Vansinnets apostlar

Christian Azar och John Holmberg

Nyligen kunde vi läsa i etablissemangets egen tidning New York Times att en; Nutritionspanel rekommenderar mindre socker och lättnader av kolesterol- och fettrestriktioner. Detta är en intressant omsvängning. I över trettio år har nämligen samma etablissemang som står bakom NYT, hävdat att det råder vetenskaplig konsensus om att mättat animaliskt fett orsakar högt blodkolesterol som påstods vara orsaken till åderförkalkning och annan metabol sjuklighet. Kroppens kanske viktigaste byggsten hade stämplats som hälsans fiende nummer ett.

Den förment vetenskapliga enigheten hade sina rötter i den kostrekommendation som lämnades av en amerikansk regeringskommission år 1977 och som byggde på högst tveksamma vetenskapliga hypoteser – ja det rörde sig om ren pseudovetenskap. De vetenskapsmän som påpekade att hypoteserna var falska blev tystade och vanärade av etablissemanget. Resultatet av denna politiska konsensus är upprinnelsen till den globala metabola pandemi som nu omfattar 2.100 miljoner människor och som årligen leder till hundramiljontals för tidiga dödsfall och en ruinerad livskvalitet.

Till slut har verklighetens observationer fått denna medicinska jättebluff avslöjad och det medicinska etablissemanget tvingas medge att man haft totalfel. Högt blodkolesterol hos kvinnor och äldre män förlänger deras liv och ökar livskvaliteten och animaliskt mättat fett är nyttigt. Precis som de vanärade kritikerna hävdade år 1977, är det socker och andra kolhydrater som är grundorsaken bakom större delen av den skenande metabola sjukligheten.

Tidningen NYT är idag en ledande megafon för larmen om att stigande halt av livsviktig koldioxid i atmosfären skulle hota livet på jorden. Faktiska observationer visar att ökningen med 0,01% under efterkrigstiden varit ytterst gynnsam för växtlighet och annat liv på jorden. Precis som en gång kritikerna av fettlarmen vanärades och tystades har etablissemangets medier med NYT i spetsen tystat och vanärat de forskare som hävdar att klimatlarmen är ogrundade. Observerade fakta visar att precis som kolesterol är livsviktigt för vårt liv så är koldioxid livsviktigt och bra för livet i vår natur.

Vad är det för vansinne som gör att mänskligheten på detta sätt förödar sin livskvalitet och sina resurser på pseudovetenskapliga och politiskt styrda larm? Likheten mellan de totalt felaktiga fettlarmen och dagens klimatlarm är anmärkningsvärd.

Dumheten saknar gräns. I dagens DN skriver ett antal av vår tids anslagsjagande och politikerfjäskande forskare (som jag skrev om igår) att Nu krävs kraftfulla åtgärder mot nötkött och flygresor. Dessa forskare vet att de politiska härskarna i sin omättliga penninghunger alltid är på jakt efter skattebaser och här serverar skribenterna två sådana på en bricka. Vi får väl se om deras fjäsk belönas med högre anslag från de av politikerna styrda programorganen?

Det är en artikel som i vanlig ordning är full av desinformation vilket bl.a. professor Peter Stilbs skrivit om. Den politiskt korrekta samlingen av forskare skriver även att; Flyget orsakar också kondensstrimmor på hög höjd vilket förstärker den globala uppvärmningen. Såvitt jag kan förstå är detta ett högst tveksamt påstående eftersom kondensstrimmorna ökar molnigheten vilket har precis motsatt effekt.

Det ständigt återkommande påståendet att nötkött skulle hota miljön, är något som har sina rötter från miljöpartistiska veganer som likt alla religiösa fanatiker inte får frid i sin själ, förrän alla tvingas bekänna sig till deras tro. Sanningen är den att produktion av nötkött och mjölk som baseras på betande djur i öppna landskap, är bland det miljövänligaste vi kan ägna oss åt. Köttet och mjölken från denna verksamhet är därtill bland det nyttigaste som vi kan äta.

