Det sovande folket vaknar

Internet har gett massan view and voice. Plötsligt kan alla människor kommunicera med och se och höra hela världen. Det här tillståndet håller på att kraftigt rubba själva fundamentet för maktutövningen och då i första hand i västvärlden.

Jag har i tre tidigare inlägg beskrivit den matrisstruktur som kan skönjas bakom maktutövningen i dagens värld. Det nationella folkliga styret via demokratiska val har steg för steg inskränkts genom att makt och inflytande i en lång rad små steg flyttats över till organisationer, företag och institutioner. Allt mer makt har på detta sätt gått från folket via val till det som idag oftast beskrivs som etablissemanget.

Jag har visat hur det internationella etablissemanget domineras av de rikaste av de rika i den angloamerikanska oligarkin, som är den starka kraften bakom globaliseringssträvandena. Men även på det nationella planet finns ett etablissemang som skaffat sig en allt starkare kontroll över samhället, ofta i symbios med de globala krafterna. Vanliga enkla medborgare har upplevt denna utveckling genom en känsla av maktlöshet som steg för steg infunnit sig, när man märkt att man inte längre kan påverka.

Politikerkåren som en gång var vanliga människor valda av folket för att representera dem har utvecklats till ett yrkesskrå med starka gemensamma intressen som allt mer kommit att dominera maktutövningen. I fråga efter fråga har detta skrå låst sig i ståndpunkter som man inte ifrågasätter och som därmed inte kan påverkas av vanligt folk i val – vi har fått en politiskt korrekt åsiktskorridor.

Åsiktskorridoren har blivit en fästning som frenetiskt försvaras genom etablissemangets kontroll över alla etablerade medier, kulturinstitutioner, offentliga myndigheter och rader av företag och organisationer där de styr ohotade. Många av de senare är visserligen på pappret demokratiska, men det är bara en kuliss. I realiteten har etablissemanget hela makten. Inom t.ex. LO vars medlemmar till största delen sympatiserar med antietablissemangspartiet SD, tillåts ingen från det partiet att få något inflytande. De som kommer ut som aktiva SD:are utesluts.

På det här sättet har vårt samhälle utvecklats till en demokratur som beskrivits av dissidenten Wilhelm Moberg med att där råder allmänna och fria val, åsiktsfrihet råder formellt men politiken och massmedia domineras av ett etablissemang som anser att bara vissa meningsyttringar skall släppas fram. Konsekvensen blir att medborgarna lever i en föreställning att de förmedlas en objektiv och allsidig bild av verkligheten. Åsiktsförtrycket är väl dolt, den fria debatten stryps.

Moberg tillägger att det i definitionen för demokratur finns med det faktum att majoriteten av människorna i detta samhällstillstånd själva inte uppfattar att de lever i en demokratur. Man har kunnat se dem som ett sovande folk, ett tillstånd som passar etablissemanget perfekt. Men som så ofta i samhällets utveckling så har något hänt som ändrar på spelplanen – ett tekniskt genombrott som Internet har gett vanliga människor fri tillgång till en ocensurerad verklighet och vad värre är fri tillgång till möjlighet att kommunicera med hela världen.

Människor upptäcker plötsligt hur man blivit förd bakom ljuset och hur viktiga sanningar som inte passar in i åsiktskorridoren förtigs eller förvrängs. De upptäcker att de politiker som valts följer en agenda som mest gynnar dem själva istället för dem de skulle representera, eller att de viktigaste besluten fattas på möten med oligarkernas slutna sällskap. Varför tror ni att nästan alla allianspolitiker förordar att Sverige skall med i oligarkernas vapenbutik NATO trots att en solid majoritet av folket är emot? Vi upptäcker hela tiden hur mycket av det som framställts som fakta bara är tillrättalagd propaganda och ofta rena falsarier som inom klimat- och livsmedelspolitiken.

Resultatet av att vanliga människor får tillgång till information som tidigare bara fanns tillgänglig för etablissemangets elit, är att de senares trovärdighet har punkterats. Folk inser att politiker, journalister, företagsledare, fackföreningspampar, skådis m.fl. som utövat makten i samhället inte är att lita på. Människor börjar skapa sig egna bilder av hur saker och ting förhåller sig och hänger samman.

Etablissemangets medier kämpar allt mer förtvivlat för att svartmåla de nya mediekanalerna som växer som svampar i etern, bristande journalistik kvalitet och konspirationsteorier är favoritargument eller så är de som motsäger etablissemanget bara troll. Översitteri och förminskade av människors fattningsförmåga är en röd tråd.

Etablissemangets försvarare som gamla papperstidningar som DN skriver allt fler artiklar om konspirationsteorier, det är enkelt att förstå varför. För vanligt folk är det ju idag enkelt att konstatera att de verkliga konspiratörerna i vårt samhälle är politikeradeln, chefredaktörerna i de gamla tidningarna, cheferna inom Public Service och en politiserad polischef som systematiskt förtigit och ljugit om allt som inte legat inom åsiktskorridoren.

