Europa är i KRIG!

Det Tredje Världskriget började den 11 september 2001. Fredagen den 13 november 2015 blir nog för Europa, vad Pearl Harbor blev för USA under Andra Världskriget. Andra Världskriget var sannolikt det sista kriget om världsherravälde mellan nationella intressen. Det här kriget handlar också om världsherravälde, men det står mellan två diametralt olika samhällssystem, precis som det Kalla Kriget gjorde. Nu handlar det inte om ekonomiska system, utan om en kamp mellan patriarkalt religiöst förtryck eller demokratisk frihet och jämlikhet.
 

Europa befinner sig i krig och Sverige är på väg att invaderas av hundratusentals unga vapenföra män uppfostrade av patriarkalt religiösa förtryckare. Av de flyktingar som nu väller in över gränserna är 82% sådana unga män. Det finns nästan inga likheter med flyktingströmmarna under Andra Världskriget. Situationen för Sverige är denna gång mer extraordinär än då. Skall landet överleva detta krig krävs extraordinära åtgärder. Under Andra Världskriget tillsattes en samlingsregering under en stark och karismatisk ledare. Detsamma är mer nödvändigt nu än det var då.

Statsminister Löfven uppvisar en osäker och osjälvständig ledarstil som är ytterst olycklig i dagens situation. Han är inte på långa vägar vuxen sitt uppdrag. Det näst största partiets ledare Batra ägnar sig mest åt partitaktiskt intrigerande vilket är totalt diskvalificerande. Flertalet partiledare är väldigt unga och oerfarna. Det finns alltså ingen lämplig person inom riksdagspartiernas ledarskikt som kan vara den nödvändiga samlande ledargestalten.

Det vi som svenska medborgare måste fordra av våra valda representanter, är att de nu tar sig samman och enas kring en person som har de nödvändiga förutsättningarna för att leda landet genom det här kriget. Vår generations Per-Albin om ni förstår vad jag menar. Det bör vara en person med gedigen erfarenhet och alltså ingen ung trettioåring, snarare någon över sjuttio. Här får man försöka komma över de svenska fördomarna mot oss äldre. Vederbörande bör ha en god bildning och stor erfarenhet av internationell politik i allmänhet och den muslimska världen i synnerhet.

Jag har idag funderat på om den ledare jag beskrivit finns? Det jag kommit fram till är att det gör han. Den jag tänker på är förra utrikesministern och biträdande generalsekreteraren i FN Jan Eliasson.

Jag träffade Jan första gången under min studenttid i Göteborg. Han gick då på Handelshögskolan där och var redan inriktad på en diplomatkarriär. Vi umgicks i samma krets. Jag minns honom som en karismatisk och väldigt målinriktad person. Jan var som arbetargrabb på den tiden född in i socialdemokratin, något som inte gäller längre eftersom SD idag är större bland arbetare än socialdemokraterna. Hans partitillhörighet var heller ingen nackdel när han skulle göra karriär inom UD, dock har han aldrig riktigt flutit in i den politiska adeln. Han har gjort hela sin karriär på sin stora kompetens.

Det jag idag vill mana Riksdagens politiker att göra är att samla sig och besluta om tillsättande av en krigssamlingsregering samt att ge uppdraget att bilda denna regering till Jan Eliasson. Och detta beslut skall fattas med deltagande av samtliga riksdagspartier. Barnsligheterna med taktikspelande riktat mot det parti som idag sannolikt har var fjärde väljare bakom sig, har landet inte råd med. Alla riksdagspartier måste vara med och ta sitt ansvar för Jan Eliassons samlingsregering.

EU och Sverige är faktiskt i krig!

Demokrati | Jan Eliasson, Löfven | |
#1 - - Lennart Andersson:

Den man du föreslår som ledare av Sverige är blott en romantisk -nostalgisk dröm.

Svar: Där är vi helt oeniga. Kom med ett bättre förslag då?
Lars Bern

#2 - - Ann Löfving-Henriksson:

Jan Eliasson? Han är väl en av de första att skriva på vår undergång vår kapitulation för den politiskt korrekta hydran under COP-21.

Svar: Ja han har samma uppfattning som alla inom det politiska etablissemanget i den frågan, men du måste välja ngn. F.ö. tror jag klimatfrågan redan är död i praktiken och med ett världskrig pågående känns den lite betydelselös.
Lars Bern

#3 - - Sigvard Lindqvist:

En man som levt i det korrumperade FN är ingen klippa att luta sig emot. Snarare tvärtom, att överleva i intrigernas FN kräver sånt som vi ingen nytta har av.

Däremot har du alldeles rätt om de nuvarande ledarna, de är bara nickedockor åt någon annan.Tycker vi inleder krig mot Norge och låter oss ockuperas snarast av andra än de som ockuperas oss nu.

#4 - - Tege Tornvall:

Om man då möjligen också kunde få Jan Eliasson att se ljuset i klimatfrågan. Annars verkar det tyvärr leda vidare på irrstråt ut i mörkret.

Svar: Alla våra tyngre politiker är inrättade i det politiskt korrekta ledet i klimatfrågan, så om kravet skall vara en skeptiker och vederbörande skall kunna leda en samlingsregering så lär du inte ha många att välja mellan.
Lars Bern

#5 - - Samuel af Ugglas:

När skall Sverige befrias från socialismen? (Jan Eliasson är ju en ökänd socialist)
Vi behöver ingen mystisk "fixstjärna" som skall agera som Hans Majestäts försteminister, vi behöver en riksdag, en författningsdomstol, ett folkomröstningsinstitut, fullständig och total banksekretess under återinförd guldmyntfot!!!!

Svar: Jan Eliasson är inte ökänd, men möjligen socialist på högerkanten. Kom gärna med ett bättre förslag, men glöm inte att vederbörande skall leda en samlingsregering med samtliga riksdagspartier.
Lars Bern

#6 - - Lennart Bengtsson:

Jag har tidigare föreslagit en samlingsregering och detta har blivit ännu mer nödvändigt efter den 13 november. Jag har inte träffat Jan Eliasson men har genomgående fått ett mycket gott intryck av honom som en person med relevant erfarenhet, gott förstånd och sunt omdöme. Dessutom har han som Du också påpekar god kunskap och kännedom om den islamska världen.
Huruvida det är möjligt i dagens situation är en annan fråga. Situationen är dock annorlunda nu och landets politiska lättviktare och virrpannor borde väl snart inse sin begränsning.

#7 - - Tobbe:

"...Nu handlar det ... om en kamp mellan patriarkalt religiöst förtryck eller demokratisk frihet och jämlikhet.,,"
Håller helt med dig Lars. Detta var inget terrordåd. Detta var en krigsförklaring.
Desto mer tragiskt att ingen av våra politiker har fattat detta ännu.

#8 - - Lennart Granqvist:

Det måste vara en person med hårda nypor som har ett undantagsmandat genom ett nyval.
Undantagsmandatet skall just vara ett undantag att regera under en begränsad tid .
En ny grundlag måste också skapas som folket får rösta om.

#9 - - Camilla:

Jag tycker inte att Jan Eliasson skulle vara rätt person för detta, han känns lite som en karriärist; han är så diplomatisk.
Antagligen är det någon som är okänd (!) som skulle platsa för den här rollen.
Ing-Britt Ahlenius har ju gått i pension, tidigare chef för Riksrevisionen och i FN. Hon har kompetens, integritet och mod, skulle jag vilja säga.

Tack för intressanta texter!

#10 - - K.Pålman:

Håller med att Sverige MÅSTE fundera på RIKTIGA ledare för landet. Det går absolut inte längre att ha ledare och dess parti i en regeringsställning som inte är vuxna (modiga) nog att ta sig an uppgiften de är valda att göra. Det krävs goda kunskaper inom de ämne de ska representera och framförallt god omvärldssyn. Ta t.ex. Fridolin som ska representera skolor och kunskap, har INGEN lärarutbildning och har arbetat några månader som lärarvikarie. Men snälla, vi pratar lekstuga inom svensk regering. När jag nämner modiga inom parentes menas att inte välja ledare som lever i sagornas värld där allt är så gulligullamej. Vilket ofta hänger ihop med att inte mentalt klara av att inse att i världen pågår liv som är långt ifrån så fint och där alla har GODA avsikter om vi BARA ERBJUDER KÄRLEK. Nej, det fungerar inte så utan vi måste inse att det finns msk som INTE VILL ANDRA VÄL.

