Reinfeldts misslyckade strategi

 
Idag skriver Per Gudmundsson om välfärdens gräns i Svenska Dagbladet - läs det:
http://www.svd.se/var-gar-valfardens-grans
 
Detta handlar delvis om de fyra moderata kuppmakarnas (under Reinfeldts ledning) strategi att ruinera välfärdsstaten. Det var tänkt att en gång för alla få sossarna att tappa sin bas som statsbärande parti. Denna ställning har ju hela tiden vilat på att det funnits beskattningsbra tillgångar att fördela till valboskapen så att de skulle rösta på S. Om man börjar fördela välfärden till hela världen, så skulle den inte räcka till att köpa den väljarbas som S behöver för att behålla sin maktposition, var kuppmakarnas plan. Sossarna som även vill ha monopol på godhet var ett lättfångat byte, de skulle inte kunna protestera mot den här fördelningspolitiken. 
 
Reinfeldts och de övriga kuppmakarnas misstag var att de räknade med att med en intensiv hatpropaganda kunna hindra missnöjespartier som Ny Demokrati och SD att växa sig starka. Ny Demokratis misslyckande stärkte dem i den tron. När så SD kom in i Riksdagen i valet 2010 kom den första missräkningen. Reinfeldts blinda hat mot SD och ledaren Åkesson skall ses mot denna bakgrund. Där någonstans fick hatet Reinfeldt att tappa omdömet och driva honom till det vansinniga beslutet att liera sig med Åsa Romsons parti genom beslutet att öppna alla gränser. Det gällde att straffa dem som röstat på SD och forcera välfärdsstatens ruin.
 
Nu sitter vi i det här landet med sviterna av Reinfeldts fiasko och SD med 23,3% i senaste opinionsundersökningen är snabbt på väg att bli det största svenska riksdagspartiet. Det Reinfeldt åstadkommit är att ett statsbärande parti (S) är på väg att bytas ut mot ett annat (SD) och moderaterna står där med Svarte Petter. Själv smet Reinfeldt ut bakvägen och struntade på ett skamligt sätt i det ansvar han hade.
 
Det Per Gudmundsson skriver om är några faktorer som kommer att påskynda det oundvikliga maktskiftet i svensk politik.
 
Jag har i flera år nu försökt påpeka att alliansens politiska strategi är totalt kontraproduktiv, den kommer bara att påskynda maktskiftet. Inte förrän de börjar föra en effektiv politik för att försvara välfärdsstaten och begränsa välfärden till dem som betalar för den, kommer man att kunna bromsa detta skifte. Jag tror dock att detta redan är för sent.
Demokrati | Decemberöverenskommelsen, Reinfeldt, Socialdemokraterna, Sverigedemokraterna | |
#1 - - Lars Cornell:



Bra Lars ! Till det kommer en totalt misslyckad energi- och miljöpolitik. Lotta Gröning har mycket pedagogiskt berättat om det skälet till varför SD går framåt så starkt. För den som vill ha god miljö-, bra energi och klimatsans finns det endast SD att rösta på.

www.expressen.se/kronikorer/lotta-groning/energipolitikerna-famlar-i-blindo/

#2 - - Johan Tisell:

Ack så rätt!

Jag har nyligen läs flera olika, t.ex Tullberg, som anser att nationalism (inte nazism) är den fredligaste ideologin och att DEN ENDAST fungerar i relativt homogena samhällen.

Man kan dock undra vad FR skulle vinna på att göra landet obeboligt även för honom själv? I Storgöteborg brinner bilar litet var som helst så det gäller väl - snart i alla fall - även Lidingö och Danderyd?

Sedan en liten korrigering. Redan i dag gäller välfärden de som betalar i viss utsträckning. Sjukpenning och A-kassa utgår bara till dem som jobbat och i viss proportion till inkomst. MEN med alla års utarmning så spelar det väl mindre roll när man kan få socialhjälp istället.

#3 - - Jonas:

Sant, Bra skrivet. Och visst är det för sent.

#4 - - Erik:

Borderlinefeldt kan ha förstört Sverige för lång, lång tid.

Invandringen är i stor utsträckning irreversibel, man kan inte ge folk uppehållstillstånd och därefter raskt medborgarskap (få länder i världen har så lindriga krav som Sverige för medborgarskap) för att sedan trycka ut dem. Lagen tillåter det inte och det är inte särskilt moraliskt heller.