Den folkliga informationsrevolutionen drar fram som en präriebrand över hela världen och överallt utmanas etablissemanget. Rader av nya politiska partier och ledare som utmanar makten och står på massornas sida, har sett dagens ljus på senare år. Namn som Le Pen, Jimmie Åkesson och nu Donald Trump är typiska exponenter. Inom några år har dessa krafter tagit över den parlamentariska makten på många håll och kommer då att vrida klockan tillbaka som nu senast i Polen och tidigare i Ungern. Jag är inte säker på att detta alltid kommer att vara bra, men för etablissemanget är det en katastrof. Det ser vi redan idag i Sverige där t.ex. DN:s chefredaktör nu får löpa gatlopp jagad av ”trollen”.

Det ursinniga folkliga missnöjet har vaknat och det somnar nog inte om i första taget. Vi får väl hoppas att det inte går så långt så att man släpar ut de värsta översittarna på gator och torg och hugger huvudena av dem. Det gjorde man under franska revolutionen och det gör man i arabvärlden idag. Det är inte så långt borta, så etablissemanget får nog passa sig.

Demokrati | Bilderberg, Decemberöverenskommelsen, EU,, LO, MSM, Marie le Pen, NATO, Public Service, Trump, Åkesson | |
#1 - - Peter Stilbs:

Ja, vi lever i intressanta tider ...

#2 - - Helena Palena:

Det gäller m a o att rida och smida medan man har skallen kvar!
Brage Norin: "Oljepriset faller - Wall Street faller - dollarn faller. Det blir precis exakt som jag skrivit om i över ett helt års tid. Hjärnan gillar inte obekväm information.
Ord påverkar inte normala människor. Kanske vi bara kan lära oss av svåra misstag. Kanske vi inte ens fattar - även om den finansiella kollapsen slår till med full kraft?"

https://parnassen.wordpress.com/2016/01/14/wall-street-skiter-pa-sig-aktier-rantepapper-har-blivit-mycket-farliga-flytta-ut-pa-landet/

#3 - - Josef Boberg:

"Den folkliga informationsrevolutionen drar fram som en präriebrand över hela världen och överallt utmanas etablissemanget."

Det tycker jag är det bästa som har hänt under min livstid = snart 75 år (jag är snart halvvägs 150 år LivsErfaren).

#4 - - Josef Boberg:

"Den folkliga informationsrevolutionen drar fram som en präriebrand över hela världen och överallt utmanas etablissemanget."

Det tycker jag är det bästa som har hänt under min livstid = snart 75 år (jag är snart halvvägs 150 år LivsErfaren).

#5 - - Johnny Andersson:

Utmärkt beskrivning av dagens situation av Lars Bern. Det börjar verkligen hända saker nu, invasionen och kollapsen av den destruktiva invandringspolitiken och avslöjandet av Bonniers DN mörkande av sextrakasserade och våldtagna svenska tonårsflickor av invandrade muslimska män från Afghanistan, Arabien och Afrika bara för att inte stärka opionen mot invandringen i Sverige och gynna SD.

#6 - - Björn i Bromma:

För en tid sedan så gick det en intressant programserie på Kunskapskanalen om totala intelligensen hos djur, med alla sinnen involverade. Det finns djurarter som tex vissa kråkfåglar, papegojor och chimpanser som kan förutse framtida problem i relativ närtid med en efterföljande direkt korrektion för att undvika framtida problem. Det var riktigt imponerande.
Det politiska etablissemanget har ej den förmågan.

#7 - - Lennart Granqvist:

Lugn, bara lugnt ,det kommer att bli så bra när momsen på cykel och skoreparationer sänks ,det har Lofven lovat.
Lars,måtte dina kameler inte gå törstiga. (Ironi)

#8 - - Hans Nilsson:

Jag hoppas att tillräckligt många vaknar innan det är för sent. Tiden är knapp.

#9 - - Sigvard Lindqvist:

"Tiden är knapp." det är därför vi behöver ett nyval för att visa politiker-parasiterna vilka som egentligen borde bestämma. Vilka som tidigt kunde berätta att detta går inte, det är de som borde bestämma.

#10 - - Marianne:

Om de sovande har vaknat betvivlar jag, men de har satt sig upp på sängkanten och gnuggar sig förvirrat i ögonen.
Det hörs på reportrarnas frågor - Hur kunde det bli så här? Visste ni inte? Varför har ni mörkat sextrakasserier?
Plötsligt var det något som rörde sig i hjärnbarken hos en sovande - Jag har en dotter som brukar vara ute och gå på konserter....
Eller hos ett yngre par - Jag har en flickvän som bor lite ensligt....
Hos en yngre kvinna börjar orosmolnen fladdra i ögonlocken, kan det hända mig.....
Hos pensionären, som predikat att allt nationalistiskt är av ondo. Vi måste ta in så många vi bara kan. Där äldreboendet nu får dela lokaler med unga vuxna från framförallt Afghanistan....
Det totala uppvaknandet kan bli riktigt hemskt för en del. Vem ska man skylla på, om det värsta händer, tänker många, för jag kunde ju inte veta detta. De enda som var emot politiken var ju några högerextrema, som jag läste i tidningen att de var fascister....
Eftersom svensken, tyvärr ofta, är en som tänker som gruppen och tycker att oliktänkande är konstiga och kan mobbas ur gruppen. Så blir inte tankarna så mångsidiga. Detta kan märkas i såväl flyktingpolitiken som klimatpolitiken.
Själv brukar jag inte lyssna på folk, som har åsikter om andra för att upphöja sig själva. Mobbare är bara folk med dåligt själförtroende och ofta dåligt kunnande också. Men mobbarna är oftast de som får andra med sig, det är de som blir de populära. Men det är sällan som det är mobbarna som gjort någon riktig nytta.

