Migrantinvasionen var en skänk från ovan för Löfven

Jag har idag lyssnat på Ekots lördagsintervju med min gamla skolkamrat framtidsminister Kristina Persson och inser plötsligt hur invasionen av migranter under hösten måste ha kommit som en skänk från högre makter för socialdemokraterna. Utan den katastrof som hotade hade man inte kunnat köra över Miljöpartiet och vända 180-grader, vilket väldigt starka väljargrupper inom det egna partiet redan krävde. Flykten av socialdemokratiska väljare över till SD hotade att beröva partiet dess historiskt starka väljarbas. Det blev nödvändigt med en kursomläggning och migrantinvasionen blev räddningen.

Andra har dragit samma slutsats. Låt mig citera Thomas Ramberg i dagens artikel publicerad av SR: Trots talet om klasstänkandets död är arbetarväljarnas stöd ett livsvillkor för Socialdemokraterna. … i längden blir omöjligt för fackförbunden att stödja partiet ekonomiskt och politiskt om inte en dominerande del av förbundens medlemmar röstar på Socialdemokraterna. Det starka politiska grepp som Socialdemokraterna i dag har över förbundsledningarna och de fackliga donationer som försörjer partiets valkampanjer skulle inte gå att legitimera om majoriteten av medlemmarna i val efter val röstade på andra partier.Sverigedemokraternas framgångar bland framför allt manliga LO-medlemmar hotar partiets existens. Visserligen kapade SD i senaste valet framför allt åt sig de LO-män som i valen 2006 och 2010 röstade på Moderaterna. Men efter valet 2014 - med en samhällsdebatt som totalt fokuserat på flyktingfrågan - har de dessutom skurit en bit in i den socialdemokratiska väljarbasen.

S-ledningen drog därför samma slutsats som Moderatledningen redan tidigare dragit: Dags att radikalt lägga om flyktingpolitiken. Eftersläpningen gentemot Moderaterna förklaras av lika delar Miljöpartiets och en del av den egna opinionens motstånd. När flyktinginvandringen ökade dramatiskt vändes det interna s-motståndet till sin motsats och Miljöpartiet visade sig värdera regeringsmakten högre än den egna flyktingpolitiken.

Migrantkatastrofen kom med andra ord som på beställning. Nu kan man stänga gränserna och som Kristina Persson förklara att de bara kan öppnas igen om EU tar ett övergripande ansvar för alla flyktingar och fördelar dem rättvist. Detta kan hon lugnt säga i förvissningen om att det kommer EU aldrig att klara. Vi har redan hört Löfven i upprepade intervjuer skjuta EU framför sig. Sannolikt börjar EU falla isär när flyktingvågen får ny kraft i vår, i takt med att kylan släpper sitt grepp.

Mot den bakgrund jag beskrivit har givetvis den återigen blottlagda korruptionen inom den socialdemokratiska rörelsen, men Margot Wallströms och andras sätt att sko sig privatekonomiskt med fackföreningsmedlemmarnas pengar, kommit ytterst olägligt. Det inträffade kommer givetvis att åter påverka samma väljargrupper att lämna partiet för att söka sig till SD som är det parti som tydligast tar ställning mot etablissemanget.

Den politiska utvecklingen under 2016 blir onekligen intressant att följa. Socialdemokraternas osäkra och förvirrade ledning har att hantera ett moraliskt förfall inom partiet, samtidigt som man skall försöka regera ihop med ett Miljöparti utan verklighetsförankring som är på väg att tappa allt fotfäste. Det som kanske räddar Löfven är att alliansen leds av en likaledes svag och förvirrad moderatledare som är livrädd för att nyval som garanterat skulle göra SD till Riksdagens största parti.

Demokrati | EU,, Flyktingar, Löfven, Miljöpartiet, Sverigedemokraterna, Wallström | |
#1 - - Tom Dahl:

Ja jösses vilken soppa.

Omvändning under galgen är inte något som kännetecknar trovärdighet för mig.

Och Sd som anklagas för att göra riksdagen till en sandlåda, snacka om självmål. Nyval nu tack

Måste rekommendera er att läsa Dick Erixons inlägg
http://erixon.com/blogg/2016/01/svt-varre-an-polen-ministrar-proklamerar-okritiskt/

#2 - - Bo Adolfsson:

Nåväl! Vi får väl se om migrantinvasionen har stoppats?
Den senaste löpande veckorapporten från migrationsverkets.se visar på ett inflöde av 50 000 om året, därav 10 000 som kallar sig ensamkommande barn. Sverige har fortfarande världens största tilldragningsfaktorer för bidragsinvandrare. De kommer nog inte för vårt klimat. Snarare är de så att de ganska snart efter de har fått PUT återvänder till sina hemländer. Bidraget flyter in och bankkortet fungerar där också.
Det har inte ens kommit förslag på att ta bort de horribla bidragen, som ges till dem som inte lämnar Sverige efter att fått avslag på sin asylansökan. Dessa då illegala invandrare kallas ju "papperslösa".
Sedan har vi ju den väldigt svenska problematiken med de s k ensamkommande barnen, som vi inte ens gör åldersbestämningar på. Denna verksamhet är det största bedrägeriet i Sveriges historia. Ett bedrägeri med kopplingar till många avgångna toppolitiker.
Allmänheten börjar nu också förstå vilken social och kulturell påverkan det kommer att få på det svenska samhället. Om detta kan man även läsa i tyska tidningar. Ett samhälle med ett överskott på unga män blir explosivt, särskilt om de är främlingar.
Sossarna har lång väg att vandra om de skall kunna räta upp det här.

