SvD:s falska marknadsföring

Som livslång läsare av SvD som en gång var en utpräglad kvalitetstidning, är det med stor sorg jag gång på gång påminns om tidningens totala journalistiska förfall.

Det senaste utomordentligt pinsamma exemplet för denna tidning som seglar under den falska marknadsföringen ”kvalitetstidning”, är en artikel där man avbildar ett s.k. ”ensamkommande flyktingbarn” (bilden har efter avslöjandet beskurits). ”Barnet” uppges av SvD:s journalist vara 17 år. En enkel sökning på nätet, som är självklar för varje professionell journalist, ger vid handen att personen själv uppger att han är dubbelt så gammal, alltså 34 år. Att SvD inte längre besvärar sig med att göra ens den mest trivialt enkla kontrollen av sina uppgifter, visar att tidningens journalistik inte är värd namnet. Detta är tyvärr inget undantag, denna typ av undermåliga och falska påståenden upprepas dagligen i tidningen.

Man kan inte tolka SvD:s agerande på annat sätt än att man antingen är totalt journalistiskt inkompetent eller att man bedriver medveten politiskt motiverad desinformation. Det är bara att välja vilket ni tror mest på. Vilket man än väljer, så visar det att tidningens marknadsföring som ”kvalitetstidning” är FALSK!

Ni som betalar pengar för den här tidningen kanske skulle kräva era pengar tillbaka med hänvisning till den falska marknadsföringen.

Etik | SvD | |
#1 - - Lejeune:

Det var länge sedan jag slutade att använda mina surt förvärvade pengar till att betala för MSMs tendensiösa journalistik. Svårare är det att "rösta med fötterna" när det gäller SVT, tyvärr. Hur skall man bära sig åt när det gäller SVT?, kreativa förslag någon?

#2 - - LO Landin:

Det var länge sedan jag också slutade med SvD som jag tycker vi skattebetalare ska få gratis efter det att de tagit emot över 1 miljard i bidrag. Redan på 1980-talet, när jag debatterade med SvD om bidrag till internationella adoptioner. SvD ansåg då att "nu fick det vara nog", när ett sådant bidrag infördes. Jag anförde att jag i likhet med SvD inte är en vän av bidrag, men i ett land där mer än 50% går i skatt borde det väl ändå vara rimligt att adoptivföräldrar blev kompenserade för de ganska stora engångskostnader en utländsk adoption innebär. Skattebetalarna bekostar ju insemination, provrörsbarn och andra konstigheter. Varför ska bra rika ha råd att adoptera? Och valet mellan att ge övergivna barn en ny chans eller att stödja olönsamma tidningar torde inte vara svårt att göra, menade jag. Låt SvD gå i konkurs!

#3 - - Anonym:

@samma princip som med tidningar. Säg upp TV licensen och streama via t.ex.

#4 - - Anonym:

Lejeune,
Samma princip som med tidningar:
Säg upp alla TV abonnemang, säg upp TV licensen hos radiotjänsten och titta via magine.com och netflix istället.

#5 - - Per:

Varför skulle det vara svårare att rösta med fötterna när det handlar om SVT?

Att säga upp licensen och se TV via datorn är snabbt, enkelt och helt lagligt.

Jag har alltid tyckt att man ska betala tv licensen, men det senaste årets totala förändring hos SVT som likt SVD visar den ena lögnen efter den andra och så gott som alltid oavsett nyhet, intervjuar en invandrare har fått mig att sluta betala för deras politiska nyhetsdesinformation och även uppmana andra att sluta betala.

#6 - - Errbe:

Lägg till deras storstilade satsning på klimatet.

De har tillsatt en före detta kvällstidningsjournalist med "politik" som arbetsområde för att bli "klimatreporter" utan särskild utbildning.

Såldes blir det dubbelsidiga uppslag med kvälltidningsrubriker med intervjuer av politiker om klimatet. De politiker som vill motivera det väntade miljardregnet från den Gröna Klimatfonden på 100 miljarder dollar om året.

Samt frisläppande av den mest verklighetsfrämmande domedagspredikanten vi har: Johan Rockström.

Blir SvD en ny kvällsblaska ?

#7 - - Lennart Granqvist:

Avanmäl tv-licensen bums.
Betala inte för den partiska desinformationen som SVT sprider.
Skit skall man inte betala för.