Går utvecklingen verkligen att vända? Måste det gå fullständigt åt h-e innan AKB och andra genier tar rättning?

Svar: Det går aldrig att återgå till det samhälle Sverige en gång var. Men nya makthavare kanske kan mildra skadan.
Lars Bern

#5 - - Göran Fredriksson:

Vägen utför går snabbare än man kan tro. Läs Widar Anderssons ledare idag i Folkbladet. Nu finns det en dom på i underrätt att papperslös som fått avslag på att få vistas i Sverige ändå skall ha rätt att uppbära socialbidrag.

http://www.folkbladet.se/opinion/systemskifte-for-migration-8322220.aspx

Följden kommer att bli att beloppen sjunker och att fattigvård kommer att uppstå igen som ges t.ex. av kristna och andra samfund för sina medlemmar.

Det är kanske en välbehövlig injektion för Svenska Kyrkan som under 1900-talet har avlövats nästan all verksamhet, den kan åter bli relevant för sina medlemmar. Kyrkor och andra samfund har redan rätt att beskatta sina medlemmar och hjälp av skatteverket att driva in dessa.

#6 - - Håkan Birke:

Håller med dig Lars. Reinfeldt är obegriplig.

#7 - - Göran:

Rent ut sagt, är det lite fånigt att peka ut Fredrik Reinfelt som någon form av välfärdsraserare. Det enda han möjligen kan ha gjort är att ha skyndat på det lite grand.

Vill ni ha en frontfigur, sätt då hellre Olof Palme på den piedestalen.

Å andra sidan är välfärdssamhället en totalt löjlig tanke eftersom dess konstruktion bygger på våld eller hot om våld och stöld. Det kan aldrig hålla i längden.

Desto fortare välfärdsstaten kollapsar desto bättre.

#8 - - Folke Lidén:

Ett delat Sverige som successivt monterar ner välfärdsstaten. Ett sönderfallande EU. Ett problem som kallas "Greklandskrisen" men som i själva verket är EUs kris. Ett EU som omfamnar Islam och dess diktaturstater men som söker (nära nog) krig med Ryssland. En socialist i Frankrike och en federalist i EUs ledning som drömmer om Europas Förenta Stater.

"De andra partierna i mitten tappade verkligen väljare: en skrämd medelklass deserterade i riktning mot höger. Och rädslan för att tappa än fler gjorde att partierna kom att agera kortsiktigt och gjorde dem många gånger fega och slingrigt ovilliga att ta ansvar för eller ens fatta de svåra beslut som behövdes för att komma till rätta med krisen. "
Citat ur Peter Englunds essä om Weimarrepublikens uppgång och fall.

#9 - - tipp:

@ Johan Tisell. "Redan i dag gäller välfärden de som betalar i viss utsträckning". Det stämmer om man betonar VISS. Kommuner får en ökande socialhjälpsbörda. Liksom en massa kostsamma problem med en allt sämre skola och sämre åldringsvård. Landstingen får ta hand om allt fler 50-kronorspatienter liksom tandläkarna. Pensionerna ska delas på fler än till dem som betalat.
Det är som Lars skriver allt sämre förutsättningar och i takt med det försämras även tidigare plikttrogna skattebetalare lust att ställa upp för ett land som de inte känner igen.
Som redan framkommit ödeläggs Sverige i rasande takt med klimatalarmist, vindsnurretrams, invandringsvnsinne. För att bli i rik idag ska man vara husrumsleverantör till Migrationsverket. Eller politiker som varje år höjer sina löner med lika mycket som en fattigpensionär får totalt.
Importen av allt fler islamister och omhuldandet av deras lättkränkthet gör att vi kommer att få religiösa oroligheter här inom 25 år. Att utvisa utländska brottslingar blir omöjligt därför att man aldrig tagit ordentlig reda på varifrån de kommer och därför tar troliga hemländer inte emot dem.

#10 - - Sivert Lindqvist:

@Erik, ABK, geni? Hon fortsätter Borderlinefeldt's för Sverige destruktiva och förstörande politik. Hon är tillsatt för att hon förstår inte bättre.

Enda vi har och hoppas på är ett nyval och att SD får ta över resterna. Detta för att kunna konstatera om de kan rädda vad som räddas kan.