#3 - - Dan:

Det är mycket tillfredsställande att se hur de dårar som ställt till allt detta nu kokar i sitt eget flott.

#4 - - Arga Socialdemokraten:

Men det hade väl vilket parti som helst gjort i detta läge?

Personligen tycker jag att det fanns få andra alternativ, då Sverige verkligen tagit emot ett jättestort antal människor!

Tyvärr så boxerar ju detta SD i en perfekt position, av sina väljare ses de nog som prefeter nu...Men, man får inte göra den politiken som förs nu till en ren SD politik! S regeringen är grymt populistiska, och en M regering hade nog varit likaså. Men oavsett väljarförtroende så fick de ju agera på något sätt! Tänk vilket liv det hade blivit om de i stället hade ignorerat det hela fortsattningsvis...

Den verkligen presenten får SD och alla andra högerpopulistiska partier i Europa. Att denna ända fråga skulle knocka ut EU hade jag inte trott, men så snabbt kan det svänga!

Hade dock hela EU agerat som en verklig union hade det inte varit en större grej av det hela!

Och de tjocka,rika rävarna där uppe i toppskiktet måste ju bara älska det här! Allt fokus tas nu ifrån nyliberalismens våldtäktsserie mot demokratin och välfärden och riktas i stället mot flyktingkrisen...som kostar en fis, jämfört med hur mycket pengar som sluckas av storbanker, riskkapitalister och storföretagen via "skatteplanering".

#5 - - Björn Sveninge:

7 idioter är fler än 6 snillen!
Jag för min del är hjärtligt trött på demokrati.
Demokrati är ett sätt att utan ansvar för de inblandade lura ut folket i ett bottelöst träsk där man istället för att hjälpa varandra upp på fast mark slåss sinsemellan.
Det är inte som Churchill sa det minst dåliga, det är det sämsta tänkbara styrelseskick.
Kommer och tänka på bondeledaren Hedlund som sa , felet med omsen(sedemera momsen) är att den är alldeles för lätt att höja.
Demokrati är inget annat än det bästa sättet att luras på, utan ansvar för de inblandade.
Dessutom anser jag att ickesvenskar inte skall få äga media.
Ryssland är föregångare liksom Polen och reaktionen från storskojarna har inte låtit vänta på sig.

#6 - - Sigvard Lindqvist:

Sista stycket, sista raden är mer sanning än du tror.

#7 - - Björn i Bromma:

Det senaste idag är att inrikesminister Ygeman förbereder lagstiftning om hot, hat och kränkning på Internet. När frågan kom hur man skall definiera "kränkning" så blev svaret att "det får man bedöma från fall till fall". Ursäkta, men är inte detta DDR 2.0 ? Där förlorar nog sossarna ännu fler röster, pga ännu ett självmål. Grundorsaken är naturligtvis att den nya 4:e statsmakten Internet har blivit alldeles för besvärande för den sk "politiska adeln", vilket i sin tur beror av att de övriga tre statsmakterna har fallererat och inte alls hängt med i den tekniska utvecklingen.
Dagens ytterst kloka nyhet är att den eminente historikern Gunnar Wetterberg förespråkar en Nordisk förbundsrepublik som görs färdig redan idag som en plan B om EU brakar ihop, vilket verkar sannolikt.

#8 - - Per eriksson:

Socialdemokraterna har givit upp hoppet om de manliga arbetarna och de lägre tjänstemännen och försöker nu kompensera bortfallet av sin klassiska bas med den +/- miljon migranter från tredje världen som kom under Reinfeldts tid.

Den nya strategin för partiledningen är att bedriva hänsynslös identitetspolitik, att sätta grupp mot grupp, etnicitet mot etnicitet, man mot kvinna.

Demokraterna i USA förlorade de vita arbetarväljarna under 1960 talet men kompenserade sig framgångsrikt genom att erövra invandrare från den tredje världen - samma sak i Frankrike, socialisterna har förlorat arbetarorterna till Nationella Fronten men kompenserar sig bra genom att 85-90% av muslimerna röstar socialistiskt.

Det ser mörkt ut för M & FP, från var ska deras nya väljare komma ifrån ?

#9 - - Björn i Bromma:

#4
Som den eminente bloggaren fnordspotting.se skrev för en liten tid sedan : "Det enda som är konstant är dubbelmoralen"

#10 - - Cosmik Debris:

Hyckleri och maktfullkomlighet står mig upp i halsen. Helt plötsligt gäller inte längre ”allas lika värde”? När makten hotas är således ”människovärdet” förhandlingsbart och bara en politiskt fråga bland alla andra.

Med så mycket inkompetens i en regering överlever den inte till 2018. Vid nästa val är det Jimmie Åkesson som håller i taktpinnen och bildar regering. Den ackumulerade kostnaden för den sinnessjuka invandringen kommer att plåga Sverige i många år framöver. Det kan inte Löfven göra ett endaste dugg åt. Tvärvändningen kom alldeles för sent.

Stollar som Romson och Fridolin lämnar vi till historieböckerna.

#11 - - Kalle:

Fem idioter är fler än fyra genier - Demokrati!

#12 - - Stefan.:

Regeringen har reagerat, om än lite sent.
Valboskapens reaktion på att regeringen har reagerat är förvånad.
Nu gäller inte längre några regler för vår regering.
Spännande att se hur väljaren reagerar.
Kanske visar någon redaktion en reaktion!!
Vem är nästa regent? Vi får se!

#13 - - tomas:

Först infinner sig kaos, sedan kommer dom nödvändiga förändringarna. Mp är en stor olycka för Sverige.
Fortfarande kommer det många flyktingar till Sverige över Trelleborg.

