När tror ni det medicinska etablissemanget vaknar?

Ny studie om kost och hälsa.

Slutsats: Lågkohydratdieten var mer effektiv för viktminskning och kardiovaskulära riskfaktorer än lågfettdieten. Att minska på intaget av kolhydrater är ett alternativ för personer som eftersträvar att gå ner i vikt och att reducera sina kardiovaskulära riskfaktorer.

Det är sådana här slutsatser som vårt medicinska etablissemang med bl.a. Hjärt-Lungfondens forskningsnämnd i spetsen ihärdigt försöker dölja. Man hävdar t.o.m. att en ökad satsning på forskning rörande sambanden mellan kost och kardiovaskulär sjuklighet skulle skada fondens anseende, vilket jag skrivit om tidigare.

På ett år gick den som valde lågkolhydratkost ner med 3,5 kg mer än de som åt lågfettkost, en högst signifikant skillnad.

De forskare som av prestigeskäl framhärdar i att hävda att mättat fett är farligt för människors hälsa tar på sig ett oerhört ansvar, bara för att försvara sina tidigare högst diskutabla kostråd. Det lidande de orsakar skulle i andra sammanhang leda till rättsliga åtgärder.

Kategori: Hälsa
Taggar: Hjärt-Lungfonden Kostforskning Medicinsk forskning
1 Helena Eriksson:

skriven

LCHF låter väldigt effektiv, men jag efterlyser en forskning som visar att det även är bra på lång sikt. Vad har bristen på kolhydrater för effekt på kroppens alla beståndsdelar. Klarar alla organ verkligen av denna ensidiga kost . Har man kunnat forska på t ex tidigare levande inuiters hälsa och levnadsålder. De levde ju mest på fisk och ev örter

Svar: Ja det är ju just sådant som borde beforskas, men etablissemanget är så rädda för sanningen att alla sådana propåer sopas under mattan.
Lars Bern

3 Johnny Kronvall:

skriven

Man borde testa åtalsrummet "framkallande av fara för annan" i Strafflagen när det gäller livsfarlig kostrådgivning.

2 Karl E. Arfors

skriven

Vi vet att det enda kroppen inte behöver är snabba kolhydrater. kroppen kan göra allt den behöver med fett och protein. Grönsaker som är en långsamt metaboliserad kolhydrat innehåller även bra vitaminer.
Nu finns det ju många studier som klart visar detta. se även Ann Fernholms blogg och kostdoktorns
hälsar karl