#11 - - Dan:

Nu uppstod misstänkt lägligt en skandal inom Kommunal så gammelmedia slipper fortsättningsvis ägna sig åt det besvärliga ämnet mörkning av invandrarbrottslighet.
Behändigt att ha några skandaler på lager att ta fram när det behövs.
Vill minnas att Margareta Winberg råkade försäga sig och vidgå att ledande personer i veckor känt till att köttet i affärerna kunde varit smittat av Galna kosjukan. Medlemmar i regeringen hade förstås inte köpt något kött efter det, men vi andra var det inte så noga med. Då uppdagades också lägligt en annan mindre skandal, minns ej vad, som media kunde älta i stället.

#12 - - Åsa:

Jag håller med, folket har vaknat. Problemet är att majoriteten är reaktiva, och agerar på sådant som visas i massmedia. Skaran som har en balanserad informationskälla är relativt få. De var som när många satte en fransk flagga på sin fb profil. Katastrof. De följde bara strömmen utan att verkligen tänka till. Men följer de en bra trend så är ju iof positivt...

#13 - - Bo Larsson:

Egentligen borde omställningen kunna skötas preventivt utan större dramatik på rent juridisk väg som en Nüremberg II rättegång, så fort ett tröskelvärde nåtts i befolkningen, vilka i kraft av sitt antal kräver av polis att oligarkerna arresteras misstänkta för brott mot mänskligheten. Det mesta finns redan dokumenterat, vilka de ansvariga är, vad deras brott består av samt bevis. Det handlar bara om att få ut informationen.

Precis som vid Nüremberg rättegångarna kommer även många i hierarkins lägre nivåer att stå åtalade, och då kommer medlöpare och agenter t ex inom media, chefredaktörer och journalister att lära sig att man är inte utan ansvar bara för att man lyder order. Det borde de tänka på redan nu..

#14 - - Fem idioter är fler än fyra genier - Demokrati:

Att de skulle bli utsläpade och halshuggna hoppas jag de inte blir.
Det ör att komma för lindrigt undan.
Jag vill rista blodörn på dem och jag tror jag kommer att göra det bra.

#15 - - K.Pålman:

Gå in på youtube.com/economic collaps 2016
så finner ni mycket om en snar framtid. Tiden framöver blir skakig.

#16 - - K.Pålman:

Jo, visst vaknar folket mer och även vakar över vart Regeringen tilldelar folkets skattemedel . Regneer ska ge skattemiljoner till feministiska föreningar och organisationer. Meeeen hallååå, mej veterligen har jag inte hört ngn feministisk organisation eller förening ta kampen mot kvinnnor. I all denna diskussion om sexövergrepp har jag inte HÖRT EN ENDA KVINNO ORGANISATION ELLER FÖRENING STÅ UPP FÖR KRÄNKTA KVINNOR??????????? Men pengar och äran ska ni ha....men för i h-e, ni har ju inte ens tagit kampen. Vad sysslara Regneer med? Dags att folket tar makten över skattemedel så de hamnar hos de som verkligen gör det de ska och inte hos fega babbelkvinnor bara. Skäms på er ni kvinnor som bara vill ta del av pengar och ära men egentligen inte bryr er om kvinnor som lider. SKÄMS, vi vet vilka ni är!

Svar: Detta att skapa en massa organisationer som inte skulle överleva en dag utan skattepengar är en viktig del av etablissemangets maktutövning och översitteri riktad mot vanligt folk. Internationellt har vi miljöorganisationer som oligarkin finansierar och som länder som Indien, Kina och Ryssland numer stämplar som det västliga etablissemangets agenter och därför förbjudit deras verksamhet.
Lars Bern

#17 - - C:

Läs en av Armstrong's senaste artiklar "The coming European Revoluition" http://www.armstrongeconomics.com/archives/41730
Enligt Armstrongs matematiska och statistiska modeller är vi snart (2017) på väg in i en ny nedgång, (liknande den 1931 och 1845). Sedan kommer den stora skuldkrisen. Han beskriver bl.a att "smittan" i samhället uppstår genom 6 händelser ; 1. En stor missnöjdhet gentemot de politiska ledarna (check) 2. Krav på mer deltagande och insyn i myndigheterna (check) 3. Krav på yttrandefrihet i bl.a media (check) 4. Krav från arbetarklassen (som vi kan se från t. ex LO förbundens medlemmar och deras "rebelliska" SD sympatier. 5. Uppgång av nationalismen (check) 6. Omgruppering av adeln, armeén, kyrkan ocv (check).

