NATIONALDAG FÖR VEM?

En allvarlig hälsning på Facebook från vännen Ian Wachtmeister på Nationaldagen.
 

All makt utgår från folket. Sveriges Riksdag är den lagstiftande församlingen, vars ledamöter väljs i öppna demokratiska val. Riksdagen utser en regeringschef som i sin tur utser sin regering. Regeringen har den verkställande makten, vars intentioner och genomgripande åtgärder måste godkännas av Riksdagen. Så ungefär är det tänkt. De personer som innehar befattningar i vårt demokratiska system ska föregå med gott exempel, utan minsta tvekan följa grundlagen, Riksdagsordningen och Regeringsformen.

Allt detta är som det ska vara i en levande parlamentarisk demokrati, men hur ser det ut i verkligheten?

* Patetiska deklarationer från diverse håll om att Sverige är en humanitär stormakt. Men man blir inte stor därför att man har storhetsvansinne!

* Slarviga utrop i ödesmättade frågor av ekonomiskt helt obildade politiker att ”det har vi råd med!” Och plats, ni minns!

* Förvirrade utrop av statsministrar, som ser slutet nalkas att ”Nu ska ni öppna era hjärtan!”

* Samme statsminister mitt under sin yrkesutövning lärde landets alla skolbarn att de ska fortsätta att mobba dem som de tycker är avvikande. ”Ta inte i dem med tång”, sa Cirkusdirektören från Täby. Häpp!!

* En finansminister som kliade sig på örat medan han systematiskt stal från försvaret för att i stället genomföra sådant som han strax efter en valförlust skulle berätta att han inte ville göra!

* En ny och ytterst ovan statsminister som har uppenbara problem med att förstå vad han själv menar.

* En vice statsminister som slagit alla tidigare lågvattenrekord. Som representant för ett parti som kom till makten med hjälp av sjuka sälar, tycks hon ha drabbats av politisk dykarsjuka. Syrsättningen fungerar inte, vilket ska förklara att andra ska uppfatta att hon egentligen inte uppfattar vad hon själv säger.

* Sju partier som framträder tillsammans för att förklara att de driver olika politik och kommer överens om att driva sina motståndares politik.

* Ett härligt möte, som benämner den överenskommelse som de inte var överens om för DÖ. Klarsynen kanske fanns där bakom deras stela leenden och strakbenta framträdande: Sverige höll på att dö. Och det skulle de hjälpa till med. Eller?!

* En mediakår eller snarare mediakör som upplyfter sina hjärtan och utnämner sig själva till den granskande statsmakten utan att granska statsmakten. Utklädd till journalist är det lätt för en miljöpartist att föra sin talan. Och den övervintrade vänstern fortsätter att hålla till vänster. Vad annars. Detta lärde sig ju alla under Journalisthögskolans glada dagar!

* En f.d. utrikesminister som hade förväxlat Europa med Halland och med framgång lyckades ge EU nya friska problem i stället för de gamla som de inte heller lyckats lösa. Rumäner och bulgarer hade fortfarande varit rumäner och bulgarer om det inte varit för denne pådrivande Twitterdiplomat. Hoppsan! Huvudstaden fylldes av tiggare på grund av den konsekvensanalys som EU aldrig gjorde. ”Ville dom hit till våra permanenta uppehållstillstånd, trots att de kunnat stanna hemma och göra ingenting. Det hade jag ingen aaaaning om!!” Nästa Twittertips: ”Rumäniens sak är vår. Själv bor jag i praktiken inte längre i Sverige, så då kan ju de göra det i stället. Dock inte i Halland!”

* En ny utrikesminister blir rikets stämma i världen. En värld som kliar sig i huvet och undrar vad hon menar. Allvar kan det väl inte vara?! Kul grepp med feministisk utrikespolitik. Liksom att

statsministern erbjöd krigets Ukraina en lektion i genusperspektivism!

* Kongress efter kongress i det ena partiet efter det andra utan att någon på allvar talar om elefanten i rummet. Invandring vaddå?! Det är väl inget att diskutera? Huvudsaken är att vi inte samarbetar med det parti som ensamt vann senaste valet och som fått rätt i varenda fråga som det lyft fram. Tekniken är etablerad: ”Först ignorerar man dem, sen förlöjligar man dem, sen bekämpar men dem och …. sen vinner de!!” Usch så besvärligt! Vi måste hitta på fler sätt att spela bort väljarnas åsikter. Det där med rasist går inte så bra längre. Och fascism – denna av italienska fackföreningar skapade rörelse – handlar om att överheten struntar i vad medborgarna tycker och säger. Riksdagen är alltså proppfull med fascister! Statsministern kan därför trösta sig med att han inte är ensam. Och har han svårt med gränsdragningen kan han ju fråga vice statministern. Om han har tid att lyssna på svaret!