#8 - - Elfyma+:

Instämmer. Prenumererar numera bara på facktidningar som inte ägnar sig åt politisk desinformation/propaganda.

Har även installerat AdBlock i min dator för att inte göda oseriös klickjournalistik, men kopplar ur AdBlock när jag går in på NyTeknik, Affärsvärlden och bloggar jag vill stödja.

Dagens Industri hotade med att jag inte skulle få kommentera i Di om jag hade kvar AdBlock, ett hot som inte biter längre eftersom jag blockades för flera år sedan. Lägg därtill att allt färre artiklar är möjliga att kommentera pga censuren.
Tidningar som inte vill släppa fram andra åsikter än sina egna är inte värda att betala för. Donerar hellre en slant till bloggarnas barfotajournalister som sliter hund utan lön.

Grunnar nu på hur jag ska slippa betala tvångsTvlicensen.
Om man gör som moderaten Gunnar Axén- kastar ut TV:n genom fönstret- så kan man ju inte se några program alls- inte ens betalkanaler som Discovery eller BBC. Men allt kanske snart kan ses via internet ? RT går förresten att se på YouTube.
Någon som kan tipsa om lagliga möjligheter att slippa TV-avgiften ?

#9 - - Jam:

Haha...skrämmande !!

Fantastiskt att höra radio idag också, en dag efter det galna vansinnesdådet. I stort sett alla känner sig utsatta för rasism o hot idag. I stort sett bara infödda svenskar som inte ges tid i radio P1.

Rasistiskt dåd utfört på svenskar på Ikea glöms fort...Vem hörde Henrik Arnstad kommentera rasism då ?

Tidningar o radio idag är så långt från objektiva man kan komma !

#10 - - Jan Ivarson:

Så här ser det ut i flera tidningar.
I rapportering kring den tragiska skolmasakern sa en reporter att polisen vådaskjutit gärningsmannen. Reportern vill nog inte missleda men kände inte betydelsen av ordet hon använde eller var tagen av stundens allvar så att ordet blev felvalt.

#11 - - Jan Ivarson:

Så här ser det ut i många tidningar.
I rapportering om skolmassakern sa reportern att polisen "vådaskjutit" gärningsmannen. Tror inte avsikten var att missleda utan man var okunnig om ordets betydelse. I bästa fall var det ett misstag i stundens allvar.

#12 - - B:

Jag undrar verkligen vad massmedia och politiker har för syfte med att låtsas som om vuxna, till och med medelålders, män är barn. Jag förstår verkligen inte. Systemet kommer ju att kollapsa om det missbrukas. Det har väl egentligen redan kollapsat.

#13 - - tomas:

Jag tog in bilden på Feven i photoshop och skalade bort bakgrunden. Testade sedan ålder med
https://how-old.net/#
Fick ålder till 38 år.
Har tidigare testat Ebba Busch Thor (28) och fått ålder 27. Även testat Anders Danielsson (61) och fått ålder 58.

#14 - - Peter:

För cirka fem år sedan var jag inne på Moderaternas hemsida och fick se två leende barn i sjuårsåldern (en pojke och en flicka med sydostasiatiskt utseende) som skulle representera partiets syn i ämnet "Ensamkommande flyktingbarn". När jag påpekade detta fick jag ett standardsvar om att Moderaterna skulle bedriva en generös flyktingpolitik, bla bla bla. Någon vecka sedan hade man tagit bort flickan, och ytterligare några veckor senare var även pojken borta.

Sedan dess har jag sett bland annat vårdbolaget Aleris, Huddinge kommun, Aftonbladet, Friskis & Svettis samt SVT avbildat barn i fem-sjuårsåldern (gärna flickor). SVT illustrerade det hela med teckningar på olyckliga små barn samt barn i sju-åttaårsåldern som steg på en skolbuss ... Mitt förtroende har rasat samman, minst sagt.

Svar: Det förtroende som bygger upp ett fungerande samhällssystem är på väg att försvinna och ur spillrorna kommer vi att få anarki.
Lars Bern

#15 - - Elfyma+:

Re #Jam.
Lyssnar mycket på P1- inte för att jag tror på SR- utan för att känna till vad de lurar i svenska folket.
Inte nog med att allt handlar om morden i Trollhättan som man nu försöker slå mynt av politiskt- trots att gärningsmannen straffats med döden.