#14 - - Göran:

#4 - Arga Socialdemokraten

Det en riskkapitalist lägger på sin egen konsumtion är en fis i jämförelse med vad en riskkapitalist lägger på investeringar. Jag blir glad när de kan skatteplanera. Det innebär att de tar undan pengar som de kan använda till vettiga investeringar än att korkade politiker lägger beslag på pengarna som används till totalt onödiga och korkade saker.

Kostnaden för s.k. ensamkommande barn är nog större än alla bankers vinster tillsammans. Handelsbankens vinst för år 2015 räcker till ungefär 5.000 ensamkommande barn för ett år. Sverige tog emot runt 30.000 ensamkommande barn år 2015.

#15 - - Anonym:

Till nr 4 arga socialdemokraten

"Men det hade väl vilket parti som helst gjort idag"
Är inte frågan varför de inte gjorde de mycket tidigare? Man kan ju tycka regeringen ska klara av att göra konsekvensanalyser innan saker händer? Och som vanligt pratar ingen om alla de som dör i flyktingläger runt om i världen. Varför är ETT ensamkommande flyktingbarn som dessutom är frisk nog/har pengar nog för att ta sig hela vägen till Sverige mer värd än alla de som dör i flyktingläger? Det dör ett barn under 5 år var femte sekund pga brist på vatten/mat/medicin. Jag tycker vi börjar hjälpa dem istället.

#16 - - Anonym:

> #4 Arga Socialdemokraten
Problemet är inte att Sverige utan egen förskyllan "verkligen tagit emot ett jättestort antal människor" utan att regeringen varit så naiv att de har låtit det ske. Det är det som den hårda kritiken bygger på.

#17 - - Christer Löfström:

LB skriver "Den politiska utvecklingen under 2016 blir onekligen intressant att följa."

Min bedömning. 2016 blir året då den äkta politiska vänstern tar kommandot och girigheten och dess politiska företrädare pressas tillbaka.

https://www.foreignaffairs.com/articles/world/2015-12-08/inequality

#18 - - Anonym:

Det som präglade fascismen var det täta samarbetet mellan regim, storfinans/oligarker och massmedierna. Det tillståndet har vi i Sverige nu. Därför känns det viktigt för makthavarna att köpa in avdankade politiker och höga tjänstemän så att de inte sällar sig till kritikerna. Skillnaden mellan Mussolinis fascism och den svenska är att Mussolinis var pro-fosterländsk. medan den svenska är anti-fosterländsk,
Beträffande mediernas, speciellt DNs, roll i demokratins undergrävande skriver tino.us Nya avslöjanden i Wolodarskiaffären, Norska journalistförbundets tidning Journalisten bekräftar mörkläggning. Jag tror att DN har fler otrevliga saker i bakfickan. Sättet att berätta o-sanningar liksom deras NATO-vänlighet är ett sätt att bereda Sverige till att bli en del av krigsmaskinen USA. Det är en ödets ironi att det är DN tillsammans mer invandrade araber som ökat antisemitismen även bland svenskar.
Efter sommarens mörkade händelser i samband med stockholmsfestivalen så sammankallade ett borgarråd samman övriga 7 partier, DÖ-partierna plus F!. Dock inte SD. Det politiska fältet består alltså idag av en 8-junta (grupp 8?) och SD.
För övrigt har Harvardprofessorn i internationell rätt i amerikanska tidningar skrivit om Margot Wallströms okunnighet. erixon.com/blogg gör en intressant sammanfattning.
Wetterberg ivrar för en nordisk förbundsrepublik. Jag tror inte att övriga nordiska länder är intresserade att ta i svensk politik ens med tång. De håller för näsan.
#19 - - tipp:

Jan Eliasson intervjuas här https://www.rt.com/shows/worlds-apart-oksana-boyko/316625-war-modern-security-uk/

#20 - - Observator:

Härliga utsikter för 2016! Migrantfloden torkar in och EU börjar spricka upp. Det finns kanske trots allt något att hoppas på! Men hur skall det nya Sverige se ut? Det gamla fick väl dödsstöten av Reinfeldt och Wetterstrand och kommer inte att kunna återupplivas. Men man kunde kanske åtminstone återuppliva Riksrätten, som något förhastat avskaffades 1974! Vilket som av en händelse var samma år som termen mångkultur för första gången användes i svensk press (Dagens Nyheter - vad annat) och året innan riksdagen fattade beslut om att Sverige skulle vara mångkulturellt. Konspiratoriska tankemönster?

#21 - - Ann:

Känslan för rättvisa är medfödd, visar sig tidigt hos små barn: precis lika ska det vara. Människan vill rättvisa. Orättvisor gör ont, sår onda frön. Läraren måste vara rättvis och agera mot utfrysning, mobbning, trakasserier, för att förtjäna respekt. På liknande sätt behöver ett lands ledning upplevas representera rättvisa; inte favorisera och bespotta.
Judehatet och hatet mot oliktänkande är bultande varbölder Sverige behöver ta itu med för att läka. Utrikesministerns partiskhet bär inget gott med sig. Bilden som sprids är att mamma Margot lyssnar uppmärksamt på vad de stygga judarna gjort mot de snälla palestinierna, men vänder dövörat till berättelserna om palestinska vassa knivar: blod och mord.

Värsta olycka för ett folk är när ledningen för landet hamnar i händerna på en psykopat, dominerande maktutövaren är psykopat. Han förstör landet, försvinner ifrån när allt gått åt skogen.