#11 - - Per Svensson:

Tja, Reinfeldt är ju ett avslutat kapitel, och snart kan vi också lägga Anna Kinberg Batra till hand-
lingarna.

Men det värsta är, att stollen Löfven fortsätter i
samma hjulspår som Reinfeldt, och det har hans
väljare börjat få klart för sig. Löfven begriper
uppenbarligen inte varför S rasar och SD stiger.

Skulle inte bli det minsta förvånad om S rasar
ner till 15-20 %...frågan är, om S någonsin har
haft en så obildad, tafatt och handlingsförlamad
partiledare?

#12 - - Björn i Bromma:

Efter den substanslösa trianguleringspolitiken och efterkommande mentala kollaps så måste man säga att det hela är ett fiasko.
"De vida viddernas man" Reinfeldt skall nu sommarprata i radio 13 augusti.
Vad skall han prata om? Fiaskot? Samma obegripliga mantra som delorsakade fiaskot? Hur man anlägger, finansierar och försörjer 5 st nya Norrköping mitt i de Norrländska djupa skogarna?
Eller blir det till att referera en gammal fotbollsmatch...

#13 - - Anders Rydén:

En tumregel jag har är att varje beslut eller strategi en politiker driver kommer de med mycket hög sannolikhet att förvärra situationen.
Det bästa kanske vore om SD fick regera lite, ta lite ansvar.
Då kanske de inte skulle vara så populära längre?
Den strategin verkar hitills ha fungerat mot Miljöpartiet ;-)

Svar: Det ligger mycket i det du säger. Om alliansen släppte sin SD-beröringsskräck och störtade vänsterregeringen för att sedan regera med SD-stöd skulle ju SD:s politik utsättas för verklighetens prövning och då blir nog debatten mer balanserad.
Lars Bern

#14 - - Tom Dahl:

Den som inte är oroad av den samhällsutveckling vi nu beskådar besitter inte förmågan att kunna göra en enkel konsekvensanalys.

Importerar man mellanöstern/nordafrika i 100.000 tals per/år så får man också mellanöstern/nordafrika. Kaoset i Malmö är bara början av vad som komma skall.

Den skada som Reinfeldt orsakat vårt land ter sig mer och mer som helt irreparabla. Han försvann med svansen mellan benen när han förstod att välfärdssamhället snart kommer att braka samman.

För mig är det en gåta att Alliansen överhuvudtaget, framförallt (M), har en endaste väljare kvar. Verklighetsfrånvaron hos dessa måste vara av gigantiska mått.

Tack Lars för dina kloka ord. Hoppas bara att fler och fler kan göra korrekta analyser av det allvarliga läget.

#15 - - Svante1:

Förrädaren Reinfeldt har förrått Sverige och speciellt Moderaterna. Kommer aldrig nånsin att rösta på moderaterna sen 2006.Usch och fy!!

#16 - - Anders Lindfors:

Fredrik Reinfeldts politiska gärning kommer med viss tidsfördröjning att betraktas i samma historiska kontext som norrmännen granskade Quisling, som en förnekare/förrädare av grundläggande nationella värden. Då Reinfeldt inte ansåg att sådana värden existera överhuvudtaget, fanns det heller enligt denne inte något fog för att prata om kulturella skillnader mellan Sverige och Syrien. Vi går mot ett förmedeltida religiöst mörker på grund av denne våldsamt felkalkylerande medelmåtta från Täby.

#17 - - Fredrik J:

Det är intressant att notera att många debattörer och politiker tycks utgå ifrån att de s k traditionella partierna är någon sorts "naturlag" i den bemärkelsen att det är de enda partierna som egentligen kan regera.
Den attityden poppar upp även här. Jag vill snarast påstå att de s k etablerade partierna har mist förmågan att ta ansvar för landets långsiktiga sammanhållning och riktning. Problemet är snarare ideologiskt än att det rör plånboksfrågor eller procentsatser.

Det är uppenbart att både alliansen och sossarna har förlorat sin identitet i den otydliga mångkulturalismen. Man har dessutom snarare betett sig som folkuppfostrare än de representanter för folket man valts som. Den representativa demokratin är i Sverige repressiv.
I åtskilliga andra länder regerar politiska partier, själva eller med andra, som har en migrationspolitik som SD och som också rymmer nationalistiska strömningar.
I Sverige blir det alltmer trängande behov av att våra folkvalda vågar ha ryggrad och gör en totalreformering av migrationspolitiken. Men eftersom den egna identiteten är vilsen saknas förmågan. Både alliansen och sossarnas politik har utsatts för "verklighetens prövning" och visat sig stå fullständigt handfallna i flera viktiga frågor som försvar, migration och islamism.