Vi kan inte ha msk som sitter i en Regering och ska VÅRDA GROVA MÖRDARE, vi kan inte ha så naiva msk i en regering. Vi kan inte utsätta andra länder för att bli drabbade av en sån politik.

Ja, visst skulle Eliasson kunna vara en lämplig kandidat med sin enorma kunskapsbredd men det lilla som jag har erfarenhet av så är det lite naivitet där också. Men som sagt har jag inte träffat honom så då blir det lite svårt att avgöra ngn msk via media bara.

#11 - - Lennart Andersson:

Det finns ingen.

#12 - - ANDERS ULFVARSON:

Det finns en oerhörd osäkerhet inom de flesta partier eftersom viktiga frågor skär rakt igenom de magra medlemsskarorna och sympatisörerna: klimatfrågan (hysteri eller klok planering), flyktingmottagningen (obegränsat eller begränsat), gränskontroller (identitetskontroll av alla eller ingen), bygg- och bostadsfrågan ( ok med utanförskapsområden som räddningstjänsten inte kan åka till? eller viktigt att snabbt komma till rätta med) och givetvis användningen av skatterna. Partiernas medlemmar är få och interaktionen med ledarna otydlig. Det gör våra ledare otydliga mer än bristande begåvning och förmåga i övrigt. Självklart är ledarna ansvariga även för det. En samlingsregering i krigstid kan tillåta sig vara pragmatisk. Till en sådan finns det säkert flera lämpliga när det blir dags och det ser inte ut att ligga långt bort i tiden nu. Jan Eliasson har jag mer förtroende för än någon av de nuvarande partiledarna, men hoppas att det finns flera i ett riktigt krisläge.

#13 - - Rune:

"Statsminister Löfven uppvisar en osäker och osjälvständig ledarstil som är ytterst olycklig i dagens situation. Han är inte på långa vägar vuxen sitt uppdrag."
-----------------
Förstår han ens vad som händer?
Eliasson? Tveksamt om han förstår något av vad som behövs?
Horace Engdahl kanske? Men är han för politiskt oerfaren. Ian Wachtmeister? Kan han vid sin ålder ta ett så tungt uppdrag?
Inom politikerkåren tycks ju inte finnas en enda person som håller måttet?

#14 - - Göran Fredriksson:

Det är svårt att se något bättre alternativ.

Vi skulle även behöva en förstärkt poliskår. Det snabbaste sättet vore nog att inrätta en kommunal polis som sorterar under kommunstyrelserna. De kommer inte att flytta från kommunen och politikerna måste i allmänna val svara för att polisen är tillräcklig för att klara upp den s.k. vardagsbrottsligheten. En kommunal polis bör kunna ha mycket bättre koll på innevånarna i kommunen och den bör rätt snabbt kunna bemannas genom vidareutbildning av väktare. finansieringen bör delvis kunna ske genom böter från brottslighet som den kommunala polisen klarar upp inkl. hastighetsöverträdelser och felparkeringar på kommunala väger och tomtmark. Då skapas behövligt incitament för en effektiv verksamhet.

Den nuvarande rikspolisen kan också avlastas för att sköta mer krävande uppgifter.

#15 - - Anonym:

#9, Anders
Håller inte med dig att det skulle handla om för få partimedlemmar och att det är otydlig interaktion med ledarna. Helt klart enligt mitt tycke är det STOR BRIST PÅ KUNSKAP OCH ÄVEN ERFARENHET. Det är illa nog om det bara var brist på erfarenhet men nu är det även brist på kunskap. Helt omvärldsfrånvända och ska bara envist ha RÄTT....RÄTT....RÄTT. Sveriges regering har bestämt sig för att ha RÄTT politik och de vägrar ge sig och erkänna den felaktiga riktningen.

Det räcker inte med enskilda terrorhandlingar utan det verkar vara att rena blodbad ska ske innan de måste ge vika för sin oerhört NAIVA politik. Hur många fler blodbad ska ske!

Sverige ska inte heller vara ngn magnet för dessa mördare!

#16 - - Anders Lindfors:

Jag tror vi måste tänka "outside the box". Ta in någon internationell statsman att leda en samlingsregering - vi kunde ju ta in Jean-Baptiste Bernadotte. Vi borde analogt kunna ta in en internationell förmåga för att leda en samlingsregering under minst en mandatperiod. Om inte Jens Stoltenberg redan var NATO-chef t skulle han passa.

#17 - - Thomas P:

Det är klart "Europa" är i krig. Europeiska länder har varit nere och slagits i Irak, Libyen, Syrien m fl länder. Räknas det inte som krig förrän det händer något på hemmaplan?

#18 - - Ann Löfving-Henriksson:

Ja, naturligtvis Inga-Britt Ahlenius, som Camilla föreslog. Hon verkar ha de rätta kvalifikationerna. Hon har Integritet, hon är Klartänkt och Orädd för överheten och hon har visat att hon har förmåga att sätta sig in i nya luntor.
En av de sista debatterna med Eliasson i Agenda mot Bildt blev rent pinsam eftersom Eliasson inte hängde med i resonemanget. Han har gjort sitt och i varje fall på håll länge verkat obehagligt "diplomatisk".

#19 - - Lars:

Om man skall leta bland gamla politiker ser jag bara Ingvar Carlsson som en lämplig kandidat. Inte karismatisk men kunnig, erfaren och redlig. Troligen fortfarande i god form. Respektingivande - nuvarande ledargarnityr känner jag bara förakt för.

#20 - - Maria:

Varför inte Pippi Långstrump, stark och modig!

Svar: Ja om Astrid levat, så varför inte.
Lars Bern

#21 - - Björn i Bromma:

Jan Eliasson kan kanske vara tänkbar, tyvärr så har han under för lång tid blivit marinerad inom tandlösa FN.
Dagens politiker duger naturligtvis inte, om det inte ramlar ut en rookie ur omklädnadsrummet.
Plan B har förstärkts, nämnligen införskaffande av skogsfastighet kompletterat med jägarexamen, inköp av bössa och jakthund samt medlem i ett jaktlag.

#22 - - Fredrik:

Boris Lennerhov, han vet vad svenska folket vill ha.
Alla gillar Ullared och alla gillar honom.
Han är dessutom smart och inte politiskt engagerad, vad jag vet.

Svar: Vem är han?
Lars Bern

#23 - - Jan Andersson:

I jämlikhetens namn blir det nog ett väldigt käbbel om inte denne frälsare blir en kvinna.

Svar: Menar du Mona Sahlin månne ...?
Lars Bern

#24 - - Mattias:

Lars#19 Ingvar Carlsson!! Och Bern jag tror ej din ide om Eliasson, han är för mycket uppe i smöret omtyckt av alla (idrottsstjärnor mm) så han får nog svårt sätta ned foten tyvärr. Alternativ finns knappt sorgligt nog men om jag fick spekulera fritt vad som kunde tillföra något dvs om man lämnar åsiktskorridoren. 4a namn Maria Larsson KD, Stig Malm S, Bo Lundgren M och Peter Hultqvist S. Sistnämnde om han slutar förlora varje debatt med en sd ledamot och börjar stå för det han egentligen tycker. Någon SD politiker är inte ens relevant i sammanhanget.

#25 - - Bert:

Lars Bern verkar vara som klippt och skuren till uppgiften att leda en samlingsregering. Det måste vara någon som inte har solkat ner sig med politiskt skit under naglarna.