Så mina vänner det är så här det ser ut, och framtiden ser ej ljus ut. Naturligtvis har "oligarkerna" som du så kallar dem full koll på detta ; och välkomnar det. De vill att folket ska gå emot sin stat. Enligt Armstrong är detta början på upplösningen av alla nationella stater (Så att världstaten kan bildas). När den stora skuldkrisen kommer blir denna övergång mycket lättare då få länder kan behålla sin suveränitet. Titta bara nu , när medierna hamnar under lupp, hur de hetsar mot myndigheter och staten istället; (polisen vad gäller mörkande av övergrepp och Kommunals "porrfester") Detta är strategi. Att få folket att gå emot sina stater. Men precis som de s.k "oligarkerna" precis "vet" vad som komma skall i framtiden så kan vi det med, genom samma strategi.. Lär din framtid och ditt nu genom att granska historien och olika cykler, "historien" upprepar sig alltid.. Eller som Einstein sade " du kan ej göra samma sak två gånger och förvänta dig ett annat resultat" ..

#18 - - Usain:

Tycker Sverige ska gå med i NATO för att få skydd emot Ryssland. Vi kan inte skydda oss när Putin landsätter på Gotland. Med NATO i ryggen låter de bli.

Svar: Allians med Turkiet, aldrig!
Lars Bern

#19 - - Samuel af Ugglas:

Etablissemanget överlever på en invallad parasiterande fårskock som blivit fråntagen alla rättigheter utom att uppbära allmosor från utplundrade medmänniskor, ofattbart!

#20 - - Stig Rydmark:

@usain
NATO är USA:s krigsmaskin för att hota hela världen till underkastelse. Det nya Ryssland har haft nästan 30 år för att bedriva erövringspolitik, vilket man ej gjort.
Ryssland måste rättvist betraktas som en fredlig nation.
Att man naturligt geoplitiskt tog tillbaka Krim var ju en
nödvändighet för att inte få Krim besatt av NATO-trupper.

#21 - - Stig Rydmark:

Fortfarande häpnadsväckande: inte ens halva befolkningen anser flyktingkrisen vara den viktigaste frågan på dagordningen.

#22 - - LO Landin:

Jag är inte orolig. Jag tror att Zlatan fixar det här.

Svar: Ja han är en av våra idag få faktorer som stärker landets image.
Lars Bern

#23 - - Usain:

Lars Bern
Målet är att skydda Sverige. Hur gör vi det med det lilla försvar vi har? Norge och Danmark har varit med sen starten och de har inte klagat. Sverige ligger vidöppet för Ryssland och hjälp kan vi drömma om när vi inte är medlemmar.

Svar: Det största hotet mot världsfreden är idag NATO-landet Turkiet och inte Ryssland, och det vill du ingå en militär allians med. Logiken haltar betänkligt. Ryssland är absolut inget hot mot Sverige om vi bara ser till att kunna skydda vårt territorium som vi kunde för Reinfeldt!
Lars Bern

#24 - - Erik:

Hatsajt = digital informationskanal som förespråkade regeringens politik innan den blev regeringspolitik.

#25 - - tipp:

Kejsaren av Kina fick sin makt av solen men den försvagades för varje generation och när kejsaren var tillräckligt svag så var det rätt att folket gjorde revolution. Nu försvagas etablissemangets makt av de nya kommunikationsvägarna. Men jag är rädd för att Marianne (#10#) har rätt – den stora massan av det sovande folket har bara börjat gnugga sig i ögonen. Det är också intressant att se vilka i det sovande folket som bara anammar PK-medier. Usain (#18#) är en sådan, han har de "rätta" åsikterna om Ryssland. USA har försökt och ibland lyckats störta regeringar och mörda stats- eller regeringschefer i 50 länder sedan andra världskriget. De har bombat 30 länder under samma tid. Usain vill uppenbarligen delta i dessa krigshandlingar, eftersom NATO bara är ett bihang till USA. Om tillräckligt många inte vaknar innan länder ligger i spillror och är lätta byten för oligarkerna så är vi riktigt illa ute. Därför chansar jag hellre på ett oprövat parti. De gamla vanliga partierna kommer inte att ändra sig förrän det är för sent.

#26 - - Stefan.:

En "fridfull reduktion" av etablerad demokratur skulle med fördel kunna utformas så här:

Likt kommunal förvaltning som hotas av bankrutt både ekonomiskt och politiskt, skulle kärnverksamheten och dess innehåll vara det överordnande målet för statlig förvaltning och dess avarter.

Jag tänker mig ett beting som enkelt uttryckt går ut på att "stryka" merparten av lagar, regler, förordningar, dekret och direktiv, som uppenbart inte har med kärnverksamheten att göra.

Låt säga att 10 st. av etablissemangets "alibi" ,
(lagar som har ursprung i särintressen), förpassas till det "runda arkivet" (det som står på golvet ni vet), varje vecka tills dess kolossen antagit mer proportionella dimensioner.
Jag tänker mig en direktsänd "rolig halvtimma" var fredag där talmannen i Sveriges riksdag redogör för 10 skrotningar av "hittepålagar".
Fullt medveten om att många skulle finna sitt värv med att konrollera kontrollanter försvinna som födkrok, kan jag föreslå att de bereds en plats inom den "gröna sektorn".
Regeringen har ju tidigare uttalat att just den sektorn, ställer inga högre krav på erfarenhet eller kunskap.
Så tror jag vi skulle kunna undvika en "härdsmälta"
och kanske på sikt öka tilltron till demokratin.
Tack Lars för din gärning!