Det är illa med apatiska barn men värre med apatiska politiker!

#18 - - Josef Boberg:

"Inte förrän de börjar föra en effektiv politik för att försvara välfärdsstaten och begränsa välfärden till dem som betalar för den, kommer man att kunna bromsa detta skifte. Jag tror dock att detta redan är för sent."

Lars - det tror ej jag - och om varför på min URL-adress.

#19 - - Fredrik:

F Reinfeldt hade givetvis inga ambitioner om att ruinera välfärdsstaten.
Snarare är artikelförfattaren inne på något annat; nämligen Reinfeldts(och inte minst regisören för det hela Per Schlingman) och "nya moderaternas" taktik att bryta socialdemokratins makt genom att ta vänsterväljare.

Taktiken gick ut på att bedriva en traditionell borglig ekonomisk politik, sänkta skatter etc, inte minst till låginkomsttagare. Detta behåller borgliga röster samtidigt som det lockar en och anan röd låginkomstatgare att få mer i plånboken.
Men, detta räcker inte för att vinna tillräckligt många vänsterväljare, det var bevisat sedan tidigare.

Det nya med "nya moderaterna", var att man skulle dubba vänsterns syn i värderingsfrågorna till sanning. Man skulle instämma i vänsterns samhällsanalyser i värderingsfrågorna, instämma i feminism, lyfta upp "allas lika värde", synen på nationen, synen på familjen, synen på könen, synen på den inhemska kulturen, synen på statens roll som ledande i att skapa nya "rätta" människor vilka skall bekänna sig till dom "rätta" (vänster)värderingarna. Allt detta skulle dubbas från vänstern.
Således slängdes alla konservativa drag ut.

Man skulle alltså bli ett vänsterparti, men som bedrev klassisk liberal ekonomisk poltik.
Detta skulle bli medicinen att vinna vänsterväljare, bryta Socialdemokratins dominans och tilldelas makten.

Det gick bra till en början, väljarna strömmade in, inte minst från S och de andra socialliberala partierna, och M gjorde historiskt starka val 2010 och 2014. Sammarbetet med Mp i migrationsfrågorna, och hela västvärldens mest generösa asylregler var endast en naturlig del av vänstervridningen i värderingsfrågorna(även om föraktet till Åkesson också sannolikt spelade in).

Till slut sprack det dock när det började gå upp för allt fler av partiets konservativa väljare att M blivit rakt igenom anti-konservativt. Det i praktiken enda kvaravarande konservativa partiet var socialkonservativa SD.

Reinfeldt hade aldrig några visioner om att riva välfärdsstaten. Snarare blev massiv asylmigration och hela västvärldsens mest generösa asyllagar en naturlig utveckling i och med vänstervridningen i värderingsfrågorna.
För om målet vore att riva välfärdsambitionerna så borde givetvis den nya vänsterregeringen, som ju inte vill riva välfärdsambitionerna, ända kurs i invandrigs och migrationspolitiken.
Men det är ju precis samma linje som förs där som med Moderaterna vid rodret.

F Reinfeldt och "nya moderaterna" dubbade den postmarxistiska vänsterns "värderings-ideologi" till sanning.
Därav den förda politiken i dessa frågor. Hela västvärldens per capita i särklass mest omfattande asyl och anhöriginvandring upprätthålls fortsatt endast av just värderingsskäl.

#20 - - Erik:

http://www.riksdagen.se/sv/Dokument-Lagar/Forslag/Motioner/mot-200102Sf333-Fri-invandri_GP02Sf333/?text=true

#21 - - Cosmik Debris:

Om Reinfeldts ambition var att ”rädda världen” har han misslyckats. Och jag är övertygad om att det inte heller var hans avsikt. De som den mannen släppt in i Sverige är endast en rännil av alla som behöver ”räddas”.

Om däremot Reinfeldts ambition var att splittra landet och krossa välfärdssamhället har han lyckats.

Då återstår endast det faktum att Reinfeldt är en ond man som hade en dold agenda.

Det verkar som fler kommit till den insikten.