"Är psykopater onda? Ja, skulle man kunna säga i bemärkelsen att de producerar ondska. Dels genom sina handlingar, dela genom den förvirring de orsakar omgivningen. – – – Har man kommit loss är det fortfarande svårt att förstå vad det var man mötte."

Sverige behöver tveklöst hjälp utifrån.

#22 - - Samuel af Ugglas:

"Det som kanske räddar Löfven är att alliansen leds av en likaledes svag och förvirrad moderatledare som är livrädd för att nyval som garanterat skulle göra SD till Riksdagens största parti"? Många, om inte de flesta beklagar sig över flyktingar och deras situation? Man kan faktiskt undra. Vore det inte bättre att beklaga sig över lögnaktiga och tjuvaktiga socialister som ställt till eländet, däri ingår numera Hr. Reinfeldt!

#23 - - Arga Socialdemokraten:

@ Göran

förstår att du gillar den helt fria marknande om du resonerar så. Tror du allvarligt majoriteten av riskkapitalisternas pengar är investitioner? Eller ja, det är det ju iofs, de investerar i den egna portföljen! Och även om de nu, som en del säkert göra massivt, investerar i företag, så ska de väl ändå betala sina skatter för alla vinster de gör? Annars kan vi ju stryka välfärdssystemet direkt och avskaffa samtliga skatter, son nyliberalisterna vill. Då klarar sig de som kan tjäna pengar, resten får helt enkelt...ja, dö, eller svälta eller något!

Sedan undra rjag hur du egentligen räkna. Handelsbankens vinst år 2014 var ca 15 miljarder kronor, något liknande för 2015 antar jag. Detta skulle innebära att dina 5000 ensamkommande barn skulle få 3 miljoner kronor var per år :) Är det så vill jag också vara ett sådant barn, för då är livet gött! :)

#24 - - K.Pålman:

#21, visst är det så, förvirringen över möte med psykopat och även sociopat är det som sätter sig för evigt för offren.

Tycker medias journalister och feministiska organisationer uppvisar sociopatvarning. Det enda jag kan komma på när en människa likväl journalist kan koppla bort kvinnors smärta som varit utsatta för dessa sexövergrepp av flyktingarna.
Torftliga journalistiska motangrepp som bara visar på att journalisten inte känner något för kvinnorna, är:
1. Journalisterna är köpta
2. sociopatvarning

Visserligen blir det väl sociopatvarning på både steg 1 och steg 2, då en msk med hjärta och medlidande inte skulle kunna sälja sitt hjärta för dessa utsatta kvinnor för några pengar i världen.

#25 - - Arga Socialdemokraten:

@Anonym

Det håller jag helt med om!

Jag har själv hårt kritiserat den förra och den sittande regeringen för den dåliga planeringen, som ju har sträckt sig över hela EU.

Att vi i stället måste bekämpa grunderna i diverse konfliktregioner är ett måste! Men även här är det den nyliberala globala politiken som sätter stopp frö det. Bland annat i form av enorma skatteförluster i u-länderna!

Denna flyktingproblematiken är ju bara ett litet plåster på ett mycket öppet och blödande sår!

I kväll skriver jag ett inlägg om just denna skatteflykt på en global nivå. Kika förbi då om ni vill.

#26 - - Anonym:

Till nr 14
Man skulle också för handelsbankens vinst kunna rädda livet på SAMTLIGA barn som dör var 5:e sekund (cirka 6 miljoner!!!)som jag skriv i nr 15

#27 - - Ding Dong:

Jag läser ofta och med intresse på denna i stora delar eminenta blogg och blir förutom informerad om infallsvinklar jag aldrig läst i vår svenska media också fascinerad över hur människor med sådan lätthet låter sitt behov av auktoriteter blandas med invanda tankemönster och gamla världsbilder.

Här inne är Lars Bern auktoriteten, med all rätt då det är herr Berns blogg och denna välutbildade mans skrivarbete vi tar del av och det med stort nöje, helt klart. Dock, liksom solen kan även en beundransvärd människa drabbas av små fläckar i sitt tankeflöde och sina formuleringar, vilket inte behöver hänga ihop givetvis då man ibland inte riktigt får ner det man hade tänkt sig, i texten. Jag syftar i denna min fundering på en del av de kommentarer jag läser under bloggens diverse alster, där man å ena sidan får till buds beundran för herr Berns formuleringar av tingens ordning, blandad med en nästintill total oförmåga att verkligen utmana sin tidigare uppfattning om världens beskaffenhet baserat på det man beundrar samt å andra sidan att i vissa fall okritiskt svälja även de något skavande motsägelser som finns i det pussel Lars, här på denna sida, försöker lägga. Detta gäller naturligtvis inte alla som kommenterar (här inne eller på andra sidor i den alternativa floran). Det finns många som är aktiva deltagare i sin egen upplysningsprocess eller sitt uppvaknande kanske man ska skriva.

Det är min övertygelse att en givande väg framåt, för var och en, är att odla modet att våga se motsägelser och dimmiga beskrivningar även i sin egen beskrivning av världen och dess problem men att också ibland ha tålamodet att kunna gå tillbaka till grundläggande analyser som visat sig robusta. I detta ligger en ständig strävan att försöka gå till roten av sin förståelse. Detta är med säkerhet en mentalmatch värd namnet, vilket jag menar att vi även kan se hos vår generösa värd på denna blogg.

Förhoppningsvis är det så att vi befinner oss på olika ställen i ett ärligt menat uppvakningsarbete och att vägen vidare har lite skiftande utseende beroende på vem vi är och var vi står.