Svar: Tack för komplimangen men jag är varken tillgänglig eller lämplig, jag kan dock tänka mig en roll som rådgivare.
Lars Bern

#26 - - Stefan:

När man ser Socialdemokraternas ledargarnityr är det nästan så man hoppas på Juholts återkomst... Eller, fullt så illa är det kanske inte. Vi skulle dock behöva en samlande kraft, ingen av de nuvarande partiledarna har tillräcklig erfarenhet och det skulle också bli en prestigefråga om någon av dessa skulle utses. Eliasson faller inte mig i smaken, Ian Wachtmeister är tyvärr 10 år för gammal annars hade han nog varit lämplig. Bland de f.d. partiledarna vet jag inte om det finns någon att hämta: Göran Persson, Ingvar Carlsson, Alf Svensson, Ulf Adelsson? Kanske någon från näringslivet?

Svar: Flertalet av dem du räknar upp kommer aldrig att kunna få ett brett stöd vilket var själva poängen även om det är bra folk. Att sätta folk från näringslivet i regeringen tror jag inte på, det blir direkt en kulturkrock. Ian betraktas av övriga som Åkesson.
Lars Bern

#27 - - RättsPatos Småland:

Inga-Britt Ahlenius,
obesudlad, sanningsenlig. Hon står högt över den nuvarande politikerkåren, som är en statskatastrof.

#28 - - Linda:

En samlingsregering?
Vi har en riksdag full med politiker som på 40 år inte ens klarat av att besluta huruvida Bromma flygplats ska avvecklas eller utvecklas. Tror du att en samlingsregering skulle klara av att enas runt permanenta gränskontroller eller stängda gränser?
Nej, en samlingsregering är dagdrömmeri.
Nu krävs det EN ledare som till slut kan styra styra den här landet som allt för länge flutit runt som en barkbåt i bäcken!

Svar: Det gick under Per-Albin!
Lars Bern

#29 - - David Eriksson:

Carl Bildt. Har ett enormt internationellt nätverk.
Oerhört erfaren och också stor pondus.
Stod upp emot Putin i Ukrainakriget vilket är ett stort plus.

Svar: Jösses, "en medelstor hund med en stor hunds attityd!" Inser du inte att han aldrig kan bli ett samlande namn, för vänstern är han vad Palme var för högern.
Lars Bern

#30 - - Börje S.:

Thomas P #17 har en poäng.

Resultatet av EU:s engagemang i några USA-initierade krig
• Irak: presidenten avrättas precis som det var tänkt, kaos, blodbad på kristna, shia och sunnimuslimer m fl. Millioner tvingas fly till Europa
• Libyen: Presidenten avrättas precis som det var tänkt, kaos, blodbad…millioner från hela norra Afrika får möjlighet att fly till Europa och gör det
• Syrien: presidenten, som Obama tänkt sig att ISIS eller "moderata rebeller" ska avrätta åt USA, lever fortfarande. Ändå samma resultat: kaos, blodbad…milioner i läger, de som kan flyr till Europa

EU har importerat konflikterna och på samma gång kanske skrivit under sin egen undergång. Inte så duktigt jobbat precis. Men bra betalt (vår "egen" Wallström: >30 mille + förmåner på 9 år).

Sverige, som förr kallade sig neutralt, har trots den "humanitära stormakt" den påstår sig vara, deltagit om än i liten skala. Varför i hela friden har våra folkvalda varit så angelägna om det?

#31 - - K.Pålman:

Spelar egentligen ingen roll vem som är ledaren när det ändå inte är personen som leder. Idag lär väl alla mer eller mindre veta att de är de extremt rika som styr globalt. Ngt som också varit på agendan på denna blogg. Bilderberg, Rockefeller, osv. Och det är ju dessa HERRAR (för det är bara män) som väljer en tillräckligt följsam person som gör som de säger att riktningen ska vara. De extremt rika (eliten) har valt ett enat Europa där alla nationsgränser ska suddas ut så SD lär aldrig komma till makten hur mycket folket än röstar. Folket som börjar ta en annan riktning i många länder alltså bort från EU är ett stort problem för eliten. Jaa, vem ska vi rösta på, ngn som är vän med och följer elitens riktning.

#32 - - Staffan Kjellin:

Björn von Sydow är mitt förslag till statsminister i en samlingsregering.

1) Han har varit försvarsminister och talman.

2) Han skickades av kungen och Löfven till Saudarabien sedan Margon Wallström gjort bort sig.

3) Han var tidigt ute med under sin tid som försvarsminister att Svenska flottan skulle öva ihop med den ryska.
Jag var själv upprörd över hans förslag då. Det blev inget av det på grund av massiv kritik av svenska folket.
I dag förstår jag att von Sydow var rätt ute.

4) Hans mamma blev riksdagsledamot som 80-åring. Bra gener alltså. Björn von Sydow är i dag 70 år gammal.

#33 - - Fredrik:

Boris Lennerhov var VD för Ullared.
Han syntes flitigt i Kanal 5:s program om Ullared.

#34 - - thomas asplund:


Johan Westerholm

#35 - - Maria:

#25
Ställer mig bakom och som rådgivare helt PERFEKT. De parti som vinner gehör och får Lars som rådgivare kan skatta sig lycklig. SD,s rådgivare är för övrigt mäkta imponerande inget att säga om det, vem det nu må vara. Enormt intelligenta drag hela vägen, klarat så mycket motstånd och ändå går framåt. Dessutom inte ens eliten på dess sida.....de ni.

#36 - - Lars Hultin:

Min första tanke även innan dådet är:
Johan Westerholm
Redaktör och ansvarig utgivare för Ledarsidorna.se. Fd underrättelse-officer med en oavslutad Master i politisk islam. Bott i Stockholm, Madrid, London och Boston men nu landat i Furusund.

#37 - - Dan Scholander:

Per -Albin Hansson! Jo jösses! Om man läser historieböckerna så var väl han en av Quislingarna i en svensk regering. Visst var han För finnarna i vinterkriget och sände både trupp och materiel dit. Men finnarna kämpade ju också för tysken! Sen att Sverige sände både malm till krigsindustrin i Tyskland , tyckte det var OK att sända trupp med vapen och allt genom Sverige under kriget. Tage Erlander ville ge alla judar i Sverige en bokstav och att man hade rasundersökning med mätningar av huvuden och sånt..Nja!!!!! Men annars har du rätt i det du skriver!!

#38 - - Carl G.:

Jag tycker bäst om kombinationen Inga-Britt Ahlenius och Jan Eliasson. Och som Lars Bern skriver så är ålder och erfarenhet viktigast för att få ordning på Sverige. Men sen vet jag inte om IBA eller JE vågar ta de beslut jag anser viktiga: Sverige ut ur FN & EU, Upphäva alla medborgarskap som givits sedan 1975 till icke-europeer och repatriering. Utan återvändande kan vi aldrig få ordning på Sverige - utan det blir mest att kleta runt med fingret i en syltburk.

#39 - - Björn Sveninge:

Den enda person i Sverige som jag känner till som presenterat en heltäckande analys av Sveriges problem är Lars Bern.
Alla andra förslag är mer eller mindre knasiga.
Djävulen som trädgårdsmästarförslaget Carl Bildt tog dumhetsrekordet!
Men eftersom nu Lars tackat nej så föreslår jag att siste man släcker lyset!

#40 - - Mattias S:

Om det nu är Europa som är i krig - varför skall så vi införa någon typ av samlingsregering? Borde inte EU samla sig runt sina "valda" ledare och på ett överstatligt sätt diktera och peka med hela handen? Ett medlemsland samlat kring en stark och respekterad ledare måste rimligen vara en mardröm för EU - tänker osökt på valen i Turkiet nyligen.

#41 - - Elfyma+:

Såväl Jan Eliasson som Margot Wallström haussades upp som tänkbara partiledare och räddare av partiet. De hade ju "internationell erfarenhet" (det hade Olof Palme också) och de hade inte tvingats ta svåra inrikespolitiska beslut.