Ja, även Ring P1 har blivit ett tillhåll för ljugande gråtande kärringar med eller utan kjol.
En 70-årig kvinna som påstod sig ha kommit hit till Sverige som barn från Finland drog en rövarhistoria om att Sverigedemokraterna ville repatriera alla utlandsfödda till sina ursprungsländer. Det skulle drabba henne, hennes barn och barnbarn hårt påstod hon.

Påstendena framfördes gråtande för att skapa en ödesmättad dramaturgi. Programledaren, som annars brukar bryta in, lät den inhyrda skådespelerskan? fortsätta utan att ifrågasättas.

Som utlandsfödd (sverigefinne) skulle jag bli ordentligt skrämd av dessa lögner om jag inte visste bättre.
Sanningen är att SD förespråkar en öppen svenskhet.
Alla kan bli "svenskar" om bara viljan finns. Andelen utlandsfödda väljare och medlemmer är t o m större i SD än i många av de andra partierna.
I stället för att släppa fram sanningen väljer Public Service att underblåsa lögnaktig skrämselpropagande som skapar ogrundad oro för något som inte existerar.


#16 - - Rune:

Svenska Dagbladet är numera en skugga av sitt forna jag. Är knappast värd pengarna.
Men en nordisk tidning som jag kan rekommendera är den danska "Weekend Avisen" som utkommer varje fredag. Den är full av långa intressanta artiklar som inte finns någon motsvarighet till i Sverige.
Man kan lätt läsa den som den ser ut i sin tryckta upplaga om man loggar in med sitt bibliotekskort.

#17 - - Samuel af Ugglas:

Hur skall man bära sig åt när det gäller SvD? Vi får hjälpas åt att avslöja alla socialister och andra samhällsomstörtare som gömmer sig på redaktionen. Presentera dem med grundlig genomgång av deras förflutna och nuvarande gärningar precis som dom gräver om oss. Varför allt detta ståhej? Vi bidrager till konstgjord andning av tidningen med ca 60 miljoner utplundrade skattepengar och då anser jag att man kan ställa krav på tidningen likaväl som socialisterna kräver alla upplysningar om oss. För övrigt är tidningen knappt läsvärd längre på grund av sin förrädiska propaganda, den är så pass försåtlig att den oftast inte går att upptäcka.

#18 - - svitjod2000:

Publicister och politiker driver en agenda som inte kan visas för folket. För att genomdriva den krävs lögner och åter lögner. Denna agenda är mot nationen Sveriges väl och ve. Det förefaller som om någon lagt ett osvikligt krav mot svenska beslutsfattare och publicister, och att denna agenda måste drivas igenom till varje pris. Annars är Era karriärer över.

Sanning och fakta är uppenbarligen något man skyr som pesten. Skulle dessa råda gick agendan inte att genomdriva. Hela samhället är genomsyrat av bluff och elakt spel medan folket blir allt rabiatare och förbannade över det som sker. Allt fler genomskådar falskspelet som blir allt grövre och tydligare. Vilket kommer att, tyvärr, föra med sig allt större och allvarligare konflikter. Beslutsfattarna har ingen vilja att gjuta någon olja på vågorna utan blundar för det som sker, i sin iver att blidka dem som satt agendan i deras hand.

Hur kan det annars komma sig att alla dagstidningar, radio och SVT tycker exakt lika? Att alla partier tycker i princip exakt lika, bortsett från SD. Det enda som skiljer lite är nivån på skatterna i övrigt är det mest kosmetika. Alliansen och vänstern kan med fördel bli ett parti, SVD, AB, EX, mfl. kan bli en tidning för enkelhetens skull.

#19 - - Cosmik Debris:

Rekordet i lögn och desinformation innehas av P4 Västerbotten. Man illustrerar helt oblygt en artikel om det ökade inflödet av ”ensamkommande” med en bild på en nyfödd? (se bildlänk). Det är oerhört provocerande att media behandlar sina läsare som om de vore idioter!

https://minfil.org/0af8k7b4bd/Ensamkommande.jpg

Bilden är numera ersatt. Undrar varför?

http://sverigesradio.se/sida/artikel.aspx?programid=109&artikel=5000427

#20 - - Gösta Oscarsson:

För åtskilliga år sedan hade jag en konversion med Hans Bergström då på DN. Det lät ungefär så här: News och views har bytt plats. News är fyllt med views och vill views ha fram fakta så måste man själv stå för dem. Ledarsidorna (views) är alltså överlägsna nyhetssidorna vad gäller äkta news. Tänk på Per Gudmundsson och Maria Ludvigsson! Dom är inte så dåliga. Men dom är få.

