Nättrollen trasar sönder den seriösa samhällsdebatten

 

Jag skrev häromdagen om Integrationskatastrofen. Givetvis dök det väntade påhoppet upp från ett av alla dessa nättroll. Det här trollet uppträder under namnet David Pålsson. Om ni tittar på länken ser ni var han hör hemma politiskt, han gillar alla de vänsterextrema partierna V, Mp och Fi. Han skriver:

Nu är det bevisat: Lars Bern är rasist och har sannolikt smygröstat på SD

Det är sådana här personer som förstör det demokratiska samtalet och skrämmer bort alla karriärpolitiker från att debattera den katastrofalt misslyckade integrationspolitiken. Det ger SD den livsluft som lyfter dem i opinionen.

Trollets skrivning avslöjar även vad de vänsterextrema symapisörerna innerst inne tycker om vårt demokratiska samhällsskick. Trollet tar för sannolikt att jag har smygröstat!

Självklart är det så att trollet tillhör dem som inte gillar väljarnas rätt att rösta på vad de vill och framförallt att de inte skall ha rätt till sin rösthemlighet – rätt att just smygrösta. Den rätten är en absolut förutsättning för ett demokratiskt samhälle och det gillar ju inte de vänsterextrema har vi förstått under den gångna valrörelsen.

Jag behåller min rösthemlighet för mig själv och likaså rätten att öppet kritisera allt som jag tycker är fel i politiken hos alla partier. Jag tänker försvara min och allas er frihet och våra demokratiska rättigheter så länge jag lever. Det är bra att vi vet var vi har V-, Mp- och Fi-trollen.

1 Bibi Lidmalm:

skriven

Käre Lars,
håll ut. Vi - de förnuftiga och gamla nog att veta vad demokrati egentligen står för, måste hålla ut! Du är klok och påläst - alla är inte det i dag.
De bittra, vilseledda och sura får se hur fel de har........

3 Bo Blomberg:

skriven

Visst, trollen förstör mycket av debatten, men vi får ta det onda med det goda. Yttrandefrihet är viktigast, även troll får säga vad dom vill, hur moraliskt djupt sjunkna dom än är. Själv slutade jag för ett antal år sen att skriva under pseudonym, även om jag förstår att somliga kan behöva det (även "icketroll"). Tycker att man ska stå för det man säger, med sin egna öppna identitet. Detta tycker inte troll och därför så tycker jag man kan strunta i deras åsikter, dom har själva devalverat värdet av dem. Men trist är det!

Svar: Vi är helt eniga Bo!
Lars Bern

5 Johan Tisell:

skriven

På samma sätt som valhemligheten är viktig, tycker jag att rätten till pseudonym är viktig. Stefan Lövén kanske vill skriva en insändare. En lokalvårdare i kommunen vill klaga på besparingar, orsakerna kan vara många.

Ett helt annat skäl tycker jag är att med anonyma insändare/kommentarer får man värdera innehållet utan att vända sin kappa efter vinden.

Slutligen är det lättare för Anders Svensson och Lotta Karlsson att sätta ut namn, än för många andra. Vissa namnkombinationer innehas bara av en enda i Sverige, kolla alla lättillgängliga databaser som Ratsit.

Rasist och integrationskritisk är två helt skilda saker, men dagens snuttifierade ungdomar ser inte detta.

Kämpa på!

7 Peter Stilbs:

skriven

Lustigt sammanträffande - jag skrev i år också en artikel om nättroll - för publicering i morse här http://www.klimatupplysningen.se/2014/10/22/kann-igen-vara-internet-troll-en-introduktion/

9 Errbe:

skriven

Framgångarna för SD har naturligtvis många orsaker, ibland sammanverkande sådana. Jag tror att det senaste året har medias agerande varit den viktigaste. De flesta svenskar har en djup förståelse och känsla för vanlig anständighet.

Media förstod inte att varje gång de tog upp järnrören öppnades ögonen på ytterligare några blåögda svenskar, som trott överheten om gott, det som nog varit ett av nationens värdefullaste kapital. De som så förstått att media helt enkelt är oanständiga har plötsligt börjat läsa mellan raderna i sin tidning. Sedan har de pratat med sina vänner och grannar.

Som ringar på vattnet har detta spritt sig bäst i små orter, där det nu finns många exempel på att SD blivit näst största partiet, något som betyder att dess potential i ett kommande nyval kan vara explosiv.

Att de gamla partierna traskar patrullo med vuxenmobbning av representanterna för 13 % av väljarna, har förstärkt reaktionen. Ett par av mina bekanta, moderata kärnväljare, förklarade koncist att de lämnade M den dagen Reinfeldt visade sig djupt oanständig med kommentaren om att en SD-are får finna sig i att få ett hakkors inristat i pannan.

