En av den politiska korrekthetens främsta apostlar

DN:s ledarskribent Lena Anderson har idag en ledare i tidningen som tydligare än på länge ger mig en kuslig påminnelse om den trånga svenska korrekthet som steg för steg förkväver det svenska samhället.

Lena Andersson framstår allt mer som en av den politiska korrekthetens främsta apostlar. Nu ser hon plötsligt skidåkarna Björgen, Johaug och Kalla som kvinnokampens dödgrävare bara för att de ser bra ut vid prisutdelningen och hon tror att det är därför att de med smink adderar mycket prål, eller skönhet. För det första är jag inte säker på att hon sett rätt och jag tror uppriktigt sagt att Charlotte Kalla betyder oerhört mycket mer för respekten för kvinnors jämställdhet och likaberättigande än vad Lena och andra feminismens apostlar gör.

Lenas förnumstiga pekpinnar får mig att tänka på när Fredrik den Store en gång öppnade Europa för religionsfrihet med yttrandet: Låt var och en bli salig på sin egen fason!Den intolerans mot andra människors sätt att förverkliga sig som Lena visar är typisk för den svenska elitens översitteri och politiska korrekthet. Den innebär att de sätter krokben för kvinnorörelsen istället för att hjälpa den. Lenas sätt att resonera leder i förlängningen fram till att alla inklusive vi män borde bära burka. Då sticker ingen ut och ingen kan dra fördel av sitt utseende – alla blir helt lika. Lena har förirrat sig in i en återvändsgränd, vilket är förvånansvärt obegåvat för att komma från en så pass intelligent person.

Om Lena Andersson vore naturvetenskapligt bildad skulle hon veta att det finns stora skillnader mellan hanar och honor. Detta att pynta sig är en basal naturlig drift som vi hittar i en massa olika skepnader ute i naturen. Detta är helt enkelt ett resultat av evolutionen. Bland vissa arter är det honorna som pyntar sig och bland andra arter är det hanarna. Människoarten uppvisar exempel på båda. Inom vissa folkslag är det hanarna som pyntar sig, medan det i vårt samhälle är vanligast bland honor. Med ökande tolerans mot människors olika läggning ser vi att pyntande blir allt vanligare även bland hanar i vårt samhälle. Tänk bara på alla tatueringar som dagens människor skaffar sig. Det är ingen tvekan om detta är ett mänskligt behov som Lena vill styra över med sitt politiskt korrekta förmynderi.

Vad Lena Andersson även glömmer är att dagens idrottsutövare måste ägna en mycket stor del av sitt liv åt träning för att ha en chans att hävda sig. Därför måste de kunna leva på sin idrott genom att sponsorer betalar dem för att bära deras varumärken. Och självklart blir det då viktigare för alla idrottsutövare att vara så tilltalande som möjligt. Det är nog en av förklaringarna till att Lena inte längre ser några skidåkare med slem hängande ur näsa och mun.

På samma sätt som vi accepterar Lena Andersson som hon vill se ut, skall vi givetvis låta Björgen, Johaug och Kalla få välja själva hur de vill se ut, utan att klåfingriga politiskt korrekta åsiktspoliser som Lena skall komma med pekpinnar.

Låt alla människor bestämma själva över hur de vill se ut och vilken läggning de vill ha Lena och lägg dig inte i!

Här kan ni läsa vad en kvinna som är Lena Anderssons raka motsats skriver:

http://www.gp.se/nyheter/kronika/1.2649321-alice-teodorescu-jag-vill-riva-asiktskorridoren?fb_ref=Default

Demokrati | |
#1 - - Ann Löfving-Henriksson:

DNs ovädrade korridor stinker som den länge gjort. Annat är det på GP i Göteborg. Där har det sedan en tid börjat vädras ordentligt. Den gamla trötta åsiktskorridoren har på kort tid dunstat och dagens ledare "Jag vill riva åsiktskorridoren" gör att vi nu har realistiska förhoppningar om att åter få att svepas med av fria ord och tankar här i väst så som på den gamla härliga Handelstidningens tid. Nu är det Alice Teodorescu som står för vädringen.

#2 - - Bengt-Ove Högström:

Helgen blev räddad när man läst detta inlägg.
Man kan göra experimentet, en bildserie med de svenska och norska damskidlanslagen och bland dessa smyga in en bild av Lena Andersson, sedan frågar man ett antal personer vem som skall plockas bort. Samtliga skulle säkert peka ut Lena Andersson, med kommentaren att hon har inte gjort något bra eller som en glesbygdsbo skulle kommentera " skulle hon gå in i vebon så skulle sågbocken promenera ut".

#3 - - lennart bengtsson:

Det är inte lätt att finna kvinnor som inte känner ett stygn av avund införa attraktiva medsystrar. Inte minst de norska skidflickorna var ju synnerligen tjusiga och attraktiva. Dessutom kunde de ju verkligen åka skidor. Det är väl ända det bästa som STV kan erbjuda.

#4 - - Bengt Söderberg:

Spontant: Fan, va bra skrivet, Lars Bern!!