#21 - - Jam:

att: Elfyma

Exakt, Blir ju skrattretande ... Men det är en otrolig indoktrinering som pågår. Vet inte om det är något i luften ? I Skåne verkar folket tänka som dansken, mer verklighets förankrade, längre upp så är åsiktskorridoren betydligt snävare.

Angående P1, vid upprepade tillfällen klipps inringare av direkt när man pratar om våldtäkter som begåtts av personer från specifikt land...O så kommer argumentet att det kan lika bra vara en norrman...eller en grupp norrmän.

Blir trött på resonemanget, men kan ju inte låta bli att lyssna...

#22 - - Lasse:

Jag har problem med den kampanj som SVD och sjöräddningen gör för att rädda liv i Medelhavet.
EU har en gräns mellan Turkiet och Grekland och det är vis illegal passage av denna gräns som räddningsinsatserna görs.
Det legalt riktiga hade då varit att återbörda räddade till Turkiet, vilket inte görs.
Då är SVD och Sjöräddningen behjälplig i smugglingen, vilket jag ser som ett moraliskt problem.

#23 - - tipp:

Jag tycker att det är fel att generellt tala om tidningar. Dessa är inget annat än propagandablad. Tidningar rapporterar om verkliga händelser. Propagandabladen för ut de tillrättalagda åsikterna. Sen tycker jag mig ha sett tidningar ute i landet som inte är lika rättrogna. Det kan bero på att de få journalister som är kvar frotteras med vanliga läsare och därmed "får stå till svars" på ett annat sätt än exempelvis de stockholmska massmedietjänstemännen som lever i sina "gated communities".
Det talas emellanåt om den ryska propagandan. Den svenska propagandan som väller ut från SVT är värre än RTs. Dessutom är den mycket tråkigare. Och det finns fler informationer i den ryska – för den som kan sålla. Om vi nu ska göra en enda jämförelse.

#24 - - Åke Södergren:

Den anstormning av vapenföra män från MENA kan ha sin förklaring i en vapensändning till Kos i Grekland.
Och Qatars energiska intention att bygga moskéer utspridda i Europa.
https://www.youtube.com/watch?v=Y60pw-P-K50
Videon är kollad.

#25 - - Björn i Bromma:

Javisst är det anskrämligt, ett bottenmärke bland många.
Gällande SVT så finns numera enbart Sporten, Kunskapskanalen och Barnkanalen kvar att titta på.


Svar: Barnkanalen?
Lars Bern

#26 - - latoba:

Jag frågade i mail SvD:s Per Gudmundsson och Maria Ludvigsson, som jag upplever som någorlunda objektiva även om de undviker klimatfrågan,vad som skulle hända med dem om de skrev om den franska TV-meteorologen Philippe Verdiers öde (som vad jag vet ingen svensk tidning har skrivit om) Skulle de få sparken från SvD. Endast Maria svarade kort med ett Nej.

#27 - - PFEP:

Sist jag fick en gratis Kristianstadsbladet i brevluckan, gick jag och återlämnade den på lokalredaktionen!
Vad göra med TV?
Tja jag har sedan många år levd helt utan detta påträngande media, jag äger en 'nödradio' med vev och det får väl räcka.
De där säger sig komma sakna BBC eller liknande, bör veta att det är precis samma rödgröna agendajournalistik där visas därifrån.
Nätet är bra, man kan välja källor, men cencursnaran stramas även där.
Jag läser en del, men att gå på biblioteket är idag en pina, då hela stället verkar vara ett väntrum for Gud vet vem, såklart i plus störande decibel.
Det kittet där innan var synonymt med samhällets sammanhållning; man kunna gå hemifrån utan att låsa dörren, det finns inte mera.
Det är bara sorgligt...

#28 - - Thomas P:

Så vad sa SVD när du artigt kontaktade dem och påpekade felet? P.S. Med tanke på dina upprörda utläggningar av IKEA-mordet är jag lite förvånad över att du inte skrivit något om senaste terrordådet.