Nötkött som produceras med onaturligt kraftfoder är ur miljösynpunkt inte bra och köttet är ur hälsosynpunkt sämre än gräsbeteskött. Problemet är alltså inte nötprodukter per se, utan den EU-politik som drivit fram en miljövidrig verksamhet. Vi skall se till att skapa bra villkor åt svenska bönder så att de kan öka sin produktion av kött och mjölk från gräsbetande kossor i svenska hagar.

Precis som med fettlarmen drunknar vi snart i observationer som kraftfullt motsäger klimatlarmen. Väderstatistiken visar inga tecken på att några som helst klimatförändringar inträffat och det vi kan observera är en måttlig och gynnsam uppvärmning under 1900-talet och en kraftigt förbättrad växtlighet och ökande skördar. Allt tyder på att den stigande koldioxidhalten är något som kommit som en välsignelse till en värld med snart tio miljarder människor.

Mättat animaliskt fett är nyttigt, kroppens kolesterol är bra och mer koldioxid i atmosfären mättar munnar, krymper öknar och gynnar allt liv på jorden.

Att straffbeskatta detta skulle vara ett utslag av totalt vansinne!

 

Stöd från SLU: http://www.dn.se/debatt/repliker/notkott-framstallt-pa-ratt-satt-ar-klimatsmart/

Vetenskap | EU,, MSM, Medicinsk forskning, Miljöpartiet, Socker, USA, pseudovetenskap, öknar | |
#1 - - Солжени́цын:

M. S. King kallar i sitt återkommande nyhetsbrev NYT lite skämtsamt för Sulzberger Slimes. Den som är mer "seriös" kanske tycker man ska inte skämta till det om så världskända publikationer. Det är dock inte en så tokig beteckning med tanke på att det faktiskt är allvar det man håller på med. Denna propaganda förstör för hundratals miljoner människor. Då ska man inte heller betraktas med respekt på något sätt. Sultzberger Slimes är den inre maktens megafon på samma sätt som The Economist är Illuminaternas. Vi har sedan våra motsvarande svenska varianter som inte på något sätt är mindre duktiga att föra ut propagandan till men för världens och Sveriges befolkning.

#2 - - Bo Carlsson:

Läser Lars Berns utmärkta artikel i dag, där står bl.annat: "Dumheten saknar gräns"
Det får mej att tänka på ett citat av Albert Einstein.

" Det finns ting som är oändliga: Universum och mänsklig dumhet, men när det gäller universum så är jag ändå inte helt säker"

#3 - - Christer:

Vill ni veta en sak?

...Den som behärskar att åka runt och införa värdegrunder är de som står över alla lagarna.

#4 - - Anonym:

NYA SKATTER GER MER RESURSER

Nu har vi fått veta varför en (S)-politiker och andra anser att ökad befolkning är en resurs. Förklaringen kom i SVT1 Nyheter.

– Vi behöver införa skatt på kött och flygresor för att minska koldioxidutsläppen, var ett budskap från miljöforskare med statsanslag. Åtgärderna bör kompletteras med skattesänkningar på andra områden så att inte ekonomiskt svaga drabbas för hårt, hette det.

Budskapet är förmodligen riktigt men all mänsklig verksamhet utgör belastning på naturen. Ni med sinne för ironi får här veta hur politiker menar att ökad befolkning är en resurs. Skatt är svensk universallösning för att lösa problem. Nya skatter skall bidra till bättre miljö och pengar till statskassan för finansiering av ökad befolkning i en god cirkel.

Förslaget är ett svenskt snilledrag i klass med uppfinningar som propellern. Den gav skjuts framåt för hela världen. Sedan propellern övergivits av flyget krävs nya högtflygande planer.

Vi bör se förslagen som ett första steg som kan utvecklas till en generell skatt på människor. På sikt får vi en årlig registeravgift på personnumren efter förebild från bilbeskattningen. Först kommer avgiften införas tillfälligt av solidaritetsskäl för att gå till bostäder för fattiga. I efterföljande valperiod blir avgiften permanent. Därefter blir den för dyr att avskaffa i likhet med överbeskattning av pensionärer. DÖ-partierna kommer enas om det.

Svenskars hjärtan måste avvänjas vid att vi äter rent kött. Det blir korv med köttsubstitut, emulgeringsmedel och diverse E-komponenter. Något i stil med blåbärssoppa med 2 % blåbär.