Vi har fått en strid mellan anständiga och oanständiga svenskar.

11 tipp:

skriven

För många människor är det inte enkel fråga om att delta i debatten med namn eller signatur. För en småföretagare är det inte så roligt att tappa halva kundkretsen för att en åsikt torgförsäven om produkterna är fullgoda. Vi ser också att en del anställda råkat illa ut för att ha talat om vad de tycker. Formellt har vi åsiktsfrihet men toleransen för andras åsikter är väldigt liten i hälften av befolkningen. Det handlar förstås inte om att anamma andras åsikter, bara tolerera dem. Värre kommer det att bli då den islamska befolkningen ökar och politiker, präster och proselyter kräver att andras tro inte får "kränkas".
En annan sida när det gäller namn/signatur är att många som kräver namn ofta sitter med trygga välbetalda anställningar och riskerar ingenting. Det blir också lättare för dessa att angripa en person än personens åsikter. Vi ser det tydligt i klimatdebatten och den politiska debatten. Vissa debattörer uppträder för övrigt mer eller mindre som troll fastän de skriver ut sitt namn därför att de har vänkretsen i tidningar och TV bakom sig.
(För övrigt är "smygröstning" ett roligt ord som berättar mycket om personen som anför det.)

13 Maria:

skriven

Ja, att vänta till två timmar innan partiledardebatten med att släppa nyheten om Åkessons nätspelande (uppgifter som kom varifrån då?)var kontraproduktivt om man nu ville avskräcka folk från att rösta sd. Tvärtom vann nog sd tiotusentals röster på det.

15 Mats:

skriven

Nu är det väl så att du skulle bli utkastad av alla övriga partier. Trist.

Svar: Inget problem eftersom jag inte är en partimänniska. Min roll är som debattör och samhällskritiker och då skulle en partitillhörighet vara till stort hinder.
Lars Bern

17 Nej För Tusan:

skriven

Skriver under på detta inlägg, samt det som föranledde det. Att DP skriver som han gör bevisar ju poängen i det föregående inlägget! Simplistiskt skit av folk som inte ens bemödar sig läsa igenom en artikel innan de ska försöka koppla ned det utan vidare förarbete eller efteranke.

Såg för övrigt någon som skrev nedan att det är skillnad på att vara integrationskritisk och rasist. Antar att det menas "invandringskritisk", så det blev lite rolig slumpmässig humor där. Integrationskritisk är man ju om man är rasist, ungefär som Jan Helin och grabbarna. De vill ej integreras i det samhälle de själva varit stort delaktiga i att skapa.

Nog om detta.

19 Christoffer Rosell:

skriven

Bra sagt. Dessa troll som finns överallt förstör så mycket. Med tanke på nivån på svenska debatten ska de vara glada för att det är SD, och inte SvP, som fick 13%.

21 Torbjörn Lindskog:

skriven

Right on the Money - Vänstern andvänder ett antal "knölpåkar" varav rasism och klimat är 2

2 Lennart Bengtsson

skriven

Käre Lars

Jag vet vad det innebär. Att bli kallad för en "world criminal" och att bli anklagad för dels senilitet och dels att ha sinistra planer för världen (vilka knappast förefaller vara möjliga att förena) bara för jag krävt en öppen vetenskaplig debatt när det gäller klimatfrågan är vad vi tvingas stå ut med. Det är något djupt obehagligt att debatten på nätet har blivit anonymiserad och ett första steg borde vara att att göra detta meningsutbyte öppet där var och en står för vad han eller hon säger. Det hjälper naturligtvis inte alltid som vi har lärt oss av professor Olle Häggström.

4 Nin

skriven

Hej Lars,
- man kan ju vinna ett lopp genom att springa snabbast eller genom att sätta krokben för motståndaren, det senare är signfikativt för stora delar av vänsterfolket, men jag har slutat ta det på allvar.
Men jag vill vända mig mot Din beskrivning av att det är just det som ger SD luft under vingarna. I själva verkat är det så att SD beskriver och bekräftar en verklighet som alltfler känner igen sig i och får sin legitimitet utifrån det. Det är helt enkelt så att flera av de gamla partierna har spelat ut sin roll, dom har bara inte riktigt förstått det ännu. Allting utvecklas, så även det politiska landskapet.
Utöver det, Du har en av det mest läsvärda bloggarna !

hälsar en stolt SD-medlem

Svar: Jag tror att du delvis har rätt om flera av de övriga partierna. De har tappat sin folkliga förankring.
Lars Bern

6 Björn i Bromma

skriven

Vänstertrollen verkar inte ha något speciellt för sig om dagarna, i varje fall inte i form av kreativt och nyttigt arbete.

