Sopa rent framför egen dörr först!

På måndagskvällen när jag undantagsvis tog mig tid att titta på SVT:s Aktuellt fick jag en riktigt obehaglig förnimmelse. Ungefär 34 minuter in i nyhetssändningen hade man ett reportage av korrespondenten Bert Sundström om mordet på Putin-kritikern Nemtsov. I en intervju med en rysk journalist menar denne att den bakomliggande orsaken till mordet mycket väl kan vara, det hat mot alla som tänker annorlunda, som piskas upp av regimvänliga medier.

I Ryssland har Putin och kretsen omkring honom makten och predikar vilken politik som gäller. De som opponerar är en mindre krets där Nemtsov var den mest framträdande. Putinlägrets åsikter och värderingar dominerar, enligt uppgift i programmet, helt i ryska Main Stream Media (MSM) som går maktens ärende. Där bedrivs klappjakt med hatpropaganda mot alla som tänker annorlunda.

Det som gjorde mig iskall var, att det går ju faktiskt numera till på samma sätt i vårt land.

I Sverige precis som i Ryssland går Public Service och övriga MSM maktens ärenden. Makteliten i vårt land har spikat en politiskt korrekt åsiktskorridor utanför vilken man inte tolererar några avvikelser. De stora tidningarnas s.k. debattsidor har sedan länge förvandlats till maktelitens anslagstavlor. Inga avvikande åsikter släpps längre fram.

Public Service och MSM har tagit till uppgift att idka klappjakt på och sprida hatpropaganda mot alla som tänker annorlunda. Vi har visserligen inte ännu sett några mord. Men MSM-tidningen Expressens trakasserier mot en oliktänkande, ledde nyligen till ett självmord. En annan oliktänkande som fått stryk av den svenska vänsterpöbeln fick ”skylla sig själv” enligt landets förre statsminister. Långa rader av oliktänkande har sparkats från sina jobb, vägrats anställningar och uteslutits ur maktelitens fackföreningar.

Jag vet vad jag talar om eftersom jag själv blivit utsatt för hatpropaganda och ad hominem förolämpningar av maktelitens lakejer, bara för att jag framfört annorlunda tankar inom den svindyra klimatpolitiken, tankar som inte legat inom åsiktskorridoren. Forskare som inte levererar forskningsresultat som passar den svenska åsiktskorridoren tystas och de får inga anslag av politiskt styrda programorgan.

Vad som är värre är att den svenska ”Putiniseringen” är på väg att spridas till stora delar av västvärlden. I USA leder självaste presidenten en desinformationskampanj utan motstycke med rader av falska påståenden om klimatet. Han är där som här, påhejad av stora delar av landets MSM och där som här, pågår en hatkampanj av McCarty-snitt mot dem som tänker annorlunda.

Hur skall vi i väst kunna ha någon som helst trovärdighet i kritiken mot Putinregimens och dess medielakejers behandling av oliktänkande, när vi beter oss likadant själva?
Demokrati | MSM, Public Service, Putin, SVT | |
#1 - - Evert Nilsson:

Dock är det så att svensk MSM sprider ett konstant hat mot Putin. Senast i söndags (tror jag det var) hade tvåan ett långt reportage med åtskilliga lögner och smutskastning. Putin är inte Guds bästa barn, men han förtjänar inte den smutskastning som svensk MSM bedriver.

Än värre förstår är den ensidiga och mycket snedvridna media som existerar i Sverige. Tack och lov för Internet, annars hade vi trott på smörjan MSM sprider ut.

Allt detta fanns redan mycket tidigt, Theorins förslag om förbjudande av paraboler. Inez nedlåtande uttalande om Internet o.s.v

#2 - - Folke Liden:

Några reflexioner.

Utrikesministern "kräver" att mordet klaras upp. Håller med om länder där politiska mord inte "klaras upp" borde ägna mer kraft åt problemen.