Men vad har dom egentligen åstadkommit, förutom att prata väldigt mycket ? Eliasson är nog social och trevlig att mingla med, men det krävs mer.

Den mest handlingskraftiga nu levande sossen är Göran Persson.
Få, om ens någon, har hans erfarenhet av praktisk politik från såväl kommunal som rikspolitiken.

Det var han som gjorde vad som krävdes för att rädda de offentliga finanserna, med stöd av Olof Johansson (C).

Det gav inga godhetspoäng och han fick ta mycket stryk. Men alternativet, att bara prata, hade sänkt oss till Greklands nivå.

Har personligen svårt för hans vurm för sionismen och Israels expansionspolitik, i likhet med SD-toppens, men det får man i värsta fall stå ut med.

Bildt är absolut ingen räddare i nöden. Han är alltför lik Olof Palme, om än med olika ideologiska förtecken.
Bildt-regeringen röstades tidigare in för att rädda landets ekonomi.
Resultatet blev att krisen förstärktes när de borgerliga småpartiernas hjärtefrågor skulle finansieras med pengar man inte hade.


#42 - - Samuel af Ugglas:

Det är inte konstigt att Sverige ser ut som det gör.
Att döma av kommentarerna till Lars utmärkta text ovan, är det med ett undantag av en person, endast stöldbenägna, inkrökta socialister som kommer på tal som ledare för riket. Hur långt skall vi tillåta oss att sjunka. Felet ligger i Riksdagen. Det har Anne Marie Pålsson nogsamt påpekat och tagit konsekvenserna av. (Se där Lars, ett namn)
Riksdagen, förlöjligat transportkompani underkastade totalitära socialister.

#43 - - Lars-Olov Johansson :

En samlingsregering skulle ej ta itu med Sveriges ackumulerade problem. Vi har i praktiken haft en samlingsregering redan i form av DÖ. En samlingsregering skulle innebära mer av sådant som redan visat sig vara icke fungerande. Den svenska demokratin har urholkats, de politiska partierna är ej representativa för befolkningen i Sverige. Detta har pågått som en glidande process i mer än 30 år. Min slutsats är att inom det nuvarande systemet finns inget hopp om förändring/förbättring.
Sverige behöver ett annat slags ledarskap. Jag skulle hellre se landet satt under förmyndarskap. Mitt förslag är att den forna östra rikshalvans regering även styr över Sverige. Förslaget är alltså att Sverige sätts under frivillig finsk ockupation.

#44 - - Stefan.:

Det finns ju ett talesätt om att det mest effektiva vore att låta styras av en "bra diktator".
Haken är ju bara den att alla måste tycka att det är en "bra diktator"
Därvidlag har vi alla, som bekant en egen uppfattning om vad som kännetecknar epitetet bra.

En "vild" idé att tänka sig vore:
1. En författning i samklang med folkets uppfattningar antages som grundlag.
2. 349 riksdagsledamöter får som primär uppgift att försvara och befästa innebörden i grundlagen.
3. Med intervallen av föreslagsvis 4 år (vår nuvarande mandatperiod), anmodas varje enskild folkvald att redovisa sin gärning i förhållande till sitt primära uppdrag.(en verksamhetsberättelse).
4. 6 månader efter verksamhetsberättelsens offentliggörande anmodas rikets revisorer avlämna redovisning dels om rikets affärer i helhet, dels om varje enskilds riksdagledamots "avtryck" i den gemensamma balansräkningen.
5. 1 år efter verksamhetsberättelsen anmodas rikets invånare att genom val utse företrädarna för nästkommande period.
Val skulle avges i två (2) avseenden:
a. Val av framtida företrädare.
b. Val av företrädare som mister sin plats som företrädare.
(röst endast giltig i så måtto att: avlägges röst om att viss företrädare skall mista sitt uppdrag, så måste därtill ett förslag till framtida företrädare bifogas.)
6. Valresultatet gäller som grund för ledamöternas sammansättning.
7. 10% av dessa folkvalda utses av riksdagen till ett verkställande organ vars primära uppgift är att försvara grundlagens innebörd.

Ett krav på revision och därtill risken att mista sitt uppdrag, vore möjligtvis ett sätt att höja incitamenten hos valda företrädare.

Kanske det härtill utkristalliseras något som kan liknas vid en samlingsregering med bättre handlingskraft än nuvarande.
Eller vad tror NI??

#45 - - Ann Löfving-Henriksson:

# 42 Samuel af Ugglas, ett namn, ursäkta men vilket är detta enda som inte faller under def. "stöldbenägna, inkrökta socialister". Några trodde jag, men det kanske beror på okunskap.
Alltså vilket?

#46 - - /lasse:

Egentligen startade det nog när Khomeini utfärdade global dödsdom över Salman Rushdie. Fanns Islam ens i allmänhetens medvetande dessförinnan. Sen dess har den religionen blivit allt mer påträngande.

Men hur ska det kunna bli samlingsregering när det troligen är långt ifrån att en majoritet i riksdagen inser att skulle finnas ett problem av den digniteten för nationen. Nationen har 7k i praktiken totalt övergett. Löfven tror att EU ska fixa VÅRA problem. Media har totalt strömlinjeformats efter den nya ”gränslösa” globalistideologin och har övergett illusionen om saklig journalism för att bli 100 % propagandaorgan av den ”rätta” värdegrunden.

Det enda hoppet att den europeiska galna patologiska grupptänket ska brytas är troligen att Storbritannien röstar Nej och Marine Le Pen vinner 2017. Vad som kommer av det kan man fråga sig.

Nog skulle det kunna finnas någon som inte är etablerad "kändis" med nödvändiga ledaregenskaper, det skulle behövas palatsrevolution i M och/eller S, ny ledning som skulle kunna bli game changer.

#47 - - Eschaton:

Jag vet för lite om Jan Elisasson för att kunna säga bu eller bä. Däremot håller jag med dig om övrigt.

Helst skulle jag se att man byter ut i stort sett hela Sveriges ledarskikt (och det gäller inte bara politiker). Rötan har gått alldeles för djupt och eliten kan inte hantera den uppgift vi står inför.

Tyvärr så har våra ledare ännu ett alltför stort förtroende från allt för många. Så det måste nog tyvärr bli ännu värre innan folk fattar att de inte förtjänar vårt förtroende.

I bästa fall är de nyttiga idioter i de värsta fallen så går de andras intressen än våra (t ex för egen vinning). I bägge fallen så är vi i praktiken under ledning av sådana som inte vill oss väl. De måste bort!

#48 - - Jan walldorf:

Den mest handlingskraftige statsminister vi har haft under senare tid är Göran Persson. Han har poltiskt handlag, är viljestark och orädd. I nuvarande läge med honom i ledningen hade vi haft en effektivare migrationspolitik och åtgärder hade redan varit vidtagna. Sannolikheten för att han skulle ställa upp är, tyvärr, försumbar.

Svar: Jag håller med dig och tänkte på honom, men fastnade istället för Eliasson som en mer gångbar gestalt som alla partier kan ställa upp på.
Lars Bern

#49 - - Jan Andersson:

Jag har under många år grubblat på alternativet Unionen Skandinavien i en konstellation omfattande Grönland, Island, Färöarna, Danmark, Norge, Sverige, Åland och Finland, totalt mer än 26 M invånare.

EU har inom mitt yrkesfack endast ställt till elände (tekniska standarder). Vår nordiska särart som skapat en tusenårig demokrati och en vilja att göra rätt för sig håller på att malas ner av samarbetet med jättarna i Europa. ”Vi står nu på Frankrike sida” efter attentaten, något som den vanlige fransmannen skiter fullständigt i, om han ens hittar Sverige på kartan. Skulle Frankrike stå på Sveriges sida? Att folk är öppna och toleranta betyder väl egentligen att det finns subkulturer som får saker och ting att fungera lokalt. Finns det nu något enda land i Europa där invånarna anser att makthavarna vill DERAS bästa, och inte sitt eget?