#27 - - Anonym:

Peter Wolodarski, Karin Pettersson och Anders Björck sitter i morronsoffan på svt, Peter och Karin försvarar mörkningen av händelserna i Kungsträdgården (vi visste inte säkert).
Anders säger att man inte kan lita på media.

#28 - - Anonym:

Straffa ansvarslösa politiker som förstör landet och sänder dåraktiga signaler till omvärlden..
"Öppna era hjärtan", "Mitt Europa bygger inga murar"...

#29 - - latoba:

Jag kan hålla med dig i mycket av det du skriver, men när det gäller vårt försvar så tror jag att som Putin uppträder är NATO-medlemskap nödvändigt. Alternativet skulle var en gigantisk upprustning av vårt försvar till kostnader som vi skattebetalare skulle få svälja. Det räcker med att läsa vad ledarna och folket i de baltiska staterna anser för att inse nödvändigheten att gå med i NATO. Att Turkiet är med i NATO ska inte hindra oss att se om vårt hus.

Svar: Inbilla dig inte att försvaret blir billigare med NATO-medlemskap. För medlemskap måste man hålla en betydande egen krigsmakt, det är ju själva tanken. Och NATO är i praktiken den amerikanska vapenindustrins marknadsföringsorganisation. USA har starka påtryckningsmedel för att tvinga på NATO-länderna sina svindyra och ofta väldigt dåliga vapensystem. Varför tror du Norge känner sig tvungna att köpa det misslyckade och svindyra F-35 planet, när de för en bråkdel av kostnaden skulle kunna köpa det mycket bättre JAS? Sedan innebär ett NATO-medlemskap idag att vi ingår militärallians med dagens största hot mot freden - Turkiet och dess Hitlerbeundrande president. Nej, vi skall inte gå med i NATO!
Lars Bern

#30 - - Göran:

#25 - tipp

"Usain (#18#) är en sådan, han har de "rätta" åsikterna om Ryssland.

#23 - Usain

Om vi ska tala om att öppna upp skygglapparna lite så måste ni titta på Rysslands situation att försvara sitt land. Det har en massa gränser mot andra länder som de inte är direkt supervänner med. Ryssland har i dagsläget inte ett försvar som skulle kunna försvara Ryssland mot angrep på flera ställen. Att då ge sig på Sverige vore rena rama idiotin från Rysslands sida. Dessutom kostar krig pengar och Ryssland har direkt gott om det i dagsläget. Ryssland är dessutom ett land som är beroende av andra länder om inte landets befolkning ska svälta.

Ryssland har kapacitet att inte Sverige. Gotland skulle bara innebära någon dags krig. Hela Sverige skulle nog inte heller ta så lång tid. Men en sådan åtgärd skulle göra Ryssland väldigt sårbar på andra fronter. Det lilla värde som kan finnas i att anfalla Sverige drunknar totalt i alla nackdelar.

#31 - - Arga Socialdemokraten:

Helt rätt Lars!

fokus bör riktas mot toppskiktet, i vilken omfattning detta genomförs vet jag inte,men det krävs nog stora omställningar, i hela samhället! Det är en lång och svår process, som dock måste ske!

Men vill man åt hyperkapitalism så bör vi alla ändra våra livsstilar, överkonsumtion och ohållbarhet gynnar ju enbart etablisemanget. De skördar helt enkelt så länge det går....till det en dag inte finns kvar nånting att skörda. Men alla har vi ett ansvar för att förbättra vår värld.

Tyvärr bör detta inte ske genom att rösta fram extrema partier, från både höger och vänsterträsket, det har vi nu gjort i ca 130 år, och varje gång har detta runnit ut i konflikt och ännu mer lidande. Under dessa tide rhar de rika ändå blivit rikare och efter varje konflikt har de kommit fram som samhällets räddare, bara för att fortsätta med samma gamla mönster, gång på gång. man blir lite trött på det, men även på folkets dumhet, som faktiskt är en viktig faktor.

Vi får se om vi någonsin lär oss av det som vi har gjort så många gånger förr.

#32 - - Anonym:

"Det krävs en kriskommission" stod det i DI.se igår.
Helt uppenbart att politikerna inte klarar av att sköta sitt uppdrag.

#33 - - K.Pålman:

#32
Synd att media ska gömma sitt svek mot flickor/ kvinnor som blivit utsatta av brottsliga flyktingar gnm att skylla ifrån sig. Tragiskt hur alla skötsamma medborgare ska vara tvungen att ta del sånt skit rent ut sagt. Hela Sverige vet väl idag att media mycket väl visste om all brottslighet mot medborgarna utförda av flyktingar, inte bara sexövergreppen utan en hel del andra grova brott.

Ett människoliv är inte värd ett dugg för journalister, det har vi fått se nu. Bra då vet vi alla det och förmodligen struntar i dessa tidningar som vi VET har mörkat. Välj alternativt för sanningen!

#34 - - Christer Löfström:

Var skrev Moberg det du citerar?

När Expressen startades var deras förste chefredaktör Ivar Harrie, född Nilsson. Han växte upp ett stenkast från där jag sitter och skriver detta.

