Leif Johansson och Marcus Storch lite mer respekt för demokratin please!

 
DI larmade häromdagen om att organisationen Svenskt Näringsliv har haft möten med ledande företrädare för landets tredje största riksdagsparti SD och man har bistått dem med material i näringspolitiska frågor. Hela det politiskt korrekta Sverige som hatar uppstickarpartiet och dess sympatisörer har som väntat fått totalt frispel över detta tilltag.

Från Svenskt Näringsliv tillbakavisar men kritiken med att; Det finns ingen grund i att vi skulle ha ett organiserat samarbete eller något sådant. Vi har ett uppdrag att informera partiföreträdare i riksdagen och andra församlingar om sakfrågor som är viktiga för näringslivet. Det är inget konstigt med det. … Det viktiga är att få till stånd en diskussion i sakfrågor kring de utmaningar som landet står inför. Det blir svårt när andra använder sådana här nyheter för att klibba på en saker man inte står för. … Vår utgångspunkt är att vi har ett korrekt förhållningssätt till alla partier i riksdagen. Vi har ett tydligt uppdrag att se till att de som fattar beslut får så mycket sakinformation som möjligt för att de ska kunna fatta välgrundade beslut. 

Svenskt Näringslivs ståndpunkt är fullständigt logisk och kristallklar. Som näringslivets främsta intresseorganisation så är man skyldig att ha en dialog med alla politiska partier som sitter i Riksdagen och fattar beslut rörande näringslivets villkor. Kan man ha en dialog med tidigare öppet kommunistiska Vänsterpartiet så måste man givetvis kunna ha det även med SD.

Vänsterpartiet har en betydligt allvarligare historisk belastning än vad SD har. Det partiets ledningar hade i decennier personliga och väldigt nära relationer till de kommunistiska diktaturerna. Man spelade under täcket med mördarregimer som var ett direkt hot mot vårt lands säkerhet. Mig veterligt har SD inte någon sådan motsvarande historisk belastning, där rörde det sig snarast om unga omogna brushuvuden med rötter i extrem nationalism med dragning åt nynazism. De som funnits kvar är av allt att döma på väg att uteslutas. Mig veterligt har inte Vänsterpartiet uteslutit Lars Orly och andra gamla kommunister. Så hatet mot SD har nog en helt annan grund, det handlar givetvis delvis om värderingar, men den främsta drivkraften är att partiet är ett allvarligt hot mot etablissemangets maktmonopol och försörjningsprivilegier. Follow the money!

Allt vore väl gott och väl om inte två ledande gamla företrädare från näringslivet klivit in och satt bägge fötterna i klaveret. Jag tänker på tidigare ordföranden i Nobelstiftelsen och chef för det bortdribblade fina företaget AGA, Marcus Storch och ordföranden i Ericsson och tidigare Volvo-chefen Leif Johansson. Han som i princip gav bort Volvo Personvagnar till Ford som visade sig helt olämplig som ägare. Båda har i den politiska korrekthetens namn gått ut och kritiserat Svenskt Näringsliv för att man gör sitt jobb.

I en intervju i Dagens Industri säger Leif Johansson: Jag har stor respekt för i stort sett alla partier som finns i riksdagen när de gäller allmän ekonomisk politik och när det gäller sättet att sköta demokrati och så vidare och tycker faktiskt att de sköter det bra. Jag tycker inte vi behöver ett SD. Vad han de facto säger är att han dels i stort sett gillar Mp:s och V:s ekonomiska politik, dels att han tycker bättre om gamla kommunister än om de långt fler som sympatiserar med SD. Minst sagt uppseendeväckande för att komma från en person med hans bakgrund och erfarenheter.

Vad båda dessa herrar även uppvisar är ett öppet förakt för demokratiska spelregler. Jag tycker inte vi behöver ett SD. Är det Leif Johanssons sak att avgöra det? Skall inte väljarna själva få bestämma vad de skall rösta på? Om dessa två herrar haft någon ryggrad och integritet borde de istället fråga sig varför så många människor i vårt land vänder sig till ett parti som SD? De borde ställa det övriga politiska etablissemanget till ansvar för den kritiska situationen som landet hamnat i och som ligger bakom denna opinionsstorm. Men dessa två herrar har mig veterligt aldrig ifrågasatt den politiskt korrekta åsiktskorridoren, ett ryggkrökande som de blivit rikligt belönade för med rader av hedersuppdrag. Leif Johansson spelar typiskt nog även med i den pågående politiskt drivna klimathysterin.