Vetenskapen håller på ta fram insekter som kan ersätta kött. I saluhallen kan vi framtiden får höra:
– Hur är myggpatén idag? Är skalbaggarna färska?

Även fisken är dyr och rödlistad. I butiken var torskryggen så dyr att jag avstod. Svenskar får anpassa sig till ynkryggar i linje med miljöpartiets politik. Partiet anser ökad befolkning i Sverige är bra för naturen, men inte ökad tillväxt. Därför får vi inte råd köpa importerade grönsaker. Mygg kan komma att tränga ut hjortronen som Norrlands guld.

TV-kanalernas tyckarsoffor kommer fyllas med kändisar som talar om nyttig insektsmat och hur skadligt kött är. Mannen från Grythyttan kommer ge råd om viner för olika insektsrätter.

I reklaminslag kommer kända idrottsmän förkunna:
– Jag äter hälsoinsekter, det funkar för mig.

Jan Ivarson
politiskt obunden

#5 - - Johan Tisell:

Efter att min äldste 2011 redovisat sitt ex-jobb på Chalmers hamnade han, jag och hans ex-jobbskompis med mamma, industrihandledaren och docenten som handledde på en lunchkrog på Gibraltargatan.

Industrihandledaren och docenten kom att prata om CO2 och industrihandledaren ställde en fråga som gav mig anledning att komma in på klimatlögnerna och jag drog de vanligaste argumenten; medeltiden, bättre växtlighet, fingeravtrycket i atmosfären mm. Strax efter hörde jag stolar bakom mig och ett sällskap reste sig och gick. Docenten log mot mig och påpekade att det var Azar et al. Av docentens kommentarer och minspel såg inte heller han Azar som forskare eller vetenskapsman.

Och mig gladde det att de indirekt tvingats lyssna och inte avbrutit eller bemött mig!

#6 - - Lennart Granqvist:

"Dumheten saknar gräns".

Jag höll på att köra på en fotgängare igår!

Personen ifråga hade inte fått lära sig av migrationsverket att somliga svenska övergångsställen är försedda med en tryckknapp där fotgängare, efter intryckning av knapp, får signalen "grön gubbe"eller (grön kärring).

Därvid får korsande trafikanter såsom åsnor,hästar,kameler,cyklar och motorfordon rött ljus och stannar,varefter fotgängaren riskfritt kan passera.

Migrationsverket måste nu snarast,med stöd av MP,omedelbart förse Sveriges alla övergångsställen med tydliga informationsskyltar på alla minoritetsspråk.

Alla fotgängare har ju lika värde.

#7 - - Professor Bergström:

Snälla ni: Hur kan vi göra för att börja samla trupp för att återbörda Sverige till det bättre? -Förslag? -Jag noterar!

#8 - - Björn i Bromma:

Det hela är naturligtvis taget ur tom luft.
Om samtliga i en befolkning skulle övergå till att fullständigt äta grönsaker istället för kött så måste detta i sin tur innebära en väsentlig ökning av transportarbetet för grönsaker då grönsaker har ett betydligt lägre energiinnehåll jämfört med kött.

#9 - - JB:

Antropocene är en mycket bra blogg.

I anslutning till citat i kommentarfältet…. Här är ett citat, som kanske inte är helt riktigt och korrekt återgivet, men ändå:

”De gudarna vill förgöra görs först till galningar.”

Med tanke på hur mycket galenskap, hur mycket förvriden propaganda och perverterad, förfulad och förljugen framställning som sker inom både det ena och det andra området, och förljugna, perverterade, förfulade och förvridna föreställningar som framförs under beteckningen – humor - , med knäppa, knasiga, förvridna, hånfulla och föraktande figurer som skall föreställa vara – roliga - , så är försöken att kunna förvrida människors fattningsförmågor, förnuft, vett och förstånd, och förvandla dem mer eller mindre till just galningar, exakt vad som verkar vilja försöka åstadkommas på alla fronter?..

Att alltså medvetet försöka göra väldigt många människor, små barn, ungdomar, vuxna, och gamla människor, till just mer eller mindre – galningar - ? Galningar, eller vansinniga, på just på det ena eller det andra sättet och på det ena eller det andra området?...