Unionen Skandinavien skulle till att börja med vara en seriös men försiktig utvidgning och förstärkning av Nordiska Rådet som redan finns och fungerar hjälpligt sedan 1952. Det vore inte klokt att tafsa för mycket på nationalkänslorna från start, utan endast öppna upp allting internt och sedan markera en allt tydligare gräns utåt. Vi har mycket tydliga gränser mot omvärlden, lätta att bevaka och eventuellt försvara.

Målet är att lämna EU och Nato. Vi skall förstärka handelsvägarna med främst de expanderande jättemarknaderna Asien och Ryssland och sluta med att blint anamma alla hotelser och locktoner från väst, och börja tänka själva. Vi kan och vi vill.

Att hitta kompetenta ledare för Unionen Skandinavien blir troligen lättare eftersom rekryteringsunderlaget blir mycket större.

Jag tror inte att omvärlden i alla fall utanför Europa skulle se på detta med annat än stort intresse och visst igenkännande, ”The Vikings are back”.

EU har haft sitt bästföredatum. Euron kommer att försvinna, eftersom tanken bakom den är helt befängd. Sverige som lyckats hålla sig utanför har levt gott på våra ständiga automatiska devalveringar utan att behöva skylta med dem som Palme var tvungen till.
Alla är INTE lika, det missförståndet har skapat mycket större olikheter.

#50 - - Tege Tornvall:

Det måste ju vara någon som folk kan enas kring och som inte vållar split. Demokratins eviga dilemma. Churchill såg ju demokratin som den minst dåliga av alla dåliga styrelseformer.

Den upplyste despot man ibland kan drömma om drabbas troligen av maktens korruption. Samlingsregering = vad alla kan enas om = urvattnat. Undantagstillstånd?

Vi sitter med skägget i brevlådan!

#51 - - LO Landin:

Idéerna är goda.
Jag gillar Stefans idé att ordna om Riksdagen "bottom-up" och börja följa grundlagen, vilket skulle stärka civilsamhället och våra lokalsamhällen som är en förutsättning för att vinna krig. Det vet alla befälhavare.
Jag tror vidare på en oberoende person som samlande kraft, med god insikt i den offentliga sektorn. Då tror jag inte det finns ett bättre förslag än Inga-Britt Ahlenius hittills. Hon är både oberoende och kvinna. Och som bekant startar kvinnor sällan krig.
Det finns viktiga kvinnor i historien som dock sällan får samma fina efterord som män, t.ex. Ulrika Eleonora, som gifte sig med Karl XI och var dotter till Danmarks kung Christian V. Båda kungarna trodde att de kunde utnyttja henne för sina krigiska syften. Men hon såg istället till att verka för fred mellan länderna.
Inga-Britt Ahlenius kan säkert hitta de personer hon vill samarbeta med själv, men de nämnda Jan Eliasson och Ingvar Carlsson känns OK för mig och varför inte Marit Paulsen, om hon inte är för sjuk.
Out-of-the-box tar jag Angela Merkel direkt. Bjud in henne och ge henne svenskt medlemskap på direkten. Och ta gärna med Zlatan som rådgivare. Han kan marknadsföring bättre än de flesta och kan förklara för alla på läktaren att de ska sluta skrika "hata, hata".

#52 - - Newsbreak:

Vi kanske är "i krig" men det är Västvärldens fel och det är viktigt att påpeka och komma ihåg. Det är länder som USA, UK, Frankrike och etc. som hjälpt IS växa. Det är deras fel att människor tvingats fly från början och därför är det deras fel att terrorattackerna lyckats sprida sig ända hit.

Jag håller fullt med om att Sverige, som det ser ut nu, inte har en lämplig ledare att hantera dessa problem och kommande konsekvenser. Vad jag är orolig över är att man stänger gränserna, men det hjälper bara IS. Rädslan som driver dessa drag kan förvandlas till mer långsiktiga projekt, såsom att man genomför antiterrorismpolitik som i onödan stigmatiserar invandrare, syriska flyktingar, och muslimer i Europa - allt på ett sätt som kan till slut hjälpa IS

#53 - - Ann:

Jan Andersson – intressant, men vill våra grannländer komma än närmare det svenska migrationskaoset med vad många befarar inflöde av jihadister? Sverige har ställt till det värst för sig; ekonomiskt, säkerhetsmässigt, socialt, kulturellt…
Vad gäller ledargestalt finns inte många att välja på. Det måste vara en person tänkbar för stora flertalet, viktigt är att inte mäktiga PK sparkar bakut.
Jan Eliasson med Lars Bern som rådgivare skulle kunna vända skutan, får vi hoppas. Eliasson som front för att göra det möjligt för Bern att nå inflytande. Sverige är så splittrat och polariserat att en respekterad toppfigur kan vara ända vägen att vinna nödvändig samling och rädda landet från anarki.

#54 - - anonym:

Kungen.

#55 - - Lars Öberg:

Nja, Lars Berns beskrivning är lite skev. Händelserna 11/9-01 innebar en eskalering av ett lågintensivt krig som inleddes här i Sverige vid mitten av sjuttiotalet: deklarationen (propositionen) om att Sverige skulle bli ett mångkulturellt land och den långväga immigration som följde därpå och sakterliga utökades, år från år. Under det senaste decenniet har det rört sig om c:a hundratusen immigranter per år. Gång på gång har mantrat tjatats att det är berikande med många olika kulturer och religioner i vårt land. Välvilligt tolkat var kanske tanken att någon sorts fruktbar dialektik skulle leda Sverige till nya framgångar: alltså i bästa fall skulle en ogenomtänkt skrivbordsprodukt bli vårt framtida hopp. Media prisade mantrat och såsmåningom vågade ingen etablerad politiker eller offentlig tjänsteman ifrågasätta det, ja till slut vågade ingen alls (eller väldigt få) riskera karriären med att kritisera tankarna på mångkultur.
Men historien och verkligheten har gång på gång tvärtom visat svagheterna med mångkultur. Jag begränsar mig här till ett enda exempel, forna Jugoslavien och vad som hände där.
Ja, vi behöver en ledare med stor integritet, stort mod och ett rejält mått karisma.
Camilla, Ann Löfving, m.fl. har nog rätt, Inga-Britt Ahlenius skulle kanske passa men det finns tusentals andra personer i Sverige som skulle platsa men till dem hör inte Jan Eliasson!

#56 - - tipp:

Nordiska union tror jag inte på. Vi har lyckats bra för att vi är ganska lika, men tack vare att vi fått lov att odla våra kulturella särarter så har vänskapen bestått. Inget multikulti här. Multikulti är egentligen "inget-kulti". Det är som när flera har ansvaret, så tar ingen ansvaret.
Jan Eliasson har trampat FN-korridorer för mycket och i synnerhet med FNs klimatengagemang vore det dåligt. Björn von Sydow och Inga-Britta Ahlenius är redan föreslagna. F d ambassadören Sven Hirdman har jag hört en del intressant av. Han är också en brygga mellan Öst och Väst. Det behöver Sverige; ingen rysshatare.
Men jag tror att Sverige redan är inlemmat i "NATO-land". Kronojuvelerna är som sagt sålda. Patientjournalerna är sålda till ett fransk-amerikanskt bolag. All intressant informationsteknologi säljs till USA. Vi är förmodligen på väg att styras av TTIP, d v s amerikansk storföretagsamhet. Försvarsindustrin vingklipps. Vinden börjar förstås susa inom näringsforskningen men mest stormar det ännu i amerikansk sötsaksstil. Så jag tror att Sverige redan har passerat gränsen för att klara av att vara ett självständigt land.


Svar: Jag är övertygad att klimatfrågan dör efter COP21 eftersom man inte får utvecklingsländerna att gå på den. När man sedan om några decennier ser att det inte blev någon skenande uppvärmning och växtligheten frodas till fromma för allt liv kommer dagens alarmister att snabbt slingra sig ur alla sina dumheter.
Lars Bern

#57 - - Björn i Bromma:

#49
Ja varför inte damma av den gamla Kalmarunionen, 1397-1523. Dessutom så skulle denna union kunna bli egenförsörjd på energi och livsmedel, samt med ett större politikerunderlag.