Jag fick häromdagen ett mejl från en äldre vän som säger mycket om vad det handlar om; Vi är många äldre som är rädda . Inte för klimatet utan för att våra styrande inte ska värna om våra västerländska värderingar . Det är inte flyktingarna personligen.  Vi ska ta hand om åtminstone en stor del av dem. Nej, vi är rädda för de värderingar som en del av dem har . De styrande är naiva och fattar inte att denna religion går stick i stäv med våra lagar i många fall . Jag får ångest av synen av dessa heltäckta och schalbeklädda  kvinnor ,t o m 6-7-åriga flickor, av alla tvångsäktenskap, mördade döttrar , män som åker och krigar för IS med mera. Varför är svenskarna och framför allt regeringen så aningslösa. Snart har vi en miljon muslimer i landet och då kan vi inte försvara våra värderingar längre.

Detta beskriver ganska väl de utbredda känslor som ger näring åt den växande skaran med SD-sympatisörer. Och Leif Johansson och Marcus Storch denna känsla finns även inom breda grupper av övriga partiers sympatisörer, så om ni och det övriga etablissemanget inte tar denna folkliga rädsla på allvar så kommer SD att fortsätta att växa.

Lite mer respekt för demokratin och för era landsmäns rädsla hade varit klädsamt.

Svenskt Näringsliv förtjänar all respekt!

Hållbar utveckling | |
#1 - - Johan Tisell:

Jag har arbetet på samma företag som LJ, men inte samtidigt. Hans första (projekt-) anställning var på INDEVO, där jag var senare och efter att jag arbetet vid ett flertal Volvo-bolag kom han sedan dit, utan varje fordonskunskap.

Följer man hans track-record kan man som bäst säga att han haft otur. Hans tid efter Werthén var knappas lyckosam och hans sätt att sköta AB Volvo är närmast landsförräderi!

Ericsson tänker man knappast på längre...

Bra skrivet LB!!!

#2 - - Thomas Kronlund:

Själv kommer jag ihåg när Leif Johansson och andra av våra vänner, pallad äpplen i Örgrytes trädgårdar, där vi nästan bodde grannar, med ett par hundra meters avstånd.

Svar: Hedrar honom att han pallade äpplen, visar åtminstone lite kurage.
Lars Bern

#3 - - ces:

En fråga till Magnus Storch och Nobelstiftelsen: Man bjöd inte in SD till Nobelmiddagen senast. Om partiet når 20% i valet kommer man att bjuda in dem då? Om man når 30% eller går gränsen vid 40% eller när dom ingår i regeringen?
Röstar inte på SD men tycker det är intressant att få veta vilka fantastiska vetenskapsmän som måste ligga bakom formeln för inbjudan till Nobelfesten.

Svar: Nobelfesten är etablissemangets årliga orgasm. Är man med där tillhör man de utvalda och det kommer aldrig SD att göra förrän de har makten. Makten har nämligen de fina herrarna alltid varit till lags.
Lars Bern

#4 - - ELI:

Citatet från din äldre vän skulle jag själv ha kunnat skriva - blev gråtfärdig när jag läste.
Önskar bara att våra svenska medborgare snarast vaknar ur sin egendomliga världsfrånvända "godhetspsykos"!

Svar: Ja det är många, många hedervärda människor i det här landet som är rädda och gråtfärdiga över utvecklingen. Det är dem de här fina herrarna vänder ryggen.
Lars Bern

#5 - - B:

Jag kan verkligen instämma i att det som många oroas över är detta att västerländska värderingar inte längre ska vara dominerande i samhället. Många, många jag pratar med säger samma sak och många funderar över hur Sverige ska se ut för deras barn och barnbarn samt om de borde flytta härifrån till exempelvis USA, Kanada eller Australien medan chansen fortfarande finns att ge efterkommande generationer ett bra liv.

Svar: Man behöver bara flytta till ngt grannland så känns det tryggare.
Lars Bern

#6 - - B:

Ja, så är det kanske. Tack för uppmuntran. :-)

#7 - - Johan Tisell:

Det finns en Skotts ekonomiprofessor på Harvard (tror jag) Neil något. Han har TV-program och ett heter "6 killer apps" och handlar om västs 6 överlägsna saker, som äganderätt och yttrandefrihet. Han menar att Kina kommer aldrig förbi så länge vi har yttrandefriheten som gör oss överlägsna i en evolution.

Den saknar muslimer och i princip Sverige nu också!

#8 - - Göran:

En sak som borde kunna krävas är att politiker, journalister eller sådana som Leif Johansson kan förklara varför vanliga människor inte ska behöva känna sig rädda? Inte med SD utan den situation som byggs upp i Sverige, delvis med invandringen.

Det ska då inte vara förklaringar som går ut på obevisade s.k. dynamiska effekter. Om SCB kalkylerar med att muslimer är majoritetsbefolkningen runt år 2050, då vill jag höra Leif Johansson förklara på vilket sätt jag inte behöver vara orolig för att Sverige inte ska bli en islamistisk stat?