#28 - - K.Pålman:

#27 Ding dong
Visst ska vi tänka själv och du har stor visdom vilket märks tydligt. Själv tycker jag att din artikel innehåller enormt mycket visdom som dock tråkigt nog försvinner när det blir så svår att lista ut vad du menar.

Svar: Det dunkelt sagda är det dunkelt tänkta.
Lars Bern

#29 - - tipp:

#Ding Dong. Det hade varit intressantare om du kommit med exempel. Du förefaller mer betygsätta andra än ha egna åsikter, men jag hoppas jag har fel. Jag tror vi är många som testar tankar och gärna tar både mothugg och medhåll. Trots allt är diskussion och argumentering inte fråga om att vinna eller förlora, utan om att vinna framsteg och kunskap. Med såväl Lars Bern som med kommentatorer tycker jag att jag gör det här.

#30 - - Anonym:

#29 - håller med dig. Finns liksom inte något man kan fråga om annat än signaturen Ding Dong. Anspelar den på ett bakverk eller de manliga genitalierna? Nyfiken blir jag emellertid på
#21 - konklusionen är att vi behöver hjälp utifrån. Skall Sverige sättas under tvångsförvaltning? Och vem skall genomföra den. FN, EU eller en gruppering av "villiga"? Och i så fall vilka? Eller har Ann rentav ett enskilt land i åtanke?

#31 - - Anonym:

Jag tycker jag lär mig mycket på denna sida, både från Lars samt många kommentarer. Jag tycker däremot att det är tragiskt att detta inte går att läsa om i den traditionella pressen. Om vi ska kunna bilda oss en uppfattning idag är vi tvungna att läsa denna typ av blogg. Jag tror att i framtiden kommer det skrivas uppsatser om vårt land per idag. Några exempel: mobbningen av ett riksdagsparti, att ett parti med bara 7 procent röster har så mycket att säga till om, att inte moderaterna tar makten med stöd av SD. Att man anser sig vara god för att man tycker det är bättre att ta emot flyktingar även fast vi kan rädda livet på många fler om vi skickar pengarna till flyktingläger. Att vår statsminster blir upprörd över brott mot invandrare men inte mot svenskar. Att vanliga svenskar protesterar när rumänska medborgare ska avhysas från mark de ockuperar men inte bryr sig när man stängde av strömmen för de som bodde på Solvalla camping i 20 minusgrader. Kan säkert hålla på länge till med exempel. Så tack för din blogg Lars!

Svar: Jag tror du skall vänja dig vid att de gamla medierna försvinner och ersätts med nya av den här typen. Visserligen hoppas tidningar som DN och SvD kunna överleva som Webbtidningar, men mitt tips är att något år efter att papperstidningen lagts ner följer resten med. Dessa tidningar har en kostnadsmassa och administrativ överrock som är anpassad till en annan tid och produkt. Vad vi däremot kommer att behöva är instrument för att orientera oss i den nya medievärlden så att vi kan sålla agnarna från vetet.
Lars Bern

#32 - - Observator:

#29 - håller med dig. Finns liksom inte något man kan fråga om annat än signaturen Ding Dong. Anspelar den på ett bakverk eller de manliga genitalierna? Nyfiken blir jag emellertid på
#21 - konklusionen är att vi behöver hjälp utifrån. Skall Sverige sättas under tvångsförvaltning? Och vem skall genomföra den. FN, EU eller en gruppering av "villiga"? Och i så fall vilka? Eller har Ann rentav ett enskilt land i åtanke?

#33 - - Björn Sveninge:

Exempel är bra!
Här kommer ett exempel på visserligen på en symbolisk handling men av helt rätt karaktär!
http://gloria.tv/media/pmPa26H66Sv

#34 - - K.Pålman:

Lars svar på #30

Hoppas du har rätt, ingen skulle bli gladare än jag om stortidningarna försvann, så f-n stöddiga. Den dagen det sker firar jag i skumpa!

#35 - - Bo Larsson:

Det är nog helt riktigt att regeringen kunnat använda krissituationen till att vända kappan efter vinden och därför undvikit att förlora ansiktet alltför mycket. Kanske de också tvingats vakna upp och vika undan skygglapparna när verkligheten nu blivit alltför påtaglig.

Men man ska komma ihåg (nu låter man som en riktig politiker!!), att det är en mycket svår sits att vara politiker idag samtidigt som vi har brist på bra ledare som kan vara villiga att ställa upp. Oligarkerna har byggt upp kontroll system i demokratiska länder som ger väldigt lite handlingsutrymme och många gånger har man bara att välja på att följa med i den riktning som skapats (ofta det politiskt korrekta) eller åka ut ur politiken på något sätt, ofta genom någon medialt skapad "affär" eller medial avrättning. Många bra personer inser begränsningarna men försöker göra det bästa av situationen

Jag tycker också man måste skilja på politiker och politiker. Det finns de som är goda människor och på många sätt kompetenta personer men som delvis är naiva och förda bakom ljuset och därför driver en för landet destruktiv politik som t ex Wallström och Löfven. Sen finns det politiker som t ex Reinfeldt och Bildt som är oligarkernas agenter och medvetet driver en politik enligt deras agenda.

Men kommunicerar folk med politikerna? Det är lätt att kritisera men hur många för fram sina konstruktiva synpunkter och förslag direkt till politikerna, både på riksplanet och de i den lokala valkretsen? Om alla låg på här, informerade om oligarkernas agenda, lämnade konstruktiva förslag och krävde direkt ansvar från våra politiker kanske det skulle hända mer?