#58 - - Olle w:

Att ta med småpartierna blir kontraproduktivt, sd+m+SAP blir bättre. Insikten att vi i praktiken blir invaderade måste finnas där.

Svar: En samlingsregering är en samlingsregering.
Lars Bern

#59 - - Håkan Bergman:

Zlatan! Nuff said.

#60 - - /lasse:

@Jan Andersson
Det nordiska samarbetet och den fria rörligheten och arbetsmarknaden fungerade bra och borde tjäna som en positiv modell. Men det var också mellan ekonomiskt och kulturellt likartade länder. Det fungerade utmärkt utan gemensam valuta. Ett folkligt samarbete och integration som byggdes från botten med vanligt folks behov som det grundläggande. EU har byggts tvärtom, uppifrån och ner utan att få till någon folklig gemenskap. Man la sig till med de nationella symbolerna, som flagga, penningar, nationalsång, domstolar och t.o.m. ett pseudoparlament, låtsas regering som inte är det minsta beslutsför i krislägen, etc. det enda som saknas är ett folk för denna EU-nation.
Som M Thatcher sa i en bok efter sin politiska karriär:
“Europe is a monument to the vanity of intellectuals, a programme whose inevitable destiny is failure: only the scale of the final damage is in doubt"

#61 - - Observator:

#48 - 2015-11-15 11:17:47 - Jan walldorf och Lars Berns Svar.

Herrar Persson om Eliasson verkar använda en del av sin lediga tid till att stötta denna organisation: http://www.paideia-eu.org/2012/03/08/paideia-trustee-ambassador-jan-eliasson-appointed-deputy-secretary-general-to-the-un/.

Om man tycker att det sätt som migrationen till Europa för närvarande sker på är problematiskt (volym och takt), så skall man kanske inte välkomna herrar Persson och Eliasson på sin planhalva. De är nog inte där för att hjälpa dig.

Enligt länken verkar Eliasson tycka att “Globalization is basically positive and beneficial for our continent” och jag tycker jag kan erinra mig att Göran Persson när han som statsminister återkom från en resa till Mellanöstern i radion blev tillfrågad om vad han menade Sverige kunde göra för att hjälpa till att lösa det problematiska tillståndet (i, så som jag uppfattade det, den israelisk/palestinska konflikten). Han tyckte då att vi borde ta emot fler flyktingar.

Personen som leder Perssons och Eliassons lilla hobby Paideia heter Barbara Spectre och verkar tycka att Europa inte kan överleva utan en grundläggande förändring av sina samhällen i multikulturell riktning.

Svar: Vilken linje man driver har oftast samband med den roll man för tillfället har.
Lars Bern

#62 - - Elfyma+:

Kommer ni ihåg Pierre Schori som var Olof Palmes högra hand, och som även omnämndes som tänkbar efterträdare ?

Schori ansågs ha samma höga intellektuella nivå som Eliasson.
Men ibland slår det slint rejält, senast idag.

Schori intervjuades i morse i P1som någon slags "expert" på terroristbekämpning maa attackerna i Paris.

Han menade att det bästa sättet att motverka terrorism är att öka invandringen, inte att minska den.

För vistelsen i Sverige har det goda med sig att "flyktingarna" blir demokrater och sprider demokratin till sina hemländer när de återvänder.

Som exempel på detta påstod han att chilenarna som kom på 70-talet tog med sig demokratin från Sverige när de åkte hem.

En logisk kullerbytta av Schori, eftersom de chilenska kommunisterna då ansågs vara goda demokrater som störtats av en odemokratisk militärdiktatur. Nästan alla chilenare fortsatte f ö sin politiska verksamhet i Sverige inom partier som VPK och bokstavsvänstern. De blev knappast mer demokratiska av det. Rossana Dimarca och Marco Venegas är exempel på chilenare som gärna tar till utomparlamentariska metoder när de inte får igenom sin vilja i Riksdagen.

Ännu en logisk kullerbytta är att de svenska jihadkrigarna knappast åker till sina ursprungsländer för att slåss för demokratin- de vill ju störta demokratierna.

Schori duger följaktligen inte heller till att leda landet.
Vi får göra som Finland och Storbritanden - kalla in de gamla kämparna. De hade Mannerheim och Churchill.
Vi har bara HSB- Göran Person - att kalla in under fanorna.
Svar: Du kan inte jämföra den gamla kommunisten Schori med Eliasson. De spelar i helt olika ligor. Därmed faller hela din argumentation.
Lars Bern

#63 - - Ithrenniel:

Du kan ju inte säga att 82 % av de människor som kommer hit som flyktingar är potentiella terrorister. För det är inte sant. Det är farligt att börja tänka i de banorna. De flyr av en anledning - att komma bort från terrorn.

Svar: Jag skrev: "Europa befinner sig i krig och Sverige är på väg att invaderas av hundratusentals unga vapenföra män uppfostrade av patriarkalt religiösa förtryckare. Av de flyktingar som nu väller in över gränserna är 82% sådana unga män. Det finns nästan inga likheter med flyktingströmmarna under Andra Världskriget."Det är inte det du återger, utan ett faktiskt konstaterande. Däremot finns risken att några få av dessa också är terrorister vilket Paris-massakern bevisat och att fler kan bli det när de blir frustrerade över Sveriges oförmåga att integrera dem i vårt samhälle.
Lars Bern

#64 - - Göran:

Jag förstår inte riktigt vad det är en samlingsregering ska göra egentligen? Förlänga eländet eller?

Det är lustigt att läsa vilka problem kommentatorerna har att finna en person som ska leda en samlingsregering då de flesta verkar anse att de flesta politiker är diskvalificerade.

För mig är det fullständig omöjligt att tänka sig att de som i huvudsak är orsaken till allt elände skulle kunna ordna upp det. Det kan bara bli mer elände ut av det.

Med tanke att Göran Persson stal 256 miljarder från pensionspengar för att snygga till statsfinanserna är det totalt motbjudande att han blir förslagen som någon ledare.

Det är totalt omöjligt att få medborgare i Sverige att enas runt något vettigt. Det enda alla vill ha är välfärd, dvs. en inbillad och falsk trygghet. Allt annat utöver är omöjligt att så det minsta frö om i någon.

Det finns bara en lösning; se till att politikerna håller sig så långt borta som möjligt från att bestämma över invånarna i Sverige. Samuel af Ugglas har mer än 110 % rätt och förstår insikten till fullo.

Den enda sättet att få någon förändring är att ekonomi körs totalt i botten och det så fort som möjligt. Invandringen kan bara stoppas med brist på pengar, vilket även skulle göra att de flesta åker iväg från Sverige också. Den bästa regering är den som kraschar Sverige så fort som möjligt.

#65 - - Ulf Brauer:

Tyvärr hör jag bara förbrukade namn i diskussionen, och bara från sjuklöverpartierna som ju skapat hela eländet. En definition av idioti är att försöka lösa ett problem med mer av samma som skapade problemet.

Vi har dock en kraft som tidigt varnade för islam och fått ta mycket stryk för det men inte backat, vars partis migrationspolitik nu alla försöker ta efter, som varnat för alltför stora försvarsnerdragningar och därför inte varit välkomna till Folk & Försvar och inte minst är en svensk patriot och som troligen leder Sveriges största parti.
Nå, alla får gissa vem :-), men med rätt mentorer så är det en väg. Tyvärr kommer det inte att hända, men det är den största chansen. 2018 är troligen för sent.

#66 - - Björn Sveninge:

Politiker som ställt till problemen ...
För att bli politiker måste man svära sin lojalitet till världens verkliga makthavare.
Det är således bättre att ta första bästa man möter på gatan istället för en politiker.
I USA finns det förvisso en o annan indian kvar, men i reservat och alkoholiserade.
De förmådde inte samordna något försvar och blev slaktade.
Går vi samma väg?