Jag vill gärna att politikerna förklarar för mig varför vi ska ha ett militärt försvar, som i stort går ut på att skydda sig från Ryssland, när invandringen kan leda till (enligt scenariot ovan) att svenskar får flytta från Sverige om de vill ha kvar och leva med västerländska värderingar.

Jag kan även påpeka att Ryssland har en platt skatt på ungefär 10 %, medan islamister ålägger 80 % skatt av icke muslimer. Då svenska staten drar ur varje medborgare nästan 70 % i skatt av arbetande medborgare kanske det ur en svensk perspektiv är lättare att acceptera 80 % i skatt än 10 %. Ja, hur fasen ska vi tolka Sveriges framtid och rädsla?

#9 - - Johan Tisell:

Här:

https://www.youtube.com/watch?v=y4-eehcES3U

#10 - - LORENTZ BRYDOLF:

Säger som vännen Ian W:

God, godare, Marcus Storch och Bengt Westeberg!

Svar: Bengt W, mannen som gett den svenska girigheten ett ansikte!
Lars Bern

#11 - - Björn i Bromma:

Man har noll insikt om verkligheten eftersom man lever bortisolerade i elfenbenstorn.
Till och med de gamla kungarna var avsevärt mycket bättre gällande verklighetssökning. Tex så satte Karl XI på sig den berömda Gråkappan och red iväg ut i landet för att anonymt beblanda sig med befolkningen och med egna sinnen ta reda på tillståndet i riket.
En urgammal form av dagens "Undercover Boss" som man underhållande ser på TV idag.

#12 - - Håkan Birke:

Utomordentligt bra Lars.
Det som förvånar mig mest är att Marcus Storch tar en sådan orimlig ställning. Jag hade stor respekt för honom - men den är nu helt bortblåst.
Nästan alla man träffar är vettskrämda för den situation som fram för allt den obegränsade muslimska invandringen försätter Sverige i.
Vad lever våra politiker och företrädare i för miljö egentligen?
Sverige är som sagt riktigt illa ute. Full fart mot avgrunden.

#13 - - Göran:

#2 svar av Lars Bern

Haha! Riktigt rolig anmärkning. För min del är vitsen med att palla äpplen andrelinankicken när ägaren jagar en...

#3 ces

Det här med att inte bjuda in SD på Nobelfesten är ett riktigt stor hyckleri. De bjuder in vänsterpartister, dvs. kommunister vare sig de vill kalla sig det eller inte.

Varför hyckleri det fallet? Jo, det är så vilket de flesta inte känner till att Alfred Nobel hade en väldigt framgångsrik far och flera bröder på teknikens område. De verkade i huvudsak i Ryssland. Fadern var en stor industriman. Bröderna var väldigt duktiga på olja, dvs. utvecklade den ryska oljeutvinning till att vara den tekniskt bästa i världen. De månade om sina arbetares bästa och de hade bättre arbetsförhållande än andra arbetare i Ryssland. De anlade till och med bibliotek för dem.

Dessa bröder till Alfred Nobel byggde de första fartygen för transport av olja. De byggde de första tågvagnarna för oljetransporter och de blev även tvungna att bygga speciella lok som kunde dra dessa tunga tankvagnar. De var riktigt tekniska snillen hela familjen.

Sedan kom ryska revolutionen och konfiskerade allt fadern och bröder Nobel ägde i Ryssland och utvisade dem. De ryska kommunisterna gjorde allt för att smutskasta familjen Nobel och hittad på en massa osanningar om dem.

Alfred Nobel måste vrida sig i sin grav när han ser kommunister delta vid såväl prisutdelningen som Nobelfesten.

#14 - - Elfyma+:

Håller absolut med.
Vad har Storch skapat egentligen ?
Ja, han blev Vd för ett företag som någon annan skapat (AGA) och som slukades av en tysk koncern. Inget att yvas över.
Ja, han blev ordf för Nobelstiftelsen som delar ut avkastningen från en förmögenhet som någon annan skapat och som någon annan förvaltar.
Förre Volvo-Vdn Leif Johansson föddes också med silversked i munnen, i likhet med sin företrädare PG Gyllenhammar.
Volvo PV hamnade i utländskt ägo. Återstående Volvo AB har förvisso växt, men mest i utlandet och med sviktande lönsamhet.
Var en gång aktieägare i Volvo AB men tröttnade på den usla utvecklingen.

Har betydligt högre tankar om förre Scaniachefen Leif Östling som inte bara slickar uppåt och sparkar nedåt.
Han såg till att Scania alltid låg i topp både vad gäller teknik och lönsamhet.
https://sv.wikipedia.org/wiki/Leif_%C3%96stling

Östling fick tyvärr sparken av VW-chefen Winterkorn, när han försökte värna svenska intressen efter att Scania blev tysk-ägt.

