Om klimatskräcken

Domedagsprofeten och charlatanen Johan Rockström har nyligen sommarpratat och gjort sitt bästa för att spä på klimatskräcken i landet. Rockström framställs i vänstermedia (de enda gammelmedia som finns) som klimatforskare, vilket han inte är. Han är agronom och har en rent politisk professur av ringa vetenskapligt meritvärde. Som motvikt har landets mest vetenskapligt meriterade klimatforskare professor Lennart Bengtsson skrivit följande för att lugna de som låtit sig skrämmas av Rockström:
 

Den märkliga uppfattningen att holocene var en idylliskt tid ur klimatsynpunkt gäller bara om  vi jämför med istiderna. Dagens alla "extrema" väderhändelser är knappast extrema i ett längre perspektiv utan är en följd av människors och medias korta minne och bias.  Den allra senaste orosmolnen har gällt skogsbränder och det svenska dricksvattnet där en obönhörlig föreställd, men ännu ej inträffad, klimatändring driver landet till förtvivlan! Vädret under 1800-talet var knappast harmlöst to say the least! Det som har hänt under de senast tvåhundra åren är den mycket snabba befolkningsökningen men också för ett stort antal människor väsentligt förbättrade levnadsförhållanden. Detta glöms ofta bort.  Detta har medfört diverse  nya miljöproblem vilka dock gradvis håller på att bemästras. Ingen oroas längre för sur nederbörd samt fisk- och skogsdöd inte heller för något ozonhål.

 Media gör allt för att skapa intrycket att vädret har blivit värre och därmed miljön  sämre men noggranna studier visar att så inte  är fallet. Ändringen i jordens strålningsbalans har ändrats något genom förhöjda växthusgaser men klimateffekten är hittills ringa och i de flesta fall knappast märkbar mot bakgrund av naturliga väderhändelser. Det finns all anledning att tro att de omfattande arbeten som äger rum inom energisektorn kommer  inom några decennier att  börja minska koldioxidutsläppen och göra de långsiktiga skräckscenarierna om jordens klimat och väder obsoleta. Det enda system som kan hantera denna utmaning är det öppna samhället och det sämsta systemet är det totalitära samhället som lätt drivs fram om fantasifulla skräckscenarier utan solid vetenskaplig substans får dominera i samhällsdebatten och biter sig fast i människornas föreställningsvärld. Detta borde om något dagens "undergångsprofeter" tänka på.

Lennart Bengtsson

Hållbar utveckling | Klimatmarxismen, Rockström, klimatförändring | |
#1 - - Tomas:

Eliten vill skrämma oss till underkastelse. Till slut går vi med på vad som helst..

#2 - - Peter Stilbs:

Väl talat, tack Lennart & Lars

#3 - - sven svensson:

Hörde lite av "sommarpratet" Johan Rockström pratade om regnskogar till exempel.
Vad jag läst rörande de regnskogar som hittills försvunnit (ganska stor areal på Borneo till exempel) är att de skövlats för att till exempel skapa råvaror, palmolja, för biodiesel (SIC!) .
Ett annat exempel är det "hållbara" vattenkraftverket i Amazonas.

Väldigt lite regnskogar har, ännu, slutat växa på grund av förhöjda koldioxidhalter tvärtom faktiskt.
MEN den goda och miljövänliga rörelsen har gjort stora irreversibla ärr på dessa marker.

Är det OK att förstöra miljö för att vara miljövänlig medan att förstöra miljö för att rädda liv inte räknas . . ?

Antingen är miljörörelsen hycklare eller medlemmar i en orkester med bara självspelande pianon . . eller både och!

#4 - - L.A. :

Ämnet "extremt väder" känns inte direkt nytt för media.

Här är en artikel från Sundsvalls Tidning lördagen den 21 januari 1888.

http://runeberg.org/sundtidn/1888/0036.html

OT. Undrar om Herr Lundahl hämtade ut sitt bord....

#5 - - tipp:

När vi var unga grymtade vi över de gamla. De var så förstockade och åderförkalkade att den inte kunde ta till sig något nytt. I dag förefaller ungdomen (den under femtio eller så) förstockad. De har förmodligen fått för mycket sockrat godis så att deras hjärnor plackat igen i förtid. Som goda troende följer de sina husgudar Al Gore och Johan Rockström, påven och vår ärkebiskop. De är så rädda för skärselden i den nya tappningen.
För övrigt såg jag en rovdjursforskare hävda att isbjörnarna inte har några problem när isarna smälter. Det är när isarna lägger sig som isbjörnarna har svårt att finna rov.