#22 - - lensof:

Den värdfärdsstat som vi växte upp i har redan raserats. Den välfärd som finns kvar är ofta korrumperad, nyckfull och dåligt organiserad. Kvar finns ett samhälle som kan tyckas rikt men som vittrar under ytan på grund av inkompetens, laglöshet och likgiltighet.
Reinfeldt kallade detta ett intressant experiment; jag vill hävda att en människa som tycker det är intressant att utsätta andra människor för experiment saknar något fundamentalt. Mannen är en gåta och är inte mer värd att lyssna på än vilken galenpanna som helst.
Utvecklingen i landet bäddar inte bara för ett maktskifte utan även ett systemskifte. När tillräckligt mycket framstår som helt omöjligt att rätta till så kan viljan vakna att få ledare som med kraft kan få ordning och reda. Vår demokrati står då på spel.

#23 - - Bengt:

Många bra inlägg och egentligen ganska självklara. Jag pratade redan innan valet med några SD:s valarbetare och jag tyckte dom skulle sända tackkort till Reinfeldt och Ullenhag för för med samarbetet med MP var dessa två SD:s deras bästa kampanj arbetare för att se till att dom skulle öka i valet. När sedan Reinfeldt sade att han sett Sverige från ovan och sett att det fanns gott om plats i landet förstod man vilken begåvnings resurs han var. Titta på Malmö t.ex den stan skulle gå i konkurs på en em. utan skatteutjämningsbidraget Här finns folk i överflöd, visserligen inga jobb, men full fart på sjukhusen och inom polisen. Våra politiker tror fortfarande att polisen kan städa upp i den röra som dom ställer till med. PS flugit över Sahara, också ganska glest befolkat

#24 - - Cosmik Debris:

@ #19 - 2015-07-29 20:28:00 - Fredrik:

”För om målet vore att riva välfärdsambitionerna så borde givetvis den nya vänsterregeringen, som ju inte vill riva välfärdsambitionerna, ända kurs i invandrigs och migrationspolitiken.”

Där tror jag du har fel. Reinfelds ”öppna era hjärtan”-tal är inget annat än ett cyniskt och högst medvetet sätt att tvinga Löfven att bedriva samma skadliga invandringspolitik som alliansen fört. Att ändra kurs visste Reinfeldt att Lövfen inte hade modet att göra. Det talet är en uppvisning i falskhet och ondska.

Löfven fortsätter således att rasera den svenska välfärden till Reinfeldts förtjusning. Det viktigaste för det socialdemokratiska toppskiktet är i nuläget endast att berika sig själva på svenska folkets bekostnad och etablera makten efter lång bortavaro. Stefan Löfven vet att det endast är en tidsfråga innan allt brakar samman om inget görs (stänga gränsen).

Frågan är när han vågar ta det (lucia)beslutet? För det MÅSTE tas förr eller senare.

Helst förr!


#25 - - Anonym:

Jag tror ej Reinfeldts agenda är särskilt dold som det uttrycks ovan. FN:s flyktingkommissarieplats i Geneve är ledig inom kort. Nuvarande innehavare har suttit på posten i tio år. Det är naturligtvis den välavlönade topppost som Reinfeldt siktar på. Han meriterar sig genom att vara flyktingvänlig.

#26 - - Georg Gustavsson:

Han hade ju skrivit en bok om att välfärdsstaten var omöjlig. Han ville troligen bli berömd med att få rätt i det han skrev. Till detta försökte han medverka aktivt under sin tid som statsminister.
ALDRIG förr, Har så få, Förstört så mycket, För så många.
-Och det misslyckades dessutom. Då stack han.
Karln borde åtalas för trolöshet mot sitt folk.

#27 - - Marcus:

"We can integrate all races and religions, except islam"

Är ett tankeväckande citat från grundaren av det moderna Singapore.


Referens:
Hard Truths to Keep Singapore Going
Lee Kwan Yew
Publisher: Straits Times Press
ISBN10: 9814266728 ISBN13: 9789814266727

#28 - - Tomas:

TACK!
En analys mitt i prick...

