Vad har Obama och Daesh gemensamt?

 
Sannolikt mer än ni tror. Båda använder t.ex. historiens mest beprövade metod för att utöva makt – nämligen rädsla.

Jag har i olika sammanhang skrivit om hur makthavare i alla tider levt efter devisen ju mer rädsla du skapar ju större blir bytet. Den devisen brukar tillskrivas skurken Lex Luthor i serien Stålmannen. Den måste dock vara mycket äldre. Speciellt har den i årtusenden tillämpats av de Abahamitiska religionerna. Prästerskapet inom såväl kristendomen, islam som judendomen har i alla tider skrämt människor med djävul och helvete i olika skepnader med vetskapen om att det är lättast att underkuva rädda människor.

Den terrorattack som Daesh iscensatte i Paris fredagen den trettonde hade som syfte att skapa rädsla bland Europas människor. Trots alla deklarationer om att man inte låter sig skrämmas, måste vi nog i ärlighetens namn konstatera att de lyckades med sitt uppsåt den här gången. Idag är alla människor i Europa räddare än vi var för några få dagar sedan.

Daesh har blivit en påtaglig maktfaktor i våra liv och vi sneglar nu misstänksamt mot alla unga män som väller in i Europa (82% av migranterna) från länder i Mellanöstern. Med sin skrämselkampanj med våldtäkter, halshuggningar och andra bestialiska avrättningar som de basunerat ut via YouTube, har Daesh breddat marken för den nu inledda fasen i kampanjen för att sätta respekt i naivt välmenande européer. Fortsättning lär följa och Daesh makt över våra liv kommer att öka i takt med att vår akilleshäl – de relativiserande vänsterelementen skuldbelägger oss själva istället för terroristerna.

Redan är Sveriges s.k. utrikesminister ute och agerar nyttig idiot åt Daesh, något som de måste tolka som att deras attentat lyckats. Får Margot Wallstöm fortsätta kan vi räkna med fler framgångsrika attentat och fler dödade och lemlästade oskyldiga människor.

Om vi skall lyckas bryta Daesh framgång så är första åtgärden att beröva politiker som Wallström m.fl. deras positioner och se till att göra alla relativiserande journalister arbetslösa. Därefter väntar ett tungt och mödosamt arbete med att skrämma tillbaka alla Daesh terrorister till de hålor som de krupit ut ur. Den politiker som mer än någon annan verkar ha insett detta är Rysslands president Putin.

Vad har då Obama gemensamt med Daesh? Jo, han använder i princip samma metodik – att skapa rädsla – som Daesh. I hans fall är terrorismen ett mindre problem, eftersom han menar att vi skall vara mer rädda för hur våra synder förstör klimatet på jorden, vilket han deklarerat över tjugo gånger.

Planen med skrämselpropagandan, om hur användningen av billig fossil energi orsakar en global uppvärmning, har varit att skapa en rädsla som skall få stopp på användningen av billiga fossila bränslen i en rad snabbväxande utvecklingsländer. På så sätt har USA:s maktelit hoppats kunna hindra deras ekonomier att växa ikapp USA:s.

Det problem man fått, är att naturen vägrat att samverka och ge näring åt skrämselpropagandan på det sätt man räknat med. Den rädsla man lyckades piska upp i inledningen av propagandakampanjen, börjar sakta men säkert rinna ut i sanden när inga av alla hårresande larm infrias och allt är normalt med klimatet.

I desperata försök att hålla rädslan vid liv, har Obama och hans hejdukar prövat otaliga metoder för att tysta de som påpekar att kejsaren är naken, genom att de visat att inget hänt med klimatet. Obamas hantlangare har satt sig att skrivit om historien, genom att ändra temperaturerna i gammal väderstatistik, så att det skall se ut som om jorden blivit mycket varmare på senare tid. Historiska temperaturer har systematiskt ändrats nedåt. Ett för amerikanska makthavare typiskt klumpigt agerande, eftersom man ju inte klarar av att helt radera historien. De gamla temperaturerna finns kvar och tidningsarkiven är fulla av artiklar som berättar en sanning som visar att klimatet fortfarande är helt normalt.

Det vilar en symbolik över att Daesh attentat i Paris kom bara två veckor före det klimatmöte (COP21) där Obama hoppats kunna sjösätta ett avtal där han tvingar alla utvecklingsländer som Kina, Indien, Ryssland m.fl. att bromsa upp sin ekonomiska utveckling. Rysslands president har påtalat att allt är en västerländsk bluff.