Min vurm för Östling är måhända färgad av att jag för några år sedan fick tillfälle att mingla med honom - på ryska ambassaden av alla ställen. Men det är en annan historia.
PS. Östling har nu fått en välförtjänt revansch när Winterkorn ertappades med att inte ha rent mjöl i avgasröret.

Svar: Leifs pappa var en hedersman som gick från verkstadsgolvet till VD och ordförandeposten i SKF. Leif fick en flygande start med honom som far.
Lars Bern

#15 - - Samuel af Ugglas:

Jag har försökt leta fram Johan Andersson, GranskningSverige intervjuv med Storch (youtube)syn på Sverige Demokraterna. Det mest vedervärdiga uttalande om sina medmänniskor jag hört på länge.
Hoppas någon hittar det och lägger det på tvären över hela webben så ingen kan undgå det.
Fullständigt groteskt!

#16 - - Lennart Bengtsson:

I en serie inlägg i denna blogg och flera liknande står det alldeles klart att Sverige befinner sig i en ytterst allvarlig situation. Vad som nu behövs är ett handlingsprogram. Ett sätt är att kontakta de valda riksdagsdelegaterna genom en massiv kampanj för att få dom att överge DÖ och på så vis driva fram ett nyval. Olika former av systematiska civila protester liknade de som man hade i DDR kunde vara en möjlighet och skulle kunna få internationell uppmärksamhet.

#17 - - Mattias:

Lennart#16 Den handlingsplan du efterlyser är bara möjlig om kommunalpolitiker sätter ned foten.

#18 - - tipp:

#14.
Jag är rädd för att ett nyval i förtid inte ger tillräckligt stöd för en ny politik. Får SD mindre än 30% så "anses det visa att de inte har något stöd" och då följer en eller annan form av koalition mellan S-M och några andra med en ännu mer värdeförintande politik.
En grupp som heller inte ska högaktas alltför mycket är de medlöpande tjänstemännen i stat och kommun. Jag vet inte om särskilt många längre är de opolitiska tjänstemän vi en gång var stolta över att ha. De kan helt sabotera en ny politik.
Sen ska vi inte överskatta väljarna. Många uppskattar SD-politiken samtidigt som de säger - jag röstar inte på SD. Det är detsamma som att stödja den nuvarande politiken.

#19 - - Anonym:

http://ledarsidorna.se/2015/09/the-rinkabyfaltet-refugeecamp-kristianstad-sweden/

#20 - - Gunnar Björklund:

Om jag förstår saken rätt, så slutade Nationalsocialistiska tyska arbetarpartiet (Nationalsozialistische Deutsche Arbeiterpartei , förkortat NSDAP, dvs Nazisterna att verka 1945? SD bildades väl i början av 90-talet om jag minns saken rätt. Och Jimmy Åkesson är väl själv född 1979? Därför begriper jag inte att D.Ö-skallarnas ledare Stefan Löfven, Henrik Arnstad och andra PK typer anklagar SD för att ha haft samröre med Hitler och NSDAP, dvs Nazisterna? Är det någon av Er som kan förklara detta?

#21 - - Sivert Lindqvist:

@tipp: Du kan ha rätt, men jag tror att fler och fler varje dag får upp ögonen för vad som håller på att hända med vårt kära Sverige.

Titta på Marcus Oscarsson när han i TV4:s morgonprogram spränger ballonger. Finns här: https://www.youtube.com/watch?v=NQWlT3EAxFI Sådant förstår svensken och kan ta till sig hur lurad ända in på bara kroppen vi är. Sprid det bland era vänner.

#22 - - Elfyma+:

Varför vill den svenska överklassen ha så stor invandring ?
Handlar det bara om att få billiga pigor och hantverkare ?
Eller vill de även omfördela tillgångar från arbetare till kapitalägare ?
Invandringsekonomen George Borjas vid Harvard i USA, skriver att:
"När ett land får ett stort inflöde av potentiell arbetskraft sker en stor omfördelning av tårtan från de inhemska anställda till kapitalägarna och de som utnyttjar den nya arbetskraftens tjänster. Detta sker främst genom sänkning av löner till följd av ett större arbetskraftsutbud – anställda tvingas arbeta mer än tidigare för samma eller lägre lön. Läs mer:
https://morklaggning.wordpress.com/2015/09/27/en-storre-bit-av-en-mindre-tarta/#more-13667

Svar: Follow the money!
Lars Bern

#23 - - Mats R:

"...då kan vi inte försvara våra värderingar längre."
Kommentar: Det kan vi visst det! Tror du vi är sillmjölkar? Och i så fall varför?


Svar: Det var nu inte jag som skrev det utan min vän. Det avspeglar tror jag den rädsla som många människor i vårt samhälle känner.
Lars Bern

#24 - - tom s.:

https://m.youtube.com/watch?v=RKC3ruRT8uQ

Är som propagandasverige i övrigt, se.bara videon ovan.