#67 - - Roland Gustafsson:

När en samlingsregering diskuteras tror jag vi gör klokt i att först tänka på hur Stockholms arbetarkommun skall hanteras. Antingen får den rundas eller också får någon väljas som har erfarenhet av att leda partiet. Av fd Sossar är det Ingvar, Göran(HSB) och kanske v. Sydow som kan komma ifråga. Den senare tycker jag dock har lite för mycket av den dyra färgen på näsan.
Inga-Britt Ahlenius har verkligen integritet men tyvärr har jag inget intryck av henne i arbete annat än att hon slog igen dörren i FN skrapan med en smäll, tyvärr tror jag inte att hon blir den bästa även om hon kan sätta sig in i tjocka luntor. Det är inte utredning och eftertanke landet behöver.
Det landet behöver har heller inte Batra. Där behövs en palatskupp om något skall hända men jag ser ingen som kan leda en sådan av de som sitter i riksdagen. Den fd infrastrukturministern Elmsäter lyfte fingret och det räckte för att hon skulle förpassas ut i perriforin. Kvar är Elisabeth Svantesson och Ulf Kristersson men ingen av dom verkar vilja peka med hela handen. Återstår kommunpolitiker som Finn Bengtsson men jag har svårt se att ledande kommunpolitiker kan driva igenom en förändring och få fram ett nytt lag. Men ingen i Stockholm vill riskera sin ställning, och levebröd, som jag uppfattar det. Kulturen inom (M) förefaller vara densamma som Ann-Marie Pålsson beskrev den, Partiledningen, bestämde vilka knappar det skulle tryckas på och vem som skulle stå på valbar plats, som Waberi.
Troligen kommer Batra vilja vänta till att (S) ligger under 20% och skulle nog gärna se att Mp kom under 4%. För det torde det krävas både ett nytt Paris i Stockholm och flera Husbykravaller eller att Löfven kastar in handduken men mot det talar att Sd kan få var fjärde röst i ett extraval. Ett år till blir förmodligen mycket dyrt för landet under lång tid men handlingsförlamningen tycks olöslig.
Det finns förmodligen bara ett alternativ sedan och det är HSB och han kommer sannolikt själv vilja välja besättning. Men alla namn här nämnda borde erbjudas en roll i en expeditionsministär.
Hade han varit i lite bättre skick skulle Anders Björk annars varit ett alternativ.
Sist när det gäller Unionen Skandinavien så skall vi vara klara över att danskarna aldrig kommer att gå med om de inte tjänar på det och får garantier att det är dom som tjänar mest. Det genomsyrar hela landet. När migranter sagt asyl har de ofta satts på tåget till Sverige.

#68 - - Olle w :

Kommunisterna var inte med under ww2, mp är också ett kommunistparti. C har blivit helt verklighetsfrämmande.

#69 - - Sara Oskarsson:

Hoppas här inne finns tillräckligt med prominent folk för att kunna skapa/påverka så att denna samlingsregering kan uppstå.
Troligast kommer vi översköljas av sådana här attentat som i Paris tack vare att nu sittande politiker underlåtit identitetskontroller vid våra gränser. Ett ödesdigert misstag.
Enligt Ryan Mauro från Clarion Project stöder tydligen 42 Milj muslimer IS.
Tittar man på Sverige kan det handla om ca 10.000st och i ökande.
Det är inget man kan bomba bort! Men det finns gott om hederliga muslimer och som ej ens är religiösa och det är bland annat därför som det är ett ödesdigert misstag att man underlåtit rigorösa gränskontroller. Ett jättemisstag. För nu blir det svårt att veta och folk kommer misstänkliggöras och otrygghet skapas av sällan skådat mått.
Den enda vettiga lösningen över huvud taget presenteras av ingen mindre än Donald Trump där han säger att attacken i Paris hade minimerats om folk hade fått ha rätten att bära vapen.

http://edition.cnn.com/videos/world/2015/11/14/donald-trump-paris-attacks-guns-victims-sot.cnn

Han har rätt!
Säg att åtminstone 10st i valfri folkmassa där i Paris hade burit vapen så är det en sanning att det aldrig skulle blivit lika många dödade. Nu fick de plikta med sina liv, En efter en och utan att kunna försvara sina egna liv.
Jag tycker det är skamligt att vi i Europa har sådana här politiker som skär ner på samhällsskydd som vi ju dessutom betalar fullt till. Ringer du polisen idag så kan du få höra att du har köplats nr 67. Därför har Trump en poäng. Nu kanske några protesterar, Ja men herregud mer vapen. Det finns redan över 1 Milj privatägda jaktvapen i Sverige -Som inte orsakar några som helst problem i sammanhanget eftersom det är laglydiga människor som har licens. Och på ett liknande sätt kunde eller borde man ha med försvarsvapen med tanke på vilken fara som våra politiker nu utsatt oss för. Det är inte mer än rätt att kunna få försvara sitt eget liv. Det skall vara en mänsklig rättighet. Det torde dessutom kraftigt minska terroristernas incitament.

#70 - - Elfyma+:

Re #64 Göran.
Ja, Göran Persson stal i storleksordningen 256 miljarder av pensionspengarna för att rädda de offentliga finanserna.

Men när ekonomin blev bättre var det ingen regering och ingen politiker som på allvar krävde att de lånade pensionspengarna skulle återföras till pensionsfonderna. Ingen kan därför svära sig fri från ansvar för sveket mot pensionärerna.

I stället vill dagen politiker, främst de rödgröna, hitta sätt att konfiskera eller rekvirera ännu mera AP-fondspengar, för att finansiera än det ena, än det andra favoritprojektet, från upprustning av illa skötta fastigheter i miljonprogramsområden till byggande av vindsnurror, solpaneler, järnvägar och nu senast bostäder till emigranter från världens alla hörn.

Vet inte om Göran Persson har en annan inställning än dagens rödgröna regering, men han är realist och tuff nog att kunna vända på skutan innan vi går på grund- eller på isberget.

#71 - - Marianne:

Vem menar Lars startade "kriget" den 11/9-01? Det är för mycket fakta som tyder på att de attackerna var en "false flag". Just för att få en anledning att gå in i både Afghanistan och Irak. Vad hade dessa länder med attacken att göra? Nästan alla "kapare" kom från Saudi Arabien.
Skyskraporna rasade i fritt fall rakt ned i sina egna källare - Precis som med kontrollerad rivning, då man spränger bärande konstruktion. Här finns hur mycket material som helst.
Jag har inget till övers för terrorister, men väst har betett sig otroligt korkat och egoistiskt i Mellanöstern, allt för att få billig olja som ska betalas med dollar.
Det är ganska enögt att påstå att det bara är "de andra" som bråkar.
Som statsminister är helt klart någon ur SD partitopp den mest lämpade. Karlsson verkar lugn på rätt sätt. Att ta någon "gammal inövad ur ordern", är inget som vi vanliga får någon glädje över. En sådan kommer bara springa i IMF:s ledband och öka våra skulder, tills demokratin är ett minne blott.
Vi måste ha en person som ledare, som står upp för Sverige som nation och svenskarna som ett folk. Annars är det ändå kört för detta landet.
Land skall med lag byggas. Det är kulturen som är kittet och folket som är byggstenarna. Annars rasar bygget. Mångkultur har aldrig fungerat, det leder till splittringar och uppdelning i mindre länder.

#72 - - Hans:

Sverige måste överge vänstern och marxismen för att kunna räddas, Jesus är alla gånger bättre än Marx, svenska folket har bedragits i närmare 50 år.

Andliga värden och etisk fostran bör vara vägledande och viljan att kämpa och slåss utvecklas, den som vill försvara sig måste även vara beredd att dö.

Jimmie Åkesson är överlägset bäste partiledare, men ingen vill samarbeta med honom, dessutom är han lite för snäll.