Moberg lär ha kontaktat Harrie, gratulerat till nya jobbet, och erbjudit sig skiva i tidningen. Han hade länge önskat sig en plats att klå upp fähundar.

Expressen publicerade text ur Jonas Gardell bok, där han ljuger om Moberg. Som ni alla vet, får man aldrig svar, när man kontaktar en tidning. De anser sig sig stå på ett plan, där vi vanliga döingar inte platsar.
I Smålandsposten fick jag in ett inlägg. Kravet var att jag inte nämnde Expressen.

http://www.smp.se/insandare/stoppa-fortalet-av-vilhelm-moberg/


Svar: I en artikel i DN år 1965. På den tiden ägnade sig DN åt kritisk granskning av makten, nu är tidningen maktens propagandaorgan. Skillnad det!
Lars Bern

#35 - - Lasse:

Ja-men det är inte Sverige som är världens värsta plats.
Folket får större insyn i hela världen och ser hur livet kan se ut i andra delar. Ett liv som kan verka lockande för den som känner sig utan hopp.
Hjälp till att komma bort från hopplösheten till ett bättre liv kan köpas av smugglare.
Vem kan klandra de som vill ta denna genväg?
Därför bör asylrätten ifrågasättas.
Flykt från krig skall tillåtas-men inte permanent och genom alla länder till valfri destination!

#36 - - Observator:

#18 - 2016-01-14 23:47:57 – Usain

Usain - så här enkelt är det:

Om vi går med i NATO är det kanske klokt att vara medlem i NATO, för det ökar ju onekligen risken att råka i klammeri med Ryssland (nollsummespel).

Om vi inte går med i NATO minskar vi risken att råka i klammeri med Ryssland. Vi kan då använda de betydande summor ett NATO-medlemskap skulle kosta oss till något klokare.

#37 - - Bo Larsson:

Tänkte det kunde vara intressant för bloggens läsare att se detta resonemang kring kulturkrocken mellan sharialag och västs konstitutioner:

https://www.youtube.com/watch?v=fz8vMWKzJEo

https://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=jk-U2saNjKw

https://www.youtube.com/watch?v=-lgqKqtNcTs

För övrigt verkar den här Ageman vara på god väg att lyckas få Obama impeached.

#38 - - Göran:

#31 - Arga Socialdemokraten

"Men vill man åt hyperkapitalism så bör vi alla ändra våra livsstilar, överkonsumtion och ohållbarhet gynnar ju enbart etablisemanget. De skördar helt enkelt så länge det går....till det en dag inte finns kvar nånting att skörda. Men alla har vi ett ansvar för att förbättra vår värld."

Det finns ingenting som hushållar så bra med tillgångar som en fri marknad gör. Ska vi ersätta det med centralplanering kommer det att bli katastrof. Ta bara den centralplanerande klimathysterin som nu ska sätta igång med att slösa bort en massa resurser. Tänk på alla människor som måste leva i fattigdom på grund av den. Större delen av allt s.k. miljötänkt är mer slöseri än sunt förnuft.

#39 - - Björn i Lund:

Många har glömt bort denna studien:
https://www.newscientist.com/article/mg21228354.500-revealed--the-capitalist-network-that-runs-the-world/

Skulle vara intressant med en ny idag. Både gällande företag men speciellt för media.

#40 - - Eschaton:

"Vi får väl hoppas att det inte går så långt så att man släpar ut de värsta översittarna på gator och torg och hugger huvudena av dem."

Ja, jag håller med. Däremot bör de ansvarigas förmögenheter beslagtas och användas till att bekosta det som måste göras för att reda upp situationen (bl a repatrieringar). I vissa fall så bör antagligen även fängelse utdömas för landsförräderi.

#41 - - Sigvard Lindqvist:

@Arga Socialdemokraten: dina tankegångar fungerade bra i Sovjet, eller hur?

#42 - - Arga Socialdemokraten:

@ Göran

det var det bästa på länge :)

Absolut ska det finnas en fri marknad, men den måste regleras! En sund blandning mellan kapital och politik måste vi åter få tillbaka!

Jag tror inte problemet är hushållningen, utan destributionen av resurserna! I alla fall när det gäller just pengar. Andra, mindre lyckade exempel när det gäller hyperkapitalismen inkluderar det globala överfisket, regnskogsröjningen, naturkänslig tourism, vapenindustrin....etc. Hur de sociala klyftorna bara växer och växer tack vore denna helt fria marknad ska vi nog inte ens ta upp här!

Fölåt, men den formen av nyliberalistisk kapitalism vi har i dagsläget är helt ohållbart! Och förlåt, men tror du verkligen det finns så många fattiga i världen enbart pga möjlö-och klimatdebatten?

#43 - - Göran:

#40 - Eschaton

"Ja, jag håller med. Däremot bör de ansvarigas förmögenheter beslagtas och användas till att bekosta det som måste göras för att reda upp situationen (bl a repatrieringar)"

De pengar skulle inte räcka till mycket. Däremot skulle de säkert vara ett effektivt sätt att skapa ännu mer problem såsom arbetslöshet. Till ditt försvar kan jag säga att vi alla så gott som tänker helt fel när det gäller pengar i madrassen, genom att vi tror att pengar som ligger i madrassen undanhålles andra som då får det sämre. Den samlade mängden pengar är ingen kaka som innebär att om en får en större bit får en annan en mindre bit.