* Så här kan man fortsätta men till slut blir den uppenbara frågan: VAD I H-E HÅLLER VI PÅ MED i detta land?! Och vad är det för folk som stillatigande godtar det som sker?? Är folket i färd med att långsamt och omärkligt kokas som grodor? Är människor faktiskt rädda och i så fall för vad?

Jag har en förklaring som kan vara obehagligt riktig!

Vem kan ha skapat detta allvarliga läge med berått mod? Kanske ingen! Det kan vara så att de som tagit över Riksdagen och kan tala snabbt utan att säga något och definitivt inte kan räkna samt bevisligen inte vill höra folkets frågor, eftersom de inte kan besvara dem… det kan vara så illa att de tror på vad de (inte) gör. De tror kanske på allvar att försynen har tvingat deras land att bli en soptipp där andra länder kan dumpa det de själva inte vill ha. De kanske tror att det skamlösa tiggeri och utesovande som präglar stadsbilden i

Sveriges städer men inte i andra länder är ofrånkomlig! (Jag var nyligen i Edinburgh och London. Där fanns inte sammanlagt lika många som på ett kvarter i centrala Stockholm!). De kanske menar att de som representanter för den humanitära stormakten, måste öppna sina hjärtan och lösa alla problem var de än finns och hur många det än gäller. Det är faktiskt möjligt att det blir så, om man inte kan räkna!

De kanske inte tycker att de förråder sitt eget land, när de gör just det; sätter sitt eget land och det folk de är satta att representera i sista rummet. Först ska alla andra ha sitt.

De kanske inte vågar ta ansvar! De kan vara rädda för att tappa sin politiskt betalda tillvaro, eftersom det inte finns civila jobb där det krävs så litet av egen kompetens?! Och det är obekvämt att sätta stopp allra helst om man blir överrumplad av varje snyfthistoria som media kan rada upp. Men det är ju därför det behövs ledare. Personer som kan se skogen och inte bara träden.

De kanske inte förstår att de ljuger bara för att de vägrar berätta sanningen.

De kanske lever ett förtvivlat liv och vill hålla ut i det längsta, tills taket ramlar in och då kan man ju alltid skylla på att ”besluten var tagna i demokratisk ordning!”

KAN FAKTUM VARA ATT VÅRA POLITIKER I ALLMÄNHET SAKNAR STOTHET, FÖRMÅGA OCH MOD? Jag tycker att bevisen börjar bli överväldigande. ”Var äro de som kunde allt blott ej sin ära svika, de voro män av äkta halt och världens herrar lika. De drogo bort från vin och sång, till vardagslivets tråk och tvång….” så sjöng vi en gång för mycket länge sen under studenters lyckliga dagar. Nu sjunger man inte alls eller så blir det Internationalen och Arbetets söner utan att någonsin ha haft ett riktigt arbete.

SÅ, VAD MÅSTE NU SKE ?

* Alla medborgare måste begripa att de ska lägga sin röst på det parti som ligger närmast sanningen och närmast vad de själva tror på. Vad än kompisarna snackar om.

* Varje läge som kan tvinga fram ett nyval måste utnyttjas!

* Anmäl DÖ överenskommelsen till Europadomstolen. Alltid kan det väcka någon.

* Lyssna på David Cameron I Storbritannien och hans krav på förändringar inom EU!

* Ni som förr haft som princip att aldrig sticka ut huvudet måste göra just det nu. Nu eller aldrig!!!

* Inom och utom de politiska organisationerna måste en opinion väckas, som säger att det duger inte att ni politiker duckar och ljuger. Sverige har fått ett jätteproblem på grund av detta!

* Invandrings- och integrationsfrågorna är enormt stora. Därför att politikerna under lång tid låtsats att de inte finns! Sverige är värst i Europa. Med tio-potenser (betyder minst tio gånger fler än andra länder) Nu får det vara nog. Bort med alla PUT (Permanenta uppehållstillstånd). Ut med signaler i världen att det inte finns mera plats i Sverige.

* Tillämpa gällande lagar. Förbjud det organiserade tiggeriet (dvs allt tiggeri)!

* Gör Stockholm och andra till städer, som är snygga och välskötta! Det gick i hundra år. Då går det nu också!