8 Helena

skriven

Vaddå "smygrösta", det är väl ingen som skriker ut högt vad de röstat på i vallokalen. Pålsson har väl i så fall "smygröstat" på Kommunistiska partiet:(

10 Lennart N.

skriven

Jag tror att Errbe i inlägg nr. 9 pekar på en mycket viktig faktor till varför SD har vuxit sig stora. Vuxenmobbning på den nivån borde vara naturligt bannlyst och jag har känslan av när en anständig människa ser ett sådant beteende då sätts alla andra faktorer åt sidan som kan ligga till grund för hur man skall rösta och medkänslan tar överhanden. Att se sina egna politiska företrädare bära sig åt som fullfjädrade mobbare och tyranner kan få vem som helst att tappa besinningen och glömma vad politiken egentligen handlar om.

12 Hans Högqvist

skriven

Jag tänkte nog att du skulle få "smisk" när du skrev om "Integrationskatastrofen" och därmed "bevisat" för stollarna att du är rasist och att det också är "bevisat" att du "sannolikt smygröstat på SD". :-)
Om det inte vore så att så många nickar instämmande till David Pålssons uppenbara dumhet så är detta bara värt ett asgarv!
Jag röstade på SD, men inte i smyg utan tog deras lappar framför ögonen på mina grannar som vet vem jag är. Många av dem kände till min avsikt att rösta på SD sedan länge, de kände också till mina argument för mitt val och ingen argumenterade emot mig, några höll oförbehållsamt med!
#9 Errbe och #10 lennart N. "Vuxenmobbningen" har fått många att rösta på SD men jag menar att mobbningen mest gjort folk nyfikna nog att titta på programmet och upptäcka att detta kan de rösta på!
Att kritisera massinvandringen är ett minfält även om man väljer att försöka begränsa sig till integrationen. En sansad blogg om detta är Arnstberg och Sandelins:http://morklaggning.wordpress.com/blogg/
Rabbi Shalom Lewis höll en uppmärksammad inledning till en judisk högtid i USA för en månad sedan, den kan läsas här med kritik till:http://mondoweiss.net/2014/10/genocidal-atlanta-hashanah
Ett försvar för rabbi Lewis från en fd muslim finns här:http://pamelageller.com/2014/10/muslims-libel-to-incite-
Pamela Gellers blogg är mycket kontroversiell, speciellt i Sverige, kan jag varna om, aktas man kan bli stigmatiserad och få besök av Expressens utsända "åsiktspoliser" vilket jag har haft!
Jag vet att Lars Bern inte vill att antropocene.se ska bli dränkt av invandrings debatten och jag håller med om detta. Här avhandlas andra lika viktiga ämnen så låt dessa ta överhanden!
ALLT från Ayaan Hirsi Ali är läs och hörvärt! Hennes självbiografi"nomad" är en utmärkt introduktion till muslimskt tänkande.
Avpixlat.info är inte farligt och där går att göra långa kommentarer och kommentarerna är ofta mycket initierade (en del är givetvis rent skräp), insändare och debattartiklar är också välkomna där!

14 Tege Tornvall

skriven

Amen!

16 It-Supportaren

skriven

Som invandrardebattör vill jag bara säga, välkommen i klubben.

18 Varg i Veum

skriven

Konstigt hade varit om du INTE hade fått nåt rabiat nättroll på dig. Såna här människor som detta troll är såna som går omkring och säger att "invandringspolitiken diskuteras visst, det finns ingenting som diskuteras så mycket"

Denna typen av människa tror på fullt allvar att han diskuterar med dig när han låtsas som sakfrågan inte existerar och koncentrerar sig på att hitta på inektiv på dig. Det är "diskussion" enligt honom--

20 Folke

skriven

Lars,

reaktionen var väntad. Dessa "antirasister" bär, utan undantag, de extremas(kommunismens/nazismens/ ...) adelsmärken. Aversion mot hög utbildning, bildning och demokratiska rättigheter, t ex yttrandefrihet. En person som du blir definitionsmässigt en måltavla. Det mest beklagliga i sammanhanget är att våra politiker i övriga partier, SD undantaget, saknar ryggrad nog att säga ifrån. Tanken på att alla ledande politiker i övriga partier verkligen tror på den pågående massinvandringens positiva effekter är allför outhärdlig. Jag väljer att förtränga den.
Någonstans finns dock ett hopp. Troll vars främsta "argument" är,
"Lars Bern är rasist och har sannolikt smygröstat på SD", kan aldrig komma undan i längden.
Låt oss hjälpas åt att skrämma fram dem i ljuset. Då spricker de!