#6 - - svitjod2000:

Johan Rockström tillhör väl de odugligas skara då det finns pengar att tjäna på denna klimatbluff. Många "forskare" bygger sina karriärer på att vidmakthålla klimatbluffen vid liv för att finansiärerna betalar. Om/när finansiärerna hittar något annat de anser fördelaktigare att stödja för sin agenda är det slut med klimattramset, men för att övergå i något annat allvarligare hot.

Vi vanliga måste ständigt leva under galgen för att vara lättledda och villigt betala vad det kostar (i extra skatter och avgifter) för att köpa oss lite säkerhet. Rena maffiametoder således. Kvlitéten på SR P1 sommarpratarprogram är numera så dåligt att det skär i öron, själ och hjärta att lyssna på sådant dravel.

Den svenska skolan av idag verkar generera fler och fler antiintellektuella kvackare till forskningsinstituten. Eller är det politiskt färgade forskare vi får i gammal öststatsanda?

#7 - - Bengt Söderberg:

Bra igen, Lennart

#8 - - Börje Gustavsson:

Lars Bern du skriver "Han är agronom och har en rent politisk professur av ringa vetenskapligt meritvärde."
Det värsta är att han trots sin agronomutbildning är totalt värdelös även inom odling, odling som dessutom är det viktigaste som människan kan ägna sig åt, hur ska vi annars kunna överleva!?

#9 - - Björn i Bromma:

För ett antal dagar sedan fick vi veta av världsledande solforskare att det är på gång en ny "lilla istid" om ca 15 år motsvarande den som var 1645-1715 pga betydligt lägre solaktivitet.
Nyheten måste ha kommit som en ren chock för Rockström & Co.
Aktuell artikel finns att läsa på www.independent.co.uk/enviroment/

#10 - - Folke Lidén:

Visst hopp finns. Såvitt jag förstår börjar Ryssland, Kina och Indien att betrakta vissa miljöorganisationer ungefär som terroristorganisationer?

#11 - - Tallskog:

Lyssna på Lord C. Monckton -
han beskriver briljant det maktpolitiska syftet bakom tjatet om klimatförändringarna:

http://www.youtube.com/watch?v=f83IkXNfu0M

#12 - - regnskog:

sven svensson
"Väldigt lite regnskogar har, ännu, slutat växa på grund av förhöjda koldioxidhalter tvärtom faktiskt.
MEN den goda och miljövänliga rörelsen har gjort stora irreversibla ärr på dessa marker. "

Visst har du rätt att växter växer mer. Samt får jag godkänna vad du säger i det globala sammanhanget. Den "miljövänliga rörelsen" har åstadkommit mycket i att förstöra miljön då de levererat fel rapporter. de har levererat vad de har betalats för inte en tanke på miljön. så där har du rätt att de har förstört miljön då de har förfalskat sina rapporter. de var betalda för att forska fram beställda resultat. de är inga som bryr sig om miljön. de kan närmast betraktas som politiker. vi idag kan inte lita på varken sig politiker eller "vetenskapsman" inom området miljö.

#13 - - niklasp:

Lars Bern. keep up the good work. eller hur man nu stavar. Vill bara Tacka Lars Bern för allt du har gjort för oss medmänniskor. Du om någon har hjälp mååånga till att förstå att inte självklart ta vanliga pappersmedier som sanning. Det är något jag högaktar. Du vill människor väl och det kommer vi aldrig glömma bort.

#14 - - torbjörn lindskog:

Det är inte klokt hur väl de lyckas marknadsföra sin vänsterpropaganda genom att totalt kontrollera Sveriges Radio/TV.

Man selekterar vänstersympatisörer och låter dem tala. Undantagsvis stoppar man in någon neutral människa för att lura oss att de är "oberoende". Den oberoende publika kanalen!

Det värsta är att de nog tror att vi saknar förmåga att tänka.

Torbjörn

#15 - - Gert B.:

Nu hörde jag inte Rockströms domedagsprofetior, för det förmodar jag att sommarpratet handlade om. Det räckte att höra P1-medarbetarens påannonsering av programmet. Vidrig propaganda från SRs sida. Rockström är samhällsfarlig på riktigt. Han, och de som ger honom utrymme, riskerar att förgifta våra ungdomars sinnen och helt enkelt beröva dem deras framtidstro. Rockström är oerhört farlig!

Upp