#29 - - Tomas:

Nedmonteringen har börjat:
http://www.kristianstadsbladet.se/debatt/var-ar-hennes-pengar-som-hon-har-betalt-in-under-livet/

#30 - - Tomas:

"Sverige är inte rustat för en stor invandring (...) vi går mot en situation där kommunerna inte kommer
kunna att hantera invandringen, därför att dom inte kommer kunna klara bostäder och arbete åt invandrarna."
"Oerhört komplexa frågor och väldigt lätt att tänka fel. Dessutom finns det väldigt mycket låsningar.
Man kan inte tänka klart på det här området utan att lämna den politiska korrekthetens box.
Utanför boxen blåser det naturligtvis men det är det inget fel på."
– Ett rikt land som Sverige med nio miljoner invånare i en värld med många miljarder fattiga
kan omöjligen ha fri invandring. De måste ha restriktiv invandring. Och den måste vara ganska restriktiv om man ska skydda löner och välfärdssystem i rika länder. Det är fullständigt ofrånkomligt, sade Lindbeck.
– Redan Gunnar Myrdal insåg det för många år sedan när han skrev att välfärdsstaten är ett nationellt projekt. Och med det menade han att de förmåner en nation lyckas skaffa genom att ha en framgångsrik ekonomisk utveckling i hundra år kan man inte erbjuda resten av världen utan att våra system går omkull. Assar Lindbeck

#31 - - Erik:

Lars, jag delade detta inlägg på Facebook. Som inledning kopierade jag din slutkläm "Inte förrän de börjar föra en effektiv politik för att försvara välfärdsstaten och begränsa välfärden till dem som betalar för den, kommer man att kunna bromsa detta skifte."
En väns kommentar är bl a "Vilka är det som betalar och vilka betalar inte? Gäller det även personer födda i Sverige?".
Har du möjlighet att förtydliga vad det handlar om?

Svar: Vad jag menar är de svenska skattebetalarna som kollektiv har betalt skatt för att få välfärd och trygghet. Självklart räcker inte lilla Sveriges skattebetalares skatter för att erbjuda välfärd åt en hel värld.
Lars Bern

#32 - - lensof:

#30
Visst är välfärdsstaten ett nationellt projekt.
Varje trädgårdsmästare vet att det krävs både möda och engagemang för att få ett gott resultat. Att man håller ogräs och ohyra borta. Samarbete med grannarna är också gynnsamt.
Våra närmast fria gränser kombinerat med en förvånansvärd slapphet och omotiverat högmod från dem som ska leda landet kan inte annat än undergräva alla möjligheter till nationell välfärd.
Något man naturligtvis ser om man vill se. Så frågan är varför så många väljer att inte se. Lever vi kvar i att en svensk tiger och tror att vi kan klara oss med det så som vi gjorde under kriget, är det lättja och rädsla för behöva bemöda sig? Eller finns det en dold agenda....

#33 - - Tavla:

Bra skrivet. Och visst är det för sent.

#34 - - Peter Grafström:

Jag instämmer med analysen att det var möjligheten att sänka S som kan ha lockat Reinfeldt. Men han fick möjligheten genom den bakomliggande och utifrån styrda agenda som också riktar sig mot S-liknande politik. Ty som nämns i kommentarerna här är S-politik ett nationellt projekt. Och globaliserarna är ute efter att avskaffa nationalstaterna för att kunna tillskansa sig hela makten. Vidare innebär den etniska mixen att ideologernas eugeniska principer gör det lättare att bestämma sig för den decimering av människosläktet som är inplanerad. Tål att upprepa att eugenik dvs elitism beträffande vem som ses som värd att existera, hyllades även i Fabian society samtidigt som multikulturell blandning uppmuntrades och sågs som framtiden.
Fabian society var roten till det mesta annat inklusive CFR och RIIA mfl av de inflytelserika elittankesmedjorna som anses styra världen. Det var roten till alla varianter av socialism ofta genom infiltration. Fabian syftar på en romersk taktik att skynda långsamt mot målet i små knappt märkliga steg. Boiling frogs taktiken.
Nato tycks fö också försöka den varianten...
Det vore intressant om en del tidigare borgerliga tänkare i ljuset av de omstörtningar som nu riktar sig mot Europa vågar ompröva sina ideologiska ståndpunkter. Speciellt med tanke på att mycket av det som uppfattats som självständiga politiska rörelser med socialistisk inriktning i själva verket ofta var under inflytande av det angloamerikanska imperiets bakgrundsfigurer med helt andra motiv än det som antogs driva rörelserna i förgrunden.
Det innebär inte att man kan skylla alla enskilda klantigheter hos de tidigare politiska aktörerna på någon mystisk hand bakom kulisserna men det har haft stor betydelse för hur EUprojektet kommit att utveckla sig och även på synen på utbildning som varit mycket skadlig. Tendensen till flummiga ideer kommer från dessa bakgrundsfigurer och var ett målmedvetet sätt att försvaga människors förmåga att ta tillvara sina intressen

#35 - - Just me:

Tack Lars Bern, för att du bloggar och skriver som du gör här!

