DAGENS MAKTHAVARE: Margot Wallström

Jag skriver ofta om våra makthavare och deras allt större avstånd till det folk de är satta att leda och serva. Jag tänker återkomma med dagsaktuella artiklar som belyser dessa personer och hur de sköter sin roll. Idag börjar vi med utriksesminister Margot Wallström:

Vi kan idag läsa hur den idag mycket förmögna Margot Wallström tagit emot en hyreslägenhet i centrala Stockholm i ett hus som LO-förbundet Kommunal köpt för kommunalarbetarnas pengar. Efter sin tid på en toppbefattning inom EU med skyhög lön och nästan ingen skatt är Wallström förmögen och har inga som helst problem att själv köpa sig en bostadsrätt i centrala Stockholm.

Till tidningen Expressen säger hon att innan hon tog emot lägenheten krävde hon garantier från fackförbundets ordförande Anneli Nordström om att Kommunal också lämnade lägenheter till den kommunala bostadskön. Detta är ju totalt irrelevant, hon har tilldelats en hyresrätt på Stockholms enormt smala hyresmarknad där andra får vänta i kö en halv livstid för motsvarande förmån. Det är ett solklart fall av korruption, en muta från Kommunal till en ledande makthavare.

Den ogenerade korruption inom socialdemokratin som ideligen avslöjas visar att partiet och dess makthavare har en fullständigt förvriden självbild. Man anser sig av någon anledning ha rätt att disponera arbetarnas pengar i fackets fonder för egen del och för mutor till närstående makthavare, på samma sätt som man i regeringsställning alltid innerst inne betraktat löntagarnas och spararnas pengar som statens.

Detta är ju inget nytt. Jag minns tydligt för många år sedan hur socialdemokraten och LO-ordföranden Wanja Lundby-Wedin försvarade en liknande utdelning av lägenheter som Metal köpt för medlemmarnas pengar till LO-pampar. Hon motiverade detta då med att de hade behov av en bostad i city där de jobbade - som om inte alla som jobbar där har det.

Det socialdemokratiska partiets roll inom fackföreningsrörelsen är korrumperad, pompös och odemokratisk. Det borde vara dags att börja rensa upp i den här hemmagjorda sossekorruptionen en gång för alla och att se till att fackets ledning avspeglar medlemmarnas åsikter. Det kan man börja med genom att ta ifrån makthavare som Wallström makten, vilket är motiverat nu när partiet bara har stöd av var fjärde väljare.

http://www.svt.se/nyheter/regionalt/norrbotten/tomas-baudin-fick-paradvaning-av-kommunal?cmpid=del%3Apd%3Any%3A20160115%3Atomas-baudin-fick-paradvaning-av-kommunal%3Anyh

Dagens Makthavare | Wallström | |
#1 - - Lars Lundqvist:

Hur dum får Sveriges utrikesminister vara; ville ha garanti att lägenheten hon fick hyra i centrala Stockholm av Kommunal också var överlämnad till bostadskön. Det är väl att äta kakan och ha den kvar?

Svar: Inte första gången hon demonstrerar att inte alla hästarna är i stallet.
Lars Bern

#2 - - August:

http://www.svensktidskrift.se/margots-bleka-fotavtryck/

#3 - - Observator:

Köp i god tro är ju sedan väl snart 15 år inte längre någon bra ursäkt. Wallströmskan tycks tro att hyra i god tro är det. Hoppas hon har fel. Vad som för mig är obegripligt är att regeringen inte har någon tjänstebostad att erbjuda utrikesministern inom bekvämt gångavstånd från tjänsterummet. Då hade man kanske kunnat undvika en del sådana här debatter. Det finns ju sannerligen viktigare saker att bekymra sig om.

#4 - - Stefan.:

Det kanske är ett uttryck för "härskarteknik".
Margot o hennes väninnor brukar ofta påtala förekomsten av översitterifasoner i termen av härskarteknik.

Eller är det månne ett signum för ..
HÄRSKARETIK.??

#5 - - Lennart Bengtsson:

Den svenska överhetens ogenerade sätt att sko sig och samtidigt skylla ifrån sig om man råkar bli upptäckt är pinsamt. Detta gäller inte minst fackförbunden som "ägs" av S trots att vissa fackförbund har fler medlemmar från andra partier som SD. Det är obegripligt att medlemmarna finner sig i detta - en naturlig åtgärd är att medlemmarna skapar alternativa fackförbund. Vad sedan styrelsen för Kommunal håller på med för sina medlemmars pengar borde prövas rättsligt.
Vad sedan beträffar utrikesminister Wallström finns inte mycket att tillägga. Hon har sedan länge demonstrerat sin oförmåga. Hon har i gott sällskap med andra regeringskollegor på den korta tiden av litet mer än ett år tillfogat "varumärket" Sverige så mycket skada att man utomlands undviker att nämna sin nationalitet.