Håller med Lars Bern om att det vore bra med en äldre person, men tror inte på någon socialist.

Socialism är per definition en flykt från verkligheten.

Konsernvatismen är den ideologi som är bäst förankrad i verkligheten, inte populär i Sverige.

Tyvärr finns det ingen Viktor Orban.

#73 - - Göran:

Re 70# Elfyma+

Göran Persson rädda inte statsfinanserna. Det var pensionärerna som gjorde det.

Hur kommer det sig att de offentliga finanserna måste räddas hela tiden? Hur kommer det sig att inte Göran Persson stoppade in de som var skyldiga till de dåliga finanserna i fängelse?

#74 - - EVA:

Hans Rosling är visserligen läkare och inte politiker men han verkar vara en god organisatör vilket är otroligt viktigt, att göra rätt ska vid rätt tillfälle. Han hjälpte till att organisera arbetet vid ebola-epidemin i Afrika, även om han kom in i det hela lite sent. Han har stor internationell erfarenhet och verkar ha både hjärta och hjärna. Han verkar dessutom vara respekterad i de flesta läger. Att reda ut det kaos som råder i Sverige, EU och snart hela planet - hur ska det gå till? Det måste vara personer av Hans Roslings typ som man lyssnar på.

#75 - - knutas:

Jag föreslår Julia Ceasar som rikskansler och Jimmie Åkesson som uppstädningsminister.

Håll alla stofiler och klossar borta från Sveriges framtid. Eliasson m fl. Huva, vad hemskt om de skulle få mer och inte mindre inflytande, dessa förfärliga och farliga globalister.

#76 - - EVA:

#74 Insåg just att ett gästinlägg tidigare tog upp att Hans Rosling inte har "bekänt färg" i klimatfrågan. Vet inte vad det beror på, taktik kanske? Han kanske vet att "klimatbubblan" spricker inom kort - inget att lägga energi på??

Svar: Han tillhör det politiskt korrekta alarmistiska lägret. Av någon anledning gör han inte faktiska observationer på det området.
Lars Bern

#77 - - RättsPatos Småland:

Ovetenskaplig Röstsammanräkning

Inga-Britt Ahlenius 4½
Björn von Sydow 2
Ingvar Carlsson 2
Jan Eliasson 3, men med -14 negativa röster

Övriga nominerade
Finn Bengtsson
Göran Persson
Sven Hirdman
Anne-Marie Pålsson
Lars Bern

Svar: Jag har fortfarande inte blivit övertygad om att inte Jan E är den lämpligaste i den här rollen.
Lars Bern

#78 - - Anders38:

Vet inte om jag läst förslagen slarvigt men det verkar otroligt att inte Mikael Odenberg kommit upp som förslag på ledare ännu. Han kommer givetvis säga nej och det är precis en sådan ledare vi behöver nu. Ingen nu sittande riksdagspolitiker från de 7 etablerade partierna bör kunna komma ifråga, utan de får helt enkelt försöka vaska fram nya kandidater gärna med någon form av kompetenstest. Nu får det vara sluttramsat, mina barns framtid skall inte avgöras av något j-a elevråd.

#79 - - elina:

Jag vill ha en trojka men inte med Eliasson.
Inga politiska stofiler, de har gjort sitt och se hur det gick.
Inga-Britt Ahlenius självklar. Någon som förstår sig på slöseri är nödvändig.

#80 - - Hans:

Tills vidare har Löfven et compani inte ens förstått att bjuda in samtliga riksdagspartiers ordförande, inklusive Åkesson, till en gemensam diskussion om vad som bör göras.

Detta i ett läge när sverigedemokraterna kanske är det största partiet och det enda verkliga oppositionspartiet och Sveriges framtid står på spel!

Det är en tragedi för en demokrati att psykologiskt blockerade och handikappade individer kan finnas i makttoppen och förstöra ett helt land!

#81 - - Roland Gustafsson:

Håller helt med Anders38 ovan om att Mikael Odenberg är en lämplig kandidat. Bättre än HSB. Han har lång erfarenhet och obruten integritet. Tycker nu också det är helt otroligt att han inte nämndes tidigt.

#82 - - Marielle Torgersson:

Jag blir så rädd när jag läser det här 😭

#83 - - Peter Grafström:

Jan Eliason är nog för vek. Vi behöver både stänga gränser och skicka tillbaka många av flyktingarna. Till det krävs nog militär, polis och andra frivilliga som kan ledas av dem så att det blir disciplinerat. Finns ingen anledning att bry sig om stollarna i parlamentet. Det behövs en kupp.
IS är Usas proxiarme i MÖ. I Europa är det västs egna underrättelsetjänster typ Natos Gladio-nätverk som anfaller medborgarna med utnyttjande av muslimer i längst ner i hierarkin. Den sista Parisattacken var inget undantag. Oavsett om det var riktiga dödsfall av den angivna omfattningen eller om det var en andel special effects. Europa är i krig med västeliterna dvs även med en del Europeiska eliter.
Golda Meir's ord: Det finns inga muslimska terrorister - stämmer fortfarande. Usa har avstängningsknappen för krigen=$£€. Vi behöver bara sluta hata oss själva och stänga gränserna mha militär och polis. Och köra ut dem som lurats hit på sistone.
Erkänn att ni inte vill ha det rasblandade Europa som eliternas uttalade planer går ut på. Sluta backa inför dem som kallar det för rasism att inte vilja bli utplånad. Det är inte att hata dem som flyr utan att slå vakt om något fullt legitimt. När världen normaliseras blir vi till större nytta för andra än om vårt eget samhälle raserats.
Irak har totalförstörts av Usa genom lönnmordsskvadroner som framkallat ett falskt sken av inbördeskrig. Usas rika bör betala återuppbyggnaden när de inte längre är starka nog att fortsätta terrorisera. Analogt för Syrien.

#84 - - Christian:

Vi behöver en förmyndarregering och en haverikommission. Odenberg är ett bra förslag som ledare av förmyndarregeringen. Inga Britt A kan väl leda haverikommissionen. Dags för föräldrarna att komma hem och avsluta FF-festen nu.

#85 - - Glenn:

Inga-britt Ahlenius med Lars Barn som rådgivare. Båda orädda och klarsynta.
Blev väldigt imponerad av Lars framträdande på EFN med Lennart Ekdal om "Varför försvinner våra kronhjuveler", Inga-britt Ahlenius härjningar i FN torde ingen ha missat.

#86 - - Hans:

Det försiggår inte bara en kamp mellan patriarkalt religiöst förtryck och demokrati med frihet och jämlikhet utan även en kamp om hur demokratbegreppet ska tolkas.

Etablissemanget i Sverige hyllar ett demokratibegrepp som utgår från värdegrunden, allas lika värde, och som i slutändan mynnar ut i en åsiktskorridor.

Den andra demokratiuppfattningen menar att yttrandefriheten är det väsentliga i en demokrati och anser att den förra demokratiuppfattningen inte är förenlig med verklig demokrati.

I själva verket försöker ju företrädare för värdegrundsdemokratin strypa debatten och därmed begränsa demokratin.

Liberalerna och vänstern i maktetablissemanget är därför motståndare till verklig demokrati eftersom de vill tysta en konservativ och nationell opinion.

Det märks bara alltför väl!

#87 - - Snaphanen:

Håller med # 34 - Johan Westerholm ,
se www.ledarsidorna.se)

#88 - - Roland Guetafsson:

reg 82
Om du blir rädd av att läsa om vilka alternativen ät för svenskarnas framtid innebär det för mig att du tidigare valt de ledare som falskeligen lovat att de hade kontroll på läget och dess konsekvenser för det svenska samhället. Och utan egen analys.
Med 10 000 per vecka ger 500 000 per år som kostar 500 000 000 000, som dubblas varje år. Plus anhöriginvandring som torde dubbla siffrorna.
Nationens undergång på 3 - 5 år.
Är det er strävan?
mvh
Roland Gustafsson

Upp