#44 - - Göran:

#42 - Arga Socialdemokraten

Det finns ingen fri marknad på grund av alla regleringar. Bara instruktionsboken inom EU för att driva en bank är på 106.000 sidor.

Att samhället skulle bli jämlikt och rättvis för alla kan vi glömma. Det kommer aldrig att bli det. Möjligen om målet är att alla ska ha det lika dåligt. Men då får vi slå ihjäl alla politiker eftersom de alltid kommer att leva i sus och dus över alla andra. Jag kan inte se att kapital är av ondo. Det är som med vapen, att de i sig inte är farliga utan den som skjuter med dem.

Jag tänker inte utveckla min teori om att fattiga får vara fattiga på grund av miljöskäl eftersom det i sig blir en bok. Han Rosling uttrycker det ungefär på följande sätt: Först måste de fattiga bli gröna, innan de får bli rika.

#45 - - Usain:

Lars, Göran, Observer
NATO-frågan är väl ett sidospår här, men jag vidhåller att NATO är alternativet om inte Sverige kraftigt rustar upp. När jag gjorde lumpen på 60-talet kunde Sverige kalla in 800 000 man till försvarets förfogande, nu något tusen. Vi kan försvara oss en vecka enl ÖB. Detta förhållande vill naturligtvis Putin ha kvar. Med NATO i ryggen kan aldrig Sverige ockuperas.

Svar: Jösses! Om vi skall få vara med i NATO måste vi hålla ett eget försvar, så det kommer vi inte ifrån. Och det försvaret skall helst beväpnas med amerikanska vapen. Det enda läge där Ryssland är det minsta hot är när Sverige är ett militärt vakuum som nu, då kan de överväga att i ett läge ta landet för att hindra att USA gör det. Vi har ingenting att vinna på att vara med och finansiera de amerikanska oligarkernas vapenbutik. F.ö. så är svenska JAS både bättre och billigare än svindyra amerikanska F35 som norrmännen "tvingats" köpa med lite armvridningar från USA.
Lars Bern

#46 - - Arga Socialdemokraten:

Denna konstiga idé att Ryssland skulle få för sig att attackera eller invadera Sverige, eller ett annat västeuropeiskt land är helt absurd!

Varför skulle det ske, det finns 0 anledningar för ett sådant beteende. Håller helt klart med Lars och en del andra här, det är rena NATO skräckpropaganda. Till skillnad från USA så har Ryssland inte angripit ett ända land, speciellt inte länder som ligger långt ifrån den egna gränsen! Ukraina är ingen fin taktik, men det finns helt klart anledningar för att Putin gick in i Krimområdet, bland annat har ryssarna stationerade atom ubåtar där nere, de vill man nog försvara när det plötsligt dyker upp högerradikala extremister i den ukrainska regeringen, och (med hjälp av USA) putta bort den sittande regeringen!

Denna ryssofobin är helt obefogad!

#47 - - Eschaton:

#43 Göran

Jag tänkte nog mer på att det skulle vara ett lämpligt straff. Att pengarna skulle bidra till återuppbyggnaden var inte det viktigaste även om det är passande.


#48 - - Usain:

Lars, Arga Socialdemokraten
JAS är det bästa och enda som Sveriges försvar har och att ersätta det med annat är kapitalförstöring; det förstår även NATO:s medlemmar. NATO önskar/kräver att 2% av statsbudgeten avsätts till försvaret, nu är det 1% varför betydande medel måste tillskjutas. Men med ändrad asylpolitik finns medel att tillgå. Arga Socialdemokraten bör byta namn till Arga kommunisten med sitt önsketänkande om Putins snällhet. De baltiska staterna har en stor rysk befolkning som, om baltstaterna inte vore med i NATO, skulle få Putin att rädda dem. Putin respekterar endast styrka.

Svar: Jag håller med om att baltstaterna med en stor rysk befolkning har en anledning att känna ett hot. Ryssland kan ju ingripa i en situation där de anser att den befolkningen är hotad på ngt sätt. För Sverige finns inte det hotet.
Lars Bern

#49 - - Olle Reimers:

Man känner sig stärkt i anden när Lars Bern med obönhörlig logik gör upp med den nuvarande politiska situationen. Roten till det onda var när partierna blev ekonomiskt oberoende av sina väljare och de kunde hitta på vad de ville. När socialdemokraterna var helt ohotade under 60- och början av 70-talet vande de sig vid att kunna göra som de ville. När de inte hade den absoluta makten kom istället partistödet och räddade situationen. Då kunde de också hitta på vad som heIst utan diskussion. Följande är ett bra exempel :""Integrationsprocesserna är ömsesidiga i den bemärkelsen att alla är delaktiga och medansvariga i dem och alla måste bidra. Integration är inte endast en fråga om och för invandrare. I ett samhälle med etnisk och kulturell mångfald bör människor komplettera varandra och ömsesidigt bidra med sin kompetens och livserfarenhet för att den potential som finns i mångfalden skall frigöras och komma till användning. Segregation, självvald eller påtvingad, är därför lika lite önskvärd som påtvingad assimilation.
Regeringens proposition 1997/98: 16, Sverige, framtiden och mångfalden – från invandrarpolitik till integrationspolitik, sid 23.dag är situationen extremt polariserad och de som står mot varandra är som Lars säger etablissemanget och folket. Grytan kokar. Våra politiker är dock fega personer och de kommer att göra allt för att komma undan folkets vrede.