#5 - - Ingvar Bejvel:

För något år sedan vädrade hon sin okunskap om ketogen kost i DN, vilket föranledde mig att gå i svaromål.

För övrigt har jag svårt att inse hennes författarskaps fördelar som ledde till August-priset!

#6 - - Nina Karlsson:

Det första jag tänker -En svarsjuk kommunist!

Svar: Och på DN:s ledarsida - kan vänstervridningen av våra medier illustreras tydligare?
Lars Bern

#7 - - Johan Tisell:

Om denna blogg inte vore så välskött och utan troll, skulle man från bilden kunna skrivs "en riktig two-bagger". Men det gör jag naturligtvis inte.

För den som inte vet är en ful person (läs kvinna) en one-bagger, man trär en påse över hennes huvud under akten.

Om skönheten är ännu sämre och man är rädd att påsen ramlar av, tar man en påse själv. Därav two-bagger.

Man kan dock inte undgå att tro att hon skriver av avundssjuka. 70-talet känns tillbaka, där rakblad saknades.

#8 - - Danne :

Jag jobbar på en ungdomsgård.
Tidningsdöden, säger någon. Kanske kan jag förklara.
Vi som är unga är bara så hjärtligt trötta på hur 68-Generationen format samhället, Man är less på att allt skall ges bort till alla, Alla skall tycka lika, Alla skall gilla alla & Hej o hå!
Vi vill inte ha mera pekpinnar från dessa "Klapp och klang kommunister".
Vi vill inte ha flum och otydlighet. Vi vill ha tydlighet. Ett Sverige i ordning. Ett bra Sverige. Och ett bra Sverige för oss var på mormor & morfars tid då det fanns framtidstro och frammåtanda och att Sverige var någonting bra. Bra för oss. Inte bara för andra.
Bra för oss som skall ut och jobba upp landet. -Hur skall man orka det när medierna bara visar elände och hur jävla dåliga vi är. Och dessa skrövlekärrningar, reliker för 68 verkar aldrig ta slut som ständigt pekar åthutande med hela handen från tidningssidorna.
Varför läser vi inte tidningar -Sluta undra.
Vi vill ha ett nytt fräscht Sverige, som blir vårat land, som är för oss.

#9 - - Evert Nilsson:

Det är fel att diskutera kvinnors utseende här. Dock slår det mig vilken avundsjuka Lena Andersson måste känna mot Alice T. Samma avundsjuka som fick Pascalidou att gå i taket härom sistone.

#10 - - Josef Boberg:

"Låt alla människor bestämma själva över hur de vill se ut och vilken läggning de vill ha Lena och lägg dig inte i!"

Ett bra tips.

#11 - - tipp:

Feminister är sådana kvinnor som vill bestämma över andra utan att egentligen ha något att komma med. Vi ser det på kraven att si och så många kvinnor ska in i bolagsstyrelser, men de yttrar aldrig några kunskaper som kan få folk att tro att de skulle bli bra styrelseledamöter. De vill som nu bestämma hur skidåkare ska se ut. De styr på tidningsredaktionerna så att folk får läsa det som anses lämpligt. Och det är därför tidningarna gå kräftgång.
Jag vill gärna att kvinnor ska komma fram och upp och det finns mängder ute i näringsliv och på andra ställen. Dessa kommer aldrig i åtanke då det utses årets kvinna eller något annat. Kunskapsfientligheten beror på att alltför många kvinnor med för stora höftpartier fastnat mellan armstöden på redaktionsstolarna, ungefär som det finns betonghäckar på andra områden.

#12 - - Patrik:

Lena skriver att männen i skidåkningens tv-studio var klädda i skjorta, tröja och på kvällen kavaj dessutom kammade, rena och effektiva. Inget av detta skulle dra uppmärksamhet åt mannen enligt Lena, utan klädseln var enkom för hans sakkunskap och uppgift.
Vad vet Lena Andersson om det. Jag vet att flertalet av kvinnorna går igång på en snygg man i passande kostym. Ett i nutidens få men snygga skal som mannen kan använda för att uppvisa fertilitet, manlighet och styrka. Könen använder helt enkelt olika tekniker för att vara attraktiva inför mötet med en eventuell parnings-partner. Svårare är det inte. Kan kanske Lena vara avundsjuk under klimakteriets inverkan att attraktionen till motsatta könet försvunnit samtidigt som vetskapen av detta bygger upp ett förakt mot de som ännu är attraktiva.

#13 - - per eriksson:

Hon är själv gammal skidåkare men nådda aldrig framgång så det naturliga är den svenska avundsjukan vilken sitter djupt hos alla vänsterliberaler.

#14 - - Björn i Bromma:

Hård daglig träning och tävling med tillhörande kosthållning ger naturligt en friskare hy, speciellt gällande vinteridrott. Vidare så har vi ju blivit uppfostrade att borsta tänderna morgon och kväll. Samtidigt är det ingen hemlighet att de flesta kvinnor vill sminka till ögonbryn och ögonfransar dagligen.
Vad har Lena Andersson för problem med det?

#15 - - Pro Patria:

A propos burka och försköning, så skulle en burka vara ett positivt tillskott till Lena Anderssons skönhet.

Upp