* Inför politiska körkort (det tar en viss tid) så att inte vem som helst kan väljas in i Riksdagen, även om alla givetvis får rösta. Kunskaper i ekonomi, geografi, historia, statsvetenskap mm är nödvändiga. Annars blir det ”Kära Dagbok; idag hittade jag på något riktigt kul för Sverige…”

* Våra politiska företrädare ska respektera andras åsikter och föregå med gott exempel. Med makt följer ansvar. Med stor

makt följer stort ansvar. Lämna alltså det moderna tänkesättet att ”Vad ska jag med makt till om jag inte kan missbruka den?!”

* Bilda seniorförbund inom existerande partier. Gärna kvinnoförbund. Gamla damer är den grupp som vågar mest och tänker bäst!

* Installera lögndetektorer i Riksdagen och använd dem ofta! (Det träffsäkra förslaget kommer från Sven Hagströmer)

* Kräv svar på era frågor! Agera lokalt! Kom ihåg att all makt ligger hos folket!

* Använd sociala media. Gammelmedia sjunger sin svanesång och är politiska – inte journalistiska – aktörer.

* Var aldrig rädda för att de ger er epitet som rasist, därför att ni tycker att deras invandringspolitik liknar förräderi! Mot det land som vi alla lever i och känner ansvar för.

* Kräv ytterst skärpta tag mot de ISIS mördare som utbildas och kommer tillbaka till vårt land. De som är vårt lands fiender, ska vägras tillträde. De ska inte bjudas på kaffe och komma först i bostadskön !!!

* Helga Nationaldagen som våra grannländer Norge och Finland gör! Vi har en kultur, en historia och en värdegrund som vi ska vårda och försvara. Och ingen religiös fanatism ska tillåtas, även om vi själva bäddat för den genom vår flathet.

* Sträck på er! Utnyttja er medborgerliga rätt! Bekämpa allt översitteri! VÅGA VARA VÄRDIGA!

* Sunt förnuft – personlig frihet – hänsyn till andra; var mottot för ett parti på 90-talet som hette NyDemokrati!

Demokrati | |
#1 - - Jonas:

Bra skrivet
En sak till : Åldersgräns för att bli riksdagspolitiker. Min 45 år. Erfarenhet kan bara fås genom just erfaremhet.

#2 - - Håkan Birke:

Du har helt rätt Ian. Sverige är mycket illa ute!

#3 - - Observator:

#1 – Jonas.

Åldersgräns låter verkligen frestande. Låt oss aldrig glömma att Mona Sahlin var yngst i den riksdag hon först blev invald i. Spåren förskräcker! Och då menar jag inte Tobleroneaffären, som väl bara var ett verktyg för att avvärja en katastrof.

#4 - - Sivert Lindqvist:

Läs detta och förstå att Sverige är förlorat. Det är så oförskämt att man undrar vad skribenten har för syfte?

http://unvis.it/www.aftonbladet.se/ledare/ledarkronika/somaralnaher/article20914728.ab

#5 - - svitjod2000:

Åldersgräns för politiker kanske bör sättas till i vart fall till minst 30 årsålder. Max två mandatperioder. Inga livslånga lyxpensioner eller lön. Lön utgår som förlorad arbetsförtjänst från ordinarie arbete. Tjänstledighet beviljas med automatik när anställd väljs in till Riksdagen. Utöver lön kan mötestillägg utgå för kvällar och helger. Tillägg utgår i enlighet med det avtal riksdagsmannen är anställd under. Egenföretagare erhåller ett snitt av de senaste fem årens arbete. Vid kortare arbetstid görs en skattning av inkomstförlusten. Om den invalde var arbetslös före valet (valdagen) utgår lön enligt den lägst betalde Riksdagsmannen. Ministrarna kan få ett symboliskt ministertillägg. Det skulle få ledamöterna att kanske kliva ner från sina höga hästar och börja tänka som vanligt folk igen.

#6 - - Samuel af Ugglas:

Ge tillbaka medborgarna deras egendomsrätt, bruks och nyttjanderätt!
Stryp pengaflödet till politikerna och återinför guldmyntfoten?
Vi har inte råd med skattemyndighet som stiftar regler, tolkar regler och utdömer straff!
Instifta en författningsdomstol som tillåts avkriminalisera den svenske medborgaren! (Grovsanering i den monstruösa svenska lagstiftningen)

#7 - - sigvald Dalaholm:

Sällan har jag haft så roligt av att läsa sanningens ord. Ian, vet inte om du kommer ihåg mig. Att våra folkvalda håller käften numera, beror på att fantasierna är inspelade. Om det inte var för rösten, skulle de aldrig tro på uppgiftslämnaren, alltså sig själv. Att Romson vinner över Wallström i tävlingen dikeskörningar, är otroligt. Jag har hört att Wallström är akademiker, alltså har en viss utbildning. Förstås, i detta idioternas parlamenttävling, är det inte så lätt att vinna? Må gott Ian. En gammal vän. Sigge.