Demokratin förfaller mycket pga vi inte tar vårt ansvar och medverkar och kräver att politikerna inte själva ska bestämma utan vara en spegel av folkets vilja. En riksdagledmot ska lyssna in vad dennes väljare vill och föra deras talan i riksdagen utan påtryckningar från gruppledaren och partiet. Gör han inte det

Denna demokratiska ordning måste återinföras och det är vi medborgare som måste engagera oss mer på rätt sätt för att det ska hända. Ett viktigt inslag i detta är att avslöja oligarkernas olika metoder för att kontrollera riksdag och regering liksom myndigheter och media.

#36 - - Anonym som skrev nr 31:

Hej igen, tack för svaret. Har du eller någon annan som läser bloggen någon åsikt om vad som hänt med pressen? De har slutat granska, vinklar artiklar, utelämnar relevant information. De måste väl ändå förstå att de inte kan överleva på det sättet?

#37 - - Björn i Bromma:

#25
Varför skall lilla pyttelandet Sverige spela en roll i Mellan Östern och Nordafrika när uppblåsta politiker inte ens har någon grundläggande kunskap om förhållandena, och allt på medborgarnas bekostnad. Det är enbart ren socialistisk tonårsaktivism samtidigt som man agerar "musen som röt".
Som min kloka farmor många gånger sade att "man skall inte lägga sig i saker om man inte är rejält påläst, för då kan det bli ännu värre".
Men nu, på tok för sent, verkar man sömndrucket börja vakna ur revolutionsromantikens dvala. Se tex :
ledarsidorna.se/2016/01/tvastatslösningens-dod/, samt
www.6mannen.se/sand-och-svek

#38 - - Arga Socialdemokraten:

Håller faktiskt med DingDong, kritiskt tänkande bör alltid stå högst!

På denna blogg, i detta forum hålls det ändå ganska så ordentligt tonläge, och jag tycker i alla fall att de flesta försöker gå in lite djupare. Men på nätet i stort så kan man läsa hur mycket skräp som helst. Det finns extremt mycket osanningar, lögner, påståenden som är helt tagan ur luften, men ändå kallas dessa källor av många, många människor för seriösa sådana...Det är grymt farligt och det är därför jag personligen tycker den konventionella medieformen bör kvarstår, då vi där, trots diverse brister, i alla fall har utbildade journalister. Sedan har ju faktiskt även de etablerade medierna en rad olika åsikter! Jag tror inte att folk i framtiden enbart kommer läsa bloggar eller, ännu värre, enbart sociala medier...det blir ju helt kaotiskt då :)

#39 - - Bo Larsson:

Ska lägga till att Wallström fått sina uppdrag godkända av oligarkerna pga hennes i sig stora medkänsla som de använt på ett omvänt sätt för att föra sin agenda framåt. Hon anser nämligen att vi inte bara kan tänka på vårt eget land utan måste tänka på och försöka hjälpa alla människor på planeten, vilket i sig är en god och ansvarsfull tanke.

Problemet är bara att oligarkerna har använt denna goda drivkraft för att hjälpa till i nationsupplösningen där vår förmåga att verkligen bidra till världens utveckling ruineras. Tyvärr är Margot Wallström alldeles för naiv. Hon villl gott och har bra ledaregenskaper men begriper inte hur saker och ting fungerar och det är just därför hon fått bli kommissionär och också tillåts vara utrikesminister och som ett omedvetet verktyg bidra till att vårt land bryts ner, helt enligt oligarkernas agenda.

#40 - - Arga Socialdemokraten:

@ Björn i Bromma

syftade nog mer på det globala samfundet när jag skrev om "vi". Klart sverige inte kan göra mycket! Men den rikare delen av världen kan nog göra en hel del, om den nu skulle få för sig att vilja!

Vet inte hur många gånger du nu refererat till den där "tonårsaktivism", dags för lite nya argument :) Att politiker generellt är människor som snabbt brukar kunna förlora sina ideal och det dom en gång i tiden trodde på är väl inget nytt?

Din farmor har/hade rätt, tyvärr är det ju dock ändå allt för många som lägger sig i, utan någon som helst koll på bakgrund och fakta...:)

#41 - - K.Pålman:

# 39 Bo Larsson
Haha, du säger precis det jag alltid förmodat att det är de korkade som kommer till makten. De smarta ser igenom och skulle aldrig låta sig bli utnyttjade i oetiska och omoraliska syften. Det gäller att kunna se saker i flera steg och inte bara ett, framförallt ha ett helhetstänk iaf i en sådan position.

Samma lika med de som blir kända genom tv, idoler m.m. De brukar kalla att de måste ha "starkvalitet" vilket jag förstår menas egokvalitet.

#42 - - Björn i Bromma:

#38
Det är en väldigt stor mängd osanningar, mörkande och direkta felaktigheter från ansvariga politiker och medlöparmedia som har avslöjats av alternativ Internetmedia. Helt enkelt den nya 4:e statsmakten.

#43 - - Björn i Bromma:

När jag studerade på KTH i början av 1970-talet så träffade man ju många av dagens politiska sk "tonårsaktivister" på pubar och dansställen. Kan bara konstatera att lite "ränder har gått ur", men långt ifrån alla.

#44 - - Samuel af Ugglas:

"Migrantinvasionen var en skänk från ovan för Löfven?"
Det är kanske inte bara svenskar som tröttnat på socialisten Löfven.
Muslimerna gör säkert processen kort med honom när den tiden kommer!

#45 - - Björn i Bromma:

Dagens fnordspotting.se är väldigt belysande.
ESA-chefen Johann-Dietrich Wörner bedömer att nästa ISS-station kommer att anläggas på månen och byggas upp av intelligenta robotar. tidshorisont 2030, dvs om ca 15 år.
Med dessutom intelligenta robotar på banan så blir det socialdemokratiska partiet fullständigt irrelevant.