#25 - - Astrid Å:

Ett seminarium med PM Nilsson, från strax efter valet.

http://www.axess.se/Tv/vodplayer.aspx?vod=2271

#26 - - Aha:

Det är märkligt att SD inte kontrar med vänsterpartiets mörkröda bakgrund som är mer graverande än SDs bakgrund.
Lika märkligt blir det att SD inte också för fram sossarnas samröre med kommunistländerna; Palmes, Schori och fackens flirt med mördarregimerna i Östeuropa, bortre Asien samt Cuba. Vi minns också Birgitta Dahls hyllning till Pol Pot.
Till slut har vi vänsterpartiets och sossarnas pågående samröre med Islamistiska företrädare som uppvisar mycket mörkblåa yttringar; "ljusår" från vad SD kan beskyllas för.
I nutid finner vi även de rödgrönas beslut att rehabilitera återvändande jihadister.
Nästa gång SD blir beskyllda för fascism bör de gå till motattack. Det är för mjäkigt nu.

#27 - - Jan:

Tillhör verkligen inte SDs fanclub och känner mig väldigt främmande inför partiet och dess nostalgiska nationalism, för att uttrycka mig överdrivet försiktigt.

Samtidigt inser jag att SDs starka tillväxt de senaste åren till huvudsak är orsakad av etablerade politiker som har låtit ett litet naivt, utopistiskt parti i sammarbete med en till partiet lojal journalistkår mer eller mindre domptera fram en ohållbar invandringspolitik.

Detta borde Leif Johansson och Marcus Storch främst ta upp och reagera mot om de vill bli betraktade som seriösa debatörer med den intellektuella integritet som man har rätt att förvänta sig av personer med erfarenheter från den nivå från näringslivet som de har. Deras senaste utspel gör mig djupt besviken.

#28 - - Tom Dahl:

Tack Lars för ännu en mycket bra artikel.

Har inte mycket att tillägga mer än att jag som far till två små ljushåriga döttrar är mycket mycket orolig inför deras framtid.

Den som nu sker i vårt samhälle kommer att generera vårt lands befolkning en mycket våldsam tillvaro.

Idag finns inget realistiskt alternativ till SD för mig och mina nära och kära vilket de övriga sju partierna själva har sett till.

#29 - - Göran:

#22 Elfyma+

De där teorierna är nog bra en konspiration bland många. De är få företagare som tänker på det viset. Om det vore så skulle vi inte ha många företag kvar i Sverige. Det är enkelt att flytta ut fabriker till andra länder.

Det som är intressant för ett företag är hur mycket den anställde producerar i förhållande till sin lön.

Om det vore så att överklassen vill ha stor invandring på grund av låga löner, då skulle det inte vara på det viset att endast 50 % av de invandrare har ett jobb efter cirka 8 år och 8 år senare har endast 67 % av dem jobb. Vill överklassen har anställda med låga löner då skulle alla dessa invandrare ha jobb.

Du kan tillämpa samma teori på utbildning. Överklassen vill att vi ska utbilda oss. Desto fler ingenjörer vi får, desto lägre blir lönerna för ingenjörer.

Tanken med lagstiftad lägsta lön är ett påhitt från fackföreningar i USA i början på 1900-talet som ett medel att utesluta svarta från arbetsmarknaden. De mest elaka menade även att om svarta inte fick ett jobb skulle de sluta föda barn och därmed dö ut som befolkningsgrupp.

Märk väl, att när LO och de andra fackföreningarna talar om invandring talar de alltid om lågt utbildade invandrare; dessa konkurrerar inte med fackföreningens medlemmar om jobb. Arbetskraftsinvandrare med hög utbildning vill de inte ha till Sverige; dessa konkurrerar med fackföreningens medlemmar.

Ett enkelt sätt att förstå att politiker och andra ljuger om att flyktingarna är välutbildade är att förstå sambandet mellan att 9 av 10 flyktingar inte har några identitetshandlingar (enligt Migrationsverket) och att de påstår sig ha en utbildning. Kan man inte bevisa vem man är, hur kan man då bevisa sin utbildning? Utbildningsnivån hos invandrarna bygger på enkätfrågor med låg svarsfrekvens. Det finns inget stöd om invandrares utbildningsnivå genom uppvisade betyg.

#30 - - Göran:

#26 Aha

Skulle SD börja kontra lite med alla svarta får i andra partier har skulle den diskussionen dö snabbt. Konstigt att de inte gör det.

Jag såg en lista före valet på vandel hos de olika partiernas medlemmar. SD hade minst svarta får. Vänsterpartiet toppade den listan på svarta får.

Eftersom du nämnde Pol Pot här så är nog socialdemokraterna de mest ihärdiga i hela världen till att Pol Pot inte skulle ställas inför rätta. Sverige ses inte med blida ögon i Kambodja.