Svar: Det märkliga är att dessa korrumperade svenska politiker pratar vitt och brett om korruptionen i länder som Ryssland m.fl. som man inte gillar, samtidigt som de själva nog inte fattar hur korrumperade de är. Det har fått pågå så länge utan konsekvenser, de myndigheter som skall hålla koll på detta är en del av etablissemanget och det gör ju aldrig något fel eller olagligt.
Lars Bern

#6 - - Bengt Söderberg:

Hennes insatser som utrikesminister har ju faktiskt i ett flertal fall tydligt visat en bristande omdömesförmåga, Detta är ju bara ytterligare en demonstration av just det.

#7 - - Arga Socialdemokraten:

Nu kom det fram att även Strandhäll har gjort något liknande...

Usch asså...jag tror rikedom gör många blind för konsekvenserna...Ett skam att dessa människor representerar ett socialdemokratiskt parti.

Jimmy och konsorterna tackar för ännu några nya väljare!

#8 - - kallepelle:

Framtidsministern är ju minst miljardär genom farsarvet från Svenne Bärsa! Har hon fått lägenhet av facket också eller Volvo från bilagenturen? There is somthing rotten in the State of Sweden (old Will skrev Denmark)! Vems lägenhet bodde Stassministern i innan Sagerska? Har Göran Persson förra Sagerskamöblerna på Torp?

Svar: Ja åtminstone har socialdemokratin av allt att döma ruttnat från huvudet och nedåt.
Lars Bern

#9 - - Anonym:

Det är otroligt hur mycket pampar kan komma undan med försvaren "jag visste inte", "jag ficka inga fakturor" och Ardalans Shekarabis trixande med medlemssiffor m m under SSU-tiden, Romson, miljökämpen som inte bryr sig om när hon sprider gifter i naturen, och mycket annat. Och hur mycket skyller de inte på andra, i lägre ställning, för att de inte vill skylta med sin egen girighet. Det är inte så konstigt att facket inte vill ha icke-troende som exempelvis SDare för nära makten. Mer kanske skulle avslöjas. Eftersom jurister inte vill ta i det som ligger för nära makten, karriären försvåras, så är det väl dags att börja tänka på en folktribunal.

#10 - - tipp:

Wallström har inte alla hästar i stallet, skrev Lars. Det tycks vara många hästar på drift nu. Det talades om att det var tomt i ladorna. Nu tycks det vara tomt i stallarna.

Svar: Man får kalla in den enda helhederliga politikern man har kvar - Ingvar Carlsson - och ge honom uppdraget att städa upp inom parti och fack.
Lars Bern

#11 - - Anonym:

Man har tagit bort begreppet "god tro" när man köper stulna saker billigt. Hur Margot kan ta emot en hyresrätt i city (som normala människor måste köa för i cirka två generationer) måste vara definitionen av "god tro". Lever man världsfrånvänt i elfenbenstorn kanske man kan kosta på sig att vara så indignerad som Margot, men det minskar inte hennes egen skuld i denna röra.

#12 - - K.Pålman:

Vet inte om Margot alltid varit så här grinig? En grinkärring nu iaf, kan bero på kärringhormoner i överålder :)). Bara se hur hon beter sig mot Israel där hon gör rätt klart att hon tar parti för palestinier, har även sett hur hon beter sig under partidebatter när hon blir pressad av t.ex. SD, inte vuxet.

#13 - - Benny:

När ska folk i Sverige få upp ögonen för hur korrumperat landet är? Redan för ett par år sedan kom en EU-undersökning om korruption fram till att Sverige låg 15% över EU-snittet och det har nog knappast blivit bättre! Tänk på att i dessa siffror finns alla korrumperade länder i Syd och Öst-Europa medräknat. Jag är inte alls förvånad och bered er på att det är långt värre än ni någonsin kan föreställa er. Efter Nuon, Northland, Friends, Nya Karolinska så kommer fler avslöjanden som ett brev på posten.