#36 - - Elfyma+:

Håller (som vanligt) med skribenten.
Välfärden rustas nu ner i rasande fart.
Allt fler kommuner (dock ej Reinfeldts Täby) dignar under trycket av den sociala turismen från allt fler länder.
Hörde idag på SVT-Sörmland att mer än 14 % av hushållen i Sörmländska Eskilstuna, Katrineholm, Flen och Vingåker lever på socialbidrag. TV-inslaget domineras som allt annat i media av bögfestivalen, men inslaget kan ses efter tidskod 2:15.
http://www.svtplay.se/video/3145692/sormland/sormland-31-7-09-10
Hörde i ett radioinslag i förra veckan att rika kommuner som Täby inte vill bidra med skatteutjämningspengar till fattiga kommuner som tar emot många bidragstagare (sk flyktingar). De vill heller inte ta emot dessa "flyktingar" i den egna kommunen.
Reinfeldt är en riktig hycklare som gömmer sig i Täby.

#37 - - Greger:

Reinfeldt har under en mycket lång tid drivits av ett hat mot välfärdsstaten, inte minst när han skrev boken "Det sovande folket":
https://www.youtube.com/watch?v=YRSWN-kcEcY
Reinfeldt är mer nyliberal än klassiskt moderat och har som mål ett samhälle som ser ut lite som USA med privata skolor och privata försäkringar där offentligt finansierad välfärd endast blir något för de allra fattigaste. Det enda sättet att nå dit är att slå sönder folkhemmet genom att medelst massinvandring överbelasta välfärdsstatens samtliga delar. Pricken över i:et blir att socialdemokraterna står vid rodret när deras egen samhällsmodell fallerar. Det var därför alliansen "förlorade" valet, det var därför Borg och Reinfeldt försvann och det är därför vi har DÖ.

#38 - - Visionären:

Behöver inte läggas ut ngn lång text ang. den landsförrädaren. Han ville knäcka sossarnas maktimperium. Spelade ingen roll, att det blev på svenska folkets bekostnad. Det sket Reinfeldt och hans anhang högeligen i. De behöver inte ta konsekvenserna. Vi som bor i nogo-zonerna där handgranater och skottlossningar hörs dageligen, har bara ett att säga till Reinfeldt. Var jävligt glad att jag med största sannolikhet inte kommer råka dig personligen.

#39 - - Lennart Bengtsson:

Om välfärdssamhället krackelerar efter en medveten medicinering av Reinfeldt är jag rädd att jag underskattat hans intelligens, men han kan ju å den andra sidan ha haft sådana rådgivare. Att medicineringen kommer att få "avsett"resultat är dock ganska klart. En svensk tragedi där ett välfärdssamhälle snabbt förstörs som det tog ett sekel att bygga upp. Om det fanns någon självbevarelsedrift hos de andra DÖ partierna borde de handla snabbt innan allt definitivt är för sent. Det blir inget angenämt eftermäle de kommer att få och det blir andra som kommer att skriva historien.

#40 - - Samuel af Ugglas :

Låt Sverige Demokraterna punktera den socialistiska varbölden!

#41 - - lensof:

#37
Kan en person som när ett sådant hat vara helt frisk?
Det är strategiskt mycket skickligt intill djävulskt att lyckas med att rasera en uppbyggd välfärd och dessutom få dess förkämpar att framstå som ansvariga.
Att "förlusten" av valet var välplanerad bekräftas de mycket märkliga uttalanden som spreds i slutspurten samt att AKB mer har rollen av buktalardocka än något annat. Någon annan verkar styra hennes agerande.
Det hela är som sagt skickligt intill djävulskt, men är det friskt...
Kan det vara en anledning till att så många som är satta att styra tycks vara helt handlingsförlamade?

#42 - - Samuel af Ugglas:

Skall vi kanske hylla Reinfeldt som den som tvingade oss att avslöja den socialistiska välfärdsbluffen och pålägger Sverige Demokraterna att städa upp i sophögen?
Det senaste är att Batra vill att svenskarna skall dö i AID´s!