#50 - - Arga Socialdemokraten:

@Usain

Som jag sade så tycker jag inte heller att Putins agerande är det bästa alternativet! Han är dock inte värre än andra politiker. Putin respekterar styrka, det håller jag med om. Det är i den ryska politiska kulturen. Det är nog tyvärr också därför Ryssland inte lyckas bli en mer demokratisk nation! Politikerna i en rad EU stater, samt USA respekterar å andra sidan enbart en sak: pengar.

Vad tror du Ukrainakonflikten handlade om i grunden? Tror du verkligen USA bryr sig ett dugg om hur folket har det i detta land? Kollar man på kartan så ser man hur geostrategiskt viktig Ukraina är, både för Putin och för Obama. Landet sitter mitt emellan två frihandelszoner och blir just nu draget åt bege håll. Både Ryssland och USA har mycket att förlora i Ukraina.

Men återigen, andra länder, som t ex Sverige har ingenting att göra med denna maktkamp. Om Baltikumregionen håller jag delvis med om, men man får också kolla hur pass nära NATO har krupit fram mot den ryska gränsen, varför undrar man? Är det inte heller lite av en provokation? Man undrar lite vem NATO anse vara fienden? Jag tror fienden är i stort sätt alla regeringar eller länder som motsätter sig Amerikas ekonomiska utrikespolitik.

Svar: Man skall alltid vända på rollerna för att kunna förstå någons agerande. Tänk er att Putin ingår militärallianser och sätter upp militärbaser på Kuba och i Canada och Mexico. Då förstår ni hur han ser på USA:s agerande runt om Ryssland. Den offensiva parten i den här konflikten är inte Ryssland utan USA/NATO något som en massa svenskar inte tycks begripa.
Lars Bern

#51 - - Arga Socialdemokraten:

Lars, kan inte göra något annat än att hålla med fullständigt!

#52 - - Usain:

Lars, Arga S.
Opinionsundersökningar visar att svenska folket inte vill att Sverige skall vara med i NATO. Samtidigt tror man inte att vi kan försvara oss vid ett angrepp. Detta är ju inkonsekvent. Förmodligen har 200 år av fred och frihet skapat den förra inställningen som är lyckosam, men berott på både tur och skicklighet. I den senare ser man realistiskt på saken och hör ÖB säga att vi kan försvara oss högst en vecka och det är det senare jag lyssnar på.
Sverige ligger som ett öppet fält för både NATO och Ryssland att besätta. Därför är det bäst att redan från början ha ett demokratiskt försvarsförbund på plats i kungariket Sverige.

Svar: Börja med att berätta varför Ryssland med sin vacklande ekonomi skulle kosta på sig att besätta Sverige? Det enda lilla skäl jag kan se för dem att ingripa mot oss är om vi ansöker om medlemskap i NATO. Jag tror således att folket är mkt kloka på den här punkten.
Lars Bern

#53 - - Usain:

Då gäller det att Sverige snabbt blir medlemmar, för sen kan Ryssland inte angripa Sverige, om de inte vill ha ett storkrig. Vi behöver därefter inte bli förnedrade av ryssarnas kränkningar och av vatten och luft. Vi har världens största försvarsmakt till hjälp.

#54 - - Stig Rydmark:

#53 Usain
Hur skulle det vara om du tog till dig intelligenta svar, bl.a. från Lars, som visar att Ryssland inte är ett hot mot Sverige. Du har lyssnat för mycket på propagandan från
USA:s alla vasallstater i Europa om hur vi blir frälsta av
NATO. Bekymra dig i stället för USA:s aggressivitet i världen.

#55 - - Eje Collinder:

#53 Usain
Jag förstår inte varför Sverige ska delta i krig. För närvarande sedan 2001 krigar en grupp svenska soldater-underställda US-mot innevånare i Afghanistan. USA har nu dödat 4 miljoner människor eller fler i Afghanistan. Varför ska USA och Sverige döda folk, som inte angriper USA eller Sverige? I NATOs regi måste svenskar döda i många länder.

#56 - - Bo Hofvander:

Hej Lars!
För att lämna tråden; så har jag letat efter din e-postadress eller annan möjlighet att få kontakt med dig, men misslyckats.
Jag skrev ett vanligt brev till Maggie för en tid sedan men hon har inte hört av sig trots fullkomliga kontaktuppgifter till mig. Jag var nämligen intresserad av att skaffa ytterligare ett ex av boken Chill Out.
Kan du hjälpa mig??

Svar: Du når mig på larsbern@live.se
Lars Bern

#57 - - Martin Gustavsson - Vetenskapliga partiet:

Väl skrivet. jag är inna på samma banor men har gått ett steg längre:
http://newsvoice.se/2016/03/22/tv-och-massmedia-ersatts-alltmer-av-hogkvalitativa-medborgarjournalister-martin-gustavsson/

Upp