#8 - - Magnus:

Det obegripliga är att borgerliga politiker förnekar äganderätten. Om man föds i en fattig familj, har man då ha rätten att flytta in hos en rik familj? Vi som idag är medborgare i nationalstaten Sverige är också delägare och har makten över detta område idag och som arv till kommande generationer. Ägande och egen makt över sin nationalstat bygger ett långsiktigt ansvar för landet och ett verkligt intresse för miljö och hushållning med naturresurser. Visst behöver vi en viss invandring med kompetens som vitaliserar och självklart ska vi hjälpa andra folk som inte är lika lyckligt lottade. Men nuvarande politik är inget annat än global socialism i sin mest självdestruktiva form.

En fördom som används intensivt av såväl media som politiker är att nationalister skulle vara rasister. De flesta Svenskar är stolta över sitt land och vill värna sin befolkning och historia, men är samtidigt självklart inte rasister. En sund nationalism ser värdena i alla nationer och olika sätt att leva. Mångfalden av nationalstater och folk i Europa är en skatt att vårda och en förutsättning för Europa att kunna möta framtidens utmaningar. Det är tragiskt att se politiker missbruka denna fördom i sin propaganda. De ser nationalstaterna som hinder för sina utopiska idéer om världssamhällen och svartmålar nationalism som rasism för att omvända folket från sin nationalitet och via rasismstämpeln skämmas för att känna sig som Svensk.

En sund dos nationalism krävs för att sammanhållning och demokrati ska fungera i ett land. Utan en känsla av att höra ihop finns inte heller något intresse av att hjälpa till med skatter, försvar etc. Ett samhälle utan nationalism kommer successivt att försvinna och ersättas av något annat. Människor kommer dock alltid att samlas i grupper där de känner gemenskap, om den enande faktorn inte är nationalstaten Sverige är risken stor att olika grupper kommer stå mot varandra. Självklart kommer detta få konsekvenser för politiken. Istället för en konstruktiv idedriven samhällsbyggande politik där alla, oavsett perspektiv och åsikter, har en känsla av att höra ihop får vi istället en destruktiv etnisk maktbalanspolitik där misstänksamheten förgiftar samhället. Det finns hur många förfärande exempel som helst på det, just nu Irak m fl.

Sverige behöver ett riktigt konservativt parti. Än så länge får vi nöja oss med SDs socialkonservatism. Successivt blir dock SD allt bättre och seriösare medan de äldre alternativen sjunker allt mer. Kommer ett nytt konservativt parti hinna fram och ikapp? Eller är det helt enkelt bättre att seriösa konservativa politiker går över till SD och hjälper dem fram till något riktigt bra från insidan?

Där är frågan idag.

#9 - - Jan Ivarson:

VÄNSTERPARTIST VILL AVVECKLA VÄLFÄRDEN


Vi behöver fler som vänsterpartisten Torbjörn Tännsjö. Han säger sanningen. Tännsjö menar att vi måste avveckla välfärden för mer invandring. Sverige bör öppna sina gränser för fri invandring från tredje världen. Det kommer medföra drastisk sänkning av svenska levnadsvillkor och social omsorg.

Sanningssägare Torbjörn Tännsjö är professor i praktisk filosofi vid Stockholms universitet och är veteran i Vänsterpartiet. Den som är professor i praktisk filosofi bör ha koll på läget.

– Man kanske borde öppna gränserna helt enkelt. Alla som vill får komma hit. Priset för öppna gränser för invandring från tredje världen är att välfärden för svenskar avskaffas, men det är det värt eftersom det skulle maximera välbefinnandet i världen, tycker Tännsjö.

Man kan undra vad Tännsjös partikamrater och politiker i DÖ-partierna tycker. De har i åratal försökt övertyga om motsatsen – invandrares nödvändighet för välståndets bevarande!
Tur vi har en professor i praktisk filosofi som upplyser om sanningen.