Det är alltså kanske precis just exakt vad som fullt medvetet verkligen vill försöka åstadkommas?...

Vem vet…

Men, man kan ibland ändå tro att så verkligen är fallet, mot bakgrund av än den ena än den andra s.k. informationen, eller propagandan, som vill försöka spridas, inom än det ena än det andra området.

Alltså både inom klimathysteri, livsmedelsindustri och också inte minst inom s.k. underhållningsindustri….

#10 - - JB:

Ber om ursäkt för felstavningen, missen. Anthropocene skall det ju vara förstås.

Svar: Den här bloggen stavas antropocene.se
Lars Bern

#11 - - Josef Boberg:

"Mättat animaliskt fett är nyttigt, kroppens kolesterol är bra och mer koldioxid i atmosfären mättar munnar, krymper öknar och gynnar allt liv på jorden."

Sant.

#12 - - Göran:

När vi väl fått bort protein och fett från vår kost lär vinsterna ätas upp med ökade kostnader för sjukvård, mediciner och sjukskrivningar (minskad produktion).

Av någon konstig anledning så sjunker den ekonomiska tillväxten när skatterna ökar.

#13 - - Åke Sundström:


Mycket välkommet att du äntligen, låt vara lite i skymundan och utan adress till mig, svarar på den fråga jag flera gånger ställt om skatten på koldioxid. Efter en slarvig första läsning höll jag på att missa budskapet i de två sista meningarna.

Med syftning på både animaliskt fett och koldioxid drar du följande slutsats: "Att straffbeskatta detta skulle vara ett utslag av totalt vansinne". Utmärkt, men bekräfta för säkerhets skull att det inte handlar om ett syftningsfel.

Svar: Nej det är inget syftningsfel.
Lars Bern

#14 - - Börje Gustavsson:

Lars Bern:
"mer koldioxid i atmosfären mättar munnar"

Tacksam för en länk där jag kan läsa om att "mer koldioxid i atmosfären mättar munnar"!

Svar: Här har du några länkar, du hittar säkert hundratals om du besvärar dig att Googla: http://thebestgardening.com/atmospheric-carbon-dioxide-essential-for-food-production/
http://www.nature.com/scitable/knowledge/library/effects-of-rising-atmospheric-concentrations-of-carbon-13254108
Lars Bern

#15 - - Börje Gustavsson:

Björn i Bromma #8
"grönsaker har ett betydligt lägre energiinnehåll jämfört med kött."

Så sant så, men i gengäld så innehåller vissa grönsaker och frukter otroliga mängder med antioxidanter, vitaminer m.m. Har du någon gång hört talas om att man t ex kan bota cancer eller andra sjukdomar med en stor blodig biff?

Svar: Cancersjukdom utvecklas i två steg. Först skadas DNA i någon cell. Om den skadan träffar olyckligt börjar cellen dela sig ohämmat, fröet till cancer har bildats. På det stadiet kan antioxidanter och immunförsvarshöjande kost ha en effekt och förhindra att en cancerogen utveckling börjar. Men om så ändå blir fallet då gäller det att skapa sämsta möjliga jordmån för en tumör att växa. Det gör man enklast med kost som inte höjer blodsockret t.ex. blodiga biffar och inga kohydrater.
Lars Bern

#16 - - Anders Rydén:

Att de flesta forskare inte har någon vidare integritet visar detta klipp alldeles utmärkt.
Det är f.d. riksdagsman Peter Pedersen som ställer en lite, hur skall jag säga, korkad fråga.
Varpå forskarna undviker att säga sanningen.
https://m.youtube.com/watch?v=xa2Cag9OrHc
Peter Pedersen har även jobbar som lärare på högstadiet och gymnasiet.
Med sådana som han, vad kan gå fel?