Den nye Rikspolischefen ser det som högsta prioritet att ta itu med jakt på näthatare. Någon definition av begreppet gavs inte. Ej heller framgick vilken prioritet kampen mot den exponetiellt ökande brottsligheten i Sverige har.

Svar: Mordet på Palme är inte uppklarat!
Lars Bern

#3 - - per eriksson:

Det kommer att bli än värre framöver eftersom dagstidningarna och statsradio & tv blöder både ekonomiskt och läsar/tittarmässigt.

Det svenska politikeretablissemanget kommer att rejält öka anslag och presstöd i desperata försök att förhindra pressdöden så, om möjligt, både journalister och ägare kommer att knytas ännu hårdare till halvdemokratins spelregler.

Den svenska parlamentarismen är idag bara ett spel för galleriet där naiva samhällsmedborgare luras till valurnorna vart fjärde år där de manipuleras att tro att deras röst kan påverka och förändra - hade rösten verkligen betytt något så hade röstandet redan förbjudits vilket det på sâtt och vis blev genom DÖ.

Det är patetiskt att följa Moderaternas låtsas opposition i riksdagen sedan DÖ, nu senast när socialisterna massakrerar det tidigare så framgångsrika "överskottsmålet" vilket innebär att det nu är fritt fram att finansiera ett redan havererat socialt transfereringssystem med upplåning vilket betyder fallande krona och stigande räntor och ökad arbetslöshet - dock hade Reinfeldt och Borg betett sig på samma sätt eftersom statskassan är tom.

Hatet är tills vidare out sourcat till media & utomparlamentariska men skattefinansierade grupper som Expo, Researchgruppen, diverse feministgrupperingar etc - dock har Löfvén, Magdalena, Batra och Reinfeldt gjort sitt till genom att ursäkta terrorister och brännmärka ett svenskt riksdagsparti som fascistiskt.

Den yttersta garanten för medborgarens vardagliga säkerhet är, i ett civiliserat land, poliskåren men denna myndighet är numera genom politiserad och som följd därav lamslagen och kan inte längre utföra traditionellt polisarbete, den definitiva spiken i listan är utnämningen av Dan Eliasson till rikspolischef vilken är en klassisk och vulgär politruk typ - Erich Honecker hade definitivt haft Eliasson på sin short list över lämplig Stasi chef.

#4 - - Солжени́цын:

Jag är dock mer rädd för propagandan i väst eftersom den går ut på att förstöra våra länder. Putins propaganda handlar väl snarare om att förstärka Ryssland. Det är en stor skillnad.

#5 - - lennart bengtsson:


Jag tror vi alla tänkte samma sak vid Sundströms reportage efter mordet på Nemtsov. I Sverige har man förvisso inte mördat någon men som Du säger har drivit oliktänkande till självmord. Massmedias hatpropagande är rent skrämmande.

#6 - - Anonym:

Lite OT kanske. Att rent praktiskt "gå i någon annans skor" låter sig svårligen göras. Men det finns ju andra sätt, om än bara till viss del, att skaffa sig förståelse för hur andra människor tänker och agerar. För den som intresserar sig för Putin rekommenderar jag "Mannen utan ansikte" av Masha Gessen (finns även som ljudbok). Den ger naturligtvis inte ett komplett facit men kanske ändå förklarar en del.

#7 - - Rosenhane:

Det hela blir inte bättre av att vår överste hat - och hetsstpidare gentemot vårt eget och somliga andra länder, Margot Vallström, tar sig friheten att likt en elefant i Kosta-Bodas showroom å det oförskämdaste reta upp ryssen med sina hetsiga uttalanden. Det är inte särskilt smart att kasta neutraliteten över ända i nuläget.

#8 - - tipp:

Med risk för att bli hatad på den här sidan så ställer jag frågan om det är Putin som har den största nyttan av att Nemtsov mördas just nu? Eller finns det andra som har större nytta? Jag tror det. Därför ska det bli roligt att se vem som utses till boven i dramat. Och hur dramat regisserats.
För övrigt är det som vanligt tycker jag det är en hemskt - hemskt - träffande beskrivning av de svenska dramatiseringarna av olika händelser. Vi har nog de mest Pravda-lika medierna i Västvärlden.