En fråga Tännsjö bör ta sig an är varför vissa länder har låg levnadsstandard. Kan det bero på medeltida värderingar som invandrare från underutvecklade länder tar med sig?
Kommer nysvenskarna ändra uppfattning eller skall svenskar återgå till medeltiden av solidaritet med invandrarna?

Om alla länder gör som Tännsjö vill att Sverige skall göra, kommer inga länder finnas som kan ge hjälp åt behövande. En naiv tanke som troligen bara kan uppstå i Sverige. Tännsjös vänsteridéer driver landet mot avgrunden som skedde för Östblocket.

Läsarna bör fundera på om de vill avlöna professorer som vill avveckla landets välstånd. Till Tännsjös heder hör att han ärligt beskriver konsekvenserna av massinvandring, som många politiker förnekar men rimligen inser.

Tännsjö framför sina åsikter i en träff ordnad av Timbro. Hans uttalande finns ca 55 minuter in i en film på friatider.se med samma rubrik som denna artikel.

#10 - - Folke Lidén:

Enligt Somar Al Naher ska vi inte ha en ceremoni i dag. Vi ska be alla som fått asyl i Sverige om ursäkt för det omfattande lidande vi tillfogat dem.
Jag finner hennes artikel löjeväckande och blir ordentligt förbannad när jag läser den. En tröst för den elake och omänsklige rasisten inom mig är att jag ser en stor inkonsekvens i hennes rappakalja.
Låt oss anta att våra ledande politiker tvingar kungen att avge en djupt känd ursäkt samtidigt som han lovar att avskaffa varje form av kontroll av massinvandringen till Sverige. (Förslaget är tillräckligt oförskämt och svenskföraktande för att regeringen, kommunisterna och alliansen ska nappa på det.)
Vad ska då alla förbund,"x-svenskarnas riksförbund", och alla krönikörer som lever gott på att känna sig kränkta av de svenska rasisterna leva på ?
Jag är trött på att vara den saktmodige och tolerante svensken. Jag tar inte längre skit från debattörer och journalister vare sig de har invandrarbakgrund eller ej.

#11 - - Elfyma+:

Håller med om mycket, men inte allt.
Ian skriver:
"Bilda seniorförbund inom existerande partier. Gärna kvinnoförbund. Gamla damer är den grupp som vågar mest och tänker bäst! "
Har Ian missat att alla pensionärsorganisationer har kopplingar till sina moderpartier ? Läs mer:
https://varjager.wordpress.com/2015/05/04/vara-pensionarsorganisationer-ar-alltid-lojala-mot-sina-moderpartier/
Vilka är det som göder tiggarna och gråter för asylsökande ?
Det är gråtmilda kärringar som har dimmiga begrepp om ekonomi, förmodligen för att maken skött ekonomin.

#12 - - bonn:

Ja absolut en gräns för när man får va i riksdagen!Säg att man ska ha försörjt sig själv, i säg 15 år!Å Ian det är en karl det.Behövs många till som honom!

#13 - - Bad News:

Ingen av de föreslagna åtgärderna kommer att inträffa/genomföras. Politikerna har stelopererat sina hjärnor och måste fortsätta fatta allt mer katastrofala beslut. Ingen åtgärd alls kommer att vidtas mot något av problemen i samhället. Politiker har alltid saknat viljan att göra andra gott, men nu saknar de dessutom förmågan. Våra partiledare och ministrar idag är helt inkompetenta, de har ingen utbildning eller yrkeserfarenhet eller ens en egen s.k. "maktbas". Dessa inavlingars enda mål är att sitta av så många år som möjligt med miljonårslön. Jag ville bara påminna om det ifall någon läsare här är lika naiv som Ian.

En sak jag tror vi kommer att se inom några år, är tusentals gatubarn i de större städerna. Ännu fler bostadslösa barn som försörjer sig på snatteri och prostitution. Det finns i storleksordningen en miljon gatubarn i Nordafrika, och ett par hundra har redan kommit till Stockholm. Räkna med en mångdubbling varje år framöver. Ingen åtgärd kommer att vidtas från offentlig sektor.