Svar: Var jag synsk, den 11 augusti skrev jag:

Den närmaste tiden måste vi tyvärr räkna med ett fortsatt eskalerande våld av liknande och värre typ än det i Västerås. Om det inte sker en ordentlig omorientering av politiken med återinförd parlamentarism och majoritetsstyre kommer vi att få en politisk opinionskantring som snarast hotar ett ytterligare polarisera situationen med ett allt mer eskalerat våld.Det gäller fortfarande!
Lars Bern

#29 - - Anonym:

Bäst att inte betala för saker man aldrig får. Vill man veta vad som pågår ska man läsa världens altermedier och prominenta bloggar.

#30 - - Björn i Bromma:

#25 LB
För en tid sedan så halkade jag in på Barnkanalen. Då gick det ett intressant program om ett ålderdomshem för papegojor i Kalifornien.
Papegojorna kan tydligen bli 80-90 år gamla och i vissa fall överleva sina ägare, därav ålderdomshemmet.
Slutsats?

#31 - - Göran Andersson:

Lars, för ett tag sedan hade du ett inlägg om att starta upp , typ en alternativ nyhetskanal, hur gick det med det, jag anser det är nödvändigt att vrida propagandan ur SVT SR, för att upplys folk.

Det måste finnas många som skulle kunna stödja detta på olika sätt, och flera som kan tänkas arbeta med det , själv kan jag gärna bidra med en summa.

Kan inte någon skriva avtal med tex tv 3 eller annan privat kanal.

Svar: Jag har några vänner som jobbar med det. Vi får se vad de kommer fram med.
Lars Bern

#32 - - Mattias:

Bara en tidsfråga när tv licensen kommer betalas via skatt.

#33 - - Bengt-Ove Högström:

Det är många år sedan jag sade upp prenumerationen av SvD. Orsaken var att tidningen inte distribuerades till Härnösand på lördag och söndag. På måndag fick man tre tidningar lördags-,söndags- och måndagstidningen. SvD är alltså inte en rikstäckande tidning utan en lokaltidning för den södra delen av Sverige. Presstödet tar de emot!

Bengt-Ove Högström

#34 - - Robban:

Det bästa/värsta är rubriken, "Fler yngre barn flyr till Sverige" i kombination med bild på 34-åringen och andra som förmodligen inte är under tjugo år. I artikeln berättas också om den stora ökningen av ensamkommande treåringar, 387%. Treåringar? Kvaliteten på propagandan blir bara lägre och lägre i Svd. Ett namnbyte vore på sin plats, varför inte t.ex. Flamman, Gnistan eller Sanningen?

Suck, efter att ha tröttnat på vinklad och urusel journalistik i DN, bytte jag till Svd för femton år sedan och blev glatt överraskad. Nu är jag åter framme vid vägs ände och letar efter en ny trovärdigare informationskälla som bygger på fakta, inte åsikter och fantasier. Det visade sig vara betydligt svårare ån jag trodde, bra journalistik hittar man numera mest på bloggar och i utländsk press.

#35 - - Anonym:

Det bästa/värsta är rubriken, "Fler yngre barn flyr till Sverige" i kombination med bild på 34-åringen och andra som förmodligen inte är under tjugo år. I artikeln berättas också om den stora ökningen av ensamkommande treåringar, 387%. Treåringar? Kvaliteten på propagandan blir bara lägre och lägre i Svd. Ett namnbyte vore på sin plats, varför inte t.ex. Flamman, Gnistan eller Sanningen?

Suck, efter att ha tröttnat på vinklad och urusel journalistik i DN, bytte jag till Svd för femton år sedan och blev glatt överraskad. Nu är jag åter framme vid vägs ände och letar efter en ny trovärdigare informationskälla som bygger på fakta, inte åsikter och fantasier. Det visade sig vara betydligt svårare ån jag trodde, bra journalistik hittar man numera mest på bloggar och i utländsk press.

#36 - - lensof:

I GP fanns en liknande artikel om ett ensamkommande "barn" som visade sig vara över trettio. Också här enligt egen uppgift på nätet.
Först kan man tro att dessa män är lite dumma som så naket avslöjar sig själva. Sen inser man att det är de som anser de svenska myndigheterna och journalisterna som så korkade att risken för upptäckt är minimal. Vilket ju också är med sanningen överensstämmande.