#9 - - Rosenhane:

Hurra.
Magdalena Andersson låter meddela att slopandet av det så kallade "överskottsmålet" kommer att frigöra utrymme för bland annat "klimatomställningar".
Nu sitter vi svenskar uppenbarligen med skägget fasttvinnat i den galopperande galenskapens brevlåda.

Fredrik Reinfeldt - Varför gjorde du oss detta?

#10 - - Göran:

I Sverige ser inte folk vad det matas med från media. Folk är redan påklistrade skygglappar redan från skolan. Vi skrattar åt Putins tafatta indoktrinering. Det råd jag kan ge till Putin är att åka till Sverige och lära sig indoktrinering.

Här är en liten video om ett tal Putin höll för tre år sedan. Det är mer eller mindre skrämmande träffsäkert om mordet på Nemtsov:

https://www.youtube.com/watch?v=69Qwju5nJ-w

Sist. Om Putin ligger bakom mordet på Nemtsov så verkar det mer eller mindre väldigt korkat av honom att spela västvärden rakt i händerna.

#11 - - Björn i Bromma:

Är det inte högst anmärkningsvärt att pk-politiker och dess vapendragare msm säger sig djupt ogilla facsism, men i nästa andetag så stävar man skutan åt facsistiskt håll, dessutom i demokratins namn.
Enbart mänsklig dumhet gör detta möjligt.

#12 - - Rider:

Intressant intervju med förre tjeckiske presidenten Vaclav Klaus.
http://www.acting-man.com/?p=36040

“The best environment for man is the environment of liberty.”
Václav Klaus

( Hittat via länken: everykindofpeople.blogspot.se. )

#13 - - Steen R:

du så kanske?

https://www.youtube.com/watch?v=AZjzmRAH2CE

#14 - - LO Landin:

Det är också intressant att alla mainstreammedia vet direkt, när något har hänt vem som har utfört i detta fall ett mord. Förr i tiden brukade man vänta med att publicera namn på skyldiga tills man hade bevis bortom allt tvivel. Med tanke på hur mycket desinformation som sprids och så mycket illgärningar som utförs av CIA, KGB m.fl. s.k. säkerhetstjänster borde media vara lite försiktigare.

#15 - - Karl-Johan Lehtinen:

Instämmer. Det syns och hörs knappt någonting I media om IPCC ordf Pachauris avgång pga sexuella trakasserier. När det samma hände för chefen för en av världens största internationella finansinstitutioner var det fullt pådrag. Vari ligger skillnaden?

#16 - - lennart bengtsson:


Det senaste beskedet att överskottsmålet i statsbudgeten skall slopas beror med stor sannolikhet på att statens utgifter när det gäller asylinvandringen löper helt utan kontroll. Med världens jättelika flyktingströmmar där Sverige tycks vara det enda landet med vidöppna dörrar kan resultatet inte bli något annat. Nästa steg blir ett underskottsmål eller kraftigt höjda skatter. Efter alla löften i valet har återigen svenska folket blivit bedragna av sin informella DÖ-koalition.

#17 - - tipp:

@ Karl-Johan, Pachauri är Klimatgudens profet á priori. Därför får han inte kränkas vare sig av troende eller icke-troende. Förresten påminner inte hans sexuella lustar om någon annans?

#18 - - Gunnar Hovstadius:

Det värsta är att detta pågått så länge och att svensken i gemen blivit van vid det hela och inte ser klart på situationen. Även bildade människor från vilka man kunde förvänta sig mer tycks tro på vad dom matas med av MSM. Det är mestadels de som har kunskap och möjlighet att läsa eller lyssna på utländska medier som ser förfallet. Hur kunde det gå så här illa?