#14 - - Lasse:

Om LO ger boende till medarbetare så är det väl ok. De har ju även lön från LO så de går väl kanske inte att muta.
Men om LO ger till politiker så är det muta.
Men det är väl svårt att se skiljelinjerna mellan LO och SAP?

Svar: Det är nästan lika illa om förtroendemännen sitter och fattar beslut om att köpa hyreshus för medlemmarnas pengar för att själv få bo glassigt. Om man gör det för att det är en bra placering skall givetvis lägenheterna fördelas bland medlemmar som får ställa sig i en kö och det får då även förtroendemännen göra. Allt annat är missbruk av medlemmarnas pengar för egen vinning.
Lars Bern

#15 - - Curt Berg:

Håller med om att Ingvar C behövs nu.

#16 - - Tege Tornvall:

Med risk att bli hudflängd har jag intrycket att (många) socialister tror och utger sig för att vara bättre och ädlare människor - med allmänna medel som bekvämt verktyg. Detta frestar till det önsketänkande som präglar mycket av svensk debatt och politik.

Men i möte med verkligheten = med formellt budgetansvar och särskilt med egna medel satsade blir det i regel andra tongångar. Då gäller det att få det se ut som om man mot sin egentliga övertygelse tvingats men ändå har kvar sin rena själ obefläckad.

#17 - - Observator:

Lars Berns svar till #10

Personligen skulle jag nog beteckna Ingvar Carlson som dumhederlig. Han verkar ju själv gått på den propaganda, som tog in oss i EU. Och ställde sig ju med liv och lust i ledningen för inträdeskatastrofen. Oförlåtligt!!! Och glömma hans vurmande för la Sahlin kommer jag inte heller att göra.

Svar: Jag har aldrig sett att han försökt sko sig själv, han är genomhederlig. Sedan kan man ha olika politiska åsikter, men det är en annan sak.
Lars Bern

#18 - - Folke Lidén:

Frågan är om den politikeradel u.p.a som Lars elegant beskriver, i en tidigare artikel, har kommit att uppnå resistens mot påföljder för maktfullkomlighet. I detta fall rör det sig med största sannolikhet om mutbrott. Margot Wallström reaktion är "ilska" över att man "ljugit för henne". Dysterkvist som jag är spekulerar jag över möjligheten att en förundersökning inte ens inleds.

#19 - - Observator:

#17
Konklusion:
Vi enas om att Ingvar Carlsson är hederlig. Dock vidhåller Observator sin mer exakt uttryckta observation att Ingvar Carlsson är dumhederlig och Lars Bern sin mer exakt uttryckta observation att Ingvar Carlsson är genomhederlig.

#20 - - Mats Ensér:

Ber att få ha en annan syn på denna fråga. I grunden äger en fastighetsägare rätt att hyra ut bostadslägenheter till vem han vill. En hyresrätt får ej överlåtas mot vederlag från hyresgästen och har därför inget marknadsvärde. Så att få en hyresrätt är mätt i pengar att få ingenting. Sedan till den rent praktiska sidan av saken. Idag är kontakter med fastighetsägare den enda lagliga vägen att utifrån komma in på hyresmarknaden, och att ställa sig i bostadskön när man utses till minister ger inget resultat innan mandatperioden är till ända. Vi är många som är frustrerade över hur hyresregleringen förstört bostadsmarknaden, men att låta ilskan gå ut över de som använder sina kontakter fördunklar bara förståelsen av orsaken till problemen.

Svar: I realiteten är ett tillsvidarekontrakt på en centralt belägen hyresrätt mycket värdefullt eftersom det råder svår brist på lägenheter. Vi vet ju t.ex. att man kan hyra ut sin hyresrätt i andar hand och ta ut en betydligt högre hyra en den man betalar helt lagligt, så ditt resonemang håller inte.
Lars Bern

#21 - - Peter:

Här följer en mycket intressant genomgång av Margot Wallströms många bravader, signerad nätets kanske bästa grävare, Rebecca Weidemo Uvell:

http://www.uvell.se/2014/10/17/margot-wallstr%C3%B6m-en-myt--23745886

Själv har jag föraktat Margot Wallström sedan hon i en intervju visade sitt totala demokratiförakt beträffande Lissabonfördraget:

https://www.youtube.com/watch?v=Cvcdsj3ZWkg#22 - - tomas:

Statsminister Göran Persson vill inte ge Margot Wallström förnyat förtroende som EU-kommissionär, erfar SVT Rapport. (2003)
*Göran Persson såg förmodligen Margots svagheter.
Men hon är visst populär hos väljarna.