Dessa män har antagligen roligt när de hittar på sina historier.

Man ser dem sen på stan. Väldigt speciella med sin skäggstubb och grova ansikten men med ett spelat maner a la tonåring med ryggsäck och mobilsök. Hur någon som varit i närheten av verkliga tonåringar kan bli lurad förstår jag inte. Om man inte vill bli lurad....

Svar: Skillnaden är att GP inte skryter med att vara en kvalitetstidning.
Lars Bern

#37 - - Elfyma+:

Re #31 Göran Andersson.
Stöder ditt förslag. Tror dock inte att slaskkanalen Tv3 är något att satsa på. Det är väl där Robert Ashberg huserar ? Det vore ju som att söka samarbete med Expessen eller Aftonbladet.

Access TV är isf seriösare - så länge det inte handlar om Israel/Palestinakonflikten och vad därtill hör.
Kanalen har resurser -med Axelssonfamiljen i ryggen.

Radio Länsman är ett lovvärt försök att bredda radioutbudet.
Men de lider av knappa resurser och sänder bara sporadiskt.

Ett annat alternativ är att göra som Granskning Sverige- publicera sig på YouTube som blivit ett allt intressantare forum.
Är själv höggradigt imponerad av initiativtagaren "Johan Andersson" som brukar ringa till makthavare/mediafolk och ställa dem mot väggen.

Han vill skapa en ny folkrörelse med många medborgare som gör som han- kontaktar makthavarna och ställer dom till svars.
Han ville värva mig också men jag insåg i rättan tid att jag nog är bättre på att researcha än att tala i mikrofon.

#Lars Bern
Om du vill spinna vidare på denna tråd så kan jag förmedla en kontakt med den eminente "Johan".

Länk till senaste inlägget på YouTube:
https://www.youtube.com/watch?v=zciR5xyedyk

#38 - - Samuel af Ugglas:

#22 Lasse:
Det är förenat med livsfara att synpunkter på Kustbevakningen och Sjöräddningssällskapets verksamhet i Medelhavet, tro mig!
De är numera rena politiska redskap!

#39 - - Katarina Pålman:

Visst, Lars tror jag att det är en agenda bakom allt detta spelet med flyktingar, asylanter, ensamma barn. Men betänk hur Löfv'en med sina undersåtar har stått i Bryssel och visat pekfinger till samtliga länder att ta emot dessa "stackars" människor och hur dessa länder (östra Europa som exempel Kroatien) ska skämmas som inte har medkänsla om dem. Betänk hur de har spelat "Allan" över andra länders ledare som inte lever upp till Sveriges "kom till mamma" inställning. Självklart anser dessa länder att Sverige kan leka sitt mamma, pappa barn spel själva. Det är helt enkelt för mycket för de ledare med etik och moral att LURA UPP SIN BEFOLKNING som Sveriges ledare gör. Därmed så öppnar dessa länder en riktad väg till dessa "stackare" genom deras länder RAKA SPÅRET TILL NORRA EUROPA OCH FRÄMST SVERIGE. Sveriges prestige kommer gå till historien, prestigen över att leva upp till GLORIA rollen. I och med behovet av att få GLORIAN av andra länder så vägrar, vägrar, vägrar Sveriges ledare att ändra sin uppfattning om att det inte är stackare som kommer. Även om dessa stackare skulle stå brevid ett lyxåk ipå facebook så är det fortfarande stackare för Sverige.

LIVSFARLIGT ATT HA LEDARE FÖR ETT LAND SOM HAR FASTNAT I EN UPPFATTNING DE VÄGRAR ÄNDRA SIG I TROTS OTALIGA BEVIS OM MOTSATSEN.

BESATTA ÖVER ATT HA RÄTT

#40 - - kjell wikström:

Vart har rapporteringen från Syrien försvunnit? Ryssland gör en insats att få slut på kriget där oxh hela Svenska msm tiger.

Svar: Ja det vore ju en nesa om Putin lyckades och blev hjälte i Europa efter allt USA ställt till med.
Lars Bern

#41 - - Göran:

Tyvärr tycker även Granskning Sverige om att komma med hitta-på-uppgifter.