Ett ödets ironi är att det sannolikt var franska myndigheters tillfälliga fokus på säkerheten runt klimatkonferensen som gjorde att man inte var på sin vakt mot andra mål för terrorn. Men kanske är sambandet mer än symboliskt. Daesh som av allt att döma har starka wahabitiska rötter kanske just vill sabotera Obamas korståg mot den fossila energi som såväl Daesh som Mellanösterns oljestater med wahabitiska Saudiarabien i spetsen är helt beroende av.

Om vi skall kunna behålla vårt fria sekulära samhälle är det viktigt att våga bekämpa alla de krafter som, med nyttjande av vår rädsla, försöker lura av oss vår frihet. Det gäller för såväl temperaturfifflande klimatbedragare som kretsen omkring Obama och terrorister som Daesh. I båda fallen krävs mod och handlingskraft som ännu inte kan skönjas bland flertalet etableraende svenska beslutsfattare.

Frihet | AP-fonder, COP21, Indien, Islam, Kina, Obama, Putin, Ryssland, Wallström | |
#1 - - EVA:

Det vore väl en bra idé att ställa in hela COP21 - tänk så mycket pengar som skulle sparas till miljöåtgärder i stället!

#2 - - Ann Löfving-Henriksson:

Lars B., huvudet på spiken!

#3 - - Lasse:

IS tror på att de har en väg som är den enda rätta.

SEI har samma tro:
Även om Johan Kuylenstierna kan se förklaringar till varför det fortfarande finns klimatskeptiker, påpekar han att han har svårt att förstå dem – helt enkelt av det skälet att en omställning till en mer hållbar framtid har så många andra positiva effekter. (SVD)
SEI hade ett projekt med torrdass i flerfamiljshus som infördes utan diskussion-men som inte lyckades.
På den vägen är det!

Svar: Han har inte klart för sig vad hållbarhet är. Det handlar främst om att skapa ett samhälle som har en mycket bättre beredskap inför stora geokatastrofer, någon sådan beredskap har jag aldrig hört SEI ens beröra.
Lars Bern

#4 - - Sigvard Lindqvist:

Tur vi har Putin som åtminstone reagerade mot vansinnet före Paris. Nu går det bra att prata om vedergällning, men vad sade Putins fiender förra veckan?

#5 - - Göran Fredriksson:

Klimatet vägrar att anpassa sig efter klimatalarmisternas förväntningar och fortsätter att vara helt normalt. Ett gudalikt ingripande mot falska profeter?

IS tar rollen som Guds marktrupp för att definitivt sätta stopp för de otrognas självförhävdelse, att låtsas kunna påverka klimatet mot betalning.

Det senare strider även mot budet "Du skall inte stjäla" där både Påven och Svenska Kyrkans prästerskap har valt fel sida.

Denna hypotes kan gälla till dess den med vetenskapliga metoder har bevisats vara falsk.

#6 - - latoba:

Helt rätt att skrämsel används för att utöva makt. Det ju därför som både påven och Sveriges ärkebiskop har tagit till klimathotet.

#7 - - Björn i Bromma:

Bra förslag!
Man kan direkt börja med att de högst tvivelaktiga Wallström, Romson, Ulvskog, Kaplan, Johansson, Persson tvingas avgå.
Under Wallströms tid i EU så var det en brittisk EU-parlamentariker som kallade henne för "en inkompetent propagandaprinsessa". vilket man helt och hållet kan skriva under på.

#8 - - Sts:

Du ställer en fråga om "rädslans" (politiskt-filosofiska) ursprung i detta sammanhang. Här får Du ett svar: Även om det (troligen) är möjligt, att återföra "rädslan" till en eller annan antik "teori" om vårt politiska & sociala liv, så är engelsmannen Thomas Hobbes, Leviathan (org. 1651) det klassiska verket. Här är rädslan den social-psykologiska grund på vilken Leviathan bygger sin makt (och som också förklarar Hobbes val av titel - Leviathan - till sitt mästerverk - för det är ett mästerverk, själva portalen till Upplysningens politiska teorier. Mvh/sts

Svar: Tack!
Lars Bern

#9 - - Elfyma+:

Apropå rädslor, inbillade, låtsade eller verkliga.

I morse ringde en kvinna till Ring P1 för att beklaga sig och frammana skuldkänslor hos svenskar.

Hon påstod sig vara rädd för att åka buss efter händelserna i Paris. Inte för att någon muslimsk krigare skulle smälla av en bomb eller börja skjuta omkring sig.

Nej, hon var rädd för att svenskar skulle titta snett på henne, eller vara rädd för henne och gå åt sidan eftersom hon var muslim.