#23 - - Tom Dahl:

Ja jösses, vad ska man säga.
Vårt land är riktigt illa ute.

Så många som göder korrumperade fackpampar och röstar på det verklighetsfrånvarande sju klöverpartiet som beter sig som en badboll på vattenytan i växlande vind.

Här hade Reinfeldt ett av sina få rätt i sin miserabla karriär
"Det sovande folket" stämmer så bra.

#24 - - Björn i Bromma:

Sossarna och även Mp är nog slut nu fram till nästa val 2018, det blir extremt svårt att släta över alla skandaler, allt ifrån giftbåtar till maffialägenheter.
Och tonårsaktivisten Wallström singlar politiskt in självmål på självmål...

#25 - - Thomas P:

Enligt Aftonbladet var hyran 12 432 kronor i månaden för 89 m2, så man kan knappast säga att hon "fick" den eller att det kan sägas handla om muta. Jag kan inte säga att jag är speciellt upprörd över att en minister slipper stå i bostadskö för att kunna bo i Stockholm. En del annat ledningen i kommunal sysslat med däremot är av tidningsartiklarna att döma ren korruption.

Svar: Där är jag av en helt annan uppfattning. Om en minister behöver en tjänstebostad så skall den tillhandahållas av arbetsgivaren och man skall lämna den när man lämnar sin befattning. Här har hon privat fått ett tillsvidarehyresavtal på en ytterst attraktiv lägenhet som i realiteten har ett betydande privatekonomiskt värde. Det är solklart en muta.
Lars Bern

#26 - - K.Pålman:

Sammanfattning av landet Sverige när sanning på sanning kommer fram, KORRUPTIONEN, går som ett virus genom politiker, myndigheter och media. Det var bara ytan som var polerad och fin, bakom kulisserna fanns all skit ,samlad på hög. Som sagt, sanningen kommer alltid fram!

#27 - - Anonym:

Margot profilerar sig...
Saudiarabien kallar hem sin ambassadör
Marocko stoppar Ikea-varuhus
Israel portar Margot Wallström
Myglar till sig en lägenhet
CV - Utbildning
Grundskola 9 år
Nordanå gymnasium i Skellefteå 3 år

#28 - - Daniel:

Sosseskandaler har det funnits många genom åren.

Här finns en bra sammanställning.
http://sjunne.com/2016/01/15/sosseskandaler/

#29 - - Göran:

Jag måste hålla med Mats Ensér. Det man äger bestämmer man över. Kommunal får hyra ut sina lägenheter till vem de vill och det är bara kommunals medlemmar som kan ha någon åsikt om det. Tydligen verkar inte kommunals medlemmar ha fått någon information om det. Det kallar jag mygel.

Frånsett det, är uthyrning till Margot Wallström helt i andan: kliar du mig på ryggen så kliar jag dig på ryggen. Möjligen kan det även vara på det sättet alla ingen av de inblandade parterna har förstånd eller intelligens att inse hur pass olämpligt det hela är.

Kommunal har även en policy att ingen av deras medlemmar ska behöva konfronteras med porr på sina arbetsplats vilket innebär att arbetsgivare som har en TV på sin arbetsplats ska spärra de kanaler som visar porr. Att då hålla på med shower med porraktriser är ytterligare ett bevis för att förstånd och intelligens saknas. Det verkar även vara väldigt svårt med minnet hos dessa personer då fackföreningsrörelsen kantas av porrskandaler. Att i detta århundrade hitta på ytterligare sådana är en fantastisk prestation i idioti rent ut sagt.

#30 - - Björn i Bromma:

Sedan kan man ju med häpnad förundras över hur en tonårsaktivist som Wallström kan vara ekonomiskt oberoende, hon kan ju ingenting bevisligen.
Enda förklaringen är att hon har utnyttjat det politiska systemet till minst 200 procent, vilket också den nu beramade lägenheten allvarligt tyder på. En väldigt usel signal.

#31 - - DocMa:

Endast det bästa är gott nog åt proletariatets avantgarde! Redan Lenin införde privilegier för nomenklaturan, Varför skulle just de svenska sossekretinerna vara sämre, de är ju alla del av samma "rörelse"?

#32 - - Karin:

#25 Thomas P
Wallström betalar 12432:- i hyra och får 12400:- i bidrag för dubbel bosättning och för ökade kostnader för boende på annan ort.
Alltså ingen större kostnad för M.W.