#42 - - Claes H:

Nåja, idag behöver man inte SvD eller DN eller...
Eller TV!
Jag vill försöka följa den katolska synoden i Rom.
Då går jag till news.google.se, ställer om (längst upp) till UK (eller US), och söker där på 'Synod'.
Då får man upp mycket! Både 'höger' och 'vänster' och allt annat.
-- Skulle SvD eller DN eller SDS kunna komma med något läsvärt här? Inte!

#43 - - K.Pålman:

Vill påpeka att kvotflyktingar är de vi ska hjälpa såvida de har valts ut av oberoende kontrollerade organisationer. Vi ska hjälpa människor som inte har kraft eller pengar att göra ngt åt sin utsatta situation. Även asylanter som är hotade i sina hemländer. Dessa msk ligger mig mycket varmt om hjärtat. Det gäller även de fattiga och utsatta i Sverige oavsett ursprung.

För övrigt är det väl en tidsfråga bara innan svenskarna blir tvingade att söka asyl i annat land med tanke på det politiska åsiktsförtryck som pågår i Sverige.

#44 - - Fredde:

Apropå grävande journalistik. Följ denna kille! Guldspade borde han ha för detta grävande! http://thoralf.bloggplatsen.se/2015/10/24/11203043-lottorps-camping-ny-asylforlaggning/

#45 - - /lasse:

Förutom uppenbart åldersfusk som M Wager har skrivit om i flera år så är det uppenbart svårt med okulär åldersbedömning.
Nyligen var där ett fall med en oregistrerad svårt medtagen Somalier som hittades i Bergsjön och som senare dog av detta (hade inte varit utsatt för brott). Polisen bedömde åldern till ca 17 år, på tips lyckades man spåra upp en broder i Sydafrika och sen modern/familjen i Somalia som skickade en passkopia där den avlidne visade sig vara 25 år gammal.
I det hemska dådet i Trollhättan bedömde den ansvarige läkaren att den som sen visade sig vara 17 år skulle vara en 12 åring.

#46 - - /lasse:

Jo nu kan Sverige casha in jackpotten på resultatet av åratal med Europas mest extrema signalpolitik:
http://s26.postimg.org/dijq9bj7d/Asylum_08_14.png
http://s26.postimg.org/tpqxs4o3d/andel_asyl_norden_prc.png

Det är stor ironi att Löfven nu kommer att få bära hundhuvudet för Reinfeldtismen, utan möjlighet att pudla.

#47 - - Jan:

Migrationsverket statistik för året tom september visar att av totalt 14 058 ensamkommande flyktingbarn var 187 i åldern 0-6 år, dvs förskolebarn. Lite enkel matematik visar att de utgör 1.3% procent av antalet. Det är knappast den bild som massmedia eller politikerna förmedlar till landets befolkning.

http://www.migrationsverket.se/download/18.7c00d8e6143101d166d1aab/1443685773037/Inkomna+ans%C3%B6kningar+om+asyl+2015+-+Applications+for+asylum+received+2015.pdf

#48 - - Observator:

#41 Göran
Är det av lathet eller förberedelse för senare effektsökeri som gör att du inte exemplifierar din beskyllning?

#49 - - Elfyma+:

Re 41 Göran.
Om du ska bli trodd så gäller det att lägga fram spårbara bevis, inte bara svepande påståenden.
Kan inte gå i god för de andra (som jag inte synat), men "Johan Anderssson" är absolut seriös. Har själv pratat med honom vid flera tillfällen och har bara gott att säga om honom. En verklig idealist utan dolda agendor.

#50 - - Mattias:

En god vän till mig som är för fri invandring och libertarian konstaterade att vi måste stänga gränserna nu. Behöver man ens säga mer?

Svar: Det har ju även miljöpartisten Bertil Torekull föreslagit före den nuvarande flyktingvågen.
Lars Bern

#51 - - Mattias:

Om vi vill veta vad som händer, det kan vi göra som medborgare det är våra rättigheter att se vad som händer i våra hemkommuner tex. Det finns en agenda just nu som styr allt. Varför allt har har blivit så beror på en process där vi vanliga medborgare ska acceptera i princip allt. Men vem av er på denna sida tar reda på vad som händer i er egen kommun? Tror ni att statsministern värnar sveriges bästa eller är han en springpojke. Varför beter sig ryssland som dom gör? År ryssland fienden? Ni som varit smarta nog läsa denna blogg måste börja tänka nu.