#31 - - tomas:

Igår lärde jag mig ett nytt ord "asylshopping". Flyktingarna far runt i Europa och letar upp bästa landet att söka asyl i. Sverige med sina generösa system ligger alltid bra till. Hur länge orkar Sverige vara en socilbyrå för tredje världen?
http://www.svt.se/nyheter/regionalt/skane/rinkabyfaltet-kan-bli-asylboende-plats-for-10-000-asylsokande

#32 - - Anonym:

Hur många är vi som reagerar på PK-ism och alla dess orimligheter såsom Storch och Johansson anti-SD men inte motsvarande anti när det gäller de rödas (inkl sossarna) dubiösa kopplingar, i dåtid och nutid? Hur många är vi som stänger av, portar de individer som ger uttryck för vindflöjelbeteende?
För mig är nu Johansson och Storch framöver ointressanta.

#33 - - Lars Colliander (pensionär&SD-medlem):

Har under en stor del av mitt liv sett upp till alla Volvodirektörer, från Gunnar Engellau till Håkan Samuelsson. Såg tidigare även upp till Magnus Storch. Vad som flugit i dessa f.d. hedersmän övergår iaf mitt förstånd. Motiveringarna till avståndstagande från SD består i regel av verklighetsfrämmande "floskler", vilka även SD, precis som övriga partier tar avstånd från.
Utvecklingen i Sverige med en växande muslimsk andal av befolkningen, hade inte varit möjlig om media hade fullgjort sitt demokratiska uppdrag, d.v.s. granska makten samt förmedla korrekta och sanningsenliga nyheter. Nu har de istället valt att driva en politisk agenda vilken innebär i stort sett fri invandring, alla nödlidande människor från Jordens alla hörn är välkomna till landet "fullt av mjölk och honung". Den lilla andel media, som försöker kämpa emot, klassas direkt som "hatsajter" eller värre.
Hur kan vuxna intelligenta människor, bl.a. Leif Johansson och Magnus Storch, förbise/vägra se alla de potentiella problem denna politik kommer att medföra för även deras barns och barnbarns framtid i Sverige? Hur tänker dom? Har dom inga egna barn?
Islam går per definition INTE att kombinera med demokrati och välfärd! Den som bestrider detta faktum får gärna nämna ett enda exempel på detta!
7 av 8 partier driver Sverige mot avgrunden!
Hr är det möjligt......???

#34 - - Elfyma+:

Re #29 Göran.
Teorin utgår visserligen från förhållandena i USA, men vi är på väg åt samma håll. Läs mer:

https://varjager.wordpress.com/2011/03/06/arbetskraftsimport-dumpar-loner-i-sverige/

Det är riktigt att en mindre andel av dagens invandrare är anställningsbara och villiga att arbeta hårt och betala skatt.
Men hur många inom överklassen känner till detta faktum om de bara läser MSM, ser på SVT och lyssnar på skroderande "snillen" under taxiresan till Arlanda eller Grand Hotel ? De ser inte ens någon arbetslöshet. Läs mer:
https://varjager.wordpress.com/2015/08/27/bankekonom-ser-ingen-arbetsloshet/

Men även om invandrarnas färdigheter och arbetsvilja är starkt överdrivet så kommer en del av dem att konkurrera om jobben med infödda svenskar.
Och när staten betalar upp till 80% av invandrarnas löner blir det absurt.
Det innebär att oseriösa företag kan sko sig på skattabetalarnas bekostnad, ibland i maskopi med nyanlända. Seriösa företag slås ut på löpande band inom vissa branscher. Läs mer:

https://varjager.wordpress.com/2015/07/22/instegsjobb-guldgruva-for-bidragssnyltare/
Lägg därtill att när lönerna dumpas ökar kostnaderna för bostadsbidrag och socialbidrag - något som drabbar oss skattebetalare- inte de lönedumpande företagen.

Vinnarna är det ökande antalet företagare som surfar på bidragssystemen. Läs mer:
https://varjager.wordpress.com/2013/09/03/bedragerimisstankt-entreprenor-ska-hyllas-av-kungen/

Vem vill satsa pengar på att utveckla produkter och exportföretag när det lönar sig bättre att göra som Bert Karlsson ?#35 - - Sefast Tronde:

Huvudet på spiken! Demokratin är tydligen något, som enligt ordstävet, måste erövras varje dag.

I sammanhanget är det tragiskt att definitionen av demokrati skiljer sig så väsentligt åt. Det förvånar att herrar som Storch och Johansson med bredvillighet anammar kommunister inom de demokratiska ramverket men inte sverigedemokrater, trots att de senare för en politik som till 97 procent är genuint klassiskt borgerlig. Går man tillbaka bara ett par decennier stämmer även SDs invandringspolitik i stora drag med den politik som förts såväl M, C och S. Eller är det ingen numera som mins Ingvar Carlssons "Luciabeslut"?