#33 - - Kverulantus:

Nu har väl Margot slagit in sista spiken i kistan.
Hon kan nu luta sig bekvämt tillbaks och leva på skattemedel tills hon går hädan.
Över 30 miljoner fick hon från EU.
Hennes ålderdom är tryggad.
Hon behöver inte bo på samma äldreboende som min morsa.....

#34 - - Bo Larsson:

När ett lands ledare börjar bli korrumperade är det i sig bara ett symtom för en nedgång i landet i stort. Varje land har sin dynamik och Sverige passerade väl sitt zenit ca 1969 efter 100 år av kontinuerlig uppgång där skiftet till Olof Palme var det yttre symtomet på början på förfallet som nu tycks accelerera med en inre och yttre upplösning av nationen.

Få tycks ha förstått den inverkan mikrovågssträlning från mobiler, mobilmaster och wifi har på ett lands medborgare och kollektiva medvetande och vilken betydelse det har för ett lands förfall.

Förståelse för detta gigantiska problem och omedelbar nedmontering av de mobila systemen är nödvändig åtgärd och kanske den enskilt viktigaste för att få Sverige på rätt väg. Strålningen går rakt igenom våra celler och har en genomgripande påverkan på folks hälsa och förmåga att tänka klart.

Läs följande artikel inklusive länkar:

http://www.amanita.at/en/interesting/end-times-electrosmog/mystery-2012-5-electromagnetic-emf-pollution-and-its-key-role-in-the-coming-population-reduction

#35 - - Åke i Sörmland:

Märkligt sammanträffande! Wallström kritiserar Israel och direkt efter kommer "lägenhetsskandalen". Det luktar utpressning som beskrivits av John Perkin.

#36 - - Björn Wahlsten:

Margot Wallström: ”-Jag ser inga problem med bostadsmarknaden, tvärt om”

#37 - - Arga Socialdemokraten:

@DocMa

Menar du politiker generellt eller menar du att Lenin och socialdemokraterna tillhör samma "rörelse"? :)

#38 - - Observator:

#25 – Lars Berns svar
Om Wallström fått ett helt vanligt hyreskontrakt på lägenheten, så finns det väl inte rätt mycket hävstång kvar för Nordström för att få något för mutan. Är det då en solklar muta. Eller menar du att Wallström ”levererat” innan kontraktsskrivandet? Om jag som leverantör till ett företag varje år skickar en lämplig inköpare en julgåva (till hemadressen – naturligtvis), så har jag ju som hävstång åtminstone att jag kan upphöra med julgåvorna. Detta vet ju varje erfaren inköpare!

Svar: Tacksamhetsskuld är en högst reell skuld. Jämförelsen är irrelevant tycker jag.
Lars Bern

#39 - - K. Pålman:

När fackförbunden stod på folkets sida var det bra att vara medlem. Idag är fackförbunden alldeles för korrumperade och allt för stöddiga. Det går att gå ur facket, ofta är vi tyvärr medlemmar bara för vanans skull. Likväl som det går att flytta till nytt land om vi har lite pengar över, likväl bor vi kvar i detta land trots kränkningar, bara för att vi är vana. Lite out men ändå ngt att tänka över, många amerikanare flyttar till länder under ekvatorn, visst nytt mode. Why not!

#40 - - tipp:

Gåvor och fördelar är känsligt ur korruptionssynpunkt när det gäller närstående. Kommunal och facket är bara två grenar på samma träd. De är närstående. Har då MW "levererat" genom att ta emot en lägenhet av Kommunal för vilken S låter staten/skattebetalarna betala) Kommunal har fått en god hyresgäst med en säker betalare. Kan detta också inverka på avtalsförhandlingarna för medlemmarna, med regerande parti och fack som speciella vänner? Att kommunal inte förhandlar för statligt anställda är av mindre betydels.
Julgåvor ska vara av mindre värde för att gå igenom skattemässigt, 450 kronor inklusive moms.
Ett mindre IT-företag bjöd en gång inköparna hos sin dåvarande kund, en statlig enhet, på affärslunch. Företaget åtalades för "mutlunchen" som visade sig vid genomräkning bestå i en flaska sodavatten. Men det är ju skillnad på småföretagare och fack. Jag anser att Kommunal bör synas huruvida de sysslat med bestickning vilket det för mig syns vara. MW kommer förmodligen undan därför att hon inte förstod. Regeringsmedlemmar gör ju det.

#41 - - Anonym:

Margoo Wallström har för länge sedan avancerat ett steg över sin kompetensnivå.