#46 - - Arga Socialdemokraten:

@ Björn

tror du inte att hela det politiska spektrumet kommer förändras, om nu verkligen AI blir till?

Jag ser det mest i ett negativt ljus, om inte samhällsstrukturerna ändras rejält kommer det bli enorma problem när fler och fler yrken lbir automatiserade. Då blir det faktiskt dags för medborgarlön, annars blir halva världsbefolkningen arbetslösa!

Sedan finns ju också själva hotet om en mycket avancerad intelligens, som många nog bortse ifrån. Jag vill inte veta vad grabbarna i Silicon Valley, i Google, Apple och dylikt skapar, allt i mänsklighetens namn förstås.

En god bok jag kan rekommendera är James Barrats Our Final Invention. Han går in detaljerat i diverse möjliga hot och scenario och de flesta är faktiskt inte så värst positiva för oss människor...

Vi får se...

#47 - - K.Pålman:

Är heligt förbannad på FEGA journalister och FEGA politiker, det passar nu när SD har gått ut med sanningen om våldtäktsförsök mot flickor att stödja dem. Stödja de traumatiska flickorna som blivit utsatta för kriminella våldtäktsmän, MEN BARA LITE. Efter politikers och journalisternas LILLA stöd de ger flickorna, svänger de debatten till både försvar till brottslingarna i vanlig ordning och till att skylla ifrån på kultur, även på att det är ett vanligt vardagsfenomen som varat länge i landet. Dessa övergrepp har pågått i 6 månader och NU passar det att drar bort täcket från huvudet

NI HAR SÅLT ER SOM HOST HOST BARA FÖR INVANDRARDEBATTENS FINA FASAD, det är vad eran debatt till stöd för dessa stackars traumatiska utsatta flickor handlar om. Den handlar inte om de fruktansvärda gärningarna utan om eran invandrardebatt. FY F-N så lågt!

#48 - - tipp:

Är feminismen en orsak till Europas pågående förfall och ökande laglöshet? Iben Thranholm, danska, har en åsikt här https://www.rt.com/op-edge/329241-europes-tragedy-merkel-immigration/
Och för att spä på - är det feministerna i skolor och i massmedier som har skapat dessa trosinstitutioner i stället för att skapa utbildnings- respektive informationsforum som är allsidiga och trovärdiga?
Jag är skeptisk till att tidningarna dör. Politikerna är i sådant stort behov av propagandakanaler att de kommer att subventionera dem med skattepengar.

Svar: De tappar stadigt läsare och har gjort så länge nu, så jag tror inte lösningen är subventioner.
Lars Bern

#49 - - K. Pålman:

#48 Tipp
JAAAA, på din fråga Tipp. Feministerna gör ingen nytta övh taget. Vi ser nu i debatten om flickorna som blivit utsatta för övergrepp av kriminella. Under 6 månader hördes inte ett ljud från feministerna och nu när debatten tagit fart så skyller de på allt annat än gärningsmännen. Detta kallar feministerna att ge sitt stöd till traumatiska flickor? Är inte stödet mer än så, lägg då ner feministiska organisationer, slöseri med skattemedel.

Till råga på allt så ger både den ena politikern och den andra journalisten sina åsikter om övergreppen och de kriminella MEN INGEN AV DE UTSATTA FÅR KOMMA TILL TALS!
Linda Snecker, Rossana Dinamarca och Maj Karlsson från Vänsterpartiet har väl knappast någon RÄTT att uttala sig i de traumatiska flickornas ställe. Tror att de som varit utsatta för brotten skulle ge en mer träffsäker åsikt om dessa fruktansvärda kriminella sexövergreppen som pågår.

#50 - - Björn i Bromma:

#46
Nä, vi har kontinuerligt under en längre tid gått mot ett specialist-och expertsamhälle.
Min farfar, som en gång var kommunalordförande i Växjö, berättade att på den tiden fanns stora grävlag som grävde för hand med spade och skottkärra. När sedan grävskoporna kom så försvann grävlagen helt och hållet. Grävskoporna fick av grävlagen epitetet "brödtjyvar".
Idag skulle vi inte ens tänka oss stt gräva gator och torg för hand.
Och på den vägen är det...

#51 - - Amelia:

Klart sverige inte kan göra mycket! Men den rikare delen av världen kan nog göra en hel del, om den nu skulle få för sig att vilja!

#52 - - Göran:

#23 - Arga Socialdemokraten

Jag ska villigt erkänna att jag räknade fel på Handelsbankens vinst. Det jag räknande på var en kvartalsvinst. Jag justerar mina siffror så att Handelsbankens vinst räcker till 12.000 ensamkommande flyktingbarn.

Om skatter ska räcka till välfärd har inget med företags vinster att göra. Du kan leka med hur mycket skatt det finns på vad som helst. Du borde finna att staten gör större vinster än vad företagen gör.

Du har även den socialdemokratiska cyniska synen på människor att de endast hjälper andra människor om man håller en pistol mot deras huvud.

I Sverige finns det oändligt antal jobb. Det enda det handlar om för att de ska utföras är priset. Skatten är en del som gör priset för högt för att jobben ska utföras.

Självklart ska skatten på arbete ligga på noll. Allt annat är moraliskt stöld om det sker under tvång. Naturligtvis får de som vill betala skatt om det är en frivillig handling, vilket jag förmodar att alla socialdemokrater med glädje skulle göra.