#14 - - bengt:

En lysande artikel, borde komma in i Svd, Dn men det är väl att hoppas för mycket på.Vår förre statsminister ville vi skulle öppna våra hjärtan ( han menade nog våra plånböcker) Vår nuvarande är ju feminist gubevars åker ju runt och dela ut våra pengar till Palestina , Ukraina Afrika och Rumänien men till gamla moster Agnes finns inga pengar. Jag trodde han skulle styra Sverige Här i Malmö vet man inte länge om man är i Damaskus eller i Mogadishu samtidigt som våra förvirrade kommunpolitiker pratar om den lönsamma invandringen, vad har våra politiker räknat ut som övriga Europa missat. Finland måste bli ett fattigt land eftersom dom inte tar emot några flyktingar eller i alla fall några få.Vår utrikesminister fick ju skämmas för att hon fick hälsa på deras. Hon slapp ju att vara på bild tillsammans med honom. Tänk om hon är rasist Hemska tanke

Svar: Sluta att hoppas på SvD och DN, de är förlorade till den politiska korrekthetens försvar och ägnar sig inte längre åt rollen som den tredje granskande statsmakten. Den hittar du på nätet.
Lars Bern

#15 - - Rosenhane:

Skitbra Ian, som någon sa; ett riktigt nationaldagsmanifest!

Borde mångfaldigas som broderat handarbete i tavelform och hängas upp på väggen ovanför varje svensk politikers kökssoffa.

#16 - - Rosenhane:

En liten iakttagelse, är det inte en lite ängslig ton i blåsinstrumenten på Skansen ikväll? Det känns som spelglädjen inte är på topp....

#17 - - Ulf Brauer :

Mycket bra rutet ! Men den viktigaste demokratireformen saknas:
Nerläggning av SVT och slut på statliga pengar till pressen.

#18 - - Björn i Bromma:

Ja, vilken pajasregering. Rent pinsamt.
Man orsakar fler problem än antalet man löser.

#19 - - Karin:

Till Elfyma+: Alla kärringar är inte gråtmilda! Jag är det INTE, men jag är heligt förbannad för att sju partiers politiker begraver vårt land i aska och sot!
Till Ian: Bilda seniorförbund inom existerande partier??????? Till vilken nytta? Vem tror du skulle lyssna?

#20 - - Göran:

#18 - Björn i Bromma:

Om vi tar alliansens åtta år. Hur ser vågskålen ut för skapade problem och lösta problem?

För rättvisans skulle. Hur ser vågskålen ut för skapade problem och lösta problem under Göran Perssons statsministerår?

Stefan Löfvens regering kommer inte lösa några problem, men turligt nog lär den inte skapa lika många problem som alliansen eller Göran Persson. Det är en liten fördel med nuvarande regering. Och. Den är väldigt underhållande.

Svar: Det är regeringen som är problemet.
Lars Bern

#21 - - Observator:

#10 Folke Lidén

Somar Al Naher vill hellre ha en ursäkt för besvärlig asylprocess än välkomstceremoni för nya medborgare. SvD:s Tove Lifvendahl verkar tycka detta är en ganska bra idé. Jag håller med dem åtminstone till hälften – slopa välkomstceremonin. Man hoppades väl att denna skulle skapa en känsla av tillhörighet. Detta hopp verkar ju inte infriats.

Man kan ju också undra vad de bägge damerna vill ha: en ”on-demand” statstillhörighet och omedelbar rätt till tillsvidarevistelse i Konungariket Sveriges skattefinansierade välfärdssystem för alla i hela världen som så önskar?

Jag tycker att om man vill ha en ursäkt, som så att säga skall lämnas av mig, så vill jag i detalj veta varför jag skall be om ursäkt. Var det så att regimen i det land Somar Al Naher och hennes familj lämnade en morgon vaknade upp och tänkte: nu skall vi börja göra livet surt för familjen Al Naher? Och hur kunde denna tanke hos regimen leda till att det uppstod en förpliktelse för Sverige, som om den inte uppfylldes till familjen Al Nahers belåtenhet, skulle berättiga dem till en ursäkt från Sverige?

#22 - - Ida:

Det här var det bästa jag har läst på länge, tummen upp! Tyvärr verkar förnuft vara en bristvara i dagens samhälle, uppfriskande att läsa något vettigt för en gångs skull...

#23 - - Tomas:

Inför direktdemokrati à la Schweiz (världens lyckligaste folk)

#24 - - Fredrik J:

Alla delar av inlägget andas den starka frustration som många av oss känner. Vi behöver ingen polerad kristallkula för att förstå att dagens politik är katastrofal för Scerige, man förstår det med hjälp av sunt förnuft. Alla vet att vändningen kommer, alla vet att det riskerar att ske snabbt. Om fem år kommer människornas dom över dagens korrumperade maktelit att vara riktigt hård. Det jag är rädd för är att domen också kan bli våldsam om stora oroligheter bryter ut i och runt förorterna. Det kommer, var så säker!