#17 - - Börje Gustavsson:

#15 Lars Bern, om du loggar in på nedanstående länk så kan du läsa en studie i Nature om hur kosttillskott av endast vegetariskt ursprung som granatäpple, grönt te, broccoli och gurkmeja hjälper mot prostatacancer (dvs helt utan kött):
http://www.nature.com/pcan/journal/v17/n2/full/pcan20146a.html
Vill du läsa om fler vegetariska och alternativa och icke toxiska metoder mot cancer så kan jag rekommendera följande böcker:
Överlista din cancer av Tanya Harter Pierce
Ditt liv i dina händer, att förstå och förbygga bröstcancer av Jane Plant
Anticancer, ett nytt sätt att leva av David Servan-Schreiber
Cancer och jakten på mirakel av Stig Bruset

Jag lever själv efter LCHF-principen sedan många år och har blivit av med både magproblem och allergi. Numera har jag också slutat med de flesta mejeriprodukterna. Mjölk har jag nästan aldrig druckit eftersom det inte är en artegen föda och naturen har nog aldrig menat att någon annan än kons kalv ska dricka komjölken. I senaste tidningen Allt om LCHF var en bra artikel om mjölk med rubriken ”Mjölken – nyttig eller inte?”. Vill du verkligen sätta dig in i mjölkproblematiken så är den danska rapporten/boken ”Den ohälsosamma mjölken – resultat från oberoende forskning” ett måste.

#18 - - Åke Sundström:


# 13
Tack för bekräftelsen, Lars Bern! Nu behöver jag och andra inte längre koppla ihop dig med Stockholmsinitiativets intellektuella och pressetiska haveri. Så välkommen till klubben som vågar tala klarspråk om klimatskepticismens logiska slutsats: att skatten på koldioxid bör slopas.

#19 - - Pär Engström:

Om det råder en vetenskaplig oenighet i ett specifikt spörsmål, vad är det då som säger att denna blogg beskriver den vetenskapliga sanningen i dessa spörsmål?

Är det möjligt att en och samma blogg kan ha expertkompetens
vad gäller människokroppen, klimatfrågor och ekonomiska frågor?

Vad gäller ekonomiska frågor så har nuvarande ekonomiska teorier en 200-årig historia som bygger på gamla upplysingstänkares, t.ex. Adam Smith och John Sturat Mill, syn på människan och samhället.

Hur är det möjligt att grunden i ekonomiskt tänkande har kunnat konserverats så länge (200 år) medan kunskaper om människokroppen, teknik etc. ständigt revideras?

Som exempel på teknikutvecklingen kan nämnas Erik Brynjolfssons och Andrew Mcaffees genomgång i boken The Second Machine Age" där de ser en expontiell tillväxt av teknikkunskaper - de konstaterar att denna utveckling inte går att hejda samtidigt som de menar att det är människan som styr utvecklingen samtidigt som de argumenterar för att en liberal marknadsekonomi är enda vägen för framtiden!?

Det som är intressant är att Brynjolfson & Mcaffe ser ett problem i denna utveckling med en ökad ojämlikhet. Problem eller inte, de flesta framtidsforskare ser just ett framtidsscenario med ökade klyftor. Och Brynjolffson och Mcaffee argumenterar för att denna ojämlikhet bör hanteras politiskt - utan att påverka grunden i det ekonomiska tänkande - dvs de flesta, inklusive offentlig verksamhet, ska drivas i privat regi. Och denna liberala-socialistiska fråga kommer tillbaka i t.ex. vänsterekonomens Guy Standings resonemang som istället ser en medborgarlön som grunden i jämlikheten och ett samhällsbygge.

Vem som har rätt Standing eller Brynjolfsen & Mcaffe eller en tredje variant är ointressant. Det intressanta är dels vad de har gemensamt, dels vad som skiljer och varför det skiljer i deras sätt att beskriver samhällsutvecklingen och föreslå lösningsstrategier.

Gemensamt: ökade ekonomiska och sociala klyftor, dessa ökade klyftor är inte naturgivna utan går att hantera politiskt, informationsteknologins framväxt och dessa betydelse för samhällsutvecklingen, globaliseringens betydelse för den ekonomiska utvecklingen och för informationsteknologins utveckling.

Skillnader: synen på arbete, dels vad som är arbete - Brymnjlofsen & Mcaffe tar endast upp lönearbete medan Standing har ett vidare begrepp, dels arbgetets plats i människors liv - Brynjlofsen och Mcaffe ser lönearbetet som meningen med livet, medan Standing ser det som ett medel och att andra aspekter är meningen med livet, lösningsförslagen på ojämlikhet ser av förklarliga skäl olika ut.