#53 - - K.Pålman:

#38 Argsinta gubben S
Skrattar, menar du att media med utbildade (är du säker på det) journalister alltid är källkritisk och alltid skriver sanningar :))

#54 - - Björn i Bromma:

#52
"Det enda jag inte begriper här i världen är inkomstskatt på nyttigt arbete"
Albert Einstein

#55 - - Arga Socialdemokraten:

@ Göran

enligt det resonemanget borde ju då arbetslösheten under M regeringen sjunkit drastiskt, med alla jobbskatteavdrag de drev igenom! Det hände dock inte. Ser du inget mönster alls när jobbskatten globalt minskar och arbetslösheten bara ökar. Samtidigt som de största företagen och ägarna bara bli rikare och rikare? Är det verkligen skatterna som gör att folk sägs upp? eller kan det vara chefernas bonuskultur?

Och nej, staten tjänar int elängre mer, efter den enorma privatiseringsvågen som har rullat över oss! Delvis statlig reglering och kontroll är nödvändig ja, annars kan vi ju dirket gå över till korporatism! Speciellt när det gäller den alltmer växande girighet vi ser i vår värld!

@ Pålman

Nu låter du som min fru...vadå gubbe, jag är faktiskt bara 31 år gammal :)

Men nej, det har jag aldrig påstått, så klart är den vanliga median också vinklad, i de flesta fallen! Men det finns bland de väldigt vassa och duktiga journalister och oftast är ändå standarden högre, vilket dock inte betyda att man ej ska läsa mellan raderna! Det bör man alltid göra!

@Björn i Bromma


ajajaja, nu när vi snackar om källkritik, där bastalde du litegrann på detta citat!

Det riktiga citatet är: "Det som är svårast att förstå i denna värld är inkomstskatten." Din referens är också lite felriktad, då detta inte är ett direkt citat, utan en minnesanteckning från Einsteins skatterådgivare Leo Mattersdorf, som skötte Einsteins skatter i Amerika. Tydligen hade Einstein alltid haft svårt att greja med skattedeklarationer och ska då ha sagt detta, dock med ett brett leende och med en ironisk ton (enligt Mattersdorf).

Källkritik mina herrar :)))

#56 - - Björn i Bromma:

#55
Men själva andemeningen är ju densamma.

#57 - - Björn i Bromma:

Det senaste nu är att Kommunals sparkade kassör kliver av ytterligare 37 st sk uppdrag.
Hur i jösse namn kan man ha 37 st olika uppdrag och samtidigt vara seriös?
Det går enbart i den maffialiknande sossevärlden, inte på andra håll och kanter.

Svar: Många feta arvoden.
Lars Bern

#58 - - Arga Socialdemokraten:

@ Björn

Hur kan du veta det? att inte förstå inkomstskatt, eller hur den är uppbyggd, hur den fungerar, är ju inte samma sak som att inte förstå varför den månste finnas.

#59 - - Glenn:

Arga sosse...
Vart tror du man lägger produktion, i högskatteländer/lågskatteländer??

Dom utländska konglomeraten som i dagens Sverige äger våren industri flyttar alltid inkomsterna till lågskatteländer,såvida inte protektionism eller patriotiska skäl föreligger

#60 - - Arga Socialdemokraten:

@Glenn

Ja, det gör de, dock på grund av profitgirighet, inte på grund av att produktionen är för dyr i det egna landet! Och vad är alternativet? Ska vi införa samma låga löner här hemma så att herrarna VD kan tjäna rejäla summor på hemmaplan i stället för att casha in stort i fattiga u-länder? På så sätt kan man ju grymt bra försvara idén om att det måste finnas fattiga regioner, hur ska annars de stackars storföretagen kunna producera sina varor? Usch!

#61 - - Ding Dong:

Där ser man, min lilla fundering satte lite energi i rörelse - det var ju trevligt! Detta inte skrivet med någon dunkel avsikt, om nu någon känner sig manad till dylik fundering, även om vi förvisso möjligen alla, är fångade i dimmorna av våra egna begränsningar och ouppfyllda behov.

Jag noterar också att ibland öppnar vi fönstret mot den friska förståelsen utan att se att det endast var en ditmålad chimär på en kall vägg av sten... men också hur en känsla av upplevd provokation kan ge bränsle åt vässade formuleringar och vidare tankerymd.

Allt skrivet med full respekt för det driv ni alla besitter. Vilket debattklimat hade vi inte haft om fler inkorporerat dylik kraft?

#62 - - Glenn:

Arga sosse

Det märks att du är sosse!

Jag pratar om skatt, du om löner - inte samma sak!

Skatterna i Sverige pressar ner våra löner1
Konglomeraten jag skriver om, man flyttar produktion
till lågkostnadsländer, det är inte lika med låglöne-länder - förstår du? till viss del har det patriotism
o protektionism att göra också, nått som svenskar
inte vet vad det är??

Det är många många i Sverige som förlorat sina jobb till höglöneländer, men med en lägre produktionskostnad - hänger du med?

Nämnd politiker i denna debatt blev skickad att gjuta mod i människor i ovan beskrivet senario
Hon begrep ingenting - inte ens när vuxna människor stod o öppet bölade framför henne
förstod hon allvaret? Hennes tankar var bara på
den EGNA PLÅNBOKEN, man kunde ersätta hennes
ögon med $$$$$$$$

Lästips> Varför försvinner våra kronjuveler. Författare Lars Bern.

#63 - - Åke i Sörmland:

Såg just i en kvällstidning att man försöker vända på begreppet PK till dess motsats. Nu är PK de som vill stänga gränserna.

Upp