#25 - - Magnus:

Det vi upplever just nu är en händelseutveckling orkestrerad av Frankfurtskolans proselyter. Socialism medelst betingad språklig respons. Genom ständiga nyspråkliga innovationer förvandlas rationella människor till reaktiva mähän med saliven droppande från mungiporna och darr på rösten så fort EU-migranter(tiggare) ensamkommande flyktingbarn(yngre män) eller papperslösa(illegala invandrare)förs på tal. Ut med det rationella och in med det reaktiva! Där har ni problemets kärna.

#26 - - Lasse:

Inte ett ord om alla flyktingar som behöver hjälp av oss!
Dvs den % som tar sig till EU via smuggling.
Vi måste öppna våra hjärtan för dem.
Dvs den % som tar sig hit till dyra kostnader se betalar på ett eller annat sätt.
Vi får inte vara så hjärtlösa att vi inte ger dem all hjälp de kan behöva. När de tagit sig hit på egen bekostnad.
Vi kan ju ta av biståndet och hjälpa dem, de har ju valt att komma hit och hämta det!

#27 - - Gustav Larsson:

Viktig nyhet:
49% AV SVENSKARNA HAR INTE HÖRT TALAS OM DECEMBERÖVERENSKOMMELSEN, el vet vem/vilka som styr landet. Visar DN/IPSOS idag.

Detta är ju o e r h ö r t skrämmande, minst sagt!

-Ändå har dessa 49% varit och röstat. De har varit med att besluta Sveriges framtid.

Här inser man ju att något omedelbart måste göras.
Det är ju meningslöst med både demokrati, val mm om så pass många i en befolkning är så djupt aningslösa att de borde betraktas som icke röstberättigade.

Det står klart, att, om detta stämmer så måste man införa krav för att får rösträtt.
I annat fall kan man lika gärna låta ett Tombolalotteri få avgöra.

Situationen är väldigt allvarlig.

#28 - - JB:

Konsten att strida och konsten att besegra nationer?

Antingen sker ett krigande för besegrande av nationer genom direkta krigföringar med vapen, pilar och bågar, yxor, svärd och musköter, gevär, kanoner, bomber och atombomber, eller också genom snirkligare, eller mer fördolda och inte så uppenbara och direkta, tydliga, synliga och påtagbara former?
Kanske kan då krig föras genom olika slags mer fördolda och osynliga former. T ex genom olika slags matförgiftningar, genom olika former av förvillelser, genom lögner, bortdribblingar och genom demoraliseringar, genom mutor, genom skrämselpropaganda, genom medveten splittring och motsättningar och skapade fiendekonstellationer som skapar inbördes stridigheter som till slut leder till utmattning och uppgivenhet inom en nation. Motsättningar som kan leda till att nationen mer eller mindre alldeles självmant begår självmord..

Konsten att vinna och att besegra nationer och folk är väl vad hela den mänskliga krigshistorien har gått ut på och handlat om?..

Beskrivs också inte Gud Själv såsom varande – Härledare - ?.. Såsom – Här- skarornas Herre - ?...

Ord-krigaren…?...

Vem vet…

Slutstadiet för en nation som skall besegras är då att avtvinga den total underkastelse och följsamhet inför en segrarmakt, och att få den besegrade nationen att erkänna sig som besegrad och erövrad….
Detta stadium infinner sig när allt motstånd är besegrat, vilket då är slutmålet för en fiendemakt.
En fiendemakt som då hela tiden har önskat sig och önskar sig nationens utplåning. Kanske då inte med militära vapen i första hand, utan just genom att medvetet skapa ett självhatande hos medborgare i nationen. Ett självhatande där medborgare stegvis förlorar sina förmågor till självrespekt och därmed sina förmågor till självbekräftelse av både sig själva och varandra, vilket då i förlängningen leder till nationens upplösning som nation som en automatisk automatik. Slutligen kollapsar alla sammanhållningsförmågor totalt och då är nationen totalt utplånad som egen identitet och kultur och blir då ett med en segrande fiendemakt. ..

Och det är väl där vi som t ex den svenska nationen och – svenskar - befinner sig idag?..

Vi är alla numera mer eller mindre – amerikaner - ?...
Dock utan någon rösträtt eller utan något amerikanskt – medborgarskap - förstås, men mer då som statslösa anhängare…, till Den Store Nationen… ? Kanske som förvillade och bortkollrade mähän?...Eller mer kanske som beundrande, dyrkande, efterapande, härmande, nationslösa, icke röstberättigade konsumenter och identitetslösa - svansar - …?...