#42 - - Åke:

En skulle ha blivit politiker verkar det som med lägenhet, fet lön och pensionen räddad. Tyvärr allt för mycket fulspel så mentalt hade en inte orkat. Heder till de politiker som arbetar utifrån etik och moral och ändå orkar vidare, t. ex SD! De enda politiska parti som reagerar med kraft mot dessa sexövergrepp (när de väl kom fram trots andra partiers hyssjande), resten av politikerna gömde sig under täcket.

#43 - - Bim:

tipp #10
Alla hästar har rymt, tomt i stallarna, men i gengäld gott om tomtar på loftet. Sossarna vittrar inifrån, kanske har hästarna rymt till SD.
Det låter ju så i riksdagsdebatterna.

#44 - - Ann Löfving-Henriksson:

Om det stämmer att A. Nordström över en liten middag erbjudit Wallström att hyra en av kommunalarbetarförbundets lägenheter i centrala Stockholm så borde Wallströms första och förvånade fråga vara "varför just jag som inte ens tillhör förbundet, än mindre betalt några avgifter till det"? Med lite eftertanke borde hon känt sig kränkt av att överhuvudtaget fått frågan, en kränkning av Wallströms moral.

#45 - - Gabriel Arkanjelus:

Wallström betalar 12432:- i hyra och får 12400:- i bidrag för dubbel bosättning och för ökade kostnader men jag har en fundering:
om jag jobbar åt ett bolag och arbetsplatsen är i, säg, Värmland, om jag får uppdrag från samma bolag i Stockholm, då är det berättigat med bidrag för dubbel bosättning. Men om jag bor i Värmland och får jobb i Stockholm, gäller det samma regel? I princip skulle alla få ett jobb borta från hemort och kvittera bidrag för dubbel bosättning och för ökade kostnader. Redan där ser jag ett megamygel. Men kanske är det vad sossarna kallar för allas lika värde. Alla är lika med andra är mer lika. Förpassa regeringen till skroten, tack.
Gabriel

#46 - - Anonym:

På ett sätt tycker jag Kommunal gjort rätt.
Problemet är att de saknar förmåga att förmedla det, med allvar och humor. De borde säga ungefär följande:

"Vår politik för omsorg om låga hyror för personer med små inkomster har tyvärr lett till bostadsbrist, särskilt i de större städerna. För att förvalta medlemmarnas pengar har vi valt att satsa en del av dem i bostadsfastigheter i Stockholm. Därmed kan vi både förvalta medlemmarnas kapital och erbjuda bostäder till rörelsens toppar så de kan besätta viktiga positioner i huvudstaden. Vi anser det gynnar våra väljare och medlemmar. De senaste åren har trycket från våra led varit så stort att vi inte kunnat avsätta bostäder till den allmänna bostadskön. Vi har velat tillgodose medlemmarnas intressen i första hand.

För att hävda våra medlemmars bästa måste våra företrädare skolas att röra sig världsvant bland makthavare. Det underlättas av att äga och driva några förstklassiga hotell och restauranger dit vi vi kan förlägga utbildning för vara toppföreträdare och även hålla salong för inbjudna gäster. Vi genomför systematiskt utbildning i respektfullt och världsvant uppförande med kulturella kunskaper inramad av god mat och goda viner. Det krävs för att vinna framgång i svåra förhandlingar med våra motparter. Om någon av "de våra" har dåligt samvete för att de fått bostad genom Kommunal står de dem fritt att lämna tillbaka den till oss."

#47 - - Jan Ivarson:

På ett sätt tycker jag Kommunal gjort rätt.
De har bara inte klarat av att kommunicera ut det på rätt sätt. De bör ta bladet från munnen och förklara sin inställning rakt av. Det uppskattar rörelsens medlemmar. Något i stil med följande, med viss ironi.

” Vi arbetar för medlemmarna bästa på olika områden. Tyvärr har hyresreglering i syfte att hålla nere hyror för folk med små inkomster, lett till bostadsbrist. Den är särskit påtaglig i stora städer som Stockholm där många av landets viktiga institutioner finns.

För att förvalta medlemmarnas pengar har vi satsat en del av dem i attraktiva bostadsfastigheter i Stockholm. På så sätt kan vi även erbjuda bostäder till rörelsens toppolitiker så de kan rekryteras till viktiga poster. Det gynnar våra väljare och medlemmar i längden.