#43 - - tipp:

Enligt DN 30 juli anses provet för att bli antagen till försvaret för svårt för utlandsfödda. 8% av svenskar klarade det inte. 24% av de utlandsfödda. Mig förefaller problemet enkelt att lösa. Lägg ner svenska försvaret helt och hållet. Anfalls Sverige kan vi köpa försvarstjänster från Afrika och Asien där det är ett lägre löneläge.
Och så länge Margit Wallström ryter så vågar nog inte ryssarna ge sig på oss...

#44 - - Roland Gustafsson:

Reinfeldt blev varnad för att hans extrema vänstervridna invandringspolitik skulle stöta bort konservativa väljare. Hans svar var att de i alla fall ändå inte hade någonstans att gå tycker jag vittnar om hans svårighet att sätta in sina tankebanor i det stora hela och han lät sitt hat mot motståndare, i detta fall SD, fördunkla sitt omdöme istället för att göra en riskbedömning.
Han ville genomdriva sin vilja och la säkert mycket tid och energi på att försäkra sig om det. Hitintills hade han lyckats i MUF och senare i M med partiledarvalet och nu skulle en novisch i politiken sätta krokben för hans uträkningar? Klart hans hat tog överhanden i besluten. Och han la skulden på svenska folket som skulle bestraffas med obegränsad invandring med hjälp av Mp. Hans oresonlighet drev sedan bort vapenbröderna Littorin och Schlingmann. Till slut tackade också frun för sällskapet. Det senare menar många insatta i forskningen på psykopater är ett säkert tecken på att osäkerheten på sin roll

#45 - - Björn i Bromma:

Det finns gott om lik i den Reinfeldska garderoben. Se tex :
cavatus.worldpress.com/2015/05/27/you-make-war-we-get-the-refuges.

#46 - - Eskil Fredriksson:

Jag blir alltid lika glad när någon formulerar mina tankar på ett bättre sätt än vad jag själv kan. FR är själva urtypen för en maktmänniska och går man emot den typen av människor skall man bestraffas eller helst omintetgöras.

#47 - - Roland Gustafsson:

Här är ett M-lik till http://www.dn.se/debatt/ta-medborgarskapet-fran-kriminella-invandrare/
från februari 2009. 18 månader innan valet fick de moderata väljarna besked på var M stod i invandringspolitiken. Trodde dom.
Det var inget Fredrik Reinfeldt bett om ursäkt för.
Förmodligen gratulerade han sig själv till Ms valresultat istället. Han brydde sig uppenbarligen inte om vad resultatet skulle bli 2014.

#48 - - Magne:

Känns det verkligen som vi försvarar någonting? Vi försvarar ett samhälle där integration i stort sett är omöjligt eftersom andelen invandrare i förhållande till etniska svenskar gått upp emot 30 %. Det ser inte ut att ljusna 2018. M+S bildar regering om SD kommer upp i 30 %. Vad hoppas vi nationellt sinnade på? Att 2022 kommer minsann SD få lite makt, kasta lite tärning och kunna stävja otryggheten, t.o.m. ordna bostadsbristen på några år?

Vi ska fortfarande genomskåda etablissemangets tafatta försök att få oss svenskar till en minoritet som inte har något inflytande över landet alls. Den vägen kan alla som kämpar för ett tryggt och välmående Sverige ta. Vilken väg det är, det är upp till dig. Men att ty sig till etablissemanget tycks lönlöst. Ibland undrar jag om Staffan Danielsson i Centerpartiet verkligen håller med Annie om "40 miljoner" i Sverige om några år, där vårt folk och kultur är ett minne blott. Kanske han bara ibland får en sund inställning att Annie nog inte riktigt är nykter när hon talar? Hursomhelst är poängen att han kan bedriva sin agenda trots att han är Centerpartist.

Man måste försöka bedriva sin egen politiska idé, den man tror på. SD är ett parti som stoppar invandringen. Att de är den absolut enda oppositionen är bara beklagligt. Det bevisar enbart hur långt Sverige gått i frågor om HBTQ, mångkulturalism och fri rörlighet. Och hur långt ifrån vi är från nationalkonservatism och en välfärdsstat byggd på nationellt intresse. Sverige är globalismens skämt, där "humanitär Stormakt" får symbolisera detta.

Upp