#52 - - Katarina Pålman:

#31
Ställer definitivt upp och ger donation till alternativ TV kanal. Ger gärna flera donationer :)))))) En alternativ TV kanal skulle definitivt vara spiken i kistan för media. Heja dig Lars Berns!

#53 - - Eva:

Mattias
Alla beviljade bygglov måste kungöras på Post- och inrikes tidningar. Bolagsverket tillhandahåller en söktjänst dit som de kallar PoIT.

Googla "post-och inrikes tidningar bygglov". På vänster sida klickar du på "Sök kungörelse".

Ny sida kommer upp. Tryck på "Avancerad sökning".

Gå in där och klicka på avancerad sökning.

Ny sida kommer upp. Högst upp klickar du på tidsperiod.

På "Ämnesområde klickar du på "Övrigt".

På "Kungörelserubrik klickar du på "Kungörelse enligt Plan- och bygglagen.

På "Underrubrik" klickar du på "Bygglov".

Nu dyker en ny ruta upp "Län". Leta upp ditt län genom att scrolla.

Tryck sök! Då får du upp alla beviljade bygglov i ditt län under den tidsperiod du gör angivit. När du trycker på "Kungörelse-id (blå text med understrecka) får du reda på bygglovsärendet.

#54 - - Mattias:

katarina#31 och Lars Bern halva min omkrets kan nu bidra med pengar till en ny kanal, oavsett om dessa ekonomiska bidrag ej räcker. Jag är ingen men du har ett namn och har förnuft. Du kan tom som libertarian räkna med sd hjälp i ekonomosiska aspekter varför dom också vill ha en oberoende kanal. Många gånger har jag resonerat fram och tillbaka men jag tror att du Lars kan få genomslag för detta. Med tex johan Westerholm. Jag vet att ni är populära på era bloggar men bara ni kan också göra skillnad.

#55 - - Lasse:

SVD är empatiska och har idag en lång intervju med en Trollhättebo om oro efter attacken.
Invandrad från Kosovo för 12 år sen.
Två små barn.
Passerade platsen då polisen sköt förövaren.
Skotten gav henna påminnelse om Kosovo så hon rusade hem och blev apatisk. Barnen togs då omhand av hennes make. (Dådet mitt på dan en vanlig arbetsdag)
Men hennes oro är även stor eftersom hon har ett migrationsärende som ännu inte avgjorts.(12 år senare-eller anhöriga?)

Sverige av idag -Kan man tycka.
SVD av idag som ser invandrare som utsatta offer-utan ifrågasättande alls!

#56 - - Mattias:

Eva#53 Kul att bli satt på plats. Det är diskussionen ja efterfrågar inte åsiktskorridåren.

#57 - - Göran:

#48 Observator:
#49 Elfyma

Ja, det var lathet att jag inte angav källa. Jag har gillat att lyssna på Granskning Sverige men efter följande avsnitt slutade jag med det. Vad som är fel överlåter jag åt er att finna, för de är så uppenbara att de inte går att missa.

https://www.youtube.com/watch?v=w4KLr8Zg9S0

#58 - - Eva:

Mattias#56

Det var inte min mening att sätta någon på plats. Jag tänkte bara att det säkert är många som inte känner till att man kan gå in på Bolagsverket och titta vilka som har sökt bygglov och för vad.

Väl värt att läsa är Peter Krabbes blogg på wordpress.com. Hans senaste 8 artiklar är mycket tänkvärda och skrämmande. Börja läsa "Det sovande folket" och läs i ordning till den senaste artikeln "2030 Agenda och Den Nya Världsordningen NWO - en sammanfattning".

#59 - - Argus:

Jag tycker att bara på det senaste året har SvD changerat totalt. Detta inföll samtidigt som man gjorde om hemsidan och tog bort kommentarsmöjligheten.

Layouten är dessutom så erbarmligt dålig att det är snudd på olösbart och begränsningarna såpass stora att jag numera undviker att läsa nyheter oavsett att det numera tycks mera vara en vänsterliberal tidning och inte en konservativ.

Det är bara att konstatera att för oss som är både [sanna] liberaler, konservativa och nationalistiska på samma gång (den historiskt dominerande politiska synen) finns inte längre någon mera spridd avisa.

Upp