För att träna våra representerar bli duktiga och världsvana representanter i förhandlingar med motparter, har vi funnit det nödvändigt att äga hotell och restauranger av god klass. Där kan vi bedriva utbildning i trygg miljö och även hålla hov som jämbördig part för inbjudna med god mat och goda viner. Arbetarrörelsen vinner ingen framgång som outbildad, utan måste möta världsvana förhandlare från en styrkeposition.”

#48 - - Per-Olof Persson:

Det är märkligt att två toppar inom S bråkar inför öppen ridå och att det är S-tidningen AB som kommer med dessa avslöjanden. Detta kan tyda på att olika falanger inom S strider om makten och att det finns en risk att partiet splittras.

Det är allmänt känt att Wallström är inkompetent och att hennes maktbas beror på ett stort kontaktnät inom och utom landet. Efter Wallströms alla "misstag" verkar avslöjandena vara lite väl planerade. Wallström och hennes falang ska bort och ersättas av en annan falang.

Annars kan allt hända den närmaste tiden och även svenska politiker kan bli halshuggna med guillotine. Martin Armstrong, som har haft rätt sedan 1980-talet när det gäller cykler för ekonomi, politik, krig etc, spår att "den statliga skuldkrisen" exploderar 2017 tillsammans med cykler för ekonomi, politik och krig.

#49 - - Norrabantrollet:

Vi vet alla att det finns några personer, kanske ett tusental inom landet, som detta skulle må bättre av att inte behöva härbärgera eller försörja. Och då tänker jag inte i första hand på de "EU- migranter" dvs romer som i dagens för dem okända kyla går runt som vandrande klädinsamlingar.

#50 - - Norrabantrollet:

"Facket - Fuck it" stod det på mitt hemmagjorda plakat vid 4:e oktoberdemonstrationen redan för 33 år sedan. Är uppvuxen i en kommun med sossemajoritet, där all kritik mot de maktfullkomliga pamparna fnystes bort. Så kan det ännu vara ute i landet. Vi styr. Jag kliar din rygg, bäste rotarybroder, osv. Men som P-O P här ovan skriver: Guilliotinen är en realitet som kommer allt närmare i tanken. Vi vet alla att Sverige skulle fungera mycket bättre utan ett antal totalt onödiga personer och "motborgare" , kanske är de inte mer än ett tusental. Frågan är bara vilka som vill ta det juridiska ansvaret.

#51 - - Göran:

#47 - Jan Ivarson

I princip har du rätt. Men, alla den kunskap, representation, resor, speciella bostäder höga löner är inte nödvändigt för en fackföreningen. Man ska värna sina medlemmars intressen och inte tvärtom. Det en fackföreningen representerar är inte raketforskning utan ganska banala saker. All annan överbyggnad de har är att driva politiska åsikter. Eftersom medlemmarna består av olika politiska åsikter kan en fackförening inte driva politiska åsikter eftersom de då driver frågor som medlemmarna inte är ense om. Förvisso kan man gå ur facket om man inte gillar den politiska agendan i den. Dock startar här den fackligga mobbingen. Inte alla orkar stå emot den.

#52 - - Samuel af Ugglas:

Lars Bern,
Var det inte Reinfeldt som förhindrade och förbjöd att man skulle få tillträde till Ingvar Carlsons samröre med DDR och då framför allt vad som kunde plockas fram ur STASI arkiven.
Blotta tanken på att be en socialist om hjälp om denne heter Carlsson, Eliasson eller annat för att grovsanera Sverige från den alltomkring sig förödande socialismen måste väl ända var fel spår.
I dag meddelade SR P1 att socialisten Maduro konfiskerat hela produktions apparaten i Venezuela,
är det vad svensken längtar efter? Inte ens Sverige kan försörja sig med egna livsmedel!

Svar: Nu tar du i så att du skjuter över målet.
Lars Bern

#53 - - Göran:

Re #52

Det är väl lite överdrivet att tro att socialister kommer att konfiskera produktion i Sverige över en natt. Långsiktigt är det vad som sker i Sverige med ett undantag att först kommer produktionen minska undan för undan tills den blir så olönsam att socialisterna i ett desperat försök att återställa välfärden kommer att förstatliga den.

Rent historisk har jag svårt att hitta några system som har sådan kort förbrukningsperiod som socialism.