Och så var det det här med digitalisering. Brynjlofsen och Mcaffe har ett långt tidsperspektiv och menar att det människan har utvecklat, via evolutionen, under de senaste årtusenden, t.ex. matematik etc. går lättare att överföra till datorer än det som har utvecklats över längre tid, t.ex. kreativitet, social kompetens etc. Standing tar upp en annan aspekt. Användningen av IT - att somliga människor eller grupper av människor ständigt är uppkopplade påverkar människors tanke- och känsloliv och riskerar att människor agerar instinktivt utan någon planering för framtiden - Standing menar att människan då riskerar att gå tillbaka i sin utveckling ett antal årtusenden vad gäller tankeverksamhet.

Visst går det lätt att på en blogg avskriva någon av dessa ståndpunkter som vansinne! Frågan är bara vilken ståndpunkt som ska avskrivas. Eller ska vi avskriva båda ståndpunkterna och endast förlita oss på utsagor från 1700-talsmänniskor?
Svar: Jag har lite svårt att se vad detta resonemang om ekonomiska hypoteser har att göra med bloggartikeln. Det hör nog hemma i ett helt annat sammanhang.Ambitionen med den hör bloggen är att fylla det tomrum som har uppstått sedan Public Service och MSM upphört med sin granskade roll av makthavare och sin roll att spegla olika ståndpunkter i en vetenskaplig debatt. De som skriver här står sig mycket väl kompetensmässigt mot de journalister som idag bedriver ensidig propaganda för etablissemangets ståndpunkter och uppfattningar.
Lars Bern

#20 - - D Lundqvist:

Vilka är Azar och Holmberg? Varför har de bildbyline men i övrigt inte nämns över huvudtaget i texten. För den oinitierade blir det svårt att begripa vad de har för roll i sammanhanget och varför de visas på bild över huvudtaget. Vill bara påpeka detta om en i övrigt utmärkt text.

Svar: De är två av författarna till den DN-artikel som nämns i texten.
Lars Bern

#21 - - Börje Gustafsson:

#14 Lars Bern, länkarna du hänvisade till gav inget svar på min fråga. De var allmänt hållna artiklar om att CO2 är en av många faktorer för att det ska växa. Vad jag efterlyste var ju var jag kan finna ett ”vetenskapligt” fältförsök att den lilla förhöjning av CO2 vi haft det senaste århundrandet har ökat växtligheten mer än mycket marginellt. Att CO2 behövs för fotosyntesen är självklart för mig som nästan i hela mitt liv sysslat med att få det att växa bättre och de senaste 20 åren har jag dessutom konsekvent varje odlingssäsong ägnat mig åt rekordodling. Som rekordodlare har jag och många rekordodlare med mig runtom i världen funderat på om det är lönt att lägga någon större energi på CO2-gödsling och svaret är fortfarande nej, effekten är alldeles för liten jämfört med t ex vad jordisering ger. En annan aspekt är att när man gödslar något så kan man bara inte öka givan av ett separat näringsämne för då blir det en snedbelastning som inte alls gynnar grödan. Ökar man på en tillväxtfaktor så måste man också proportionerligt öka på samtliga och detta är inte fallet med att bara öka CO2-halten.

#22 - - Mats Bergström:

Inga klimatförändringar påstås det. Men snön på Kilimanjaro är snart borta. Och såväl Nordost- som Nordvästpassagen är snart öppna för kommersiell fartygstrafik. Hur förklara detta om det inte föreligger påtagliga klimatförändringar?

Svar: Där har du helt fel Mats passagerna var för 8 år sedan på väg att helt öppnas pga havsströmmar och tillfälliga vindförhållanden som pumpade in varmare vatten, under senare år har isläget återgått till det normala. Och Kilimanjaros glaciär har alarmister sagt skulle försvinna, men som vanligt hade de fel: http://www.eturbonews.com/44420/mount-kilimanjaro-glaciers-nowhere-near-extinction
Lars Bern

Upp