Till saken hör att hon inte bar några attribut som kunde avslöja att hon var muslim. Hon talade dessutom perfekt svenska utan minsta brytning. (Kanske en svenska som låtsades vara muslim?)

Hon medgav att ingen kunde veta att hon var muslim om hon inte själv påpekade det.

Så vad var det egentligen hon ville säga med sitt klagande över något som inte drabbat henne, och som inte heller skulle drabba henne, om hon inte själv provocerade fram det.

Känslan infann sig att hon egentligen var ute efter att vi skulle tycka synd om henne och alla stackars muslimer och samtidigt skuldbelägga oss själva i stället för muslimer.

Andra muslimer, imamer m.fl använder sig dessutom av en annan avledande taktik.

De hävdar att de otaliga jihadist-organisationerna inte är muslimer utan avfällingar som bryter mot koranens påbud.

Men om man läser koranen (som är skriven av gud själv och inte får ändras eller omtolkas av människan) så inser man att de bara följer sin store profet i fotspåren, om än med hjälp av modernare vapen och IT-teknik.
Kroksabeln kommer bara fram vid spektakulera avrättningar som filmas och läggs ut på nätet.


#10 - - tipp:

Jag läser inte så mycket tidningar och ser nästan inte TV så en enkel fråga: är det någon som har sett om någon muslim, enskild eller organisation, har fördömt de senaste dådet? Eller står alla muslimer ideologiskt bakom det, tyst eller uttalat? Var är alla påstådda moderata muslimer? Eller är de så rädda för sina våldsamma bröder att de inte våga säga något?

#11 - - Anonym:

Politiker styr genom en dold agenda styr. Denna agenda förändras över tid...

#12 - - Marianne:

Tycker det blir lite absurt att jämföra brutala terrordåd, som dessa då man skjutit in bland folkmassor, med en falsk/sann informationskampanj, som klimatpropagandan.
Att rädsla ger makt, åt den som har makten att ge folk rädsla, är sant. Detta gäller allt från en hustrumisshandlare till storpolitik. Man ser det mycket i alla dessa terrordåd runt om i världen, ofta med våldtäkt som kronan på verket.
Då är det mer relevant att jämföra dessa Paristerrordåd med 9/11 som Busch genomförde som "false flag", för att skapa en rädsla mot Mellanöstern och därmed få mandat för flera blodiga krig där.
Klimatpropagandan, om den inte är sann, kan mer ses som ett försök, utan våld, att få länder att skuldsätta sig för att klara energiomställningen.
Krig och hot om krig, är ett sätt att få länder att skuldsätta sig också.
Jag är rädd att USA kommer skapa en ny rädsla för något, för att få en anledning att bomba i Iran. De hittade ju på om Iraks farliga massförstörelsevapen, när det var så många som inte gick på 11/9, på hemmaplan.

Svar: USA har eskalerat sin skrämselpropaganda om klimatet och betraktar detta bedrägeri numer om en fråga om "national security" vilket bådar väldigt illa. När USA uttrycker sig så slutar det alltid med att människor bombas - sannolikt med fler oskyldiga dödsoffer än i Paris.
Lars Bern

#13 - - Marianne:

Svar till Lars svar på Marianne #12
Om de har klimatet som "nationellt säkerhetsintresse", så kan jag tänka mig att det är Ryssland de är ute efter. Detta är väl för att tvinga länder att inte handla med länder som inte har blivit "klimatgodkända". Kina vågar de sig nog inte på, då dessa har lånat ut så mycket pengar till dem.
"Kriget mot terrorismen" och "klimatkriget" är två olika vägar mot samma mål - "New World Order".

Svar: Du är nog nära sanningen.
Lars Bern

#14 - - Karin:

Jag tvivlar på att Margot Wallström är nyttig idiot. Hon vet precis vad hon vill och hon propagerar skamlöst för det.
Att dagen efter Parisattentatet mot vårt västerländska samhälle uppträda i TV med symbolen för det Ottomanska riket och islam i sitt halssmycke, säger mig var Wallström har sina sympatier.

Svar: Dessvärre har du kanske rätt!
Lars Bern

#15 - - Göran:

Re #10 tipp

Det är väl ungefär lika många muslimer som fördömer det som hände i Paris som det är västerlänningar som fördömer Barack Obama när han mördar barn i Afghanistan och andra länder.

Det är väldigt lite religion i sådana här dåd. Det handlar mest om hämnd på dåd som västerlänningar gör i muslimska länder.

Som svar på din fråga dock: Ja, det är många muslimer som har fördömt det som skedde i Paris.

Upp