Efter vad opinionsutvecklingen prognostiserar bör det vara många som till sist kommer att få skämmas över sina tidigare fobiska uttalanden.

#36 - - Anonym:

http://www.di.se/artiklar/2015/9/28/debatt-lofven-maste-halla-sitt-ord/?utm_medium=social&utm_source=twitter&utm_campaign=share_from_di

#37 - - Marianne:

"Vi har ett tydligt uppdrag att se till att de som fattar beslut får så mycket sakinformation som möjligt för att de ska kunna fatta välgrundade beslut. " Säger Svenskt Näringsliv.
Våra yrkespolitikerbroilers är inte intresserade av fakta och sakinformation. De vill för skyhöga löner och livstidsarvoden spela rollen som världens Jesus. De tror de kommer bli ihågkomna för godhet, men de kommer förhoppningsvis dömas i Haag för anstiftan till terrorism och massmord.

#38 - - Frank Nordström:

@Elfyma

Yrkesskojare är den nya modellen.

#39 - - Mats L:

Ogillar starkt Storchs uttalande. Tyvarr var han en ganska bra chef pa AGA under manga ar, men kanske inte de sista fem aren. Han satt definitivt for lange.

#40 - - Anonym:

Det totala vansinnet..
http://www.svd.se/lagenhet-till-flykting--for-60-000-i-manaden/om/den-lonsamma-asylmarknaden

#41 - - Göran:

#34 Elfyma+

Konkurrera om ett jobb gör man genom att vara duktig eller att kunna göra jobbet billigare än någon annan. Det ska inte finnas några lagar eller hinder för det, såsom ett lands gränser. Jag är för helt fri invandring men det ska ske under följande premisser:

1. Inga bidrag kan fås, utom när enskilda personer ger dem.
2. Den som invandrar står för sin egen försörjning till 100 %.
3. Skaffar själv en bostad.
4. Den som äger marken där invandraren vill bo bestämmer om så får ske.
5. Invandraren tar seden dit han eller hon kommer.

Detta skulle skapa mindre invandring än vad SD vill. Vill man hjälpa flyktingar gör man det som enskild person och man kräver inte att pengar ska tas av andra individer genom våld eller hot om våld för att tillfredsställa sin egen godhet.

Vad gäller bidragstagande företag. Vad ska vi säga om alla som utnyttjar sig av ROT? Ett mycket korkat påhitt av staten. Resultatet. Företagen höjer priset på sina tjänster. De som kan få ROT tror de får lägre kostnad och de som inte kan få ROT får högre kostnad. Med detta sagt att det är en felaktig tro att politiker kan rätta till problem, när de i själva verket är de som skapar problemen. Inse att politiker ska hålla sig borta. Det finns miljontals exempel på hur de ställer till det och ändå tycks alla tro att nästa gång blir det rätt.

#42 - - Elfyma+:

Varför satsa sina pengar på att starta nya exportföretag som AGA och Volvo, när man på kort tid kan håva in stora pengar på skattefinansierade asylboenden och HVB-hem ? SvD:

http://www.svd.se/lagenhet-till-flykting--for-60-000-i-manaden/om/den-lonsamma-asylmarknaden#xtor=AD-500-[svd]-[tf_huvudspalt_1509]-[integration]-[aftonbladet]-[ettan]-[29]

#43 - - Göran:

#42 Elfyma+

Det är en väldigt bra fråga. Jag tror dock inte att det är direkt någon val mellan asylindustri eller verkstadsindustri. Det är mer ett val mellan om man ska satsa på att äldreomsorg eller asylomsorg. I och med att det är så enkelt att tjäna pengar inom asylindustri kommer utvecklingen inom äldreomsorg inte att utvecklas.

Det finns dock en positiv sak med asylindustrin. Desto mer pengar den kan dränera oss skattebetalare på desto snabbar kommer det att visa sig rent praktisk på kommunalnivå att det inte kommer att fungera.

Till exempel skulle kommunalskatten i Södertälje behöva ligga på 40 % om kommunen skulle klara sig utan stöd från skattebetalare i andra kommuner. Detta kommer att börja ske i kommun efter kommun. Någon stans finns det en smärtgräns...

#44 - - Aha:

#43 Göran+
För Malmö skulle kommunalskatten, inkl landstingsskatten, behöva ligga på 46% om de 5-miljards bidraget från staten och andra kommuner uteblev.
När det gäller Södertälje så sade nyligen kommunalrådet, Joel Bodner, i en debatt att Södertälje gick bra. Joel Bodner är en lögnare m.a.o.

#45 - - tomas:

Tino S kan tolka statistik utan att förvanska.
http://www.tino.us/

#46 - - Anonym:

Lite OT:
http://www.affarsvarlden.se/tidningen/article3934837.ece
Danmark planerar slopa skattelättnader på elbilarna och slopar överger målen för klimatutsläpp.