#54 - - Lennart Bengtsson:

Det är ju ändå förvånansvärt att en sådan viktig funktion som en utrikesminister inte har en tjänstebostad Stockholm. En sådan kan ju statsförvaltningen köpa som en bostadsrätt. Samma sak borde gälla för landets finansminister. Löpande månadskostnader som gäller för alla bostadsrätter kan ju regleras via en reduktion av statsrådslönen.
Jag har svårt att föreställa mig att centrala ämbetsinnehavare i andra länder skall behöva gå ut och jaga bostäder och därvid hamna i en sådan tvivelaktig situation som Wallström.

Svar: Precis, och tjänstebostaden lämnas över till efterträdaren när man lämnar sin befattning. Då har den inget privatekonomiskt värde som ett privat tillsvidarekontrakt i centrala Stockholm odiskutabelt har.
Lars Bern

#55 - - Tege Tornvall:

S-pampar erkänner ju inte officiellt att det ens finns en marknad för hyresrätter men måste förstås ändå utnyttja den om de inte tänker bo på kommunala campingplatsen.

#56 - - Observator:

Måste säga att Margot Wallström har skickliga ”spin doctors”. Först får de igång ett drev, där Margot Wallström framstår som alla föraktliga egenskapers moder. Och nu visar det sig att det hela var snömos (http://www.di.se/artiklar/2016/1/18/wallstroms-bostad-knuten-till-tjanst/). Nu frågar vi oss bara utreda vem som står i tacksamhetsskuld till vem och för vad. Och om det är en solklar muta.

#57 - - pllay:

Man kan väl anta att Margot varit en belastning för Lövet en längre tid.
Med några dagars perspektiv får jag en känsla av att rörelsen nu funnit ett sätt att bli av med henne.
Inte speciellt vackert eller hedervärt, men lika effektivt som vanligt när det gäller ommöbleringar i S-toppen.
Drevet är startat på bred front och nu ska också åklagare titta på eventuell muta. Naturligtvis enl. devisen: Ingen rök utan eld.
Spelar ingen roll om hon inte förstått det olämpliga i att ta emot lägenheten, nu vet vi att till och med åklagare tittar på det hela. Lägger han ner det hela så vet vi alla att rörelsen skyddar de egna, åtalar han är hon en mutkolv. I bägge fallen en ful fisk, ovanpå detta går mediedrevet. Hon har inte en chans!
Det namnet hör nu till de utskämda, troligen fullt rättvist, men på helt fel sätt.
Sverige skall inte styras av media!

#58 - - K.Pålman:

Nu får MW inte hålla sitt tal om mänskliga rättigheter för arabförbundet heller, Saudi har blockerat Margot. Pust! Så här går det när Sverige ska leka påve överallt. Då kan MW ägna sig åt mänskliga rättigheter i Sverige istället, med tanke på de olika värde politiker och framförallt media sätter på människor beroende på ursprung. Högst upp på stegen står....hmhm, sen kommer hmhm och sist kommer svenskarna. Tror världen börjar få upp ögonen på Sveriges falska fasad om "allas lika värde" som politiker och media vill försköna inför andra länder. Media gör ett galant arbete med att sopa rent så fasaden förblir så polerad det går, så fort journalisterna får kritik och när sanningen sipprar fram så heter det att nättrollen är igång. Ja, jag är tusen ggr hellre ett nättroll än att sälja min heder för ära och pengar.

#59 - - Åke:

#56
De utreder om en förundersökning om muta ska utredas.
svt.se/nyheter/inrikes/forundersokning-mot-wallstrom-utreds

#60 - - Åke:

Det som mest förvånar är väl att MW inte passade på att bo i någon förort i Stockholm och beundra sossarnas skapelse mångkulturen, när hon nu hade chansen.

#61 - - Anonym:

Wallström och Löfven är bra exempel på att man kan nå långt och få goda löner utan lång utbildning. Tur med tanke på hur det ser ut i den svenska skolan. Ett måste är att tycka som makten.

#62 - - Peter Grafström:

Det förekom uppgifter i medierna om att det fanns villkor att hyreskontraktet upphörde efter tjänstens avslutande och andra uppgifter om att såna villkor var olagliga.
Men oavsett detta, Jan Ivarsson har en poäng. Facket och S behöver kunna värva dugliga företrädare och förmåner behövs då och är inte mer muta än näringslivets ersättningar till efterfrågad kompetens. S och facket har ju inte bara de borgerliga som motpart utan just det privata näringslivet. Men fokus borde förstås även för S och facket vara på just kompetens. Antagligen borde de värva folk från utanför rörelsen. Men varför skall borgerligt inriktade debattörer moralisera över ersättningar i den rörelse de vill försvaga?

Upp