan göra är att sprida marikas blogg till dom människor som ännu ej är hjärntvättade, paralyserade osv av etablissemangets budskap. Tack marika.

#31 - - Johnny Andersson:

Sverige har ett etablissemang som inte vill folket väl. De har skapat en invandringsindustri som gynnar en del ekonomiskt som folket får betala med blod och pengar mot sin vilja. Även andra länder har drabbats av denna politik i västvärlden. Japan, Sydkorea, Kina är inte alls lika drabbade. Vilka är det som ligger bakom denna destruktiva politik och vilket syfte har de? De kontrollerar våra media och politiker som går deras ärenden.

#32 - - Gunnar Hovstadius:

Jag laste idag Julia Cesars artikel om hur DN behandlar henne. Det ar sa att man far ont i magen och vill spy. Hur DN kan lata Wolodarski och hans anhang ge sig pa en aldre kvinna pa detta satt ar for mig en gata. Att DN's huvudman inte avskedar Wolodarski ar lika forvanande. Hur ar det mojligt att nagot sadant har far forekomma I ledningen av Sveriges storsta tidning? Ett resultat av artikeln blev naturligtvis att jag laste allt jag kunde finna av vad JC skrivit. Hon ar verkligen pa hugget och mycket lasvard till skillnad fran det blask vi ofta serveras fran DN och SvD (I det sista fallet undantagandes ett antal journalister pa ledarsidan). Jag kan forsta att DN inte ar sarskilt glada i att en fd medarbetare effektivt drar ned byxorna pa dem, men att borja forfolja en gammal dam ar verkligen att visa hur djupt man sjunkit. For mig ar detta mycket varre an att nagra SD typer raljerar med aluminiumror.
JC, om Du laser detta inlagg sa ska Du veta att det finns ett enormt stod for Dig bland oss vanliga svenskar pa vilka hjarntvattningen annu inte lyckats. Sta pa DIg och lat DIg inte skrammas av ligister. For ovrigt skrev bland andra LB mycket bra I #20 ovan.

#33 - - Ola:

En analys och registrering av pådrivande PK-politiker, mediafolk och andra är genomförd och uppdateras dagligen. Förföljelse, mobbing, uteslutning, lagbrott etc vilket gynnar eller ingår i detta historiska och uppseendeväckande svek måste kunna återges i ett senare skede, för en genomlysning och som en demokratisk varnande drivkraft, mot slikt etablisemangbeteende

#34 - - Rich:

BRÅ håller inte med dig:
https://www.bra.se/bra/nytt-fran-bra/arkiv/nyheter/2015-08-21-valdet-blir-inte-vanligare---men-det-forandras.html

Du räknar totala brott vilket inte blir jämförbart. 1975 var vi färre människor i Sverige.

Svar: Vi var nio miljoner nu är vi 10% fler. Brotten har ökat med flera hundra procent på vissa områden!
Lars Bern

#35 - - Göran:

@tobbe #3

"Vilket år började nedmonteringen (avprofessionaliseringen) av polisväsendet?"

Svar: År 1967, när polisen förstatligades.

#36 - - Göran:

@Per Svensson #16

Man bör inte använda sig av frekensen artiklar om en brott som ett påstående om att något ökar. Då hamnar vi i samma situation som påverkar allmänheten om att klimatet förändras, t.ex. genom att antalet stormar ökar, vilket inte sker utan bara antalet rapporter om dem. Samma sak kan gälla för brott.

Vill man påstå att antalet brott ökar, vilken sort som helst, ska man jämföra antal brott per tusen invånare (per capita) och inte antal begångna eller anmälda totalt sett. Ökar eller minskar den per capita?

Ur det kan vi sedan börja dra ett oändligt antal påstående och skapa slutsatser av dem.

Vi bör också titta på antal brott som inte har ett offer, vilka är ungefär hälften av alla brott.

Jag tror att om det ska vara någon rättvisa enligt ovan bör vi i stället titta på hur stor risken är för att utsättas för ett brott, vilket teoretisk skulle kunna minska även om antalet brott ökar.

Om jag skulle dra någon slutsats av det jag skrivit är den att politiker och media struntar fullständigt i en rättvis bedömning.

#37 - - leif bengtsson:

Medias insatser har tagits upp i flera kommentarer. Men finns ingen självkritik för vad journalisterna skriver eller någon i redaktionen som kan hjälpa dom?

Läste just i dagens Aftonbladet en kort artikel om Rheinfeldts möte med Obama.
Många har funderat över hur mycket politikernas prostitution kostar.
Hade ingen aning om att det var så billigt. Som på barnkalas ungefär.

http://www.aftonbladet.se/nyheter/article21337751.ab

En mening i inledningen "Obama hälsade på svenske statsministern med ”Hey ya Fredrik”

Ungefär som alkisarna i byn "Haj, du känner väl maj, kan du köpa ut?"

Läs igenom artikeln och fundera över den journalistiska insatsen. Vem gagnar det?
Heder åt Borg som valde att gå o pissa istället ;)
Kanske bjöd Fredrik på honom...
Barnkalasens tid måste ta slut för både politiker och journalister/gammelmedia.
Vem fn är Jonathan Jeppsson, ingår han i Pisa studien?

#38 - - Håkan:

Hej Lars.
Jag försöker utan framgång hitta statistiken på Bra.se Kan du länka till den?
mvh

Svar: På BRÅ:s hemsida finns: Tabell 1.2. Anmälda brott per 100 000 av medelfolkmängden, åren 1950–2014
Lars Bern

#39 - - Thomas P:

Läser några kommentarer. Ena gången skall journalisterna inför internationell domstol, andra på mentalsjukhus. Här var det inte mycket till övers för medias frihet skall jag säga.

#40 - - Bim:

Thoms P # 39
Varför diskutera frihet om du inte vet vad det är?

#41 - - Tomas:

Hövdingen talar i den nya boken "Halvvägs".
Reinfeldt: SD-väljarna är "missnöjda med sitt eget liv"
*
Tvärtom. Vi vill bara inte ha det sämre genom massinvandring...
*
”Vi vill inte se ett samhälle där människor svälter, men i övrigt skall inga standardkrav skattefinansieras.”
Fredrik Reinfeldt

#42 - - Bertil Thorngren:

Lars,

Hittar inte den aktuella tabellenLars, jag hittar inte den aktuella tabellen ( 1.2) på BRÅ web. Kan Du sända relevant länk ?

BertilSvar: BRÅ:s diagram sträcker sig bara några få år bakåt i tiden. Titta istället på denna tabell: "Tabell 1.2. Anmälda brott per 100 000 av medelfolkmängden, åren 1950–2014" Där hittar du de siffror som ligger bakom diagrammen i min artikel. Den finns på deras hemsida.
Lars Bern

Svar: På BRÅ:s hemsida finns denna tabell: Tabell 1.2. Anmälda brott per 100 000 av medelfolkmängden, åren 1950–2014
Lars Bern

#43 - - Rutger:

Reagerar på ordet främlingsfientlighet som så många använder. De flesta människor är inte främlingsfientliga möjligtvis främlingsmisstänksamma. Att ha en viss misstänksamhet mot främlingar är dessutom naturligt. Hade det varit så mycket främlingsfientlighet i landet som media skriver om hade vi sett mycket mer hända.

Svar: Ja man kan ju bara titta på djurriket och människan är ju ett djur.
Lars Bern

Upp