#47 - - Göran:

Jag vill verkligen rekommendera Tinos blogg som tomas #45 nämnde. Den 30 september skriver han om flyktingarnas utbildningsnivå enligt statistik från Arbetsförmedlingen. Det är uppgifter som ger en helt annan bild än vad statsministern, journalister och SVT ljuger om.

#48 - - /lasse:

Christoffer Lash beskrev typen, de tror sig vara världsmedborgare och kosmopoliter men ser världen med turistens ögon. Förmodar att LJ och MS har tjänat så att de är hyggligt ekonomiskt oberoende och skulle kunna flyta ovanpå och bo var de vill. I motsats till kultur och ledare-tyckare som inbillar sig vara kosmopoliter trots att de är beroende av nationalstatens skydd och välvilja. Även LJ och MS är sprungna och har fått sin priviligierade ställning ur den kollektivistiska symbiosen mellan stat och företag som gjorde att ett litet land som Sverige fick ovanligt stor andel globala storföretag.
Man frågar sig vilka ”vi” är som LJ menar inte behöver SD.

LJ och MS kanske skulle få det från hästens mun vad det är för kultur vi importerar i stor skala:
https://www.youtube.com/watch?v=i0K7A_V7XHQ
Tal av Al- Qaradawi på någon fredagsbön. Al- Qaradawi är superkänd Webb och TV-predikant från Muslimska brödraskapet. Normalt sett är han ganska fundamentalistisk i sin syn på det ena och andra. Men här har han ett ögonblick av klarsyn. Man kan notera hur väl bevandrad han är i de olika Mercedes modellerna. En bil-man som LJ.

#49 - - Katarina Pålman:

Makt stiger folk åt huvudet. Det är en konst att trots maktposition fortsätta ha fötterna på jorden.
Det är i sådana lägen vi kan se prov på en msk "äkthet".

#50 - - Göran:

#48 lasse

Jag tror mer att de svenska storföretagen är sprungna ur liberala tankar. Vart eftersom de liberala tankarna övergets till förmån för socialism har storföretagen lierat sig med staten, socialdemokraterna, och blivit korporatister i stället för att ha satt ner foten och deklarerat att det är en utveckling de inte gillar.

Vill Sverige åter igen börja tuffa på med företag som växer ut människors idéer måste den koporativa tanken överges eftersom de dels har en medveten effekt att hindra konkurrens och orsaka onödiga kostnader.

#51 - - Anonym:

Någonting har gått snett... Jag känner inte igen Sverige längre...
http://www.svd.se/annika-borg-det-offentliga-har-kapitulerat/i/senaste/om/ledare

#52 - - Anonym:

Flyktingar tränger undan svenskar på bostadmarknaden.
http://www.svd.se/professor-varnar-for-historisk-bostadskrasch/om/bopriserna

#53 - - Sivert Lindqvist:

@Anonym:, man behöver inte vara professor för att räkna ut det resultatet. Det räcker med det vi sitter på.

Unvis.it/http://www.svd.se/professor-varnar-for-historisk-bostadskrasch/om/bopriserna

unvis.it/http://www.svd.se/professor-varnar-for-historisk-bostadskrasch/om/bopriserna

#54 - - Svante1:

Den j-la Rockström brer nu ut sig i Msm-Aktuellt....Kan du, Lars Bern, få någon kanal för att säga sanningen...

Svar: Detta är min kanal över 40.000 besök senaste veckan.
Lars Bern

#55 - - thorolv:

Att säga att vänsterpartiet spelade under täcket med Sovjet är en underdrift av gigantiska mått. I själva verket var det Sovjet som i detalj via KGB ( olika namn under årens lopp) styrde vänsterpartiet.
1 Det var Sovjet som bestämde vilken partiledare vänsterpartiet skulle ha och när denne skulle avsättas eller till och med uteslutas ur partiet.
2 Partiledaren åkte till Moskva för att få order om detaljer och riktlinjer i partiets politik
3 Moskva bestämde givetvis om vad som skulle sägas i riksdagen
4 Till exempel vid utrensningar i vänsterpartiet kunde Moskva sända över representanter ( exempelvis landsförrädaren Kusinen) som helt tog över beslut och ledning av partiet
5 Vänsterpartiet var finansierat av Sovjet från 1919

#56 - - thorolv:

Finns det någon anledning att utgå från att vänsterpartiet FORTFARANDE utgör en farlig säkerhetsrisk?
Ja är det någon som tror att KGB ( heter något annat nu) kommer att glömma vänsterpartiet och dess representanter? Att vänsterpartiet rensas ut från de nu ryska arkiven?

Finns det någon säkerhetstjänst i världen som gjort så?

Vänsterpartiet är fortfarande i socialdemokratiska regeringsunderlaget.

Varför är det knäpp tyst?

Upp