#19 - - Erik:

En egenhet för Ryssland är att så få ryssar talar och förstår engelska, inte mer än 10% anses förstå engelska.

Detta leder naturligtvis till att ryssen är helt prisgiven åt de ryska medier som Putin dominerar eftersom några andra knappast tillåts existera.

En situation som är väldigt svår att förändra.

#20 - - Björn Söderström:

SVT o SR Skall kunna ge oberoende samt allsidig information till befolkningen/väljarna.
SVT o SR har relelmässigt och inte bara det, utan bevisligen också medvetet underlåtit detta.
Med andra ord så får inte Svenska folket vad man betalar för.
Ärendet bör prövas i domstol för åtgärd.

#21 - - Kjell Ökvist:

Svensk public service tar betalt för en produkt som kunderna inte får.
-Hur länge har detta pågått?
Kunderna bör återfå sina pengar.

#22 - - Göran Axelsson:

@lennart bengtsson

Det enda asylinvandringen påverkar statsbudgeten och våra kommuners budgetar är att det går åt skogen lite fortare än det skulle göra utan stor invandring. Vilket parti har någon som helst agenda för mer företagande i Sverige? Inte ett enda av dem i riksdagen.

Sedan kan vi ställa oss frågan: Är det riksdagen eller väljarna som inte vill ha en budget i balans? Väljarna vill bara ha mer och mer utan hänsyn till kostnaden. Väljarna struntar i om en reform skapar arbetslöshet?

Frågan är även: Vad är en budget i balans? Alla ökade kostnader kan balanseras med ökade skatter.

#23 - - Observator:

Sista meningen i artikeln nämner Putinregimens medielakejer. Med medielakejer avses väl pressens skribenter. Och då måste man väl fastställa att det är en himmelsvid skillnad mellan Ryssland och Sverige. Den ryska Putinregimens medielakejer sitter på tidningsredaktionerna. Den svenska värdegrundsregimens medielakejer sitter i vår riksdag!

#24 - - kennet åslin:

Läste en artikel i metro som ljuger om ett barn som hade en mobil med svenska flagan på fick kvarsittning i skolan för det ,en bekant +jag reagerade på det påstoda händelsen blev jävligt för bannade så visade det sig att det var logn .Metro borde ställas inför domstol för olaga hets som kunde orsaka otrevligheter mot människor vad är det för idioter som håller på så .Jag har hotat att stämma dem om dom håller på så .Det är förjävligt mot mäniskan.

#25 - - Åke Sundström:

# 22

Fel, Göran A, att skylla på väljarna! Deras valmöjligheter är starkt begränsade, när partierna i 7-klövern är överens om det allra mesta - utom en eller annan bisats i några frågor av perifer betydelse. 4-procentspärren och statsstödet ger de gamla partierna en fördel som påminner om ett monopol.

Nej, de stora bovarna är möjliggörarna: vår maktlojala intelligentia och en tredje statsmakt(media)som också övergivit sin gamla nyttiga roll som demokratins vakthundar. Skall vi kunna återrätta ett sant folkstyre är det viktigt att rikta kritiken åt rätt håll, både mot de formellt ansvariga 349 riksdagsledamöter och mot de s k möjliggörarna, t ex våra professorer i samhällsvetenskapliga discipliner: ekonomer, statsvetare, historiker, statistiker m fl. Till skillnad från politikerskrået har de senare betalt för att tala sanning och kan i princip åtalas för tjänstefel när de springer politiska ärenden. Huruvida det sker i form av aktivt stöd eller genom att tiga spelar mindre roll, skadan är densamma.

För att vara konkret: få att större negativt inflytande i dagens Sverige än läroboksförfattaren Klas Eklund, cheferna för SCB och Konjunkturinstitutet och de sex direktörerna i riksbanken. Samt, givetvis, Bonniers som ägare av Dagens Nyheter, PK-kulturens centrum.
Svar: Vi är helt eniga Åke!
Lars Bern

Upp