Ack, den som ändå vore medborgare i USA, på riktigt och i verkligheten?...
Som då helhjärtat och övertygat, hängivet och hämningslöst, stolt och glatt, sorgfritt och fanatiskt fick lov att patriotiskt älska och hylla sin nation, dess grundare och förfäder, dess flagga och konstitution, dess historia och alla dess medborgare, inklusive då en själv såsom äkta amerikan, UTAN att för den sakens skull bli kallad för fascist, rasist, nationalist, nazist, främlingsfientlig eller motståndare till alla människors lika värde….

Jo, jo…

En dröm att stilla bedja om…?

Vem vet…

#29 - - Bad News:

@Gustav Larsson #27
Lösningen är mycket enkel: Avskaffa demokratin! Avskaffa det kollektiva tvånget och allas gemensamma kaffekassa under pamparnas förvaltning. Låt människorna i samhället helt enkelt leva sina liv i ömsesidigt frivillig gemenskap istället, helt utan någon inblandning av statsvåld och skatter.

#30 - - Lionhard:

Att en människa begår självmord är en tragedi men tyvärr inte ovanligt. Att däremot en nation begår självmord som beskrivs här är däremot ytterst märkligt och frågan är om det överhuvud har inträffat tidigare. Det är dock endast ett fåtal nymäktiga som har bestämt detta och det stora flertalet som inte vill är inte tillfrågade ty de räknas ej i det nya Sverige.

#31 - - tipp:

Muslimska Brödraskapet har otaliga gånger sagt att Västeuropa ska befolkas av inflyttade muslimer (enligt nyspråket flyktingar) och om några decennier så välkomnar folket oss (Brödraskapet). Det är det som håller på att ske och 7-klövern agerar som 5-kolonnare.

En helt annan sak - Saudiarabien vill chefa för FN:s kommission för mänskliga rättigheter från nästa år och håller på att kratta sin manege medelst diverse konferenser. Ska bli roligt att se hur Sverige ska rösta då efter den svidande näsbrännan Margot Wallström fick tidigare. Röstar Sverige emot så bannlyses väl Sverige i den muslimska världen. Det kommer väl också att ses som främlingsfientlighet bland de rättrogna här, alltså sjuklöverns vänsterpolitiker och massmedietjänstemännen. Röstar de för Saudiarabien så bekräfta de väl bara vad vi redan vet.


#32 - - Karin:

Bra skrivet Ian, men som vanligt tror man att politikernas agerande beror på inkoptens. Sanningen är att dem är lika köpta som vilken journalist som helst. Se vilka belöningar t.ex. Anders Borg Carl Bildt fick för sina åtta år. Och varje sosse-pamp har ju tagit öppen anställning hos sina avlönare när de väl lämnat politiken.

Det folk inte förstår att målet med massinvandringen är att utrota Sverige som folk och nation, där Sverige bara är en liten bricka i det större spelet som rör hela EU. Det kan inte uttryckas klarare än av denna hjärntvättade vita "aktivist" som vill utrota sitt eget folk:

"Yes, Diversity Is About Getting Rid Of White People (And That’s A Good Thing)"

http://thoughtcatalog.com/emily-goldstein/2015/05/get-rid-of-white-people/

För att förstå denna marxistiska agenda kan vi använda oss av Marx egen metod, d.v.s. ställa oss frågor så som:

"Vilka tjänar på massinvandring?"
"Vilka tjänar på att nationalstaten Sverige bryts ner?"
"Vilka tjänar på s.k. mångkultur?"
"Vilka vill inte ha mångkultur i sitt eget land?"

#33 - - Kenneth Johansson:

I RT news och Sputnik news används ofta ordet vasallstat eller lydstat. Det ordet verkar stämma extremt bra på den svenska makteliten, de är extremt underdåniga inför EU.

#34 - - Lionhard:

Överhetens övergrepp på medborgarnas uppfattning som dessa uttryckt i val kan sannolikt bäst bemötas med en systematisk form av civil olydnad genom att på olika sätt motarbeta överhetens undergrävande av nationalstaten!. I äldre tider skulle ett dylikt beteende betecknas som en form av landsförräderi. Vad förväntar sig egentligen överheten av sina undersåtar? Skall de bara finna sig i att ständigt bli överkörda och ignorerade? Vad har överheten tänkt att ersätta nationalstaten med?

#35 - - Krister Nässén:

Minns ni när Ian ledde "det nya partiet"? Ett parti utan medlemmar och partistämmor men med en styrelse som handplockats av den självutnämnde partiledaren.

Upp